Sikkerhet gjelder i to generelle kontekster: programsikkerhet (programvare) og innholdssikkerhet.

Programsikkerhet omfatter tilpassing av sikkerhetsfunksjoner for å beskytte Acrobat og Reader mot sårbarheter, skadelige angrep og andre risikoer. Erfarne brukere kan tilpasse programmet i brukergrensesnittet. Bedriftsadministratorer kan også konfigurere registeret. Se artiklene nedenfor for mer informasjon.

Innholdssikkerhet omfatter bruk av produktfunksjoner for å beskytte integriteten til PDF-innholdet. Disse funksjonene sikrer mot uønsket endring av PDF-filer, holder sensitive opplysninger private, hindrer utskrift av PDF-filer og så videre. Se artiklene nedenfor for mer informasjon.

Et beslektet emne er digitale signaturer som er ment å garantere identiteten til avsendere og mottakere av PDF-filer. Se Digitale signaturer og håndskrevne signaturer for en liste over emner som er relatert til digitale signaturer.