Uutta Adobe Bridge CC:n kesäkuun 2018 julkaisuversiossa

Creative Cloud Libraries -kirjastojen avulla voit käyttää esimerkiksi tietyn brändin peruselementtejä tai omissa projekteissa käyttämiäsi suosikkiresursseja missä tahansa. Voit kerätä ja järjestellä helposti kuvia, värejä, tekstityylejä ja muita eri Creative Cloud -ohjelmissa ja mobiilisovelluksissa luotuja elementtejä. Voit käyttää ja muokata näitä resursseja eri projekteissa tai laitteissa, muissa Creative Cloud -sovelluksessa ja vaikkapa työryhmissä. Kaikki hoituu kätevästi Creative Cloud Libraries -paneelin kautta. Voit lisätä resursseja kirjastoihin ja hallita niitä Bridgen avulla ja käyttää niitä sen jälkeen useissa Creative Cloud -sovelluksissa.

Creative Cloud Librariesin yleiskuvaus

Kerää

Creative Cloud Libraries on kätevä tapa kerätä suunnitteluresursseja eri sovelluksista, jopa mobiilisovelluksista. Monenlaisten Creative Cloud -mobiilisovellusten avulla saat hyvät ideat talteen inspiraation iskiessä ja voit jopa ladata resursseja Adobe Stockista.

Hallitse

Voit järjestellä resursseja erillisiin Creative Cloud Libraries -kirjastoihin. Voit tehdä oman kirjaston esimerkiksi brändille, projektille, tietylle resurssityypille tai vaikkapa omille suosikeillesi, joita käytät usein.

Käytä projekteissa

Voit luoda asetteluja ja taidetta käyttämällä ajan tasalla olevia resursseja Creative Cloud Libraries -kirjastoista.

Creative Cloud Libraries -kirjastojen käyttäminen Bridgessä

Tee jokin seuraavista toimista:

• Vaihda Kirjastot-työtilaan napsauttamalla sovelluspalkin Kirjastot-painiketta.
  • Vaihda Kirjastot-työtilaan valitsemalla Ikkuna > Työtila > Kirjastot.
  • Voit avata Kirjastot-paneelin missä tahansa työtilassa valitsemalla Ikkuna > Kirjastot.

Huomautus:

• Voit käyttää kirjastojasi Bridgessä kirjautumalla sisään Adobe ID -tilillesi. Valitse Ohje-valikosta Kirjaudu sisään.
  • Voit käyttää Creative Cloud Libraries -paneelia vain yhdessä Bridgen ikkunassa kerrallaan. Jos avoinna on useita Bridgen sovellusikkunoita, voit avata Kirjastot-paneelin toisessa Bridgen ikkunassa valitsemalla Avaa kirjastot tästä. Näin voit siirtää Kirjastot-paneelin toisesta Bridgen ikkunasta aktiiviseen ikkunaan.

Creative Cloud Libraries -kirjastojen käyttäminen Bridgessä
Creative Cloud Libraries -kirjastojen käyttäminen Bridgessä

Tiedostojen synkronointi

CreativeSync-toiminnon ansiosta kirjastot ovat automaattisesti käytettävissä useissa sovelluksissa ja laitteissa sekä verkossa. Jotta resurssit voidaan synkronoida laitteiden välillä, tiedostojen synkronointi on otettava käyttöön Creative Cloud -tietokonesovelluksessa. Voit tarkistaa kirjaston synkronointitilan Kirjastot-paneelin Creative Cloud -kuvakkeen avulla.

Ota synkronointi käyttöön seuraavasti:

1. Valitse Creative Cloud -tietokonesovelluksessa Asetukset > Oletusarvot.

2. Valitse Creative Cloud > Tiedostot.

3. Ota tiedostojen synkronointi käyttöön valitsemalla Creative Cloud -synkronointi.

Creative Cloud -synkronoinnin ottaminen käyttöön
    Creative Cloud -synkronoinnin ottaminen käyttöön

Kirjastojen synkronointi alkaa, kun otat tiedostojen synkronoinnin käyttöön. Kirjastot pysyvät ajan tasalla kaikissa laitteissa. Tiedostojen synkronointi voi kestää jonkin aikaa, jos kirjastoissasi on paljon sisältöä.

Creative Cloud Librariesin käyttäminen

Kirjaston luominen

1. Valitse Kirjastot-paneelin Luo uusi kirjasto.
  2. Anna avautuvassa valintaikkunassa uudelle kirjastolle nimi ja valitse Luo.

Uusi kirjasto on nyt käytettävissä Kirjastot-paneelissa.

Creative Cloud Libraryn tuominen

• Valitse Kirjastot-paneelin Tuo kirjasto.

Creative Cloud Libraryn vieminen

1. Valitse kirjasto Kirjastot-paneelin avattavasta valikosta.
  2. Valitse paneelivalikosta Vie kirjasto.
  3. Määritä kansio Vie kirjasto -valintaikkunassa.
  4. Valitse Vie.

Creative Cloud Libraryn nimeäminen uudelleen

• Valitse kirjasto Kirjastot-paneelin avattavasta valikosta. Valitse sitten paneelivalikosta Nimeä uudelleen.

Creative Cloud Libraryn poistaminen

• Valitse kirjasto Kirjastot-paneelin avattavasta valikosta. Valitse sitten paneelivalikosta Poista.

Yhteistyö muiden Creative Cloud -käyttäjien kanssa

Voit jakaa kirjastojasi muiden käyttäjien kanssa, jolloin he voivat tarkastella, muokata, käyttää, nimetä uudelleen, siirtää tai poistaa jaetun kirjaston sisältöä.

• Valitse kirjasto Kirjastot-paneelin avattavasta valikosta ja tee jotain seuraavista:
    • Jos haluat käyttää kirjastoa yhdessä muiden kanssa, valitse paneelivalikosta Tee yhteistyötä.
    • Jos haluat jakaa kirjaston julkisella linkillä, valitse paneelivalikosta Jaa linkki.

Useiden resurssien lataaminen kirjastoon kerralla

Bridge CC:n Kirjastot-paneelissa voit ladata grafiikkaa kirjastoon erissä. Tee jokin seuraavista toimista:

• Vedä ja pudota resurssit Kirjastot-paneeliin Sisältö-paneelista.
  • Vedä ja pudota resurssit Kirjastot-paneeliin suoraan resurssienhallinnasta (Windows) tai Finderista (macOS).

Voit myös hallita seuraavia resurssityyppejä Kirjastot-paneelissa.

Grafiikka Videot Kapselit/MGRTS Merkkityylit
Väri Väriteemat Siveltimet Tasotyylit
Animaatiot Kappaletyylit Kuviot Liukuvärit
Valot Tyylit Materiaalit Mallit
Tilat Mallit Teksti

Resurssien lisääminen Adobe Stockista

Adobe Stock on integroitu läheisesti Creative Cloud Librariesiin. Voit lisätä vesileimalla merkityn kuvapankkikuvan haluamaasi kirjastoon suoraan Adobe Stock -sivustosta. Tämän jälkeen voit käyttää vesileimalla merkittyä kuvaa tiedostoissasi linkitettynä kirjastoresurssina.

Kun haluat ostaa kuvaan lisenssin (voit tehdä sen suoraan Bridgen Kirjastot-paneelissa), kaikki avoimissa tiedostoissasi olevat resurssin vesileimalla merkityt versiot muuttuvat suuren tarkkuuden lisensoiduiksi kuviksi.

Kirjastoresurssien käyttäminen

Kirjastoresurssien käyttäminen Bridgessä
Kirjastoresurssien käyttäminen Bridgessä

Adobe Stock -resurssien lisensoiminen

1. Valitse vähintään yksi Adobe Stock -resurssi Kirjastot-paneelissa.
  2. Napsauta resursseja hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Lisensointi.

Resurssien muokkaaminen

1. Valitse resurssi Kirjastot-paneelissa.
  2. Napsauta resurssia hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Muokkaa.

Bridge avaa oikean sovelluksen, jossa voit muokata Resurssia. Jos esimerkiksi haluat muokata kuvaa, Bridge avaa Photoshopin.

Resurssien monistaminen

1. Valitse vähintään yksi resurssi Kirjastot-paneelissa.
  2. Napsauta resursseja hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Monista.

Resurssien kopiointi tai siirtäminen kirjastojen välillä

1. Valitse vähintään yksi resurssi Kirjastot-paneelissa.
  2. Napsauta resursseja hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Kopioi kohteeseen tai Siirrä kohteeseen ja valitse sitten kirjasto, jonne haluat kopioida tai siirtää resurssit.

Resurssien nimeäminen uudelleen

1. Valitse resurssi Kirjastot-paneelissa.
  2. Napsauta resurssia hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Nimeä uudelleen. Anna sitten resurssille uusi nimi.

Resurssien poistaminen

1. Valitse vähintään yksi resurssi Kirjastot-paneelissa.
  2. Napsauta resursseja hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Poista.

Haku kirjastosta

Kirjastot-paneelin hakukentän avulla voit löytää etsimäsi resurssin nopeasti ja tehokkaasti. Voit muokata hakua seuraavien valintojen avulla:

• Adobe Stock: voit etsiä Adobe Stock -resursseja suoraan Kirjastot-paneelista.
  • Nykyinen kirjasto: voit etsiä resurssia avoinna olevasta kirjastosta.
  • Kaikki kirjastot: voit etsiä resurssia kaikista kirjastoista.

Esikatsele Kirjasto-paneelissa

Kun valitset kohteen Kirjasto-paneelista, sen esikatselu näkyy Esikatselu-paneelissa. Valitsemalla useita tiedostoja yhdessä näet niiden kaikkien esikatselut, kuten alla.

Library_preview
Kirjasto-paneelista valittujen tiedostojen esikatselu

Esikatselu-paneeli tukee myös läpinäkyvyysruudukkoa. Voit ottaa läpinäkyvyysruudukon käyttöön tai poistaa sen käytöstä miniatyyrin laadun ja esikatselun luontiasetusten valikosta, joka näkyy, kun valitset .

Library_preview_options
Esikatselun luontiasetukset

Kirjaston elementtiä visuaalisesti muistuttavien kuvien etsiminen Adobe Stockista

Kirjastot-paneelin visuaalisella hakutoiminnolla voit etsiä nopeasti kirjaston elementtiä muistuttavia kuvapankkikuvia. Toimi näin:

• Napsauta Kirjastot-paneelissa resurssia hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Etsi samankaltaisia.

Bridge näyttää hakutulokset suoraan Kirjastot-paneelissa.