Typekit hedder nu Adobe Fonts og er inkluderet med Creative Cloud og andre abonnementer. Få mere at vide.

Et Enterprise ID eller Federated ID giver adgang til Adobe-produkter og -tjenester, der stilles til rådighed af din skole eller virksomhed. Du har muligvis allerede en privat konto eller en tidligere konto, der bruger et Adobe ID. Hvis begge dine konti bruger den samme e-mailadresse, kan du angive den kontotype, der skal bruges, når du logger ind. Selvom disse konti deler e-mailadressen, er de stadigvæk to separate konti. Ingen data deles eller overføres automatisk mellem kontiene.

Du kan læse mere om Enterprise ID og hvordan du logger ind, i Ofte stillede spørgsmål om Enterprise ID.

Valg af kontotype ved login

Hvis både din Adobe ID-konto og din Enterprise/Federated ID-konto bruger den samme e-mailadresse, kan du angive den kontotype, der skal bruges, når du logger ind.

1. Indtast e-mailadressen i loginvinduet.Der vises et skærmbillede, hvor du kan vælge konto.

Log på med din e-mailadresse
  2. Vælg den ønskede kontotype ved at klikke på Adobe ID eller Enterprise ID.

Vælg en kontotype
  3. Indtast adgangskoden, eller brug den loginmetode, der anvendes i virksomheden.

Bemærk:

Sørg for at indtaste den korrekte adgangskode, der er knyttet til hver kontotype.

Effekten af skift af kontotype

Når du logger på som en virksomhedsbruger, logger du på med den brugerkonto, der er oprettet af virksomhedens administrator. Det er en separat konto, der ikke har nogen tilknytning til din gamle konto.

Siden virksomhedsbrugerkontoen er en nyoprettet brugerkonto, overføres de data, der er knyttet til den eksisterende brugerkonto, ikke automatisk til den nye Enterprise ID- eller Federated ID-konto. Det kan være designbiblioteker, filer, skrifttyper, programindstillinger, Adobe Color-temaer og Behance-porteføljer. Disse data kan fortsat bruges med den eksisterende Adobe ID-konto. Hvis du har brug for adgang til disse data, når du er logget på din nye virksomhedskonto, skal du flytte dataene mellem dine konti manuelt.

Programmer

Rettigheder til programmer og tjenester er knyttet til kontotypen. For at opdatere rettighederne knyttet til en konto skal du logge af og derefter logge på igen. Hvis du f.eks. har en gratis Adobe ID-konto (privat konto), har du kun adgang til en prøveversion af programmer som Photoshop eller Acrobat. Vælg Hjælp > Log af i programmet, og log derefter på igen for at bruge den fulde version af programmet.

Hvis du har Creative Cloud-klienten installeret på computeren, skal du vælge   > Indstillinger > Konto og klikke på Log af Creative Cloud.

Aktiver: filer og markeds

Filer gemt online forbliver knyttet til den oprindelige konto. Hvis du vil overføre filer fra en Adobe ID-konto til en virksomhedskonto, skal du downloade filerne fra Adobe ID-kontoen og derefter uploade dem til virksomhedskontoen.

Hvis du bruger Creative Cloud-klienten til at synkronisere filer, er mappen med Creative Cloud-filerne tom, når du har skiftet kontotypen. Den eksisterende mappe med Creative Cloud-filerne omdøbes for at undgå potentielle versionskonflikter, og alle dine eksisterende filer er nu tilgængelige i den omdøbte mappe. For at synkronisere filerne til den nye konto skal du kopiere filerne fra den omdøbte Creative Cloud-mappe til den nuværende mappe med Creative Cloud-filerne.

Bemærk:

Kommentarer og versioner knyttet til filerne bevares ikke.

Creative Cloud Market-ressourcer og Design-biblioteker er også kontospecifikke. Du kan downloade ressourcerne igen og oprette Design-biblioteker.

Adobe Fonts

Skrifttyper, som er aktiveret på din computer, er kun tilgængelige, hvis du er logget på Creative Cloud-klienten. Når du logger på med et Enterprise ID, vil skrifttyper aktiveret med Adobe ID være utilgængelige.

Du kan aktivere skrifttyper på computeren manuelt. Programmer som InDesign og Illustrator vil også bede dig om at aktivere skrifttyper, hvis de støder på manglende skrifttyper i dokumenter.

Behance

Du har to Behance-konti - en, der er knyttet til dit Adobe ID, og en anden, der er knyttet til dit Enterprise ID. Der er ikke nogen direkte måde at overføre dataene fra Behance på. Der er dog en løsning til Behance, hvor du kan gøre følgende:

1. Opret en Behance-konto ved hjælp af dit Enterprise eller Federated ID.
  2. Log på din eksisterende konto med dit Adobe ID.
  3. Del ejerskab af projekterne i den eksisterende konto med din nye konto.
  4. Du kan eventuelt logge på din nye konto og fjerne delt ejerskab af din gamle konto. Under denne proces overføres selve indholdet, men ikke de kommentarer og følgere, der er knyttet til den gamle konto.

Adobe Color

Hvis du har brug for hjælp til dataoverførsel fra et Adobe ID til et Enterprise eller Federated ID, skal du få din administrator til at oprette en supportanmodning hos Adobe Support.

Synkronisere indstillinger

Hvis du vil synkronisere indstillingerne, skal du logge på en app med dit Adobe ID, synkronisere indstillingerne og logge af. Log derefter på med dit Enterprise eller Federated ID. De nyeste indstillinger på computeren kan derefter synkroniseres til Creative Cloud ved hjælp af dit Enterprise ID eller Federated ID.