Tillämpa inner- och ytterglöd

1. Markera ett objekt eller en grupp (eller ange ett lager som mål på panelen Lager).

2. Välj Effekt > Stilisera > Innerglöd eller Effekt > Stilisera > Ytterglöd.

3. Klicka på färgförhandsvisningen bredvid menyn för blandningslägen, och ange vilken färg glöden ska ha.

4. Ange ytterligare alternativ och klicka på OK:

Läge

Anger ett blandningsläge för glöden.

Opacitet

Ange hur mycket opacitet glöden ska ha i procent.

Oskärpa

Anger hur långt från markeringens mittpunkt eller kant oskärpan ska framträda.

I mitten (gäller endast innerglöd)

Tillämpar en glöd som utgår från markeringens mittpunkt.

Kant (gäller endast innerglöd)

Tillämpar en glöd som utgår från markeringens inre kanter.

Obs!

När du expanderar ett objekt med en innerglöd, visas den som en opacitetsmask. När du expanderar ett objekt med en ytterglöd, förvandlas den till ett genomskinligt rasterobjekt.

Skapa ludd i kanterna av ett objekt

1. Markera ett objekt eller en grupp (eller ange ett lager som mål på panelen Lager).

2. Välj Effekt > Stilisera > Ludd.

3. Ange avståndet för när objektet ska tona från ogenomskinligt till genomskinligt, och klicka på OK.

Ursprungligt objekt markerat (vänster) och effekten Ludd används (höger)
    Ursprungligt objekt markerat (vänster) och effekten Ludd används (höger)