Adobe bruker maskinlæringsteknologi i Creative Cloud og Document Cloud, for eksempel innholdsanalyse og mønstergjenkjenning, for å tilby funksjoner og forbedre produktene og tjenestene våre. Funksjoner som for eksempel innholdstilpasset utfylling i Photoshop og ansiktsgjenkjenning i Lightroom kan forbedres ved hjelp av maskinlæring.

Hvis du åpner Creative Cloud eller Document Cloud via en individuell Adobe ID og ikke vil at Adobe skal analysere filene dine for å forbedre produktene og tjenestene du bruker, kan du slå av maskinlæring når som helst fra siden for Adobe-kontoadministrasjon.

Maskinlæring er et begrep som beskriver hvordan en datamaskin analyserer data og deretter gjør antakelser eller kommer med forslag, basert på det den lærer fra disse dataene. Dette brukes til å forbedre og levere flere av produktene og tjenestene du samhandler med hver eneste dag.

Et vanlig eksempel på maskinlæring er når en e-postapplikasjon automatisk flytter meldinger til søppelpost-mappen din. Applikasjonen analyserer dataene i e-postene dine og anslår, basert på mønstrene den oppdager, sannsynligheten for at meldinger er uønsket søppelpost. Den handler basert på denne antakelsen, og flytter bestemte meldinger ut av innboksen og til søppelpost-mappen din.

Når du merker en melding som "søppelpost", lærer applikasjonen av dette og forbedrer hele tiden nøyaktigheten når den sorterer ut søppelpost automatisk. Jo mer data som blir analysert av applikasjonen, desto flinkere blir applikasjonen til å løse den bestemte oppgaven. Denne prosessen av forbedring gjennom erfaring er et eksempel på maskinlæring.

Adobe bruker maskinlæring både for generell forbedring av produkter og tjenester og for å aktivere bestemte produktfunksjoner.

En funksjon som er aktivert for maskinlæring, er en bestemt funksjonalitet eller funksjon som benytter maskinlæring for å tilpasse og forbedre din personlige opplevelse med bestemte Adobe-produkter eller -tjenester. Selv om du ikke kan velge bort funksjoner aktivert for maskinlæring fordi de er integrert i Adobes programvare, kan du velge å ikke bruke en bestemt funksjon som er aktivert for maskinlæring. For eksempel er Innholdstilpasset fyll i Photoshop en funksjon som er aktivert for maskinlæring. Den benytter maskinlæring for å analysere et bilde og forutsi hva som er det riktige innholdet å sette inn på et valgt område. I slike funksjoner brukes maskinlæring for å forbedre den personlige opplevelsen din med et bestemt produkt eller tjeneste, det brukes ikke til generell utvikling eller forbedring av våre produkter og tjenester.

Hos Adobe bruker vi maskinlæringsutvikling for å forbedre produktene og tjenestene våre, noe som lar oss levere innovative og nyskapende løsninger.

Vi bruker også funksjoner aktivert for maskinlæring for å hjelpe deg med å bli mer effektiv og kreativ. Vi kan for eksempel bruke funksjoner aktivert for maskinlæring for å hjelpe deg med å organisere og redigere bildene dine på raskere, mer nøyaktig og mer profesjonelt vis. Med objektgjenkjenning i Lightroom kan vi automatisk merke bilder av hunden eller katten din. I Photoshop kan maskinlæring brukes til å automatisk korrigere perspektivet av et bilde for deg.

Vi kan også bruke funksjoner aktivert for maskinlæring til å komme med innholdstilpassede forslag. Hvis du for eksempel jobber med en UI-mockup, kan XD automatisk foreslå bestemte knapper. Denne typen innholdstilpassede forslag kan bli mer relevante for arbeidet ditt etter hvert som XD lærer av den bestemte bruken og dataene dine, fremfor generiske data som er tilgjengelige på Internett.

Vi kan analysere bruksdataene og innholdet ditt når det lastes opp, sendes, mottas eller lagres via Adobes servere. Vi kan bruke innhold, dokumenter, data, aktivitetslogger og direkte tilbakemeldinger fra deg til å lære opp og forbedre algoritmene våre. Vi kan bruke de oppsamlede opplysningene vi får fra maskinlæring, til generell forbedring av produktene og tjenestene våre.

Når dataene dine brukes til maskinlæringsutvikling, blir disse dataene kombinert med data fra andre brukere. Deretter brukes de til å forbedre algoritmene våre som igjen forbedrer produktene og funksjonene våre. Dataene dine er konfidensielle til enhver tid, og personvernet ditt opprettholdes i samsvar med våre retningslinjer for personvern. Vi bruker ikke data fra deg i produktene eller funksjonene våre. Hvis du ikke ønsker at Adobe skal bruke dataene dine til disse formålene, kan du velge bort maskinlæringsutvikling når som helst.

Under de begrensede omstendighetene beskrevet nedenfor (f.eks. når du offentliggjør innhold) kan det hende at vi vurderer innholdet ditt manuelt for å lære opp og forbedre algoritmene som produktene og tjenestene våre bruker. For eksempel kan vi manuelt identifisere en hund i et bilde du offentliggjør på Behance, og bruke disse dataene til å forbedre objektgjenkjenningsalgoritmen vår, slik at vi kan tilby mer nøyaktige fotosøk- og merkingsfunksjoner. For mer informasjon, se "Hvilket innhold vurderer dere manuelt i forbindelse med maskinlæring?"

Du finner en oversikt over hvordan Adobe kan bruke informasjonen din, i Adobes personvernsenter. Vi kan bruke de samlede opplysningene vi får fra maskinlæring for å forbedre våre produkter og tjenester generelt.

Adobe tar personvern på alvor. Personvernet ditt blir opprettholdt under maskinlæringsutvikling. Ingen av dataene dine inkluderes i noen av produktene eller funksjonene våre. Innsikten vi oppnår gjennom maskinlæring, blir ikke brukt til å gjenskape innholdet ditt eller personlig informasjon. Den manuelle vurderingsprosessen vår innbefatter sikkerhetstiltak som hjelper oss å ivareta personvernet ditt. Vi vurderer innholdet ditt manuelt bare under de begrensede omstendighetene beskrevet nedenfor. Hvis du sender inn ikke-offentlig innhold for manuell vurdering, gjør vi det bare i sikre anlegg med personell som er underlagt taushetsplikten og har fått opplæring i personvern. For mer informasjon, se "Hvilket innhold vurderer dere manuelt i forbindelse med maskinlæring?"

Du finner en oversikt over hvordan Adobe kan bruke informasjonen din, i Adobes personvernsenter.

Vi vurderer innholdet ditt manuelt bare i følgende situasjoner:

• Hvis du har offentliggjort denne typen innhold, f.eks:
    • Bidrag til Adobe Stock og Behance
    • Innhold som direktestrømmes med Adobe Live
    • Innhold du sender inn for visning på Adobe Spark
    • Innhold du sender inn som opplæringsmateriale i Lightroom
  • Hvis du har sendt inn denne typen innhold for manuell vurdering, f.eks:
  • Hvis vi kan bruke automatiserte systemer til å fjerne identifiserende faktorer fra innholdet før det blir vurdert manuelt, f.eks:
    • PDF-er behandlet slik at bare den generelle utformingen, og ikke tekst eller bilder, er synlig

Hvis du ikke vil at Adobe skal analysere dataene dine for maskinlæringsutvikling, kan du velge bort dette når som helst ved å gjøre følgende:

1. Gå til Adobe ID-kontoen din på nettet, og logg på med Adobe ID og passord.

Merk:

Adobe ID-en din er e-postadressen du brukte første gang du kjøpte et medlemskap, en applikasjon eller en tjeneste fra Adobe.

2. I navigasjonsfeltet øverst klikker du på Profil-fanen.

3. Klikk på Personvern i panelet til venstre.

4. I Maskinlæring-delen fjerner du markeringen i avmerkingsboksen ved siden av Ja, innholdet mitt kan analyseres av Adobe ved hjelp av teknikker for maskinlæring.

machine-learning

Disse vanlige spørsmålene gjelder bare for kunder som har tilgang til Adobe Creative Cloud- og Document Cloud-produkter og -tjenester via en Adobe ID.