Adobe-understøttede identitetstyper

Adobes identitetsstyringssystem hjælper administratorer med at oprette og administrere brugeradgang til programmer og tjenester. Adobe tilbyder tre forskellige typer af identiteter eller konti til at godkende og give tilladelse til brugere. De bruger en e-mailadresse som brugernavn. Disse identitetstyper er:

• Federated ID: Oprettet, ejet og administreret af en organisation og knyttet til enterprise-kataloget via føderation. Organisationen administrerer legitimationsoplysningerne og behandler enkeltlogon via en SAML2-identitetsudbyder (IdP).
  • Enterprise ID: Oprettet, ejet og styret af en organisation. Adobe hoster Enterprise ID'et og udfører godkendelsen, men organisationen vedligeholder Enterprise ID'er.
  • Adobe ID: Oprettet, ejet og styret af slutbrugeren. Adobe udfører godkendelsen, og slutbrugeren styrer identiteten.

Ud fra behovene i din organisation kan du vælge at implementere og bruge den mest egnede identitetsmodel. Se nedenstående tabel for at få mere at vide om dem.

Komponenter Funktioner Adobe ID Enterprise ID Federated ID

Kontoejerskab og -kontrol

Organisationen opretter, ejer og administrerer kontoen.

Bevar kontrollen over rettigheder og det lagrede, brugergenererede indhold på vegne af brugeren.

Dataejerskab og -kontrol

Organisationen ejer de data, filer og aktiver, der er knyttet til kontoen.

Afslut brugernes adgang til virksomhedsejede aktiver ved fjernelse af licenser.

Bruger indholdslogfiler til at hjælpe administratorer med at se, hvordan brugerne interagerer med virksomhedsejede aktiver.

Begrænser aktivdeling.

Enterprise-funktioner

Hjælper organisationen med at udnytte opbevaring.

Understøtter flerfaktorgodkendelse.

Se Konfigurer identitet for at finde ud af, hvordan du konfigurerer Enterprise og Federated ID'er.

Valget af den rette identitetsmodel kan have stor betydning for den måde, hvorpå aktiver gemmes og deles af en organisation. Enterprise- og Federated ID-modellerne er et ideelt valg for virksomheder, mens Adobe ID er bedst egnet til enkeltpersoner. Ud over at indeholde alle funktioner i Adobe ID understøtter de også den bedste datapraksis og sikrer effektiv softwareudrulning.

Som allerede beskrevet har Enterprise og Federated ID'er nogle åbenlyse fordele i forhold til Adobe ID:

• Ved at tilbyde strenge administrative kontroller sikrer de en effektiv overvågning af produkter og tjenester.
  • Brugerne mister adgangen til organisatoriske filer, data og aktiver, når deres tilknytning til organisationen slutter.
  • Federated ID tilbyder flerfaktorgodkendelse og er den sikreste identitetsmodel af de tre.

Adobe ID fungerer bedst, når der ikke er behov for intern kontrol. Det er brugervenligt, men giver ikke den bedste mulighed for at udnytte lagring til virksomheder. Da dine slutbrugere måske ikke altid overholder bedste praksis, er det tilrådeligt at bruge Federated og Enterprise ID'er. Men hvis du stadigvæk er i tvivl om, hvilken identitetsmodel der passer til dig, kan du kontakte Adobe Kundepleje.

Bemærk:

Der er nogle produkter og tjenester, f.eks. Adobes licenswebsted og Adobe-forummer, der kun understøtter Adobe ID.

Rediger identitetstype

Som systemadministrator kan du redigere identitetstypen for brugere i din organisation fra Adobe ID til Enterprise ID eller Federated ID. Få flere oplysninger om brugeridentitetstyper i Adobe-understøttede identitetstyper.

Bemærk:

Via Admin Console kan du redigere identitetstypen for brugere.

• Adobe ID til Enterprise ID, eller
  • Adobe ID til Federated ID.

Hvis du vil redigere identitetstypen fra Enterprise ID til Federated ID eller fra Federated ID til Enterprise ID, skal du kontakte Adobe Support.

Konsekvenser for Creative Cloud-slutbrugere

Hvis du redigerer identitetstypen for brugere fra Adobe ID til Federated/Enterprise ID, vil disse brugere fortsat have adgang til deres personligt ejede Adobe ID. De tilgår dog organisationens Adobe-apps, -tjenester og -løsninger via det nye Federated ID eller Enterprise ID, de er blevet tildelt.

Hvis dine brugere allerede har Adobe ID'er med aktiver knyttet til dem, kan de overføre aktiver fra deres Adobe ID-konti til deres nye virksomhedskonto.

Hvis eksisterende Creative Cloud-brugere brugte tjenester, der ikke er inkluderet med Creative Cloud for enterprise, går deres medlemskaber tilbage til omkostningsfri versioner.

Rediger identitetstype med CSV

Følgende fremgangsmåde gør det muligt at redigere identitetstypen for flere brugere på én gang. Du kan også redigere brugeroplysninger såsom e-mailadresser og brugernavne for brugere ved hjælp af Admin Console, Værktøj til brugersynkronisering eller API til brugerstyring.

1. Log på Admin Console, og gå til Brugere.

2. Klik på , og vælg Rediger identitetstype med CSV på rullelisten.

Dialogboksen Rediger identitetstype med CSV vises.

Rediger identitetstype med CSV
  3. Du kan medtage de brugere, du vil redigere identitetstype for, ved at downloade den aktuelle brugerliste eller CSV-standardskabelonen. Klik på Download CSV-skabelon.

Den overførte .csv-fil indeholder følgende data.

• Identitetstype – Federated ID, Enterprise ID eller Adobe ID
    • Brugernavn
    • Domæne
    • Ny identitetstype – Federated ID, Enterprise ID eller Adobe ID
    • Ny e-mail
    • Nyt brugernavn
    • Ny landekode
  4. Åbn .csv-filen i et program, der kan redigere CSV-filer, og rediger identitetstyperne efter behov.

Bemærk:

Når du redigerer identitetstypen fra Adobe ID til Federated/Enterprise ID, skal e-mailadressen for Adobe ID'et være den samme som for virksomhedskontoen.

5. Åbn dialogboksen Rediger identitetstype med CSV, og overfør den opdaterede CSV-fil. Sørg for, at filen gemmes med UTF-8-kodning.

Du modtager en e-mailbesked, når processen er fuldført.

I denne proces overføres tilladelser og tildelte produkter for alle overførte brugere. De brugere, hvis identitet er blevet ændret, modtager en meddelelse om, at de skal bruge deres nye Enterprise/Federated ID-konto, når de arbejder med de Adobe-produkter, de er blevet tildelt.

Hvis dine brugere endvidere tidligere brugte Adobe ID'er og har aktiver knyttet til dem, vil disse brugere blive anmodet om at acceptere processen til aktivoverførsel. Processen til aktivoverførsel flytter automatisk brugerens aktiver fra deres Adobe ID-konto til deres nye virksomhedskonto.

Aktivoverførsel

Når du redigerer identitetstypen for brugerne fra Adobe ID til Federated ID/Enterprise ID, kan brugerne overføre det understøttede indhold fra deres eksisterende virksomhedstildelte Adobe ID-konto til deres nye virksomhedskonto. Overførslen kan udføres på to måder:

For at sikre, at brugerne automatisk kan overføre deres indhold, skal brugerne have fået tildelt adgang til lagerplads til Creative Cloud og Document Cloud. Gør en af følgende, så brugerne kan få adgang til lagerplads til Creative Cloud og Document Cloud:

• Tildel en produktprofil med planen Creative Cloud Alle apps med lagerplads, og sørg for, at PDF Services er aktiveret.
  • Tildel en Creative Cloud-produktprofil med lagerplads og en Document Cloud-produktprofil med lagerplads (omfatter ikke tilbud kun til computer), og sørg for, at PDF Services er aktiveret.

Når redigeringen af identitetstype er fuldført, modtager slutbrugeren en e-mail med oplysninger om, hvordan slutbrugerens aktiver overføres.

Som it-administrator kan du downloade statusrapporten for færdiggørelse af aktivoverflytning for alle de brugere, der var en del af processen Rediger identitet. Gør følgende for at downloade rapporten:

1. Gå til Admin Console > Brugere.

2. Klik på , og vælg Eksportér overførselsrapport til CSV på rullemenuen.

Rapporten downloades.

I rapporten kan du se, hvem der har givet samtykke, hvem der har afvist at give samtykke, og hvem der endnu ikke har foretaget nogen handling. Du kan få oplysninger om den type indhold, som understøttes i forbindelse med overførslen, i Ofte stillede spørgsmål om aktivoverførsel.

Bemærk:

Nogle gange kan den automatiske proces til aktivoverførsel ikke foretages for enkelte brugere. Disse brugere får en besked om at overføre deres indhold manuelt og er ikke inkluderet i overførselsrapporten.