Handboek Annuleren

Foto's importeren van een aangesloten camera

1. Handboek voor Lightroom Classic
  2. Inleiding tot Lightroom Klassiek
    1. Nieuwe functies in Lightroom Classic
    2. Systeemvereisten Lightroom Classic
    3. Lightroom Classic | Algemene vragen
    4. Belangrijke concepten in Lightroom Classic
    5. Lightroom Classic-zelfstudies
    6. Functieoverzicht | Lightroom CC 2015.x/Lightroom 6.x-versies
  3. Lightroom en Adobe-services
    1. Creative Cloud-bibliotheken
    2. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud apps
  4. Lightroom voor mobiele apparaten, tv en op het web
    1. Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten en Apple TV | Veelgestelde vragen
    2. Synchroniseren van Lightroom Classic met Lightroom-ecosysteem
    3. Mobiele apps voor Photoshop
  5. Foto's importeren
    1. Foto's importeren van een camera of kaartlezer
    2. Foto's importeren van een map op een vaste schijf
    3. Foto's automatisch importeren
    4. Foto's importeren uit Photoshop Elements
    5. Foto's importeren van een aangesloten camera
    6. Importopties opgeven
    7. Voorkeuren voor importeren instellen
    8. De Bestandsnaamsjablooneditor en de Tekstsjablooneditor
  6. Workflows
    1. Maskeren toepassen in foto's
    2. Uw foto's exporteren en als JPEG-bestanden opslaan
    3. Uw foto's exporteren en van een watermerk voorzien
    4. Uw foto's importeren
    5. Aanpassingspenseel: de basisprincipes
    6. Aanpassingen met de kleurtintcurve
    7. Geavanceerde videopresentaties
    8. De witbalans aanpassen
    9. Een contactblad maken
    10. Verbeter uw workflow met Lightroom Classic
  7. Werkruimte
    1. Basisbegrippen voor werkruimten
    2. Voorkeuren instellen voor werken in Lightroom Classic
    3. De bibliotheek op een tweede beeldscherm weergeven
    4. Naamplaatjes en moduleknoppen aanpassen
    5. Voeg een watermerk toe aan uw foto's in Lightroom Classic
    6. Kleurbeheer
  8. Foto's tonen
    1. Toon foto's
    2. Door foto's bladeren en ze vergelijken
    3. Weergaveopties Bibliotheek instellen
    4. Foto's delen voor opmerkingen en feedback
    5. Slimme voorvertoningen
  9. Catalogi en bestanden beheren
    1. Veelgestelde vragen over Lightroom Classic-catalogus
    2. De manier waarop een Lightroom Classic-catalogus werkt
    3. Catalogi maken en beheren
    4. Back-up van een catalogus maken
    5. Ontbrekende foto's zoeken
    6. Mappen maken en beheren
    7. Foto's in mappen beheren
  10. Kaarten
    1. Werken met de module Kaart
  11. Foto's ordenen in Lightroom Classic
    1. Gezichtsherkenning
    2. Werken met fotoverzamelingen
    3. Foto's groeperen in stapels
    4. Foto's voorzien van vlaggen, labels en classificaties
    5. Trefwoorden gebruiken
    6. Metagegevens: Basisprincipes en handelingen
    7. Foto's zoeken in de catalogus
    8. Met video's werken in Lightroom Classic
    9. Geavanceerde handelingen voor metagegevens
    10. Het deelvenster Snel ontwikkelen gebruiken
  12. Foto's verwerken en ontwikkelen
    1. Basisbeginselen van de module Ontwikkelen
    2. Panorama's en HDR-panorama's maken
    3. Flat-field-correctie
    4. Vervormd perspectief in foto's corrigeren met Upright
    5. Afbeeldingskwaliteit verbeteren met Verbeteren
    6. Werken met tinten en kleuren van foto's
    7. Maskeren
    8. Lokale aanpassingen toepassen
    9. Foto's samenvoegen tot een HDR-afbeelding
    10. Opties in de module Ontwikkelen
    11. Foto's retoucheren
    12. Rode ogen en dierenogen corrigeren
    13. De tool Radiaalfilter gebruiken
    14. De verbeterde tool Vlekken verwijderen gebruiken
  13. Foto's exporteren
    1. Foto's exporteren naar vaste schijf of cd
    2. Foto's exporteren uit Lightroom Classic
    3. Foto's online publiceren
    4. Exporteren naar vaste schijf met behulp van Services voor publiceren
    5. Voorinstellingen voor exporteren en andere instellingen
  14. Werken met externe editors
    1. Voorkeuren voor extern bewerken
    2. Foto's van Lightroom Classic openen en bewerken in Photoshop of Photoshop Elements
  15. Presentaties
    1. Presentaties maken
    2. Deelvensters en tools in de module Presentatie
    3. De dialay-out instellen
    4. Bedekkingen toevoegen aan dia's
    5. Presentaties afspelen en exporteren
  16. Foto's afdrukken
    1. De module Afdrukken: Basiskennis
    2. Lay-outs en sjablonen van de module Afdrukken
    3. Werken met opties en instellingen voor afdruktaken
  17. Fotoboeken
    1. Fotoboeken maken
  18. Webgalerieën
    1. Webgalerieën maken
    2. De deelvensters en tools in de module Web gebruiken
    3. Lay-outs voor webgalerieën
    4. Werken met webgaleriesjablonen en instellingen
    5. Webfotogalerieën voorvertonen, exporteren en uploaden
  19. Sneltoetsen
    1. Sneltoetsen
Lightroom Classic-tethering

Wanneer ondersteunde digitale camera's van Canon of Nikon worden aangesloten op de computer, kunt u foto's direct importeren in een Lightroom Classic-catalogus. U kunt de opnamesoftware van de camera omzeilen en rechtstreeks van een camera importeren.

Opmerking:

Vastleggen via tethering starten

1. Sluit een ondersteunde camera aan op de computer en open Lightroom Classic.

2. Kies Bestand > Vastleggen via tethering > Vastleggen via tethering starten.

3. Geef in het dialoogvenster Instellingen voor vastleggen met tethering op hoe u de foto's wilt importeren:

Sessie

De sessie is de naam van de map waarin de vastgelegde foto's worden opgeslagen. Selecteer Foto's segmenteren op basis van opnamen om submappen te maken tijdens de sessie. U kunt de submappen een naam geven nadat u op OK hebt geklikt.

Bestemming

Kies een locatie voor de sessiemap.

Informatie

Voeg indien gewenst metagegevens en trefwoorden toe aan de geïmporteerde foto's. Zie Metagegevens en trefwoorden tijdens het importeren toepassen op foto's.

Automatisch vooruit uit

Selecteer deze optie als u niet wilt dat Lightroom Classic automatisch de laatst vastgelegde foto selecteert. Schakel deze optie uit als u de laatst vastgelegde foto wilt weergeven in het voorvertoningsgebied.

4. Klik op OK om de sessie voor het vastleggen van de foto's te starten.

Een venster voor cameradetectie wordt weergegeven. De tetheringbalk verschijnt nadat Lightroom Classic een camera heeft gedetecteerd.

Lightroom Classic detecteert een aangesloten camera voor tethering
    Lightroom Classic detecteert een aangesloten camera voor tethering

5. Gebruik de zwevende balk voor vastleggen via tethering om de besturingselementen en ontwikkelinstellingen van de camera aan te passen.

• Klik op de sluiterknop (de grote ronde cirkel) om een foto vast te leggen. Of druk op de sluiterknop van de camera.
    • Optioneel: Kies een voorinstelling om toe te passen op de importbewerking in het pop-upmenu Ontwikkelinstellingen. Zie Ontwikkelinstellingen tijdens het importeren toepassen op foto's.
    • Klik op de knop Instellingen in de rechterbenedenhoek van de zwevende balk om opname-instellingen te bewerken.
    • U kunt de sluitersnelheid, lensopening, ISO-waarde en witbalans van de aangesloten camera regelen in de zwevende vastlegbalk.
    • Als u foto's op opname segmenteert, drukt u op Ctrl+Shift+T (Windows) of Command+Shift+T (macOS) om een nieuwe opname te maken. U kunt ook op de huidige naam van de opname klikken en een nieuwe naam voor de opname invoeren.
    • Druk op Ctrl+T (Windows) of op Command+T (macOS) om de zwevende balk voor vastleggen via tethering weer te geven of te verbergen.
    • Sluit de zwevende balk voor vastleggen via tethering of kies Bestand > Vastleggen via tethering > Vastleggen via tethering stoppen om de sessie te beëindigen.

Live View-tethering

Bekijk rechts in real-time precies wat u fotografeert terwijl u de Live View van Lightroom Classic voor Canon- en Nikon-camera's tethert. Ga als volgt te werk om Live View in te schakelen:

1. Sluit een ondersteunde Canon- of Nikon-camera aan op uw computer en open Lightroom Classic.

2. Kies Bestand > Vastleggen via tethering > Vastleggen via tethering starten.

3. Geef in het dialoogvenster Instellingen voor vastleggen via tethering op hoe u de foto's wilt importeren:

Sessie

De sessie is de naam van de map waarin de vastgelegde foto's worden opgeslagen. Selecteer Foto's segmenteren op basis van opnamen om submappen te maken tijdens de sessie. U kunt de submappen een naam geven nadat u op OK hebt geklikt.

Bestemming

Kies een locatie voor de sessiemap.

Informatie

Voeg indien gewenst metagegevens en trefwoorden toe aan de geïmporteerde foto's. Zie Metagegevens en trefwoorden tijdens het importeren toepassen op foto's.

Automatisch vooruit uit

Selecteer deze optie als u niet wilt dat Lightroom Classic automatisch de laatst vastgelegde foto selecteert. Schakel deze optie uit als u de laatst vastgelegde foto wilt weergeven in het voorvertoningsgebied.

4. Klik op OK om de sessie voor het vastleggen van de foto's te starten. Een venster voor cameradetectie wordt weergegeven. De tetheringbalk verschijnt nadat Lightroom Classic een camera heeft gedetecteerd.

5. Klik op Live op de tetheringbalk om Live View-tethering te starten.

Live View

Live View van de camera wordt in een apart venster weergegeven.

6. In Live View kunt u de scherpstelling van uw camera aanpassen via de tetheringbalk met de knoppen voor focusregeling.

• Klik op de AF-knop om de modus Automatische scherpstelling in of uit te schakelen.
    • Als de modus voor automatische scherpstelling is uitgeschakeld, gebruikt u de knoppen en om de scherpstelling handmatig te regelen.

Knoppen voor focusinstellingen
    Knoppen voor focusinstellingen

Opmerking:
    • Knoppen voor focusinstellingen zijn alleen ingeschakeld als het objectief van de Canon-camera zich in de modus voor automatische scherpstelling bevindt.
    • De knoppen voor focusinstellingen voor het handmatig aanpassen van de scherpstelling worden alleen ingeschakeld als de modus Automatische scherpstelling is uitgeschakeld.
  7. Gebruik de zwevende balk voor vastleggen via tethering om andere besturingselementen en ontwikkelinstellingen van de camera aan te passen.

• Klik op de sluiterknop (de grote ronde cirkel) om een foto vast te leggen. Of druk op de sluiterknop van de camera.
    • Optioneel: Kies een voorinstelling om toe te passen op de importbewerking in het pop-upmenu Ontwikkelinstellingen. Zie Ontwikkelinstellingen tijdens het importeren toepassen op foto's.
    • Klik op de knop Instellingen in de rechterbenedenhoek van de zwevende balk om opname-instellingen te bewerken.
    • U kunt de sluitersnelheid, lensopening, ISO-waarde en witbalans van de aangesloten camera regelen in de zwevende vastlegbalk.
    • Als u foto's op opname segmenteert, drukt u op Ctrl+Shift+T (Windows) of Command+Shift+T (macOS) om een nieuwe opname te maken. U kunt ook op de huidige naam van de opname klikken en een nieuwe naam voor de opname invoeren.
    • Druk op Ctrl+T (Windows) of op Command+T (macOS) om de zwevende balk voor vastleggen via tethering weer te geven of te verbergen.
    • Sluit de zwevende balk voor vastleggen via tethering of kies Bestand > Vastleggen via tethering > Vastleggen via tethering stoppen om de sessie te beëindigen.