Adobe-understøttede identitetstyper

Adobe bruger et underliggende system til identitetsstyring til at godkende og give tilladelse til brugerne. Hvis du bruger navngivne licenser eller planlægger at give adgang til tjenester, er det et krav at bruge identiteter. Adobe understøtter tre identitets- eller kontotyper. De bruger en e-mailadresse som brugernavn.

adobe-id

Adobe ID oprettes, ejes og styres af slutbrugeren. Adobe udfører godkendelsen og slutbrugeren styrer identiteten. Brugere har den fuldstændige kontrol over filer og data, der er tilknyttet deres ID. Brugere kan købe flere produkter og tjenester fra Adobe. Administratorerne inviterer brugerne til at deltage i organisationen, og de kan fjerne den. Brugerne kan dog ikke låses ud af deres Adobe ID-konti. Administratoren kan ikke slette eller overtage kontiene. Der kræves ingen opsætning, før du kan begynde at bruge Adobe ID'er.

Nedenfor er der nogle krav og scenarier, hvor det anbefales at bruge Adobe ID:

• Hvis du vil gøre det muligt for brugerne at oprette og styre deres identiteter.
  • Hvis du vil gøre det muligt for brugerne at købe eller blive medlem af andre Adobe-produkter og -tjenester.
  • Hvis brugere forventes at bruge andre Adobe-tjenester, som ikke understøtter Enterprise eller Federated ID'er i øjeblikket.
  • Hvis brugere allerede har et Adobe ID og tilknyttede data, f.eks. filer, skrifttyper eller indstillinger.
  • I uddannelsesmæssige sammenhænge hvor de studerende kan beholde deres Adobe ID, når de er færdiguddannede.
  • Hvis du har entreprenører og freelancere, der ikke bruger e-mailadresser på domæner, du styrer.

enterprise-id

Enterprise ID er oprettet, ejet og styret af en organisation. Adobe hoster Enterprise ID'et og udfører godkendelsen, men organisationen vedligeholder Enterprise ID'er. Slutbrugere kan ikke tilmelde sig og oprette et Enterprise ID, og de kan heller ikke tilmelde sig flere produkter og tjenester fra Adobe med et Enterprise ID.

Administratorerne opretter et Enterprise ID og sender det til en bruger. Administratorerne kan tilbagekalde adgangen til produkter og tjenester ved at overtage kontoen eller ved at slette Enterprise ID'et for at blokere adgangen til tilknyttede data permanent.

Nedenfor er der nogle krav og scenarier, hvor det anbefales at bruge Enterprise ID:

• Hvis det er nødvendigt at opretholde en streng kontrol med apps og tjenester, der er tilgængelige for en bruger.
  • Hvis du har brug for akut adgang til filer og data, der tilknyttet et ID.
  • Hvis du har brug for at kunne blokere eller slette en brugerkonto fuldstændigt.

federated-id

Federated ID er oprettet og ejet af en organisation og er knyttet til enterprise-mappen via federation. Organisationen administrerer legitimationsoplysningerne og behandler enkeltlogon via en SAML2-identitetsudbyder (IdP).

Nedenfor er der nogle krav og scenarier, hvor det anbefales at bruge Federated ID'er:

• Hvis du ønsker at klargøre brugerne på baggrund af din organisations virksomhedsmappe.
  • Hvis du vil styre godkendelsen af brugere.
  • Hvis det er nødvendigt at opretholde en streng kontrol med apps og tjenester, der er tilgængelige for en bruger.
  • Hvis du vil give brugerne mulighed for at anvende den samme e-mailadresse til at oprette et Adobe ID.

Hvis du vil oprette et identitetssystem, kan du se Konfigurer identitet.

Du kan bruge Adobe ID'er, Enterprise ID'er og Federated ID'er i den samme virksomhedsinstallation. Brug Enterprise eller Federated ID'er til brugere, hvor du vil have streng styring med kontiene.

Der kan være brugere, der allerede har Adobe ID'er med e-mailadresser fra dit domæne. Så før du opretter Enterprise ID'er eller Federated ID'er, bør du overveje konsekvenserne for eksisterende brugere.

Rediger identitetstype

Som systemadministrator kan du redigere identitetstypen for brugere i din organisation fra Adobe ID til Enterprise ID eller Federated ID. Du kan også redigere brugere af Enterprise ID- eller Federated ID-typen til brugere af Adobe ID-typen. Få flere oplysninger om brugeridentitetstyper i Adobe-understøttede identitetstyper.

Bemærk:

Via Admin Console kan du redigere identitetstypen for brugere.

• Adobe ID til Enterprise ID,
  • Enterprise ID til Adobe ID,
  • Adobe ID til Federated ID eller
  • Federated ID til Adobe ID.

Hvis du vil redigere identitetstypen fra Enterprise ID til Federated ID eller fra Federated ID til Enterprise ID, skal du kontakte Adobe Support.

Konsekvenser for Creative Cloud-slutbrugere

Hvis du redigerer identitetstypen for brugere fra Adobe ID til Enterprise/Federated ID, vil disse brugere fortsat have adgang til deres personligt ejede Adobe ID. De tilgår dog organisationens Adobe-apps, -tjenester og -løsninger via det nye Enterprise ID eller Federated ID, de er blevet tildelt.

Hvis dine brugere allerede har Adobe ID'er med aktiver knyttet til dem, kan de overføre aktiver fra deres Adobe ID-konti til deres nye virksomhedskonto.

Hvis eksisterende Creative Cloud-brugere brugte tjenester, der ikke er inkluderet med Creative Cloud for enterprise, går deres medlemskaber tilbage til omkostningsfri versioner.

Rediger identitetstype med CSV

Følgende fremgangsmåde gør det muligt at redigere identitetstypen for flere brugere på én gang. Du kan også redigere brugeroplysninger såsom e-mailadresser og brugernavne for brugere ved hjælp af Admin Console, Værktøj til brugersynkronisering eller API til brugerstyring.

1. Log på Admin Console, og gå til Brugere.

2. Klik på , og vælg Rediger identitetstype med CSV på rullelisten.

Dialogboksen Rediger identitetstype med CSV vises.

Rediger identitetstype med CSV
  3. Du kan medtage de brugere, du vil redigere identitetstype for, ved at downloade den aktuelle brugerliste eller CSV-standardskabelonen. Klik på Download CSV-skabelon.

Den overførte .csv-fil indeholder følgende data.

• Identitetstype – Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID.
    • Brugernavn
    • Domæne
    • Ny identitetstype – Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID.
    • Ny e-mail
    • Nyt brugernavn
    • Ny landekode
  4. Åbn .csv-filen i Excel, og rediger identitetstyperne efter behov.

Bemærk:

Hvis du redigerer identitetstypen fra Adobe ID til Enterprise/Federated ID, skal e-mailadressen for Adobe ID'et være den samme som for virksomhedskontoen.

Adobe ID-e-mail Enterprise ID- eller Federated ID-e-mail Rediger identitetstype
    janedam@xyz.com janedam@xyz.com Udført
    johndam@adobe.com johndam.@xyz.com Ikke udført
  5. Åbn dialogboksen Rediger identitetstype med CSV, og overfør den opdaterede CSV-fil.

Du modtager en e-mailbesked, når processen er fuldført.

I denne proces overføres tilladelser og tildelte produkter for alle overførte brugere. De brugere, hvis identitet er blevet ændret, modtager en meddelelse om, at de skal bruge deres nye Enterprise/Federated ID-konto, når de arbejder med de Adobe-produkter, de er blevet tildelt.

Hvis dine brugere endvidere tidligere brugte Adobe ID'er og har aktiver knyttet til dem, vil disse brugere blive anmodet om at acceptere processen til aktivoverførsel. Processen til aktivoverførsel flytter automatisk brugerens aktiver fra deres Adobe ID-konto til deres nye virksomhedskonto.

Aktivoverførsel

Når du redigerer identitetstypen for brugerne fra Adobe ID til Enterprise ID/Federated ID, kan brugerne overføre det understøttede indhold fra deres eksisterende virksomhedstildelte Adobe ID-konto til deres nye virksomhedskonto. Overførslen kan udføres på to måder:

For at sikre, at brugerne automatisk kan overføre deres indhold, skal brugerne have fået tildelt adgang til lagerplads til Creative Cloud og Document Cloud. Gør en af følgende, så brugerne kan få adgang til lagerplads til Creative Cloud og Document Cloud:

• Tildel en produktprofil med planen Creative Cloud Alle apps med lagerplads, og sørg for, at PDF Services er aktiveret.
  • Tildel en Creative Cloud-produktprofil med lagerplads og en Document Cloud-produktprofil med lagerplads (omfatter ikke tilbud kun til computer), og sørg for, at PDF Services er aktiveret.

Når redigeringen af identitetstype er fuldført, modtager slutbrugeren en e-mail med oplysninger om, hvordan slutbrugerens aktiver overføres.

Som it-administrator kan du downloade statusrapporten for færdiggørelse af aktivoverflytning for alle de brugere, der var en del af processen Rediger identitet. Gør følgende for at downloade rapporten:

1. Gå til Admin Console > Brugere.

2. Klik på , og vælg Eksportér overførselsrapport til CSV på rullemenuen.

Rapporten downloades.

I rapporten kan du se, hvem der har givet samtykke, hvem der har afvist at give samtykke, og hvem der endnu ikke har foretaget nogen handling. Du kan få oplysninger om den type indhold, som understøttes i forbindelse med overførslen, i Ofte stillede spørgsmål om aktivoverførsel.

Bemærk:

Nogle gange kan den automatiske proces til aktivoverførsel ikke foretages for enkelte brugere. Disse brugere får en besked om at overføre deres indhold manuelt og er ikke inkluderet i overførselsrapporten.