Анулиране на пробен период или абонамент за Adobe

Ако сте закупили от Adobe, научете как да анулирате плана си или безплатната пробна версия. Ако сте закупили от друго място, свържете се директно с магазина.

 Искате да смените плана си? Няма нужда първо да анулирате. Вижте Как да промените своя план или абонамент за Adobe.

Как да анулирате своя пробен период или абонамент

Можете да анулирате своя пробен период или индивидуален план (закупен от Adobe) от страницата на акаунта си в Adobe.

  1. Изберете Управление на план за плана, който искате да анулирате.

    Изберете Управление на плана или Преглед на плана.

  2. Изберете Анулиране на вашия план.

    Изберете Анулиране на вашия план.

    икона Не виждате Анулиране на вашия план? Опцията не е достъпна, ако обработваме плащането ви или имаме проблем с него. Опитайте отново след 24 часа.

  3. Посочете причината за анулиране и след това изберете Продължаване.

    Изберете причината за анулирането.

  4. Следвайте инструкциите на екрана, за да завършите анулирането.

Анулиране на план за екипи

Такса за анулиране и възстановяване на суми

Възстановяването на сумите зависи от това кога се отказвате и от вида на абонамента, който сте закупили. За повечето планове получавате пълно възстановяване на сумите, ако се откажете в рамките на 14 дни след първоначалната ви покупка. Научете дали получавате възстановяване на сума при анулиране.

Какво се случва, когато анулирам абонамента си за Creative Cloud?

След като анулирате абонамента си за Creative Cloud, повече няма да имате достъп до вашите приложения на Creative Cloud, нито до повечето от услугите, включени в платения ви абонамент за Creative Cloud.

След като анулирате абонамента си за Creative Cloud, ще продължите да се възползвате от предимствата на безплатното членство.

След като се откажете, разрешеното ви съхранение в облака ще бъде намалено до 2 GB. Ако сте надхвърлили мястото за съхранение, имате 90 дни да намалите онлайн потреблението си. След 90 дни можете да загубите достъп до някои или до всички ваши файлове, записани в сървърите на Creative Cloud. За да научите повече за мястото ви за съхранение, вижте Как да разбера колко от мястото за съхранение съм използвал?

Ако сте запазили работата си на своя компютър, можете да продължите да осъществявате достъп до тези файлове на устройството си.

В продължение на една година след изтичането на членството ви Adobe ще продължи да съхранява оригиналните ви изображения. По време на този период ще можете да стартирате Lightroom, за да изтегляте оригиналните си файлове от нашите облачни услуги.

Можете да продължите да осъществявате достъп до всички снимки на локалния си твърд диск чрез Lightroom за настолен компютър. Можете да продължите да импортирате и организирате снимки и да извеждате редактираните си снимки чрез Export, Publish, Print, Web или Slideshow. След приключването на вашето членство няма да имате достъп до модулите „Разработване“ и „Карта“, както и Lightroom за мобилни устройства.

Лого на Adobe

Влезте във вашия акаунт