Back-ups maken van catalogi of deze herstellen | Elements Organizer

Waarom back-ups belangrijk zijn

Het uitvoeren van frequente, regelmatige back-ups van uw catalogi wordt geadviseerd om uw gegevens te beschermen wanneer u op een andere computer overschakelt, uw besturingssysteem bijwerkt, of voor het geval dat uw systeem crasht.

De Elements Organizer staat u toe om een back-up te maken van uw catalogus met al uw foto's en video's of enkel de structuur van de catalogus. 

De organisatiestructuur van de catalogus wordt gedefinieerd als trefwoorden, tags, personen, plaatsen, gebeurtenissen, albums, classificaties, enz.

Er zijn meerdere opties om back-ups te maken en uw herinneringen te herstellen:

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een back-up maakt van een catalogus en hoe u een back-up herstelt in Elements 2021 Organizer. Het desbetreffende artikel voor de Elements 15 Organizer of ouder is beschikbaar via deze koppeling.

Automatische back-up en herstel van de catalogusstructuur

Nieuw in Elements 2021 Organizer

U kunt regelmatige automatische back-ups van enkel de structuur van uw catalogus (d.w.z. trefwoorden, tags, personen, plaatsen, gebeurtenissen, albums, classificaties, etc. met uitzondering van uw foto's en video's) nu plannen. De back-ups worden uitgevoerd als u de software sluit. Als er iets misgaat met de catalogus of organisatiestructuur, krijgt u na het opstarten van de Elements Organizer de mogelijkheid om de recentste back-upversie van uw organisatiestructuur te herstellen. De software verwijdert automatisch oudere back-ups en vervangt deze door de nieuwste.

Melding van automatische back-up

Frequentie van automatische back-up wijzigen

Ga naar Bewerken > Voorkeuren > Algemeen (Windows) of Elements Organizer > Voorkeuren > Algemeen (macOS)

Op basis van de frequentie zal de melding voor een automatische back-up bij het sluiten van de Organizer worden getoond

Standaard wordt de frequentie van de automatische back-up ingesteld op Elke keer dat u afsluit.
Automatisch herstellen bij opnieuw opstarten
Handmatige back-up en herstel

U kunt een back-up van de catalogus op elk gewenst moment handmatig aanzetten via Bestand > het menu Back-up van catalogus maken en één van de opties te kiezen. 

 1. Back-up van de structuur van de catalogus - Maak een back-up van de organisatiestructuur van uw huidige catalogus, zoals trefwoorden, tags, personen, plaatsen, gebeurtenissen, albums, enz. met uitzondering van uw foto's en video's.
 2. Volledige back-up - Maak een back-up van de huidige organisatiestructuur van de catalogus, inclusief alle foto's en video's.
 3. Geleidelijke back-up - Maak een back-up van de huidige organisatiestructuur van de catalogus en nieuwe of gewijzigde foto's en video's sinds de laatste volledige back-up.
Tips

 • Als u meerdere catalogi hebt gemaakt, opent u de catalogus waarvan u een back-up wilt maken. Zie Een catalogus openen voor meer informatie over het openen van een catalogus.
 • Wanneer u op Bestand > Back-up van catalogus maken klikt, moet u het proces voltooien om bestanden te verbinden om problemen te voorkomen wanneer u de catalogus herstelt. Wanneer u de back-up van de catalogusstructuur terugzet, moet u bestanden opnieuw verbinden zodat deze in de catalogus verschijnen. Zie Ontbrekende bestanden in een catalogus opnieuw verbinden voor meer informatie over het opnieuw verbinden van ontbrekende bestanden.

Hoe maak ik een handmatige back-up van een catalogus?

 1. In Stap 1 van de back-upwizard selecteert u een van de volgende opties en klikt u op Volgende.

  Handmatige back-up van catalogus maken

 2. In Stap 2 van de back-upwizard stelt u de volgende opties in:

  • Selecteer in de lijst Doelstation selecteren de locatie (vaste schijf of verwisselbaar medium) waarop u de back-up wilt opslaan.
  • Selecteer in het gedeelte Opties het Back-uppad.
  • Als u een geleidelijke back-up maakt, bepaalt het vorige back-upbestand wat is gewijzigd sinds de laatste back-up. Klik op Bladeren om het vorige back-upbestand te selecteren.
  Bestemmingsinstellingen

 3. Klik op Back-up opslaan nadat de Elements Organizer heeft berekend hoe groot de back-up wordt en hoeveel tijd ervoor nodig is.

Hoe herstel ik mijn catalogus handmatig?

Wanneer u een catalogus terugzet waarvan een back-up is gemaakt, wordt de inhoud van de back-upcatalogus opnieuw gemaakt op uw computer.

 1. U kunt de back-up herstellen vanaf een cd/dvd of harde schijf:

  • Als de back-up op een verwisselbaar medium staat, zoals een cd/dvd of een geheugenkaart, plaatst u deze in de computer. Opmerking: herstellen met cd/dvd wordt niet ondersteund op macOS.  
  • Als u een back-up hebt gemaakt op een externe vaste schijf, controleert u of deze is aangesloten op de computer.
 2. Selecteer Bestand  > Catalogus herstellen.

 3. Geef bij Herstellen vanaf de locatie van de te herstellen bestanden op:

  • Selecteer cd/dvd als uw back-upbestand op een cd/dvd staat.
  • Selecteer Vaste schijf/ander volume als uw back-upbestanden op de vaste schijf van uw computer of op een ander verwisselbaar medium staan. Klik op Bladeren om het back-upbestand te zoeken.
  Catalogus herstellen

 4. In Herstellen naar,

  • Klik op Bladeren om de locatie te specificeren waar u de catalogus wilt herstellen.
  • (Optioneel) Selecteer Oorspronkelijke mapstructuur herstellen om de hiërarchie te behouden van de mappen en submappen waarin de catalogus, foto's, videobestanden, projecten en audioclips staan.
 5. Klik op Herstellen.

Een catalogus op de ene computer herstellen naar een andere computer

Om een catalogus van de ene computer te herstellen naar een andere computer, doet u het volgende:

1. Maak een back-up op de eerste computer.
2. Sla de back-up op een verwisselbaar station op.
3. Sluit het verwisselbare station aan op de andere computer.
4. Herstel het back-upbestand.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account