Adobe bruker maskinlæringsteknologier, som innholdsanalyse og mønstergjenkjenning, for å forbedre våre produkter og tjenester. Funksjoner som for eksempel innholdstilpasset utfylling i Photoshop og ansiktsgjenkjenning i Lightroom kan forbedres ved hjelp av maskinlæring.

Hvis du ikke vil at Adobe skal analysere filene dine for å forbedre sine produkter og tjenester, kan du slå av maskinlæring når som helst fra siden for Adobe-kontoadministrasjon.

Hva er maskinlæring?

Maskinlæring brukes i mange av appene og tjenestene du bruker hver eneste dag. Kort fortalt er dette et begrep som beskriver hvordan en datamaskin analyserer data og deretter gjør prediksjoner eller kommer med forslag, basert på det den lærer.

Et generelt eksempel på maskinlæring er hvordan en e-postapplikasjon automatisk kan flytte alle meldinger fra én bestemt avsender til søpppelpostmappen din. Datamaskinen analyserer dataene i e-postene dine og anslår, ut ifra mønstrene den oppdager, sannsynligheten for at meldinger fra en bestemt avsender eller et domene er søppelpost. Den handler ut ifra denne antakelsen og flytter meldingene ut av innboksen din.

Når du merker en melding som "Søppelpost", kan datamaskinen lære av det og bli flinkere til å markere søppelpost automatisk. Over tid kan datamaskinen benytte flere data for å bli flinkere og flinkere på en bestemt oppgave. Denne prosessen med forbedring gjennom erfaring er maskinlæring.

Hva er fordelene med maskinlæring?

Med maskinlæring blir programmene og enhetene du bruker, bedre på å gi deg personlig tilpassede tjenester over tid. Jo mer du for eksempel bruker en programvare for talegjenkjenning, desto bedre forstår programvaren stemmen din, og dermed fungerer den bedre.

Hos Adobe kan vi bruke maskinlæring for å hjelpe deg til å bli mer effektiv og kreativ. Vi kan for eksempel bruke maskinlæring for å hjelpe deg med å organisere og redigere bildene dine. Med objektgjenkjenning i Lightroom kan vi automatisk merke alle bilder av hunden din. I Photoshop kan maskinlæring hjelpe oss med å identifisere bilder som kan være for mørke, og automatisk justere lysstyrken for deg.

Vi kan også bruke maskinlæring til å komme med innholdstilpassede forslag. Hvis du for eksempel jobber med en UI-mockup, kan Photoshop automatisk foreslå knappikoner fra Stock. Denne typen innholdstilpassede forslag kan bli mer relevante for arbeidet ditt når Photoshop lærer av dataene dine, fremfor generiske data som er tilgjengelige på Internett.

Hvilke data ser dere på, og hvordan bruker dere dem?

Datamaskinen kan analysere innholdet ditt når du sender, mottar eller lagrer filer ved hjelp av nettskytjenestene våre. Vi har ikke tilgang til filer lagret lokalt på datamaskinen din. Vi bruker data fra filer, aktivitetslogger og direkte tilbakemeldinger fra deg til å lære opp og forbedre algoritmene våre.

Vi kan for eksempel bruke mønstergjenkjenning på bildene dine for å identifisere alle bilder av hunder, og automatisk merke dem for deg. Hvis du velger ett av disse bildene og indikerer at det ikke inneholder en hund, bruker vi den informasjonen til å bli bedre på å identifisere bilder av hunder.

Vi bruker det vi lærer av alle Adobe-brukere til å gjøre produktene og tjenestene våre bedre for alle. Hvis du for eksempel redigerer strandfotografier for å få mettede og levende farger, og en annen bruker redigerer bryllupsfotografier for å få et mykt fokus og mykt lys, kan programmene våre lære seg disse forskjellene. Senere, når en tredje bruker redigerer et strand- eller bryllupsbilde, kan vi gi dem passende stilforslag basert på det vi lærte av deg og andre brukere.

Du finner en oversikt over hvordan Adobe kan bruke informasjonen din, i Adobes personvernsenter.

Hvordan får dere tilgang til innholdet mitt for maskinlæring?

Datamaskinen kan analysere innholdet ditt når du sender, mottar eller lagrer filer ved hjelp av nettskytjenestene våre. Vi har ikke tilgang til filer lagret lokalt på datamaskinen din.

Hvordan beskytter dere personvernet mitt?

Adobe tar personvern på alvor. Innsikten vi oppnår gjennom maskinlæring, kan ikke brukes til å gjenskape innhold eller personlig informasjon.

Du finner en oversikt over hvordan Adobe kan bruke informasjonen din, i Adobes personvernsenter.

Kan jeg slå av (velge bort) maskinlæring?

Hvis du ikke vil at Adobe skal analysere filene dine for å utføre handlinger og komme med forslag, kan du når som helst slå av maskinlæring.

1. Gå til Adobe ID-kontoen din på nettet, og logg på med Adobe ID og passord.

Merk:

Adobe ID-en din er e-postadressen du brukte første gang du kjøpte et medlemskap, en applikasjon eller en tjeneste fra Adobe.

2. I navigasjonsfeltet øverst klikker du på Profil-fanen.

3. Klikk på Personvern i panelet til venstre.

4. I Maskinlæring-delen fjerner du markeringen i avmerkingsboksen ved siden av Ja, innholdet mitt kan analyseres av Adobe ved hjelp av teknikker for maskinlæring.