Felsökning och hjälp

Hämta och installera

Kan jag få XD gratis?

Ja! Alla kan få XD gratis som del av Startplanen. Planen innefattar Adobe XD, 2 GB molnlagring, Adobe Fonts (grundläggande bibliotek) och upp till 1 aktiv delad designspecifikation och 1 aktiv delad prototyp. Skaffa XD gratis här.

Startplanen är också tillgänglig för var och en med ett Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID. Om du är medlem i Creative Cloud för team eller Creative Cloud för företag och inte har tillgång till Creative Cloud-skrivbordsappen, kontakta din IT-administratör för att få tillgång till XD genom Creative Cloud Packager.

Hur hämtar jag och installerar Adobe XD?

Du kan hämta Adobe XD från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program.

Varför installeras inte XD?

Se lösningar till felet "det gick inte att installera" Fel: ”Misslyckades att installera” datorprogrammet Creative Cloud. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Plug-inprogram och integrationer

Vilka versioner av XD stöder installation och utveckling av plug-inprogram?

Version 13.0 och senare av XD stöder installation och utveckling av plugin-program.

Kan jag få plugin-program gratis?

Ja, för närvarande är plugin-programmen kostnadsfria.

Hur skapar jag ett plug-inprogram?

I XD-menyn ska du välja Plugin-program > Utveckling > Skapa ett plugin-program som leder dig till utvecklarkonsolen Adobe I/O.

För information om hur man bygger, testar och skickar in plugin-program så att de listas i program, se Utvecklardokumentation för Adobe XD.

Hur hämtar jag och installerar plug-inprogram?

För information om hur man hämtar och installerar plugin-program, se Skapa och hantera plugin-program.

Varför installeras inte mina plugin-program?

För att lösa installationsproblem ska du använda alternativet Få support inne i plugin-programmen för att nå ut till dess utvecklare.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord. Där klickar du på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag från startplanen till en betald plan?

Du kan besöka den här sidan för att uppgradera XD.

För att uppgradera din plan inifrån XD klickar du på Hjälp > Uppgradera XD. Då öppnas en sida där du kan hitta den plan som stämmer för dig.

Jag använder för närvarande en testversion av Adobe XD. Hur skaffar jag mig startplanen?

Uppdatera XD från Creative Cloud-skrivbordsappen eller inom, klicka på Hjälp > Uppdateringar. När du uppdaterar konverteras din utvärderingsversion automatiskt till den kostnadsfria startplanen för Adobe XD, så att du fortsätter ha tillgång till XD efter att utvärderingsperioden gått ut.

Om du publicerade en eller flera prototyp- eller designspecifikationslänkar under din utvärderingsperiod, har du fortfarande tillgång till dessa delade länkar efter att du uppdaterar XD. Du måste emellertid hantera dina länkar eller uppgradera din plan för att publicera nya länkar.

Hur avbryter jag och vad händer med mina filer och min åtkomst till Adobe XD?

Om du väljer att avbryta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner, filer som du har sparat på din enhet och dina delade länkar.

Du flyttas automatiskt till startplanen som innefattar Adobe XD. Du förlorar emellertid möjligheten att skapa ett obegränsat antal prototyp- och designspecifikationslänkar. Du får ingen tillgång till dina andra program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB.

Lär dig att Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och förstå Adobes prenumerationsvillkor.

Vanliga problem

I vilka operativsystem stöds XD?

Information om operativsystem som stöds finns i Systemkrav.

Varför visas ett felmeddelande när jag använder funktionen Dela online?

Det kan ha några olika orsaker. Få tips på hur du felsöker olika felmeddelanden när du använder funktionen Dela online.

Varför kan jag inte uppdatera eller publicera mina designspecifikationer korrekt?

Det kan finnas flera orsaker till problem med publicering eller uppdatering av designspecifikationer. Mer information finns i Lösningar för vanliga designspecifikationsfel.

Varför importerades inte mina filer?

Filimport till Adobe XD misslyckas vanligtvis på grund av en av fyra orsaker:

• Filformatet stöds inte
  • SVG-filer med egenskaper som inte stöds
  • Mycket stora SVG-filer
  • Mycket stora bilder

Få stegvisa instruktioner om hur du löser importproblem för varje orsak.

Varför exporterades inte mina filer?

Filstorleken kan vara för stor, eller så kan målkatalogen vara låst. Läs mer om att åtgärda exportproblem.

Användarforum

Delta i konversationen.