Felsökning och hjälp

Ja! Alla kan få XD kostnadsfritt som del av startplanen vilken inkluderar obegränsad användning av design- och prototypfunktioner. Se Jämför planer för mer information.

Startplanen är också tillgänglig för var och en med ett Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID. Om du är medlem i Creative Cloud for teams eller Creative Cloud for enterprise och inte har tillgång till Creative Cloud-datorprogram, kontakta din IT-administratör för att få tillgång till XD genom Creative Cloud Packager.

Information om operativsystem som stöds finns i Systemkrav.

Du kan hämta Adobe XD från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program.

Se lösningar till felet "det gick inte att installera" Fel: ”Misslyckades att installera” datorprogrammet Creative Cloud. Lösa andra hämta, installera installation och uppdatering, nedladdningen och felsökningsguiden.

Läs dessa enkla lösningar på vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att återfå åtkomsten till kontot.

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord. Där klickar du på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Du kan gå till denna sida för att lära dig hur du uppgraderar från startplanen till en betald plan.

För att uppgradera din plan inifrån XD klickar du på Hjälp > Uppgradera XD. Då öppnas en sida där du kan hitta den plan som stämmer för dig.

Uppdatera XD från Creative Cloud-skrivbordsappen eller inom, klicka på Hjälp > Uppdateringar. När du uppdaterar konverteras din utvärderingsversion automatiskt till den kostnadsfria startplanen för Adobe XD, så att du fortsätter ha tillgång till XD efter att utvärderingsperioden gått ut.

Om du publicerade en eller flera prototyp- eller designspecifikationslänkar under din utvärderingsperiod, har du fortfarande tillgång till dessa delade länkar efter att du uppdaterar XD. Du måste emellertid hantera dina länkar eller uppgradera din plan för att publicera nya länkar.

Om du väljer att avbryta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner, filer som du har sparat på din enhet och dina delade länkar.

Du flyttas automatiskt till startplanen som innefattar Adobe XD. Du förlorar emellertid möjligheten att skapa ett obegränsat antal prototyp- och designspecifikationslänkar. Du får ingen tillgång till dina andra program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB.

Lär dig att Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och förstå Adobes prenumerationsvillkor.

Molndokument är molnlokala filer som du kan öppna och redigera i Adobe XD. Med molndokument är dina arbeten alltid uppdaterade, på alla enheter, var du än är.  Lär dig mer om molndokument.

Du kan spara XD-designer som molndokument för att säkerställa att de är uppdaterade och tillgängliga från alla onlineenheter. Du kan sedan dela dem med andra Creative Cloud-användare för att samarbeta. Ändringar i molndokument kan också göras när du är offline och de sparas automatiskt i molnet när du gå online igen.

I Creative Cloud-planen ingår olika typer av molnlagring – molndokument, bibliotek och Creative Cloud-filer (synkade filer). Läs mer om deras olika användningsområden och fördelar.

När du arbetar med molndokument hålls arbetet synkroniserat med Creative Cloud-synkroniseringsprocessen. Du kan stöta på problem med molndokument om det finns problem med Creative Cloud-synkronisering eller en uppdatering behövs.

Version 13.0 och senare av XD stöder installation och utveckling av tillägg.

Ja, för närvarande är tilläggen kostnadsfria.

Från XD-menyn Tillägg > Utveckling Skapa ett tillägg som leder dig till Adobe I/O-utvecklingskonsolen.

För information om hur man bygger, testar och skickar in plug-inprogram så att de listas i program, se Utvecklardokumentation för Adobe XD.

För information om hur man hämtar och installerar tillägg, se Skapa och hantera tillägg.

För att lösa installationsproblem ska du använda alternativet Få support inne i tillägget för att nå ut till dess utvecklare.

För närvarande stöder XD inte rullningseffekter när man förhandsgranskar autoanimerade ritytor.

XD stöder endast vertikal rullning på ritytor och inte horisontell rullning.

Det kan ha några olika orsaker. Få tips på hur du felsöker olika felmeddelanden när du använder funktionen Dela online.

Det kan finnas flera orsaker till problem med publicering eller uppdatering av designspecifikationer. Mer information finns i Lösningar för vanliga designspecifikationsfel.

Filimport till Adobe XD misslyckas vanligtvis på grund av en av fyra orsaker:

• SVG-filer med egenskaper som inte stöds
  • Mycket stora SVG-filer
  • Mycket stora bilder

Få stegvisa instruktioner om hur du löser importproblem för varje orsak.

Filstorleken kan vara för stor, eller så kan målkatalogen vara låst. Läs mer om att åtgärda exportproblem.

Alternativet för tidsutlösare är bara synligt när du klickar på titeln på källritytan som är ansluten i prototypläget. För mer information om tidsutlösare, se Skapa schemalagda övergångar.

Användarforum

Delta i konversationen.