Lightroom Classic | Algemene vragen

Basisbeginselen

Of u nu een beginner bent of een professioneel fotograaf, met Adobe Photoshop Lightroom Classic beschikt u over alles wat u nodig hebt om prachtige foto's te maken op de desktop. Met Lightroom Classic krijgt u toegang tot tools die met één klik kunnen worden bediend en verbeterde bedieningselementen om uw foto's er fantastisch uit te laten zien. Orden eenvoudig al uw foto's op uw desktop en deel ze op verschillende manieren.

Schaf Lightroom Classic aan als onderdeel van een nieuw Creative Cloud-fotografielidmaatschap.

Zie de pagina Nieuwe functies voor meer informatie.

Met de nieuwste versie van Lightroom Classic kunt u uw foto's organiseren, bewerken en delen hoe u maar wilt: Op uw computer, mobiele apparaat of internet. Al uw wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd op al uw apparaten, dus u hebt geen problemen meer met verschillende versies, meerdere exemplaren of zoekgeraakte originelen. Bekijk het overzicht van de Lightroom Classic-versievergelijking.

Lightroom Classic biedt alle benodigde tools voor de meeste digitale-fotografietaken in één intuïtieve oplossing. Dit is de ultieme app voor het ordenen, verfraaien en delen van uw afbeeldingen, elke dag weer. Met Lightroom kunnen fotografen sneller en efficiënter werken met één afbeelding, een reeks afbeeldingen of een grote afbeeldingenbibliotheek. Photoshop is de industriestandaard voor digitale-beeldbewerking en biedt geavanceerde tools die fotografen, grafisch ontwerpers en andere professionals gebruiken wanneer ze complete controle nodig hebben voor gedetailleerde bewerkingen op pixelniveau of om bestanden met meerdere lagen te gebruiken. Schaf Lightroom Classic en Photoshop aan als onderdeel van het Creative Cloud-fotografielidmaatschap.

Ja. Naast Lightroom Classic voor Mac en pc is er ook een versie van Lightroom voor mobiele apparaten, zoals de iPhone, iPad en Android-telefoons. Meer informatie over Lightroom voor mobiele apparaten. U kunt op elk gewenst moment foto's op uw pc of mobiele apparaten bewerken en organiseren. Wijzigingen worden naadloos doorgevoerd op uw andere apparaten. U kunt ook foto's delen en om feedback vragen met Lightroom-webgalerieën en uw verhaal vertellen aan de hand van foto's met Adobe Spark Video en Adobe Spark Page. Schaf Lightroom Classic aan als onderdeel van een Creative Cloud-fotografielidmaatschap.

Technische vragen

Zie de systeemvereisten voor meer informatie.

Ja. Lightroom Classic op uw pc beschikt over dezelfde functies en levert dezelfde fantastische prestaties, welk platform u ook gebruikt. U kunt nu uw foto's organiseren, bewerken en delen hoe u maar wilt met Lightroom Classic op uw computer, Lightroom op mobiele apparaten of Lightroom op het web. Al uw wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd op al uw apparaten, dus u hebt geen problemen meer met verschillende versies, meerdere exemplaren of zoekgeraakte originelen. Schaf Lightroom Classic aan als onderdeel van een nieuw Creative Cloud-fotografielidmaatschap.

Lightroom Classic biedt ondersteuning voor de meeste native Camera Raw-bestandsindelingen, maar ook PNG-, DNG-, TIFF- en JPEG-indelingen. Dit zijn dus vrijwel alle indelingen die in digitale camera's worden gebruikt. Daarnaast ondersteunt Lightroom Classic de PSD-bestandsindeling voor verbeterde integratie met Photoshop. Bezoek de Camera Raw-pagina voor een volledige lijst van ondersteunde RAW-indelingen per cameramerk en -model.

In Lightroom Classic worden afbeeldingen op een niet-destructieve manier bewerkt; uw originele foto's worden zelf nooit gewijzigd. In plaats daarvan worden de wijzigingen die u in uw foto's aanbrengt, opgeslagen als een reeks instructies in metagegevens. Wanneer u de foto's op het scherm weergeeft, een webgalerie maakt of foto's afdrukt, past Lightroom Classic die instructies toe op het originele, onbewerkte fotobestand. Hiermee hebt u volledige vrijheid en controle, omdat elke wijziging weer volledig herstelbaar is, wanneer u maar wilt.

Het Creative Cloud-fotografielidmaatschap is de ideale oplossing voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, van enthousiaste amateurs tot professionele fotografen. Het lidmaatschap biedt alles wat u nodig hebt om foto's te organiseren, bewerken, verbeteren en delen op uw pc of mobiele apparaat, overal en altijd. Bekijk een vergelijking van Lightroom Classic als onderdeel van het Creative Cloud-fotografielidmaatschap ten opzichte van eerdere versies van Lightroom Classic. Met het Creative Cloud-fotografielidmaatschap beschikt u naast Lightroom Classic ook over Photoshop en krijgt u toegang tot uw met Lightroom gesynchroniseerde mobiele apps zoals Photoshop Mix, Adobe Spark Video en Adobe Spark Page.

U kunt uw bestanden nog steeds openen in Lightroom Classic op uw pc nadat uw lidmaatschap is beëindigd. De modules Ontwikkelen en Kaart zijn echter uitgeschakeld. Daarnaast betekent beëindiging van uw lidmaatschap dat uw bestanden niet meer worden gesynchroniseerd met Lightroom voor mobiele apparaten.

Proefperiode

Met een gratis Creative Cloud-lidmaatschap kunt u een proefversie van Lightroom Classic en andere toepassingen in Creative Cloud downloaden.

Aankoopopties

U kunt Lightroom Classic aanschaffen als onderdeel van het Creative Cloud-fotografielidmaatschap of meer informatie over de aankoopopties bekijken op de pagina Creative Cloud-lidmaatschappen.

Lightroom Classic leren kennen

Lees hoe u de installatie uitvoert en aan de slag kunt gaan met stapsgewijze zelfstudies en maak gebruik van uitgebreide productondersteuning door Adobe en onze deskundige gebruikersgemeenschap. Aanvullend materiaal is te vinden op de pagina Lightroom Classic: Leren en ondersteuningde productpagina van Lightroom Classic en op het Lightroom Classic-kanaal op YouTube.

U vindt online- en PDF-versies van de handleiding voor Lightroom op de pagina Help bij Lightroom Classic-handboek.

Ga naar de pagina Contact opnemen met Adobe Support voor ondersteuning.