Adobes identitetsstyringssystem hjælper administratorer med at oprette og administrere brugerens adgang til programmer og tjenester. Adobe tilbyder tre identitetstyper eller -konti til at godkende og give tilladelse til brugere.

Identitetsoversigt

Identitetstyper tillader, at organisationen har forskellige niveauer af kontrol over brugerens konto og data. Dit valg af identitetsmodel har stor betydning for den måde, din organisationen gemmer og deler aktiver. Federated ID- og Enterprise ID-modellerne er ideelle valg for organisationer, der har brug for at kontrollere, hvordan brugerne bruger apps og produkter, mens Adobe ID er bedre egnet til enkeltpersoner, teams eller freelancere.

Ud over at indeholde alle funktioner i Adobe ID, understøtter Enterprise ID og Federated ID også den bedste datapraksis og sikrer effektiv softwareimplementering og dataadministration. Følgende tabel hjælper dig med at finde ud af, hvilken identitetsmodel der er bedst egnet til din organisation baseret på forskellige faktorer.

Kontotype

Virksomheds- eller skolekonto

Personlig konto

Federated ID

Enterprise ID

Adobe ID

Nøglefunktioner

Oprettet, ejet og administreret af organisationen. Organisationen administrerer brugerlegitimationsoplysningerne og bruger enkeltlogon (SSO) via en SAML2-identitetsudbyder (IdP).

Oprettet, ejet og administreret af organisationen. Adobe udfører godkendelse, og organisationen bevarer eksklusive rettigheder til at oprette brugerkonti på verificerede domæner.

Oprettet, ejet og administreret af slutbrugeren. Adobe udfører godkendelsen, og slutbrugeren styrer identiteten.

Konto- og dataejerskab

Ejet og kontrolleret af organisationen

Brugerkontrolleret

Sikkerhed og overvågning

• Federated ID-hændelseslogfiler
  • Indholdslogfiler
  • Delingsbegrænsninger
  • Organisationens godkendelsesindstillinger
  • Indholdslogfiler
  • Delingsbegrænsninger
  • Adgangskodepolitik1

Creative Cloud for enterprise

Understøttet

Delvist understøttet2

Creative Cloud for teams

Understøttes ikke

Understøttet

Experience Cloud

Understøttet

Understøttet

Anbefalet til

• Organisationer, der allerede bruger SSO eller SAML
  • Eksisterende katalogtjenester, såsom Google og Azure Active Directory
  • Organisationer, der kræver problemfri integration med ikke-Adobe-tjenester
  • Opret brugerkonti på verificerede domæner
  • Opret brugerkonti på verificerede domæner
  • Kræver ikke SSO
  • Creative Cloud for teams
  • Videregående uddannelsesinstitutioner
  • Ønsker, at brugeren har kontrollen
  • Access-apps såsom Digital Publishing Suite3
  • Brugere ejer aktiver efter adskillelse fra organisationen

Kom i gang

Konfigurer identitet

Gør krav på domæner

Tilføj bruger

Bemærk:

1 Adgangskodepolitik for Creative Cloud for teams er den samme som for Creative Cloud for individuals.

2 Adobe ID-brugere kan tilføjes, men kan ikke gives produktrettigheder. Migrer dine Adobe ID-brugere til en anden identitetstype.

3 Der er nogle produkter og tjenester, f.eks. Adobe Licensing Website og Adobe Digital Publishing Suite, der kun understøtter Adobe ID.

Ændr identitetstype

Hvis du allerede bruger en identitetstype og føler behov for at skifte din identitetsmodel, kan du ændre slutbrugerens identitetstype som systemadministrator. Rediger følgende identitetstyper ved at benytte Adobe Admin Console:

• Adobe ID til Enterprise ID,
  • Adobe ID til Federated ID,
  • Enterprise ID til Federated ID eller
  • Federated ID til Enterprise ID.

Du har brug for et nyt eller eksisterende katalog for at ændre en brugers identitetstype fra Enterprise ID til Federated ID eller omvendt. Der er flere oplysninger under Flyt domæner på tværs af kataloger.

Konsekvenser for Creative Cloud-slutbrugere

Hvis du redigerer identitetstypen for brugere fra Adobe ID til Federated/Enterprise ID, vil disse brugere fortsat have adgang til deres personligt ejede Adobe ID. De tilgår dog organisationens Adobe-apps, -tjenester og -løsninger via det nye Federated ID eller Enterprise ID, de er blevet tildelt.

Hvis dine brugere allerede har Adobe ID'er med aktiver knyttet til dem, kan de overføre aktiver fra deres Adobe ID-konti til deres nye virksomhedskonto.

Hvis eksisterende Creative Cloud-brugere brugte tjenester, der ikke er inkluderet med Creative Cloud for enterprise, går deres medlemskaber tilbage til omkostningsfri versioner.

Rediger identitetstype med CSV

Følgende fremgangsmåde gør det muligt at redigere identitetstypen for flere brugere på én gang. Du kan også redigere brugeroplysninger såsom e-mailadresser og brugernavne for brugere ved hjælp af Admin Console, Værktøj til brugersynkronisering eller API til brugerstyring.

1. Log på Admin Console, og gå til Brugere.

2. Klik på , og vælg Rediger identitetstype med CSV på rullelisten.

Dialogboksen Rediger identitetstype med CSV vises.

Rediger identitetstype med CSV
  3. Du kan medtage de brugere, du vil redigere identitetstype for, ved at downloade den aktuelle brugerliste eller CSV-standardskabelonen. Klik på Download CSV-skabelon.

Den overførte .csv-fil indeholder følgende data.

Feltnavn Beskrivelse
    Identitetstype Den identitetstype, der i øjeblikket er tildelt brugeren.
    Brugernavn Brugernavn, der er knyttet til det respektive bruger-id.
    Domæne Domæne , der er knyttet til Enterprise ID'et eller Federated ID'et.
    Ny identitetstype

Angiv den identitetstype, du vil ændre til.

Denne værdi styrer den id-type, der er tildelt brugeren. Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver. Id-typen skal være gyldig for domænet.

Gyldige værdier:

• Federated ID
    • Enterprise ID
    • Adobe ID
    Ny e-mail

Gyldig e-mailadresse.

Maks. 60 tegn.

Et navn og domæne. Hvis identitetstypen er Enterprise ID eller Federated ID, skal der gøres krav på domænet, og det skal aktiveres af organisationen. Brugernavnet bestemmer kontonavnet.

For andre kontotyper er det den e-mailadresse, der bruges til bruger- og kontonavnet.

Se RFC 2822, afsnit 3.4.1

Nyt brugernavn

Begrænset til ASCII.

Brugernavn, der er knyttet til det respektive bruger-id.

For brugere af Adobe ID-typen er det brugernavnet, der er defineret for brugerens Adobe ID.

Anvendes kun i Enterprise-administrerede domæner. Kontonavn, der skal bruges til denne bruger. Domæneejeren kan pålægge restriktioner for en e-mailadresse og den samme e-mailadresse.

Maksimal længde er 255 tegn.

Ny landekode

En landekode på to bogstaver (for eksempel USA = "US").

For brugere af Adobe ID-typen skal du angive den landekode, der er defineret for brugerens Adobe ID.

Hvis den findes, skal du kontrollere, at brugeren er fra et land, hvor Adobe driver forretning. Den findes for Enterprise-administrerede konti.

Du kan finde landekoden under https://www.iso.org/obp/ui/#home.

Der er flere oplysninger i beskrivelsen af ISO 3166-1 Alfa 2-landekoder

4. Åbn .csv-filen i et program, der kan redigere CSV-filer, og rediger identitetstyperne efter behov.

Bemærk:

Når du redigerer identitetstypen fra Adobe ID til Federated/Enterprise ID, skal e-mailadressen for Adobe ID'et være den samme som for virksomhedskontoen.

Adobe ID-e-mail Federated ID- eller Enterprise ID-e-mail Rediger identitetstype
    janedam@xyz.com janedam@xyz.com Udført
    johndam@adobe.com johndam.@xyz.com Ikke udført
  5. Åbn dialogboksen Rediger identitetstype med CSV, og overfør den opdaterede CSV-fil. Sørg for, at filen gemmes med UTF-8-kodning.

Du modtager en e-mailbesked, når processen er fuldført.

I denne proces overføres tilladelser og tildelte produkter for alle overførte brugere. De brugere, hvis identitet er blevet ændret, modtager en meddelelse om, at de skal bruge deres nye Enterprise/Federated ID-konto, når de arbejder med de Adobe-produkter, de er blevet tildelt.

Hvis dine brugere endvidere tidligere brugte Adobe ID'er og har aktiver knyttet til dem, vil disse brugere blive anmodet om at acceptere processen til aktivoverførsel. Processen til aktivoverførsel flytter automatisk brugerens aktiver fra deres Adobe ID-konto til deres nye virksomhedskonto.

Aktivoverførsel

Når du redigerer identitetstypen for brugerne fra Adobe ID til Federated ID/Enterprise ID, kan brugerne overføre det understøttede indhold fra deres eksisterende virksomhedstildelte Adobe ID-konto til deres nye virksomhedskonto. Overførslen kan udføres på to måder:

Hvis brugerne automatisk skal kunne overføre deres indhold, skal de tildeles adgang til lagerplads/tjenester for både Creative Cloud og Document Cloud. Gør en af følgende, så brugerne kan få adgang til lagerplads til Creative Cloud og Document Cloud:

• Tildel en produktprofil med planen Creative Cloud Alle apps med lagerplads, og sørg for, at PDF Services er aktiveret.
  • Tildel en Creative Cloud-produktprofil med lagerplads og en Document Cloud-produktprofil med lagerplads (omfatter ikke tilbud kun til computer), og sørg for, at PDF Services er aktiveret.

Bemærk:

Lagring skal være inkluderet i alle produktlicenser, som brugeren er tildelt. Ellers mislykkes aktivoverførsel. For eksempel kan en Adobe ID-bruger, der er tildelt en enkelt-app-licens til Photoshop uden lagerplads og en anden enkelt-app-licens til XD med 100 GB-lagring, ikke overføre aktiver automatisk.

Når redigeringen af identitetstype er udført, modtager slutbrugeren en e-mail med oplysninger om, hvordan aktiver overføres.

Som it-administrator kan du downloade statusrapporten for færdiggørelse af aktivoverflytning for alle de brugere, der var en del af processen Rediger identitet. Gør følgende for at downloade rapporten:

1. Gå til Admin Console > Brugere.

2. Klik på , og vælg Eksportér overførselsrapport til CSV på rullemenuen.

Rapporten downloades.

I rapporten kan du se, hvem der har givet samtykke, hvem der har afvist at give samtykke, og hvem der endnu ikke har foretaget nogen handling. Du kan få oplysninger om den type indhold, som understøttes i forbindelse med overførslen, i Ofte stillede spørgsmål om aktivoverførsel.

Bemærk:

Nogle gange kan den automatiske proces til aktivoverførsel ikke foretages for enkelte brugere. Disse brugere får en besked om at overføre deres indhold manuelt og er ikke inkluderet i overførselsrapporten.

Deltag i samtalen

ask-the-community

Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger om emnerne, begreberne eller procedurerne, der er beskrevet i denne artikel, kan du deltage i diskussionen.

Deltag nu