Windows | Lightroom begint niet

Probeer de oplossingen in dit document om problemen met het starten van Lightroom op Windows op te lossen.

Probleem

Wanneer u probeert Lightroom op uw Windows-computer te starten, gebeurt er niets.

De Lightroom-app wordt enkele seconden in het Windows Taakbeheer-venster weergegeven en verdwijnt dan. Logboeken in Windows geeft de defecte module weer als MSVCR120.dll.

Opmerking:

Als u Logboeken wilt openen, klikt u in het Windows Configuratiescherm op Systeembeheer en vervolgens op Logboeken. Zie dit Microsoft-artikel voor meer informatie.

Windows Gebeurtenisviewer die de defecte module MSVCR120.dll weergeeft

Oplossingen

Oplossing 1: Installeer eventuele wachtende Windows-updates

Zie Windows Update: veelgestelde vragen voor meer informatie over hoe u Windows up-to-date houdt.

Oplossing 2: verwijder en herstel MS C++ Redistributable-pakketten

1. (Windows) Ga op uw computer naar Configuratiescherm > Programma's en onderdelen.

Opmerking:

De procedure voor het openen van het Configuratiescherm is afhankelijk van de versie van Windows op uw computer. Raadpleeg dit Microsoft Help-artikel om te weten te komen hoe u het Configuratiescherm opent.

2. Verwijder op het scherm Programma's en onderdelen alle 2005-, 2008- en 2010-versies van Microsoft Visual C++ Redistributable-pakketten.

Verwijder in het venster Programma's en onderdelen alle 2005-, 2008- en 2010-versies van Microsoft Visual C++ Redistributable-pakketten.

3. Wanneer u deze pakketten hebt verwijderd, downloadt u alle 2005-, 2008- en 2010-versies van Microsoft Visual C++ Redistributable-pakketten en installeert u ze opnieuw.

De volgende Microsoft-links bieden download- en installatie-instructies:

4. Probeer Lightroom opnieuw te starten. Als u problemen ondervindt met het starten, gaat u naar stap 5 van deze procedure.

5. Nadat u de bovenstaande pakketten opnieuw hebt geïnstalleerd, gaat u weer naar Configuratiescherm > Programma's en onderdelen. Herstel op het scherm Programma's en onderdelen alle 2012-, 2013- en 2015-versies van Microsoft Visual C++ Redistributable-pakketten. Dit doet u door de onderstaande stappen uit te voeren:

• Klik met de rechtermuisknop op het pakket en kies Wijzigen uit het snelmenu.
    • Klik op Repareren.

Voor details leest u Programma's herstellen of verwijderen in de Microsoft-documentatie.

Repareer alle Microsoft Visual C++ 2012, 2013 en 2015 Redistributable-pakketten

Opmerking:

Als een van de bovenstaande versies nog niet is geïnstalleerd op uw computer, moet u de nieuwste versies van 2012, 2013 en 2015 Microsoft Visual C++ Redistributable-pakketten (zowel x86 en x64) op uw computer installeren. Voor downloadlinks bezoekt u de Microsoft-pagina: De nieuwste ondersteund Visual C++ downloads.

6. Start de computer opnieuw op.

7. Probeer Lightroom nu te starten.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online