Denne tabellen inneholder filformatene som Adobe Acrobat og Adobe Reader støtter for ulike funksjoner.

For mer informasjon om innstillinger og alternativer ved import og konvertering av filer, se Acrobat Hjelp.

Adobe PDF-skriver

De fleste Windows-applikasjoner som har en Skriv ut-kommendo, kan konvertere filer til PDF ved bruk av Adobe PDF-skriver i applikasjonens Skriv ut-dialog. Gjeldende innstillinger for Acrobat Distiller og Adobe PDF brukes til å konvertere filen. For mer informasjon om innstillinger og begrensninger i denne metoden å lage PDF-filer på, se Innstillinger for Adobe PDF-konvertering.

Konverteringsformater i PDFMaker

Bruk Adobe PDF-menyen eller Acrobat-menyen i ulike tredjeparts applikasjoner til å konvertere filer til PDF. Du finner en fullstendig liste over PDFMaker-applikasjoner som støttes av Acrobat i Kompatible nettlesere og PDFMaker-applikasjoner. I denne TechNote finner du også lister over nettlesere som støtter visning av PDF-filer direkte fra nettleseren, og konvertering av websider til PDF.

Formater for direkte filkonvertering (Acrobat)

Bruk Fil > Opprett PDF > Fra fil for å konvertere disse filformatene til Adobe PDF. Du kan også konvertere data på utklipptavlen, websider og skannede dokumenter til PDF. For mer informasjon om disse tre konverteringsmetoder, se Opprette enkle PDF-filer med Acrobat i Acrobat Hjelp.

Filtype Filnavn Kommentarer
.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx Microsoft Office-formater (Word og 2010, PowerPoint, Excel) Kontroller at korrekt versjon av Microsoft Office er installert.
.txt, .rtf  Tekst, Rikt tekstformat
.ps, .eps, .prn Adobe PostScript og Encapsulated PostScript
.bmp, .jpeg, .gif, .tiff, .png, .pcx, .rle, .dib Bildefiler
.html Webområder
.wpd Corel WordPerfect Installer Corel WordPerfect, og konverter deretter med Adobe PDF-skriver (Acrobat 9 og Acrobat X | Windows).
.odt, .odp, .ods, .odg, .odf, .sxw, .sxi, .sxc, .sxd, .stw OpenOffice og StarOffice presentasjoner, regneark, grafikk og dokumentfiler Du kan bruke Adobe PDF-skriver til å konvertere disse filene hvis applikasjonen kan få tilgang til skriversystemet.
.PSD Adobe Photoshop Gjelder kun for Acrobat DC.
.AI Adobe Illustrator Gjelder kun for Acrobat DC.
.indd Adobe InDesign Gjelder kun for Acrobat DC.
.u3d, .prc 3D-filer
.dwg, .dwt, .dxf, .dwf, .dst Autodesk AutoCAD
.xps XML-papirspesifikasjon
.mpp MS Prosject Hvis MS Project er installert.
.vsd MS Visio Hvis MS Visio er installert.

Lagre/eksportere formater (Acrobat)

Bruk Fil > Lagre som for å konvertere PDF-filer til disse filformatene.

Filtype Filnavn Versjon Kommentarer
.PDF Adobe PDF, Adobe PDF Optimized, PDF/A, PDF/E, PDF/X PDF 1.3 - 1.7
.ps PostScript
.EPS Encapsulated PostScript PS level 2-3
.html, .htm HTML
.jpg, .jpeg, .jpe JPEG
.jpf, .jpx, .jp2, .j2k, .j2c, .jpc JPEG2000
.PNG PNG
.pptx PowerPoint-presentasjon 2010 og over
.RTF Rikt tekstformat
.TXT Tekst (tilgjengelig), Tekst (ren)
.tif, .tiff TIFF
.xlsx Excel arbeidsbok
.DOC, DOCX Word-dokument 2010 og over
.XML XML, XML regneark 1.0, 2003
.csv Kommaseparerte verdier

Videoformater (Acrobat Pro DC)

Du kan plassere disse filformatene i PDF-filer fra Acrobat Pro for å spille av i Acrobat DC og Acrobat Reader DC.

Format Omkoding URL-streaming Direkte plassering uten omkoding Gammel plassering
Shockwave Flash (.swf) N/A Ja Ja Ja
QuickTime Movie (.mov) Ja Ja Ja, hvis H.264-kodet Ja
MPEG (.mp4, .m4v) Ja Ja Ja, hvis H.264-kodet Ja (unntatt .m4v)
3GPP Movie (.3gp, .3g2) Ja Ja Ja, hvis H.264-kodet Nei

Videoformater (Acrobat XI Pro og Acrobat X Pro)

Du kan plassere disse filformatene i Acrobat X Pro PDF-filer for avspilling i Acrobat X og Adobe Reader X.

Format Omkoding URL-streaming Direkte plassering uten omkoding1 Gammel plassering2
Flash (.flv, .f4v) N/A Ja Ja Nei
Shockwave Flash (.swf) N/A Ja Ja Ja
QuickTime Movie (.mov) Ja Ja Ja, hvis H.264-kodet Ja
MPEG (.mp4, .m4v) Ja Ja Ja, hvis H.264-kodet Ja (unntatt .m4v)
3GPP Movie (.3gp, .3g2) Ja Ja Ja, hvis H.264-kodet Nei

1 Direkte plassering uten omkoding er støttet i Acrobat X Pro.
2 Avspilling er kompatibel med tidligere versjoner av Adobe Reader.

Videoformater (Acrobat 9 Pro og Pro Extended)

Du kan også plassere disse videofilformatene i Acrobat 9 PDF-er for avspilling i Acrobat 9 og Adobe Reader 9.

Format Omkoding1 URL-streaming Direkte plassering uten omkoding2 Gammel plassering3
Flash (.flv) N/A Ja Ja Nei
Microsoft AVI (.avi) Ja Nei Ja, hvis H.264-kodet Ja
QuickTime Movie (.mov) Ja Nei Ja, hvis H.264-kodet Ja
MPEG (.mp4, .m4v, .mpeg, .mpg) Ja Ja (kun .mp4) Ja, hvis H.264-kodet Ja (unntatt .m4v)
Shockwave Flash (.swf) N/A Nei Ja Ja
Windows Media (.wmv) Ja Nei Nei Ja
Advanced Streaming Format (.asf) Ja Nei Nei Ja
3GPP Movie (.3gp) Ja Nei Ja, hvis H.264-kodet Nei
RealMedia (.ram) Nei Nei Nei Ja

1 Omkoding av video for direkte avspilling i Adobe Reader 9 er støttet i kun Acrobat 9 Pro Extended.

2 Direkte plassering uten omkoding er støttet i både Acrobat 9 Pro og Acrobat 9 Pro Extended.

3 Avspilling er kompatibel med tidligere versjoner av Adobe Reader, men krever at en kompatibel multimediaspiller er tilgjengelig for visning.

Lydformater (Acrobat)

Du kan plassere disse lydformatene for direkte avspilling i Acrobat 9 og Adobe Reader 9. Acrobat X støtter kun MP3 Audio

Format Direkte plassering uten omkoding1 Gammel plassering2
mp3 Audio (.mp3) Ja Ja
Audio Waveform (.wav) Nei Ja
Audio Interchange (.aif, .aiff) Nei Ja
MPEG Audio (.mpa, .m4a) Nei Ja
Windows Media audio (.wma) Nei Ja

1 Direkte plassering uten omkoding er støttet i både Acrobat 9 Pro og Acrobat 9 Pro Extended.
2 Avpilling er kompatibel med Adobe Reader 9 og tidligere, men krever at en kompatibel multimediespiller er tilgjengelig for visning.

2D- og 3D-formater (Acrobat 9 Pro Extended, Adobe 3D Reviewer)

Følgende tabell lister opp 2D- og 3D-filformater som Adobe Acrobat 9 Pro Extended og Adobe 3D Reviewer kan importere. For mer informasjon om import og eksport av filer, se hjelp for Acrobat 9 Pro Extended og 3D Reviewer.

Format / applikasjon Filtype Versjon Acrobat 9 Pro Extended 3D Reviewer
3DXML  3DXML  Opptil 3.0

J

J

ACIS  SAT, SAB  Opptil 15

J

J

Adobe Acrobat 3D  PDF

7, 8, 9

J

J

Autodesk 3D Studio  3DS

J

J

Autodesk AutoCAD  DWG, DWF, DXF  12, 13, 14, 2000-2008

J

Autodesk Inventor  IPT, IAM  Opptil 12.x, 2008

J

J

CATIA Graphical Representation (CGR)  CGR

J

J

CoCreate OneSpace Designer  PKG, SDP, SDPC, SDW, SDWC, SDA, SDAC, SDS, SDSC, SES, BDL  V3 til V2007

J

J

COLLADA  DAE

J

J

Dassault CATIA V4  MODEL, DLV, EXP, SESSION  Opptil V4.2.5

J

J

Dassault CATIA V5  CATDRAWING  2D

J

Dassault CATIA V5  CATPRODUCT, CATPART  Opptil R18

J

J

Hewlett-Packard Graphics Library  HP, HGL, HPL, HPGL, PLT

J

Industry Foundation Classes  IFC  IFC2x3 og IFC2x2

J

J

Initial Graphics Exchange Specification (IGES)  IGS, IGES  5.1, 5.2, 5.3

J

J

JTOpen  JT  Opptil 8.2

J

J

KMZ  KMZ

J

Lattice XVL  XV3, XV0  P-XVL

J

J

PRC  PRC, PRD  Alle versjoner

J

J

Pro/ENGINEER  PRT, XPR, ASM, XAS, NEU  V18.0 til Wildfire 4

J

J

PTC CADDS  PD, _PD, CADDS  Utelukkende versjoner 4x/5

J

J

Siemens I-deas  MF1, ARC, UNV, PKG  Opptil 13.x (NX 5)

J

J

Siemens NX  PRT  2D

J

Siemens NX  PRT  Opptil NX 5

J

J

Siemens Parasolid  X_T, X_B  Opptil 17

J

J

Siemens Solid Edge  ASM, PAR, PWD, PSM  V19, V20

J

J

SolidWorks  SLDASM, SLDPRT  Opptil 2009

J

J

STEP Exchange  STP, STEP  AP 203, AP 214

J

J

Stereolithography  STL

J

J

Universal 3D  U3D  ECMA 1, ECMA 3

J

J

Virtual Reality Modeling Language (VRML) Worlds  WRL, VRML  V1.0, V2.0

J

J

Wavefront Object  OBJ  Kun Mesh

J

J