Få svar på vanliga frågor om köp av Adobe-produkter, betalningar, hämtning av produkter, orderspårning och returnera eller avbryta beställningar.

Du kan köpa Adobes produkter från Adobe Store eller från en återförsäljare. I den här artikeln får du lära dig hur du köper produkter från Adobe Store och få information om hämtningar, serienummer, betalningar, orderspårning och retur eller byte av produkter.

Volymlicensfrågor?

Besök webbsidan Adobe Buying Programs.

Utbildningskund?

Se Utbildning, Vanliga Frågor för köp och behörighetskrav.

Vanliga frågor om medlemskap: Creative Cloud, Acrobat DC- och Stock

Hur gör jag för att uppdatera min kortinformation?

Hur gör jag för att verifiera att mitt köp eller min betalning har gått igenom?

1. Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID och lösenord.

Obs!

Ditt ADOBE ID är den e-postadress som du använde när du först köpte en produkt eller en tjänst från Adobe. Om du har glömt ditt Adobe ID eller lösenord, går du till Adobe ID-konto och logga in på felsökning.

2. Klicka på fliken Planer och sedan på Orderhistorik på sidans vänstra del.

3. Klicka på ordernummer för ditt medlemskap.

Finns det ingen orderhistorik?

I vissa länder lagras orderinformationen på en annan plats. Om du inte ser några beställningar i Orderhistorik ska du klicka på länken som finns på sidan Orderhistorik , och där ska du välja Visa transaktionshistorik.

4. Visa din betalningshistorik under Faktureringshistorik.

Obs!

Det kan ta upp till 24 timmar för en betalning att visas på ditt konto.

Hur gör jag för att skriva ut ett kvitto på mitt köp?

Du kan hitta ditt kvitto online under Planer, Orderhistorik på din Adobe-kontosida. Mer information finns i Sök och skriv ut Creative Cloud-faktura.

Hur gör jag för att stänga av automatisk förnyelse?

Du kan inte stänga av automatisk förnyelse. Om du inte längre vill ha ditt medlemskap kan du enkelt avbryta medlemskapet. Du får tillgång till slutet av den aktuella faktureringsperioden.

Hur gör jag för att göra en betalning/betala min räkning?

Uppdatera betalningsinformationen som hör till ditt medlemskap om du får ett meddelande om att det gick inte att genomföra din betalning. Se Uppdatera kreditkorts- och faktureringsinformationen. Vi kommer att göra flera försök att betala under 30 dagar.

Så här får man tag på Adobe-produkter

Var kan jag få tag på Adobes produkter?

Du kan köpa Adobe-produkter direkt från Adobe Store eller från en återförsäljare (t.ex. en butik).

På grund av momsregleringar kan kunder på följande platser inte beställa från Adobe-butiken: Kanarieöarna, Kanalöarna, Färöarna, Helgoland, Liechtenstein, Madeira, Monaco, och de franska utomeuropeiska departementen.

Obs!

Adobe rekommenderar att du använder Microsoft Internet Explorer 10 eller senare, Apple Safari 7 eller senare, Mozilla Firefox 4 eller senare eller Google Chrome när du ska beställa från Adobe Store.

1. Välj produkter att köpa

Obs!

Om du inte ser produkten du vill köpa kan du prova att välja en annan produkt i menyn ovanför produktlistan.

2. Klicka på Hämta testversion eller Köp nu.

Klicka på Gå med eller Köp
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att genomföra köpet. Du måste skapa (eller logga in på) ett Adobe ID-konto innan du kan genomföra köpet.

Obs!

Behöver du hjälp med ditt Adobe ID?  Mer information finns i Hantera ditt Adobe ID-konto och Adobe ID-konto och logga in till felsökning.

Hur kan jag köpa en Student and Teacher Edition?

Om du är studerande eller personal på en ackrediterad utbildningsinstitution och vill köpa en Adobe-produkt med rabatt, kontrollera informationen om tjänstekvalificering på en av dessa sidor:

Obs!

Mer information om programmet för köp av utbildningsmaterial finns i Utbildning Vanliga Frågor.

Hur kan jag köpa en licensierad version av min testversion?

Du kan konvertera testversioner av Adobe-produkter för enskilda användare till en fullt licensierad version. Finns i följande dokument för installationsanvisningar:

Jag behöver hjälp med att välja en produkt

Välj något av följande sätt i produktkatalogen för att visa produktutbudet:

• Använd sökfältet för att söka efter tillgängliga produkter.
  • Expandera något av alternativen i listan Kreativitet och design, Marknadsföring och analys, PDF och e-signaturer samt Affärslösningar och välj filter i dessa.
product_list_menuopen
Välj ett annat alternativ om du vill se andra produkter.

Har du frågor om produkter? Be säljteamet om hjälp.

Jag behöver hjälp med att uppgradera mitt produkt

Om du köper en uppgradering kan du behöva ange serienumret för den tidigare versionen av produkten för att slutföra hämtningen och installationen. Uppgraderingen måste avse samma plattform (Mac OS eller Windows) och språk som den ursprungliga produkten för att beställa online.

Se Hitta ditt serienummer om du behöver hjälp med att hitta serienumret. Se Uppgraderingsfel: "Detta serienummer gäller inte för en godkänd produkt” om du stöter på problem under installationen.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss.

Hämtningar och serienummer

Jag behöver hjälp med att ladda ned min beställning

Det går inte att ladda ner någonting

Creative Cloud

Prova lösningarna i Felsök nedladdning av Creative Cloud installationsproblem för att lösa vanliga problem med webbläsare, och anslutningar som kan äventyra hämtning.

Alla andra produkter

För att lösa problem med nedladdning av andra, icke-prenumerationsprodukter, pröva lösningarna i Felsökning nedladdningsproblem.

Var kan jag hämta produkter eller testversioner?

Creative Cloud

Du kan hämta Creative Cloud-produkter direkt från Skrivbordsappen Adobe Creative Cloud .

Alla andra produkter

Mer information om hur du laddar ned en köpt produkt eller hur du hittar en produkt har du redan installerat, se Hitta hämtade program och filer hämtad programvara och filer.

Testversioner och uppdateringar

Gå till om du vill hämta en kostnadsfri produkttestversion Adobes nedladdningssida.

Volymlicens

Om du har en volymlicens, gå till Adobes licenswebbplats (LWS) för mer information.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss.

Hur länge är mina nedladdningar tillgängliga?

Prenumerationsprodukter (Creative Cloud, Acrobat DC)

Du har tillgång till program och tjänster i Creative Cloud eller Document Cloud så länge som du behåller ditt medlemskap eller din prenumeration. Om du avbryter ditt medlemskap eller din prenumeration fortsätter du ha åtkomst till slutet av den aktuella faktureringsperioden. Mer information finns i Creative Cloud | Vanliga frågor och Vanliga frågor om Adobe Acrobat DC.

Produkter som inte är prenumerationsprodukter

Produktnerladdningar står kvar på ditt konto i tre år efter inköpsdatumet. Instruktioner om hur du laddar ner köpt programvara, se Hitta nedladdade programvara och filer. Om du inte kan komma åt ditt konto eller inte kan hitta dina tidigare köpta hämtningar, kontakta kundsupport.

Adobe förbehåller sig rätten att ändra denna policy när som helst utan att meddela detta.

Hur hittar jag mitt serienummer?

Prenumerationsprodukter (Creative Cloud, Acrobat DC)

Du behöver inte ett serienummer för Creative Cloud-medlemskap eller Acrobat DC-prenumerationer. Logga in med ditt Adobe ID Se Logga in och aktivera Creative Cloud.

Produkter som inte är prenumerationsprodukter

Om du köper en icke-prenumerationsprodukt, till exempel Photoshop Elements får du ett e-postmeddelande som innehåller ditt serienummer när du har gjort din beställning. Du kan också se ditt serienummer när som helst på sidan för kontohantering på adobe.com. Klicka på fliken Planer och sedan på Orderhistorik i den vänstra rutan. I den högra rutan ska du klicka på ordernumret för din produkt och sedan på Hämtningsbara filer och serienummer. För ytterligare information, se Hitta ditt serienummer.

Hur lång tid tar det att hämta en produkt?

Hämtningstider varierar med filstorlek och Internetanslutning. För mer information, se Beräknade hämtningstider.

Betalning

Betala med kreditkort, PayPal, via överföring eller betalningsorder

Vill du köpa ett Creative Cloud-medlemskap? Betalning med kreditkort godkänns för Creative Cloud-medlemskap i alla länder som stöds. Betalning via PayPal godkänns i några få länder som stöds. Andra betalningsalternativ kan vara tillgängliga i ditt land. Besök webbplatsen Creative Cloudprogram för att komma igång.

Vill du betala via betalningsorder?Adobe Store accepterar inte betalningsorder. Du kan dock använda betalningsorder för telefonbeställningar på 2 500 USD eller mer. Kontakta säljteamet för mer information.

Hur gör jag för att uppdatera min kortinformation? (Endast prenumerationsprodukter)

Varför har jag en debitering på 1 $ från Adobe på mitt kontoutdrag?

Dessa transaktioner hjälper Adobe att bekräfta att det kreditkort som används är giltigt och inte har anmälts som borttappat eller stulet. Transaktionen debiteras inte till ditt konto, och den tas bort så snart kreditkortsföretaget har verifierat kortet.

Är det säkert att handla med kreditkort? Är min information säker?

Din information är skyddad med Adobe och Digital River, den godkända e-handelspartnern för Adobe Store.

Alla beställningar som görs med kreditkort online skyddas av SSL-teknik – den säkraste krypteringstekniken för elektroniska överföringar som finns just nu. Digital River använder samma kreditkortssystem som när du handlar i vanliga affärer.

Kreditkortet accepteras inte eller nekas

Prova följande lösningar:

Skriv in kortnumret korrekt. Skriv inte in några mellanrum eller bindestreck. Om kortet har en säkerhetskod måste den anges korrekt på betalningsskärmen.

Kontrollera att namnet och faktureringsadressen på din beställning matchar namnet och faktureringsadressen på kreditkortet. Om du använder ett företagskort så använder du namnet och faktureringsadressen för kortinnehavaren, inte för den person som gör inköpet. Verifiera namnet och faktureringsadressen med kortinnehavaren eller redovisningsavdelningen.

Har kreditkortet löpt ut? Kontrollera att kreditkortet inte har upphört att gälla.

Se till att du inte har överskridit din kreditgräns.Ta kontakt med ditt finansinstitut för att kontrollera att du inte har överskridit din kreditgräns. Kontrollera att kreditkortet uppfyller kraven och har stöd för onlinetransaktioner.