Nyheter i Acrobat DC

Acrobat DC

Acrobat DC med Adobe Document Cloud-tjenester er en fullstendig PDF-løsning for å arbeide med de viktigste dokumentene på tvers av skrivebordet, Internett og mobilenheter. Oppdater Acrobat for skrivebordet og mobilappen, eller logg på Acrobat på nettet for å oppleve de nye funksjonene og forbedringene.

Acrobat DC-skrivebordsapp

September 2021-utgivelse

Acrobat støtter nå Apple-enheter med Apple Silicon M1-prosessorer. Apple Silicon-enheter leveres med Rosetta 2 – en emulator som gjør det mulig for ARM Mac-maskiner å kjøre Intel-baserte apper. Du kan nå velge å kjøre Acrobat i innebygd Apple Silicon-modus eller Rosetta-emuleringsmodus. For å bruke den innebygde Apple Silicon-modusen går du til Acrobat > Innstillinger > Generelt og velger Aktiver innebygd OS-modus for optimal ytelse.

Aktiver innebygd Apple Silicon-modus

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Apple Silicon M1-prosessorstøtte | Acrobat DC og Acrobat Reader DC.

I et oppsett med flere skjermer på macOS oppdager Acrobat nå den ekstra skjermen og gir et alternativ i Vindu-menyen for å flytte Acrobat-vinduet til en annen skjerm. Gå til Vindu > Flytt til [skjermnavn].

Flytt Acrobat til sekundær skjerm

Hvis du avslutter Acrobat fra den sekundære skjermen, husker Acrobat de siste åpne innstillingene og åpner Acrobat på den samme skjermen hvis den er tilgjengelig. Hvis den sekundære skjermen ikke er tilkoblet, åpnes Acrobat på hovedskjermen.

I macOS oppdager Acrobat nå systemtemaet og bruker det automatisk som visningstema. Endre innstillingen ved å gå til Vis > Visningstema.

Visningstema

Hvis macOS-temaet er satt til Auto, justerer Acrobat temaet etter hvert som systemtemaet endres, i tillegg til mørk og lys modus.

macOS-tema satt til Auto

Du kan nå velge og trekke ut ikke-tilstøtende sider fra sideminiatyrene i venstre navigeringsrute i Acrobat.

1. Høyreklikk på en sideminiatyr i venstre rute, og klikk på Trekk ut sider.

Trekk ut ikke-fortløpende sider

2. Angi sidene du vi ltrekke ut, i dialogboksen Trekk ut sider, og klikk på OK.

Angi sider for uttrekking

Ordne sider-underverktøyene som sett inn, slett eller roter sider, er nå tilgjengelige fra Fil-menyen, Rediger-menyen og Hurtigverktøy-menyen for enkel tilgang.

Merk:

Denne funksjonen rulles ut som et eksperiment, og menyalternativene er kanskje ikke tilgjengelig for alle brukere.

Fil > Sett inn sider
Fil > Sett inn sider

Rediger > Slett sider eller Roter sider
Rediger > Slett sider eller Roter sider

Hurtigverktøy-menyen – Slett sider, Roter sider
Hurtigverktøy

Hvis du vil endre en delt fil, må du lagre en kopi av filen. Acrobat gir nå muligheten til å lagre en kopi av filen. Klikk på Lagre en kopi-knappen på ledeteksten eller i høyre rute.

Lagre en kopi

Hvis du prøver å redigere en delt PDF-fil, viser Acrobat dialogboksen Lagre en kopi og ber deg om å lagre en kopi av filen for å endre den.

Lagre en kopi for å endre filen

Når du går til Acrobat > Verktøy, deaktiverer også Acrobat alle verktøy du kan bruke til å endre en delt PDF-fil, og viser en melding om at du må lagre en kopi av filen for å endre den.

Melding i verktøysenteret for delte filer

Sorteringen av filer er nå basert på forfatterenes aktivitet i stedet for mottakernes. Dessuten fjernes støtte for sortering av filer etter følgende parametere:

• Filstørrelse
  • Fil sist åpnet
  • Filtype
Sortere filer i Document Cloud

Filteralternativet blir også fjernet fra Document Cloud-delen og den tilpassede dialogboksen for filåpning.

Filter fjernet fra Document Cloud
Document Cloud-delen

Filter fjernet fra den tilpassede dialogboksen for filåpneing i Document Cloud
Tilpasset dialogboks for filåpning

• Du kan nå sortere filene som er lagret i Document Cloud etter navn, delt av deg eller delt av andre, dato lagt til eller filstørrelse. I navigeringsruten til venstre under Document Cloud har du dessuten nå mulighet til å vise alle filer, vise filer du har skannet og lastet opp til Document Cloud, vise filer som er delt av deg eller vise filer som er delt av andre.
Document Cloud-filer

• Kommentarikonet for å skille ut gjennomgangsfiler er nå fjernet for filer som er oppført i listen Nylige, Stjernemerkede, Delt av deg eller Delt av andre.
  • Filene Delt av deg er nå sortert etter Dato endret i stedet for Siste aktivitet.

Den nye anbefalte verktøydelen i startsidevisningen hjelper deg med å oppdage verktøy du aldri har brukt. Når du bruker verktøyene, flyttes de til slutten av listen.

Oppdag flere verktøy

Å lage en anonym eller offentlig lenke for deling av filer er nå en totrinnsprosess. Det er nå lettere å velge om du vil dele en lenke for visning eller gjennomgang. Gjør følgende:

1. Klikk på ikonet Del en kobling til denne filen .

2. Hvis du vil dele for visning, klikker du på Tillat kommentarer og deretter på Opprett kobling.

Opprett en kobling for å dele filen

Meldingen Få en kobling viser fremdriften.

Fremdrift for filopplasting og deling

Koblingen er opprettet og kopiert som standard. Den delte filen er åpen i Acrobat-visningsprogrammet når koblingen er opprettet. Du kan også utføre en av følgende handlinger fra høyre rute:

• Legg til personer som du vil dele dokumentet med
    • Opphev deling av fil
    • Lagre en kopi av filen
    Del den opprettede koblingen med andre mottakere

• Acrobat viser en skrivebeskyttet kopi av den delte filen når filen er delt for visning eller gjennomgang.
    • De delte filene vises på fanen Delt av andre eller Delt av deg på Acrobat-startsiden, avhengig av om du har sendt eller mottatt filene.

I visningsprogrammet er hurtigmenyen nå optimalisert for å hjelpe deg med raskt å oppdage de ofte brukte verktøyene og fullføre oppgavene raskere.

Merk:

Denne funksjonen rulles ut som et eksperiment, og menyalternativene er kanskje ikke tilgjengelig for alle brukere.

Nye hurtigmenyalternativer

Du kan nå endre Acrobats visningsstørrelse for å gjøre skjermen lettere å lese. Gå til Vis > Skjermstørrelse i Acrobat, og velg deretter Liten, Middels eller Stor i henhold til skjermstørrelsen.

Merk:

Denne funksjonen rulles ut som et eksperiment, og menyalternativene er kanskje ikke tilgjengelig for alle brukere.

Endre visningsstørrelse

Adobe Sign får nå nytt navn. Du kan se ett av følgende verktøynavn for enklere identifisering og tilpasning til verktøyets egentlige formål.

• Be om e-signaturer
  • E-signer
  • Be om signaturer
Merk:

Denne funksjonen rulles ut som et eksperiment, og navneendringene er kanskje ikke tilgjengelig for alle brukere.

Ny Signer-meny
Verktøyet Be om e-signaturer i høyre rute og Acrobat > Verktøy

E-signeringsverktøy i høyre rute og Acrobat > Verktøy
E-signeringsverktøy i høyre rute og Acrobat > Verktøy

Hvis du fyller ut eller signerer et skjema og lagrer det, spør Acrobat om du vil lagre en skrivebeskyttet kopi av skjemaet eller be om signaturer fra andre.

lagre en skrivebeskyttet kopi, eller be om signaturer

Alternativet Be om signaturer er valgt som standard hvis Acrobat oppdager usignerte felt i PDF-skjemaet. Ellers er alternativet Lagre som en skrivebeskyttet kopi valgt.

Hvis Acrobat oppdager usignerte felt i et PDF-skjema, blir du spurt om du vil signere skjemaet eller be om signaturer fra andre.

Merk:

Denne funksjonen testes for øyeblikket, og du kan se en av variantene nedenfor.

Nye signeringsmeldinger
Meldingen øverst

Acrobat Reader viser nå følgende dialogboks hvis den gratis prøveperioden er utløpt og du vil bruke funksjonen Be om signaturer.

Ny oppgraderingsdialogboks

Når du ber om signaturer for PDF-dokumentet ditt, viser det nye brukergrensesnittet gradvis feltene mens du skriver inn detaljene. Når du for eksempel skriver inn mottakerens navn eller e-postadresse, vises de neste relaterte feltene som Legg til kopimottaker, Emne, Melding og Flere alternativer.

Legg til mottakere
Be om signaturer – Legg til mottakere

Legg til kopimottakere, emne, meldingsdetaljer
Be om signaturer – Legg til kopimottakere, emne, melding, Flere alternativer

Merk:

Denne funksjonen er under testing, og er kanskje ikke tilgjengelig for alle brukere.

Acrobat spør om du vil bruke Be om signatur-verktøyet i disse tilfellene:

Når et PDF-dokument åpnes i Acrobat, og du holder markøren over verktøyet Be om signatur i den høyre ruten, vises en visuell melding for å hjelpe deg med å dele dokumentet for å få signaturer fra andre.

Visuell Be om signatur-melding

Hvis Acrobat oppdager usignerte felter i det åpnede dokumentet, vises en visuell melding for å hjelpe deg å dele dokumentet for å få signaturer fra andre.

Visuell Be om signatur-melding

Acrobat viser også en lignende melding nederst til høyre i ruten til høyre.

Be om signaturer-melding i høyre rute

Når du sender et PDF-skjema via e-post, oppdager Acrobat de usignerte feltene og velger alternativet Få e-signaturer raskere enn e-post.

Få signaturmelding når du sender via e-post

Klikk på Neste, og legg deretter til e-postadressene til underskriverne.

Legg til underskrivere

Hvis Acrobat ikke finner noen usignerte felt i PDF-filen, velges Send via epost-alternativet.

Send via e-post

Når du har brukt Fyll ut og signer-verktøyet på et PDF-dokument og lagrer en skrivebeskyttet kopi av den sertifiserte PDF-filen, spør Acrobat om du vil å opprette en delbar kobling eller sende koblingen til andre mottakere via e-post.

Spørsmål om du vil opprette en delbar kobling eller sende koblingen via e-post

Når du lukker filen, spør Acrobat deg også om du vil lagre en kopi av dokumentet på den lokale maskinen. Klikk på Lagre kopi, velg plasseringen, og klikk deretter Lagre for å lagre en kopi.

Lagre en kopi

Acrobat Reader-mobilapp

Juni 2021-, juli 2021- og august 2021-oppdateringer

iPhone og iPad

Med Acrobat Reader-appen kan du nå opprette en kopi av delte filer for å endre dem.

Acrobats premiumabonnementsfunksjon Komprimer PDF støtter nå komprimeringsnivåene høyt, middels og lavt. Du kan velge ønsket komprimeringsnivå for å redusere størrelsen på PDF-filen for enkel deling.

Du får nå enkelt tilgang til PDF-filene som er lagret i Google Disk-kontoen din, fra Nylige-menyen i Acrobat Reader-appen.

• Del en kopi heter nå Send en kopi. Tilgang til Send en kopi finnes på menyen Mer ().
  • Med Acrobat kan du nå sende en kopi av ikke-delte PDF-filer direkte. Du kan kopiere en fil og sende den som e-postvedlegg eller via melding, lagre den på en hvilken som helst skyplassering, sende den via AirDrop eller åpne den i en annen app.

Få den nyeste Acrobat Reader på iPhone og iPad.

Android

Du kan nå få tilgang til alle PDF-filene fra en tilknyttet Gmail-konto for å åpne PDF-filer i Acrobat. Du kan Åpne PDF fra e-post for å se detaljene, redigere filen, dele filen og mer.

• Acrobat Reader-appen gir nå konvertering av filer på enheten for utvalgte avanserte Android-enheter.
  • Du kan nå angi Liquid Mode som standard for PDF-filene dine. De kvalifiserte filene åpnes automatisk i Liquid Mode.

Med Acrobat Reader-appen kan du nå opprette en kopi av delte filer for å endre dem.

• Løste Play Store-rapporterte krasjproblemer. Forbedret bakgrunnsinfrastruktur for å identifisere og rapportere forekomster av applikasjoner som ikke reagerer (ANR).
  • Løst problem med OneDrive-kobling.
  • Løst krasjproblemer knyttet til å kombinere et stort antall filer samtidig.
  • Forbedret bakgrunnsinfrastruktur for tilgjengelighetsstøtte.
  • Nylige-menyen viser nå ikke lenger filer du har åpnet fra OneDrive-kontoen din. Denne integreringen vil bli aktivert i en fremtidig utgivelse etter at problemer med integreringen av Microsoft Graph Recent APIs med Acrobat Reader-app er løst.
  • Støtte for Android 6 droppes nå med juliutgivelsen av Acrobat Reader-appen. Android 6-brukere vil fortsatt ha tilgang til den eldre versjonen (21.7) av appen i Play Store.

Få den nyeste Acrobat Reader på Android-enheten.

Acrobat-tjenester på nettet

Juni 2021-, juli 2021- og august 2021-oppdateringer

Fanen Oppdag er en samling kort som er ment å hjelpe deg med å finne tjenester, apper og tillegg som er tilgjengelige i Acrobat-økosystemet. Med dette økosystemet kan du utføre handlinger raskt på dokumenter, arbeidsflyter og oppgaver – på tvers av flere skjermer og enheter – hvor som helst, når som helst og i nettleserne og lagringskontoene på nettet som du foretrekker.

Når du har logget på Acrobat-startsiden, vises fanen Oppdag under velkomstmeldingen på startsiden. En samling av kort vises på fanen. Bruk pilknappen på det siste eller første kortet for å bla gjennom samlingen.

Oppdag-fanen

For å prøve en bestemt tjeneste, en app eller et tillegg klikker du på det tilsvarende kortet og følger instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen. Etterpå merkes kortet som Fullført eller Allerede installert. Når du kommer tilbake neste gang, er disse kortene flyttet til slutten av samlingen.

Klikk på kortet eller lenken på kortet

Et fullført kort

Når du holder musepekeren over en fil, viser Acrobat handlinger du kan utføre på den valgte filen, for eksempel Rediger, Del, Hent kobling eller Stjernemerk.

Innebygde handlinger

Du kan nå vise og redigere Microsoft -dokumenter (Word, Excel og PowerPoint) som er lagret i Document Cloud direkte fra nettleseren. Du har full funksjonalitet for redigering uten å måtte starte et MS Office-program. Når du redigerer et Microsoft-dokument, åpnes det i redigeringsmodus i en ny nettleserfane.

Adobe Acrobat-utvidelsen for Chrome gjør dokumentoppgaver enklere og raskere ved at du kan samhandle direkte med Acrobat i Chrome. Du finner mer informasjon i Adobe Acrobat-utvidelse for Google Chrome.

Etter første konvertering av Word til PDF på nettet, spør Acrobat om du vil bruke andre relaterte verktøy på den konverterte PDF-filen, for eksempel Rediger PDF, Fyll ut og signer og Slett sider.

Sekvensielle verktøy

Logg på Acrobat på nettet på https://documentcloud.adobe.com for å oppleve de nye funksjonene og forbedringene.