Miniatyyri- ja metatiedot (myös sellaiset metatiedot, joita ei voi tallentaa tiedostoon, kuten tunnus- ja luokitustiedot) tallennetaan välimuistiin suorituskyvyn parantamiseksi tarkasteltaessa miniatyyrejä tai etsittäessä tiedostoja. Välimuisti vie kuitenkin paljon levytilaa. Voit tuoda luomasi välimuistin jaettavaksi tai arkistoitavaksi ja voit luoda siitä 100-prosenttisia esikatselukuvia. Voit hallita välimuistia: voit tyhjentää sen ja muuttaa sen kokoa ja sijaintia hallinnoivia asetuksia.

Lisätietoja jaetusta välimuistista on ohjeaiheessa Bridgen välimuistin keskitetty hallinta.

Tyhjennä välimuisti

Miniatyyri-, esikatselu- ja metatiedot tallennetaan Adobe Bridgen välimuistiin tietokantana suorituskyvyn parantamiseksi tarkasteltaessa miniatyyrejä tai etsittäessä tiedostoja. Välimuisti kuitenkin käyttää sitä enemmän levytilaa, mitä suurempi se on. Välimuisti on tyhjennettävä säännöllisesti, jotta suorituskyky ei heikkenisi.

Voit tyhjentää välimuistin seuraavilla tavoilla:

Koko välimuistin tyhjentäminen

Voit tyhjentää koko välimuistin seuraavilla tavoilla:

ResetPreferences
Asetusten palauttamisen valintaikkuna

Välimuistin tyhjentäminen automaattisesti

Kun välimuisti ajan myötä kasvaa, se vaatii enemmän levytilaa. Voit säätää välimuistin koon ja järjestelmän suorituskyvyn suhdetta välimuistin asetuksissa. Välimuistin asetusten Tiivistä välimuisti poistuttaessa -kohdassa voit määrittää välimuistin tyhjennettäväksi automaattisesti, kun suljet Bridgen, jos tietokannan koko kasvaa yli 100 megatavuun. Lisätietoja on kohdassa Välimuistin oletusarvojen määrittäminen.

Jos välimuistin tiivistysasetusta ei kuitenkaan ole määritetty ja välimuistin tietokannan koko kasvaa yli 100 megatavuun, Bridge näyttää suljettaessa valintaikkunan.

Bridge optimoi välimuistin poistamalla sieltä vanhentuneet kohteet, kun sovellusta ei käytetä. Tyhjennys tehdään oletusarvoisesti 30 päivän välein. Siten Bridge tulkitsee kaikki yli 30 päivää vanhat välimuistin kohteet vanhentuneiksi ja poistaa ne.

Tyhjennysväliä voi kuitenkin muuttaa. Se voi olla 1–180 päivää. Tyhjennysväli määritetään Välimuistin asetukset -valintaikkunassa. Lisätietoja on kohdassa Välimuistin oletusarvojen määrittäminen.

purgingCache
Välimuistin tyhjentämisen oletusarvot

Valitun välimuistin tyhjentäminen

Voit tyhjentää valitun välimuistin seuraavilla tavoilla:

• Valitse Työkalut > Välimuistin hallinta. Valitse Tyhjennä välimuisti. Jos välimuisti, jonka haluat poistaa, on jaettu, voit valita, poistetaanko se vain paikallisesti vai kaikilta käyttäjiltä. Vaihtoehtoisesti voit valita Välimuistin hallinta -valintaikkunassa Tyhjennä kaikkien käyttäjien välimuisti -vaihtoehdon. Lisätietoja jaetun välimuistin tyhjentämisestä on ohjeaiheessa Bridgen välimuistin keskitetty hallinta.
  • Napsauta hiiren kakkospainikkeella kansiota, jonka haluat tyhjentää, ja valitse Tyhjennä valinnan välimuisti.

Välimuistin oletusarvojen määrittäminen

Voit hallita suorituskyvyn ja välimuistin suhdetta välimuistin asetuksista.

Määritä välimuistin asetukset seuraavalla tavalla:

1. Valitse Muokkaa > Oletusarvot (Windows) tai Adobe Bridge > Oletusarvot (Mac OS).

2. Valitse Välimuisti.

Cache_Preferences
    Välimuistiasetukset
  3. Valitse jokin seuraavista:

Välimuistin koko

Suurenna tai pienennä välimuistia vetämällä liukusäädintä. Välimuistin oletuskoko on 100 000. Jos välimuistin koko on lähellä määritettyä rajaa (500 000 tietuetta) tai jos välimuistin sisältävä levyasema on liian täysi, vanhimmat tiedot poistetaan Adobe Bridgestä poistuttaessa. Suurempi välimuisti parantaa suorituskykyä mutta vie enemmän levytilaa.

Tiivistä välimuisti poistuttaessa

Jos tämä valitaan, välimuisti tiivistetään automaattisesti, kun Adobe Bridge suljetaan, jos välimuistin tietokannan koko kasvaa yli 100 megatavun. Tätä suositellaan, jotta välimuisti pysyy optimoituna. Jos välimuistin tiivistysasetusta ei kuitenkaan ole määritetty ja välimuistin tietokannan koko kasvaa yli 100 megatavuun, Bridge näyttää suljettaessa valintaikkunan.

Säilytä 100-prosenttiset esikatselukuvat välimuistissa

Säilyttää sataprosenttiset miniatyyrit kuvista välimuistissa, jotta zoomaus diaesityksessä tai täyden näytön esikatselussa ja Luuppityökalua käytettäessä olisi nopeampaa. Sataprosenttisten miniatyyrien sisällyttäminen välimuistiin voi kuitenkin viedä paljon levytilaa.

Tuo välimuisti automaattisesti kansioista, kun mahdollista

Välimuisti tuodaan automaattisesti, kun siirryt selaamalla kansioon, jossa on viety välimuisti. Välimuistin tiedostojen automaattinen tuonti parantaa suorituskykyä.

Tyhjennä välimuistitiedot, jotka ovat vanhempia kuin N päivää, kun Bridge on käyttämättä

Määritä tyhjennysväli (1–180 päivää). Aiemmin välimuistiin tallennetut kohteet, jotka ovat määritettyä vanhempia, tulkitaan vanhentuneiksi, ja ne poistetaan automaattisesti, kun Bridgeä ei käytetä.

Välimuistin hallinta-asetusten määrittäminen

Määritä välimuistin hallinta-asetukset seuraavalla tavalla:

1. Valitse Muokkaa > Oletusarvot (Windows) tai Adobe Bridge > Oletusarvot (Mac OS).

2. Valitse Välimuistin hallinta.

ManageCache_Preferences
    Välimuistin hallinnan asetukset
  3. Tee jokin seuraavista toimista:

Tiivis välimuisti

Optimoi välimuistin poistamalla vanhentuneet tietueet; tämä vähentää tietueiden kokonaismäärää.

Tiivistä välimuisti nyt

Optimoi välimuistin poistamalla vanhentuneita merkintöjä ja liitettyjä JPEG-tiedostoja.

Tyhjennä välimuisti

Poistaa koko välimuistin ja vapauttaa kiintolevytilaa.

Tyhjennä kaikki paikalliset välimuistin tiedostot

Poistaa koko välimuistin ja vapauttaa kiintolevytilaa.

Sijainti

Määritä välimuistille uusi sijainti. Uusi sijainti otetaan käyttöön seuraavan kerran, kun käynnistät Adobe Bridgen.