Har du problemer med å laste ned og installere Adobe Acrobat Reader? Prøv disse løsningene i denne rekkefølgen.

Hvorfor klarte ikke Acrobat Reader å gjennomføre nedlastingen?

Av og til kan du møte problemer når du laster ned Acrobat Reader. Dette problemet oppstår grunnet en av følgende årsaker:

• Hva om datamaskinen min ikke er koblet til Internett, eller det oppstår et problem med Internett-innstillingene.
  • Antivirusprogramvaren må oppdateres.
  • Kanskje du ikke er koblet til Adobe-serveren.

Slik løser du nedlastings- og installeringsproblemer for Acrobat Reader

Hvis du har problemer med å installere Acrobat Reader, kan du prøve følgende:

1. Aktivere JavaScript

Du må aktivere JavaScript i nettleseren. Hvis du ikke vet hvordan du velger dette i innstillingene for nettleseren, kan du se emnet «Sørg for at JavaScript er aktivert» for enten: Windows eller macOS.

2. Sjekk for antivirusoppdateringer

Fra tid til annen kan det hende at antivirusprogramvaren din feilaktig identifiserer installasjonsprogrammet for Acrobat Reader som skadelig programvare.  Uriktige feilrapporter kan f.eks. si «TrojWare.Win32.Trojan.Agent.Gen», «Trojan/JmGeneric.bcy» og «Mistenkelig». Brukere har også rapportert meldinger om «Feil ved forberedelse» og at installasjonsprogrammet settes i karantene.

Produsentene av antivirusprogrammer og tjenesteleverandører arbeider med å løse problemet, slik at installasjonsprogrammet til Acrobat Reader identifiseres som legitimt. Kontroller at antivirusprogrammene er oppdatert.

3. Prøv en annen nettleser

Det kan hende at visse elementer på datamaskinen, som sikkerhetsinnstillinger eller informasjonskapsler i nettleseren, forhindrer nedlastingen av installasjonsprogrammet for Acrobat Reader. Ofte er den enkleste måten å løse nedlastingsproblemer på å prøve i en annen nettleser. Prøv en av følgende nettlesere som du ikke har prøvd allerede:

• Mozilla Firefox
  • Microsoft Internet Explorer
  • Apple Safari
  • Google Chrome

4. Prøv en annen nedlastingskobling

Dersom du fortsatt har problemer med å laste ned Acrobat Reader, kan du prøve denne direktelenken til nedlastingen. Velg operativsystem, språk og versjon, og klikk deretter på Last ned nå. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre nedlastingen.

5. Sikre en stabil Internett-tilkobling

En ustabil internettforbindelse kan hindre deg i å laste ned fra andre nettsider. Prøv å laste ned en fil fra en annen nettside, som www.microsoft.com, www.apple.com eller www.mozilla.com. Hvis problemet vedvarer, kontakter du nettverksadministratoren, serviceavdelingen eller Internett-leverandøren. Se Løse problemer med ustabil Internett-forbindelse til Adobes webområde eller FTP-område for detaljer.

Etter at du har etablert en stabil Internett-forbindelse, prøv å laste ned filen igjen. Dersom det opprinnelige forsøket på å laste ned filen ble avbrutt, starter du nedlastingen på nytt i nettleseren.

Merk:

Høy aktivitet kan forstyrre internettforbindelsen. For best resultat, prøv å laste ned filer når det er mindre aktivitet (f. eks. sent om kvelden, tidlig om morgenen, eller i helgene).

6. Oppdater skjermkortdriveren (kun Windows)

Videokortprodusenter oppdaterer ofte sine programvaredrivere. Hvis du ikke har oppdatert videokortdriveren nylig, laster du ned en oppdatert driver fra produsentens nettside. (for å finne ut hvem som er produsenten av et videokort, se kortets egenskaper i Enhetsbehandling (Device Manager).

7. Feilsøk med henblikk på spesielle feilmeldinger

Hvis en av følgende feil oppstår når du prøver å koble til eller laste ned fra Adobes nettsted, prøve trinnene nedenfor.

• Ikke noe skjer.
  • Nedlastingen av en fil slutter for tidlig.
  • En av følgende feil oppstår:
    • "Serveren returnerte utvidet informasjon."
    • "En tilkoblingsfeil har avbrutt nedlastingen." Sjekk dine internettinnstillinger og klikk "Retry" (prøv på nytt)."
    • "Kan ikke koble til serveren, kan ikke finne serveren."

Et systemkrasj eller en feilmelding oppgir at det er et bestemt problem med datamaskinen eller installasjonsprosessen. Du feilsøker videre ved å se feilens tilknyttede løsning i tabellen nedenfor.

Symptom eller feil
Løsning
  • Feilmeldingen «Mislykket nedlasting av metafil»
  • Feilmeldingen «Finner ikke handlingsliste»
  • Får meldingen «Henter installering ...», men ingenting skjer på flere minutter.

Feil ved installering av Reader | Proxy-servermiljø

• Kan ikke laste ned Reader fra Adobes nettside.
  • Kan ikke åpne installasjonsfilen til Reader.
  • «Utpakkingen mislyktes av ukjent årsak. Programmet ble lukket uten installering ...» Denne feilmeldingen kan vises etter at du har lastet ned Reader, eller når du har lastet ned installasjonsfilen og dobbeltklikket på den for å starte installeringen.

Feilsøke Acrobat Reader-installasjonen | Windows
Feilsøke Acrobat Reader-installasjon på Mac OS

Installeringen starter, men oppstarten forhindres av at markøren eller skjermen fryser, eller av at det vises en feilmelding.

Korrigere en avbrutt installasjon av Acrobat 9 eller Reader 9

(Kun Windows)
Feil 1402: Kunne ikke åpne nøkkel [nøkkelnavn]
Feil 1406: Kunne ikke skrive verdimapper til nøkkel [nøkkelnavn]

Feil 1402 eller feil 1406 ved installering av Acrobat eller Reader

(Kun Windows)
Feil 1606: Får ikke tilgang til nettverksstedet Oppstart

Feil 1606 ved installering av CS4 eller Acrobat 8,9

(Kun Windows)
Feil 1635: Kan ikke åpne denne oppdateringspakken

Feil 1635 om at en patch ikke åpnes ved installasjon av Acrobat 8 eller Reader 8.