Foto's en video's ordenen

Met de Elements Organizer kunt u uw groeiende verzameling van foto's en video's gemakkelijk en op verschillende manieren weergeven en beheren. U kunt uw verwante foto's en video's organiseren op manieren die u interessant en nuttig vindt. U kunt bijvoorbeeld een album maken voor foto's en video's die u vorige zomer op een rondreis door Europa hebt gemaakt. U kunt foto's en videoclips ook sorteren en beheren op basis van personen, plaatsen, gebeurtenissen en trefwoorden.

Weergaven in de Elements Organizer

Neem even de tijd om vertrouwd te worden met de Elements Organizer-werkruimte. Er zijn vier weergaven in de Elements Organizer-werkruimte: Media, Personen, Plaatsen en Gebeurtenissen.

Media

In de weergave Media worden al uw geïmporteerde foto's en video's weergegeven. U kunt deze weergeven en organiseren, bewerken met één klik en andere bewerkingen uitvoeren. Zie Elements Organizer Help voor meer informatie.

Personen

In de weergave Personen kunt u uw foto's weergeven en ordenen door gezichten van de personen in de foto's te markeren. Wanneer u uw foto's importeert, kan Elements Organizer automatisch stapels maken door gelijkaardige gezichten in de foto's te identificeren. Zie Gezichten in foto's markeren en personenstapels ordenen in Elements Organizer Help voor meer informatie.

Plaatsen

In de weergave Plaatsen kunt u locatie-informatie aan uw foto's toevoegen. Op deze manier is het gemakkelijk om foto's te vinden van een locatie die u opnieuw wilt bezoeken of een reis die u wilt herbeleven. Zie Informatie over plaatsen toevoegen in Elements Organizer Help.

Gebeurtenissen

Met de weergave Gebeurtenissen kunt u stapels van foto's maken voor verschillende gebeurtenissen. U kunt bijvoorbeeld een gebeurtenis Verjaardagsfeestje maken en foto's voorzien van tags die u aan deze gebeurtenis wilt koppelen. Alle foto's met de tag Verjaardagsfeestje kunnen vervolgens snel worden geopend als één stapel in de weergave Gebeurtenissen. Zie Informatie over gebeurtenissen toevoegen aan uw mediabestanden in Elements Organizer Help.

Een album maken

  1. Klik in het linkerdeelvenster van de Organizer-werkruimte op de knop Nieuw album of nieuwe albumcategorie maken .

  2. Geef een naam op voor het album.

  3. Sleep foto's en video's uit de weergave Media en zet deze neer in het gebied Inhoud van het deelvenster Nieuw album toevoegen.

    U kunt ook rechtsboven in het scherm de functie voor automatisch curerenselecteren om uw beste foto's snel weer te geven. Vervolgens sleept u de foto's die u wilt gebruiken naar het deelvenster Nieuw album.

    Foto's toevoegen aan het nieuwe album

  4. Klik op OK.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account