Adobe-understøttede identitetstyper

Adobe bruger et underliggende system til identitetsstyring til at godkende og give tilladelse til brugerne. Hvis du bruger navngivne licenser eller planlægger at give adgang til tjenester, er det et krav at bruge identiteter. Adobe understøtter tre identitets- eller kontotyper. De bruger en e-mailadresse som brugernavn.

adobe-id

Adobe ID oprettes, ejes og styres af slutbrugeren. Adobe udfører godkendelsen og slutbrugeren styrer identiteten. Brugere har den fuldstændige kontrol over filer og data, der er tilknyttet deres ID. Brugere kan købe flere produkter og tjenester fra Adobe. Administratorerne inviterer brugerne til at deltage i organisationen, og de kan fjerne den. Brugerne kan dog ikke låses ud af deres Adobe ID-konti. Administratoren kan ikke slette eller overtage kontiene. Der kræves ingen opsætning, før du kan begynde at bruge Adobe ID'er.

Nedenfor er der nogle krav og scenarier, hvor det anbefales at bruge Adobe ID:

• Hvis du vil gøre det muligt for brugerne at oprette og styre deres identiteter.
  • Hvis du vil gøre det muligt for brugerne at købe eller blive medlem af andre Adobe-produkter og -tjenester.
  • Hvis brugere forventes at bruge andre Adobe-tjenester, som ikke understøtter Enterprise eller Federated ID'er i øjeblikket.
  • Hvis brugere allerede har et Adobe ID og tilknyttede data, f.eks. filer, skrifttyper eller indstillinger.
  • I uddannelsesmæssige sammenhænge hvor de studerende kan beholde deres Adobe ID, når de er færdiguddannede.
  • Hvis du har entreprenører og freelancere, der ikke bruger e-mailadresser på domæner, du styrer.

enterprise-id

Enterprise ID er oprettet, ejet og styret af en organisation. Adobe hoster Enterprise ID'et og udfører godkendelsen, men organisationen vedligeholder Enterprise ID'er. Slutbrugere kan ikke tilmelde sig og oprette et Enterprise ID, og de kan heller ikke tilmelde sig flere produkter og tjenester fra Adobe med et Enterprise ID.

Administratorerne opretter et Enterprise ID og sender det til en bruger. Administratorerne kan tilbagekalde adgangen til produkter og tjenester ved at overtage kontoen eller ved at slette Enterprise ID'et for at blokere adgangen til tilknyttede data permanent.

Nedenfor er der nogle krav og scenarier, hvor det anbefales at bruge Enterprise ID:

• Hvis det er nødvendigt at opretholde en streng kontrol med apps og tjenester, der er tilgængelige for en bruger.
  • Hvis du har brug for akut adgang til filer og data, der tilknyttet et ID.
  • Hvis du har brug for at kunne blokere eller slette en brugerkonto fuldstændigt.

federated-id

Federated ID er oprettet og ejet af en organisation og er knyttet til enterprise-mappen via federation. Organisationen administrerer legitimationsoplysningerne og behandler enkeltlogon via en SAML2-identitetsudbyder (IdP).

Nedenfor er der nogle krav og scenarier, hvor det anbefales at bruge Federated ID'er:

• Hvis du ønsker at klargøre brugerne på baggrund af din organisations virksomhedsmappe.
  • Hvis du vil styre godkendelsen af brugere.
  • Hvis det er nødvendigt at opretholde en streng kontrol med apps og tjenester, der er tilgængelige for en bruger.
  • Hvis du vil give brugerne mulighed for at anvende den samme e-mailadresse til at oprette et Adobe ID.

Hvis du vil oprette et identitetssystem, kan du se Konfigurer identitet.

Du kan bruge Adobe ID'er, Enterprise ID'er og Federated ID'er i den samme virksomhedsinstallation. Brug Enterprise eller Federated ID'er til brugere, hvor du vil have streng styring med kontiene.

Konsekvenser for Creative Cloud-slutbrugere

Før du opretter Enterprise ID'er eller Federated ID'er, bør du overveje konsekvenserne for eksisterende brugere. Det er muligt, at brugerne har et Adobe ID med e-mailadresser fra dit domæne til at få adgang til produkter og tjenester fra Adobe.

Eventuelle data, f.eks. designbiblioteker, filer, skrifttyper, app-indstillinger, Adobe Color-temaer og Behance-porteføljer, overføres ikke til Enterprise ID- eller Federated ID-kontoen. De forbliver tilgængelige med Adobe ID-kontoen – nu tilgængelige under den opdaterede e-mailadresse.

Hvis du beslutter at oprette Enterprise eller Federated ID'er for eksisterende Creative Cloud-medlemmer (Adobe ID'er), skal brugerne muligvis manuelt overføre data fra deres Adobe ID-konti.

• Synkronisering af indstillinger: Brugerne kan logge på en app med deres Adobe ID, synkronisere indstillinger og logge af og derefter logge på med Enterprise eller Federated ID'et. De seneste indstillinger på skrivebordet kan derefter synkroniseres til Creative Cloud.
  • Creative Cloud Assets: Brugerne skal downloade filer fra den eksisterende Adobe ID-konto og derefter uploade dem til Enterprise eller Federated ID-kontoen. Hvis slutbrugerne bruger Creative Cloud-computerappen til at synkronisere filer, er alle filer allerede på deres computere. Du kan finde flere oplysninger i Overfør aktiver.
    Bemærk: Kommentarer og versioner, der er tilknyttet filerne, bevares ikke.
  • Typekit: Når en virksomhed har gjort krav på sit eget domæne for at oprette Enterprise eller Federated ID'er, kan eksisterende Typekit-konti, der er knyttet til adresser i dette domæne, blive påvirket. Typekit-konti kan gendannes ved at kontakte support@typekit.com. Kontakt enterprise@typekit.com eller din Adobe-salgsrepræsentant for at få flere oplysninger.
  • Behance: Brugerne kan få adgang til deres Behance-profil ved hjælp af den nye e-mailadresse. De skal dog opdatere e-mailadressen i deres e-mailindstillinger for Behance. Der er ingen direkte måde at overføre dataene fra Behance.  Brugerne kan gøre følgende for Behance for at omgå dette:
    1. Oprette en konto ved hjælp af deres Enterprise eller Federated ID
    2. Logge på deres eksisterende konto
    3. Medeje projekterne i den eksisterende konto med deres nye konto.
    4. De kan også logge på deres nye konto og fjerne medejeren for deres gamle konto. Dette overfører indholdet, men ikke de kommentarer og følgere, der er tilknyttet den gamle konto.
  • PhoneGap Build: Brugerne kan overføre tilknyttede data, når de skifter til Enterprise ID'er.
  • Adobe Color: Brugerne kan sende en anmodning til kuler-team@adobe.com, hvis de vil overføre data fra et Adobe ID til et Enterprise eller Federated ID.
  • Lightroom: Dataene synkroniseres igen fra skrivebordet til Creative Cloud ved hjælp af Enterprise eller Federated ID'et.
  • Story Plus: Brugerne kan få adgang til data ved hjælp af den opdaterede e-mailadresse. Der er ingen overførselsmåde til at tilknytte eksisterende data med Enterprise eller Federated ID'et.

Hvis eksisterende Creative Cloud-brugere brugte tjenester, der ikke er inkluderet med Creative Cloud for enterprise, går deres medlemskaber tilbage til omkostningsfri versioner. Hvis brugerne afslutter det Creative Cloud-medlemskab, der er tilknyttet deres Adobe ID, begrænses adgangen. F.eks. vil Digital Publishing Suite-brugere kunne få adgang til deres porteføljer, men vil ikke kunne udgive dem. På samme måde vil Web Hosting udløbe efter 30 dage.

Skift brugeridentitet

Som systemadministrator kan du ændre identitetstypen for brugerne i din organisation fra brugere af Adobe ID-typen til brugere af Enterprise ID- eller Federated ID-typen. Du kan også skifte brugere af Enterprise ID- eller Federated ID-typen til brugere af Adobe ID-typen. Få flere oplysninger om brugeridentitetstyper i Adobe-understøttede identitetstyper

Hvis du skifter identitetstypen for brugere fra Adobe ID til Enterprise eller Federated ID, vil disse brugere fortsat have adgang til deres personligt ejede Adobe ID. De vil dog tilgå organisationens Adobe-apps, -tjenester og -løsninger via det nye Enterprise ID eller Federated ID, de er blevet tildelt.

Bemærk:

Med denne proces kan du skifte følgende identitetstyper via Admin Console:

• Adobe ID til Enterprise ID
  • Enterprise ID til Adobe ID
  • Adobe ID til Federated ID
  • Federated ID til Adobe ID

Hvis du vil skifte følgende typer, skal du dog kontakte Adobe Support:

• Enterprise ID til Federated ID
  • Federated ID til Enterprise ID

Følgende fremgangsmåde gør det muligt at skifte brugeridentitet for flere brugere på én gang. Du kan dog også redigere brugeroplysninger såsom e-mailadresser eller brugernavne for individuelle brugere i Admin Console eller ved hjælp af værktøjet til brugersynkronisering eller API'en til brugerstyring.

1. Log på Admin Console, og gå til Brugere.

2. Klik på , og vælg Rediger identitetstype med CSV på rullelisten.

Dialogboksen Rediger identitetstype med CSV vises.

Rediger identitetstype med CSV
  3. Du kan medtage de brugere, du vil redigere identitetstype for, ved at downloade den aktuelle brugerliste eller CSV-standardskabelonen. Klik på Download CSV-skabelon.

Den overførte .csv-fil indeholder følgende data:

• Identitetstype – Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID
    • Brugernavn
    • Domæne
    • Ny identitetstype – Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID
    • Ny e-mail
    • Nyt brugernavn
    • Ny landekode
  4. Åbn .csv-filen i Excel, og rediger identitetstyperne efter behov.

Bemærk:

Sørg for, at du angiver den korrekte landekode for brugerne. Denne kode skal svare til det land, hvor deres aktiver er placeret. Denne kode kan ikke ændres på et senere tidspunkt.

Hvis du skifter en Adobe ID-brugertype til en Enterprise ID- eller Federated ID-type, skal du sikre, at e-mailen for Adobe ID'et er den samme som e-mail-id'et for brugeren i virksomheden.

Adobe ID-e-mail Enterprise ID- eller Federated ID-e-mail Skift af brugeridentitet
    janedam@xyz.com janedam@xyz.com Udført
    johndam@adobe.com johndam.@xyz.com Ikke udført
  5. Åbn dialogboksen Rediger identitetstype med CSV, og overfør den opdaterede CSV-fil.

Du modtager en e-mailbesked, når processen er fuldført.

Hvis du skifter identiteten for Adobe ID-brugere i en organisation i Admin Console til Enterprise ID- eller Federated ID-brugere, fjernes Adobe ID-brugerne fra organisationen.

Desuden modtager de brugere, hvis identitet er blevet ændret, en meddelelse om, at de skal bruge deres nye Enterprise ID- eller Federated ID-konto, når de arbejder med de Adobe-produkter, de er blevet tildelt.

Denne proces overfører også tilladelser og tildelte produkter for alle overførte brugere.

Bemærk:

Hvis dine brugere tidligere har brugt Adobe ID'er og havde aktiver, der var knyttet til deres Adobe ID-konto, skal disse brugere overføre disse aktiver, sådan som det er beskrevet i Overfør aktiver til virksomhedskonto.