Feilsøking og hjelp

Last ned og installer

Hvis du ikke har dine originale medier, kan du laste ned Photoshop Elements. Du må ha Adobe-serienummeret og passordet ditt for å fullføre installasjonen. Hvis du har dine originale disker, se Installer Photoshop Elements fra en DVD.

Finn ut hvordan man løser installasjonsproblemer for Photoshop Elements på Windows eller Mac OS.

Ja! Du kan laste ned en prøveversjon av Photoshop Elements. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å laste ned en prøveversjon. For detaljerte instruksjoner, ser du Last ned og installer ikke-Creative Cloud-programmer.

Les disse enkle løsningene på vanlige problemer med innlogging og Adobe-ID for å gjenskaffe tilgangen til kontoen din.

Du kan installere en ekstra kopi av programvaren til eksklusiv bruk på enten en bærbar eller stasjonær datamaskin du eier, forutsatt at programvaren på den andre bærbare eller stasjonære datamaskinen ikke brukes samtidig med programvaren på primærmaskinen.

Kontoadministrering

Logg på Adobe-kontoen din med gjeldende Adobe-ID og tilhørende passord. Derfra klikker du på fanen Sikkerhet og personvern og deretter på Endre under Passord. Du finner mer informasjon om endring av passord og annen kontoinformasjon ved å lese Administrere Adobe ID-kontoen.

Det er enkelt å konvertere prøveperioden til et betalt produkt. Se Laste ned og installere Photoshop Elements.

Logg på Adobe-kontoen din med gjeldende Adobe-ID og tilhørende passord. Klikk på kategorien Abonnementer og produkter , og klikk på Vis dine ordre under Ordre historikk. Klikk på ordren og klikk så på skriverikonet For mer informasjon, se Adobe Store | Vanlige spørsmål om nettbestilling og betaling.

Fikse bilder

Hvis du vil vite hvordan du endrer størrelse på bilder, ser du Beskjæring.

Du kan raskt korrigere røde eller glødende øyne ved å bruke verktøy for å fjerning av røde øyne. Hvis du ønsker flere tips om retusjering av bilder, ser du Retusjere og korrigere bilder.

For en hurtigløsning, velg Forbedre > Automatisk skjerping. Hvis du kun vil retusjere et spesifikt område av bildet ditt, bruk skarpe-verktøyet. For flere detaljer, se Gjøre bilder skarpere.

Du kan rotere hele bildet eller en del av bildet. I Rediger arbeidsområde velger du det du vil rotere, og deretter velger du Bilde > Roter. For detaljer og flere roteringsalternativer, se Omforming.

Prøv å bruke Automatisk smarttone -funksjonen. For bilder som virker tonet eller misfargede (vanligvis fra bruk av blits), prøv kommandoen Fjern fargeutsendelse .

Forbedre bilder

Hvis du har tatt flere bilder av en gruppe, bruk Photomerge Group Shot-alternativet for å velge rett bilde for hver person. For instruksjoner, se Guidet modus - Photomerge-redigeringer.

Bruk tekstverktøyet for å legge til tekst til bildene. Du kan legge til horisontal eller vertikal tekst, eller skrive inn teksten ved siden av en form eller en bane. Bruk forhåndsinnstilte former, som et hjerte eller en sirkel, følg formen til et objekt eller lag en tilpasset bane for teksten. For trinnvise instruksjoner, se Legg til tekst.

Ja! Hurtigmodus inkluderer et Delbilder-panel med flere forhåndsdesignede delbilder. Finn ut hvordan du justerer størrelse og plassering av bildet i opplæringsprogrammet Bruk effekter, teksturer og delbilder. Du kan også lage ditt eget delbilde ved å bruke Delbildeskaper i guidet modus.

Ja! I Ekspertmodus velger du Filter > Filtergalleri for å se en prøve. Filtermenyen inkluderer kunstneriske, penselstrøk- og skissefiltre. Lek med innstillingene på høyre side for å få rett look. For trinnvise instruksjoner og tips, se Filtre.

Ja! Opprett-menyen lar deg velge blant ulike prosjekter og maler. For instruksjoner, se Lage et gratulasjonskort og Lage bildekalendre.

Vanlige problemer

Denne feilen oppstår når Scratch-disken er full. Hvis du vil vite hvordan du løser dette problemet, ser du Feilmeldingen Scratch-disk er full ved oppstart av Photoshop Elements | Mac OS .

På grunn av nylige endringer i måten Facebook samarbeider med tredjeparts utviklere på, støttes ikke lenger direkte opplasting av bilder og videoer fra skrivebordsprodukter til Facebook. Du finner mer informasjon om dette problemet og foreslåtte løsninger i artikkelen Kan ikke laste opp bilder og videoer til Facebook.

Photoshop Elements lar deg importere mange typer filer. Se Støttede filformater for en komplett liste.

Det kan hende du får problemer med dette når Photoshop Elements er installert på en egendefinert plassering som inneholder dobbeltbytetegn i plasseringsbanen. Hvis du vil vite hvordan du løser dette problemet, ser du Photoshop Elements krasjer ved bruk av beskjæringsverktøyet eller bildemontasje.

Det kan hende du får problemer med dette når Internett-tilkoblingen avbrytes mens du laster ned en nettbasert mal. Hvis du vil vite hvordan du løser dette problemet, ser du Feil ved nedlasting av maler for bildemontasjer.

Fellesskap

Relatert forum