PSE och PRE kraschar vid start

Den här artikeln innehåller information om hur du gör en ren ominstallation av Photoshop Elements och Premiere Elements på Windows och macOS.

Lösning

Avinstallera programmet på Windows

1. I aktivitetsfältet högerklickar du på Start-menyn och väljer Kontrollpanelen.

2. Välj Program > Program och funktioner.

3. Välj Adobe Photoshop Elements eller Adobe Premiere Elements.

4. (Valfritt) Om du inte vill behålla programinställningarna ska du välja Ta bort inställningar.

5. Välj Avinstallera och följ anvisningarna på skärmen för att ta bort programmet.

Avinstallera programmet från macOS

1. Öppna Finder och gå till Program > Verktyg > Adobe-installationsprogram.

2. Avinstallera Adobe Photoshop Elements eller Adobe Premiere Elements.

3. (Valfritt) Om du inte vill behålla programinställningarna ska du välja Ta bort inställningar

4. Klicka på Avinstallera och följ anvisningarna på skärmen för att ta bort programmet.

Mer information om avinstallation finns i Avinstallera Adobe Premiere Elements eller Photoshop Elements.

Kontrollera om programmet är korrekt avinstallerat

Windows: gå till installationsplatsen och sök efter programmet. Om programmet finns där tar du bort mappen.

macOS: öppna Finder och gå till Program och sök efter PSE eller PRE. Om mappen finns där tar du bort den.

Installera om PSE/PRE

Om du har programkonfigurationen startar och kör du programmet. Om du inte har programkonfigurationen hämtar, installerar och startar du programmet.

Mer information finns i Installera Photoshop Elements eller Installera Premiere Elements.

Återaktivera programmet genom att ange serienyckeln. Mer information finns i Hitta serienumret för Elements-produkten.