Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

Ja! Iedereen kan XD gratis ontvangen als onderdeel van het Startersabonnement. Het abonnement omvat Adobe XD, 2 GB aan cloudopslag, Adobe Fonts (basisbibliotheek) en 1 actief gedeelde ontwerpspecificatie en 1 actief gedeeld prototype. Ontvang XD hier gratis.

Het Startersabonnement is ook beschikbaar voor iedereen met een Adobe ID, Enterprise ID of Federated ID. Als u een lidmaatschap hebt voor Creative Cloud voor teams of Creative Cloud voor ondernemingen en geen toegang hebt tot de Creative Cloud-desktopapp, neemt u contact op met uw IT-beheerder om toegang te krijgen tot XD via de Creative Cloud Packager.

Zie de Systeemvereisten voor meer informatie over ondersteunde besturingssystemen.

U kunt Adobe XD uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om de download te voltooien. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie, zoals voor het installeren van oudere versies of het controleren op updates.

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

Invoegtoepassingen en integraties

Installatie en ontwikkeling van plug-ins wordt ondersteund vanaf XD versie 13.0.

Ja, plug-ins kunnen momenteel gratis worden gebruikt.

Selecteer Plug-ins (Invoegtoepassingen) > Development (Ontwikkelen)Create a Plug-in (Een invoegtoepassing maken) in het XD-menu, waarmee de ontwikkelaarsmodule van Adobe I/O wordt geopend.

Raadpleeg de Adobe XD-documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie over het maken, testen en indienen van invoegtoepassingen die in apps worden weergegeven.

Zie Invoegtoepassingen maken en beheren voor meer informatie over het downloaden en installeren van invoegtoepassingen.

Om installatieproblemen op te lossen, gebruikt u de optie Ondersteuning verkrijgen in invoegtoepassingen om contact op te nemen met de ontwikkelaar van de invoegtoepassing.

Accountbeheer

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Voor meer informatie over het wijzigen van uw wachtwoord en andere accountgegevens, raadpleegt u Uw Adobe ID-account beheren.

U kunt deze pagina bezoeken om naar XD te upgraden.

Klik op Help> Upgrade XD om uw abonnement vanuit XD te upgraden. Op de pagina die vervolgens verschijnt, kunt u het abonnement uitzoeken dat het beste bij u past.

Werk XD bij via de Creative Cloud-desktopapp of klik in XD op Help > Updates. Wanneer u een update uitvoert, wordt uw proefversie automatisch naar het gratis startersabonnement voor Adobe XD omgezet. U kunt XD dus blijven gebruiken nadat uw proefversie is verlopen.

Koppelingen voor prototypes of ontwerpspecificaties die u tijdens uw gebruik van de proefversie hebt gepubliceerd, blijven toegankelijk nadat u XD hebt bijgewerkt. U moet uw koppelingen echter beheren of uw abonnement upgraden om nieuwe koppelingen te publiceren.

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen voor Creative Cloud-leden, de bestanden die u op uw apparaat hebt opgeslagen en uw gedeelde koppelingen.

U gaat automatisch over op het startersabonnement waarin Adobe XD is inbegrepen. U verliest echter de mogelijkheid om een onbeperkt aantal koppelingen voor prototypes en ontwerpspecificaties te maken. U hebt geen toegang meer tot uw andere apps of de meeste services en uw cloudopslag wordt gereduceerd tot 2 GB.

Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.

Veelvoorkomende problemen

XD biedt momenteel geen ondersteuning voor scrolleffecten wanneer u een voorvertoning bekijkt van tekengebieden met automatische animatie.

Dit is afhankelijk van verschillende scenario's. Ontvang tips voor het oplossen van problemen van verschillende foutmeldingen bij het gebruik van Online Delen.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor problemen bij het publiceren of bijwerken van ontwerpspecificaties. Zie Oplossingen voor veelvoorkomende fouten met ontwerpspecificaties voor meer informatie.

Het importeren van bestanden in Adobe XD mislukt vaak om de volgende vier redenen:

• Niet-ondersteunde bestandsindeling
  • SVG-bestanden met niet-ondersteunde eigenschappen
  • Zeer grote SVG-bestanden
  • Zeer grote afbeeldingen

Krijg stapsgewijze instructies voor het oplossen van problemen met importeren voor elk scenario.

De bestandsgrootte is te groot kunnen zijn of de doelmap kan niet worden vergrendeld. Meer informatie over het oplossen van problemen met exporteren.

Community

Meedoen aan de conversatie.