Bruk din konto i sosiale medier (Facebook eller Google) til å opprette og deretter logge på din Adobe-ID-konto. Eller koble din konto i sosiale medier til din eksisterende Adobe-ID-konto.

Du kan bruke din konto i sosiale medier (Facebook eller Google) for å logge på Adobe-ID-kontoen din og Adobe-apper. Denne typen pålogging kalles sosial pålogging. Du kan bruke sosial pålogging uansett om du har en Adobe-ID-konto.

Har du ikke en Adobe ID-konto? Du kan bruke din konto i sosiale medier (Facebook eller Google) til å opprette og deretter logge på din Adobe-ID-konto. Se Bruk din konto i sosiale medier for å opprette din Adobe-ID-konto.
Har du allerede en Adobe-ID-konto? Du kan koble din Facebook- eller Google-konto til din eksisterende Adobe-ID-konto. Du kan deretter logge på din Adobe-ID-konto med din koblede Facebook- eller Google-konto. Se Koble din konto i sosiale medier (Facebook eller Google) til din eksisterende Adobe-ID.

Sosial pålogging er kun tilgjengelig for individuelle kontoer.Du kan ikke koble en konto i sosiale medier til en eksisterende enterprise-konto eller bruke sosial pålogging for å opprette en enterprise-konto.

Bruk din konto i sosiale medier for å opprette din Adobe-ID-konto

Du kan bruke din konto i sosiale medier (Facebook eller Google) til å opprette din Adobe-ID-konto. Når du logger på for første gang med din konto i sosiale medier, opprettes din Adobe-ID-konto. Etter det kan du bare logge på med din konto i sosiale medier, og administrere dine kjøp, medlemskap, oppdateringer og prøveversjoner av Adobe-apper og -tjenester - og mer. Du finner mer informasjon om å administrere din Adobe-ID-konto under Administrere Adobe ID-kontoen

Merk:

E-postadressen som er knyttet til din Adobe-ID vil være den samme som e-postadressen til din konto i sosiale medier.

Følg disse trinnene for å logge på med din konto i sosiale medier:

1. Naviger til påloggingsskjermen på en av følgende måter. Velg den som er enklest for deg.

• I nettleseren din åpner du kontoens side.
    • Klikk på det dempede Creative Cloud-ikonet, som du finner i oppgavelinjen (Windows) eller Apple-menylinjen (Mac OS), for å åpne skrivebordsprogrammet til Creative Cloud.
      Hvis Creative Cloud-skrivebordsprogrammet åpnes, er du allerede pålogget. I så fall logger du først av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet som forklart i Logg av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.Klikk deretter på det nedtonede Creative Cloud-ikonet.
    • Start et Creative Cloud-program installert på datamaskinen. Du blir bedt om å logge på. Hvis du ikke blir spurt om å logge på. velger du Hjelp > Logg på (din Adobe-ID).
      Hvis alternativet Hjelp > Logg på (din Adobe-ID) er dempet eller sier Logg av (din Adobe-ID), er du allerede pålogget. I så fall velger du Logg av, og deretter velger du Hjelp > Logg på)
  2. På påloggingsskjermen må du velge Facebook- eller Google-knappen.

Påloggingsskjerm
  3. Oppgi din Facebook- eller Google-informasjon og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Du blir bedt om å oppgi mer informasjon før din Adobe-ID settes opp. Hvis du logget på din konto i sosiale medier med et telefonnummer, blir du bedt om å oppgi en e-postadresse, som deretter blir e-postadressen som er knyttet til din Adobe-ID.

Merk:

• Når du logger av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, en Creative Cloud-app eller et Adobe-nettsted, forblir du pålogget på Facebook eller Google. Hvis du bruker en delt datamaskin, må du sørge for at du logger av Facebook eller Google når du logger av Adobe-apper eller et Adobe-nettsted.
  • Hvis du oppretter en ny Facebook-konto eller endrer passordet til din Facebook-konto, vil du ikke bli tatt tilbake til Adobe-appen eller Adobe-nettstedet hvor du startet den sosiale påloggingen. I så tilfelle bytter du tilbake til appen og klikker på Start på nytt eller navigerer tilbake til nettstedet.
  • Hvis du logger på med en Facebook- eller Google-konto gjennom Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, logges enhver bruker som tidligere er logget på systemnettleseren (som Google Chrome eller Apple Safari) ut. Hvis du for eksempel er logget på med Adobe ID "A" i systemnettleseren, og deretter logger på med Adobe ID "B" gjennom Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, vil du ikke lenger være pålogget som bruker "A" i systemnettleserem. Dette gjelder kun sosial pålogging. Hvis du logger på med Adobe-ID og -passord i en Adobe-app, vil ikke dette påvirke den påloggede brukeren i nettleseren.

Din Adobe-ID-konto er konfigurert.

Hvis du logget på fra kontosiden, vises din Adobe-ID-kontoside. Ellers blir du omdirigert til nettstedet (for eksempel www.adobe.com) eller til Adobe-appen fra der du logget på.

Hvis du har en eksisterende Adobe-ID-konto, kan du koble til konto i sosiale medier (Facebook eller Google) til den. Du kan deretter administrere din Adobe-ID-konto ved å logge på med din konto i sosiale medier. Du kan også fortsette å logge på med din Adobe-ID og passord, i tillegg til din konto i sosiale medier.

Det er to måter du kan koble din konto i sosiale medier til din Adobe-ID-konto:

Koble til kontoene gjennom din Adobe-ID-kontoside

1. Logg på Adobe ID-kontoen.

2. Klikk på fanen Profil i navigasjonsfeltet øverst på siden Adobe-konto.

Klikk på fanen Profil
  3. Velg Tilkoblede kontoer i venstre rute.

Velg Tilkoblede kontoer
  4. I delen Sosiale pålogginger velger du Koble til for å koble til Facebook- eller Google-kontoen din.

Koble til kontoer i sosiale medier
  5. Følg veiledningen på skjermen.

6. Din konto i sosiale medier (Facebook eller Google) er tilknyttet din Adobe-ID-konto.Du kan nå logge på med din Facebook- eller Google-konto og administrere dine kjøp, medlemskap, oppdateringer og prøveversjoner av Adobe-apper og -tjenester - og mer. Du finner mer informasjon om å administrere din Adobe-ID-konto under Administrere Adobe ID-kontoen

Merk:

På et tidspunkt kan du koble en Facebook-konto og en Google-konto til din Adobe-ID-konto.

Hvis din konto i sosiale medier er den samme som e-postadressen til din Adobe-ID

Hvis e-postadressen tilknyttet din konto i sosiale medier er den samme som e-posten som er knyttet til din Adobe-ID-konto, blir du spurt om å koble kontoene når du logger på med din konto i sosiale medier. Hvis e-postadressen som er knyttet til din Facebook-konto så vel som Adobe-ID-kontoen din er johndoe@example.com, blir du spurt om å koble Facebook-kontoen til din Adobe-ID-konto.

1. Klikk på Facebook- eller Google-knappen på påloggingsskjermen.

Påloggingsskjerm
  2. Angi din Facebook- eller Google-informasjon.

3. Hvis din Adobe-ID-e-postadresse er den samme som e-postadressen for din konto i sosiale medier, blir du bedt om å koble til din konto i sosiale medier til din Adobe-ID.

Koble til kontoer
  4. Sørg for at du velger alternativet for å koble til din konto i sosiale medier til din Adobe-ID. Deretter velger du Koble til mine kontoer.

5. En verifiseringskode sendes til e-postadresse for Adobe ID-en din. Skriv inn verifiseringskoden på følgende skjerm, og velg deretter Verifiser.

Skriv verifiseringskode
  6. Din Adobe-ID er knyttet til din konto i sosiale medier. Klikk på Ferdig.

Tilkoblede kontoer

Du kan nå logge på Facebook eller Google for å administrere din konto. Du kan også fortsette å logge med e-postadresse for din Adobe-ID som før.

Koble fra din konto i sosiale medier fra din Adobe-ID-konto

Følg disse trinnene for å koble fra din konto i sosiale medier fra din Adobe-ID-konto:

1. Logg på Adobe ID-kontoen.

2. Klikk på Profil i navigasjonsfeltet øverst på siden.

Klikk på fanen Profil
  3. Velg Tilkoblede kontoer i venstre rute.

Velg Koble til kontoer
  4. Hvis du vil koble fra en sosial konto fra Adobe ID-kontoen, klikker du på knappen Koble fra ved siden av den aktuelle kontoen.

Koble fra kontoer
  5. I dialogboksen som åpnes, klikker du på Koble fra.

Dialogboksen Koble fra kontoer

Hvis du aldri hadde angitt et passord for kontoen din, blir du spurt om å opprette et passord når du forsøker å fjerne den siste tilkoblede kontoen i sosiale medier.

Tenk deg at du har en Facebook- og en Google-konto knyttet til din Adobe-ID-konto, og du har ikke angitt et passord for kontoen. Hvis du kobler fra en av kontoene i sosiale medier, for eksempel Facebook-kontoen, blir du ikke spurt om å opprette et passord . Men hvis du ikke kobler fra den gjenværende kontoen i sosiale medier (i dette tilfellet Google-kontoen), blir du spurt om å opprette et passord.

Feilsøk problemer relatert til sosial pålogging

Se Løse feil som gjelder pålogging med en sosial mediekonto for å få informasjon om feilsøking av problemer relatert til pålogging på sosiale nettverk.