Kopiere tekst og bilder fra PDF-filer

Du kan enkelt kopiere innhold i Reader hvis ikke PDF-forfatteren har brukt sikkerhetsinnstillinger som ikke tillater kopiering.

Hvis du mottar en passordbeskyttet PDF-fil, kan du bruke det utpekte passordet til å åpne dokumentet. Noen sikrede dokumenter har begrensninger som hindrer deg i å skrive ut, redigere eller kopiere innhold. Hvis et dokument har begrensede funksjoner, er eventuelle verktøy og menyelementer for disse funksjonene nedtonet i Reader.

Hvis du har problemer med å åpne en PDF-fil, eller hvis enkelte funksjoner er låst, kontakter du forfatteren av PDF-dokumentet.

Bekrefte at kopiering av innhold er tillatt

1. Åpne PDF-dokumentet i Reader. Høyreklikk på dokumentet i nettleseren, og velg Dokumentegenskaper.

2. Klikk på kategorien Sikkerhet, og gjennomgå Sammendrag av dokumentbegrensninger.

Sjekk om kopiering av innhold er tillatt
    Sjekk om kopiering av innhold er tillatt

Kopiere bestemt innhold fra en PDF-fil

1. Åpne PDF-dokumentet i Reader. Høyreklikk på dokumentet, og velg Markeringsverktøy fra hurtigmenyen.

Velg markeringsverktøyet
  2. Dra for å velge tekst, eller klikk for å merke et bilde. Høyreklikk på det merkede elementet og velg Kopier.

Kopiere merket innhold
  3. Innholdet kopieres til utklippstavlen. Velg Rediger > Lim inn i et annet program for å lime inn det kopierte innholdet.

Kopiere en hel PDF-fil (bare Windows Reader-program, ikke nettleser)

1. Åpne PDF-dokumentet i Reader. Velg Rediger > Kopier fil til utklippstavle.

Kopier fil til utklippstavle
  2. Innholdet kopieres til utklippstavlen. Velg Rediger > Lim inn i et annet program for å lime inn det kopierte innholdet.

Kopiere et område av en PDF-fil (bare Reader-program, ikke nettleser)

Øyeblikksbildeverktøyet kopierer et område som et bilde du kan lime inn i andre programmer.

1. Velg Rediger > Ta øyeblikksbilde.

2. Dra et rektangel rundt området du vil kopiere, og slipp deretter museknappen.

3. Trykk Esc-tasten for å avslutte øyeblikksbildemodus.

Velg Rediger > Lim inn i et annet program for å lime inn det kopierte bildet.