Lær at kopiere og indsætte tegn- og afsnitsformater, linkformater og grafikformater i Adobe Muse.

Bemærk:

Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Som webdesigner kan et ensartet design og format være et af de vigtigste krav for dit websted. Det kan du få ved enten at genbruge formater eller manuelt justere formaterne ved hjælp af kontrollinjen. Manuelle indstillinger virker kun på mindre websites med et begrænset antal gentagelser. Men manuel indstilling af formatet eller kopiering af formater ved hjælp af panelet Formater kræver tid og indsats. Derudover kan manuel indstilling af formatet på et element give anledning til fejl.

Adobe Muse løser disse problemer ved at give dig mulighed for hurtigt at kopiere og indsætte formater fra et element til et andet. Du kan kopiere og indsætte tegnformater, afsnitsformater, punktopstillinger og linkformater. Højreklik og kopiér et format fra kildeelementet for at kopiere et format fra et element til et andet. Vælg målelementet, hvori du vil indsætte formatet, højreklik og vælg Indsæt attributter.

Kopiér og indsæt attributter i Adobe Muse
Kopiér og indsæt attributter i Adobe Muse

Du kan også kopiere og indsætte selektive attributter fra et element til et andet.

Læs videre for at få at vide, hvordan du kopierer og indsætter i Adobe Muse.

Kopiér og indsæt alle attributterne

Hvis du vil kopiere og indsætte alle attributterne fra et element til et andet, skal du gøre følgende:

1. I Adobe Muse skal du åbne siden, hvorfra du vil kopiere et format. Du kan kun kopiere og indsætte følgende formater:

• Tegnformater
    • Afsnitsformater
    • Punkttegnsformater
    • Linkformater
  2. Vælg kildeelementet, hvorfra du vil kopiere et format.

3. Højreklik og vælg Indsæt attributter.

Kopiér attributter fra kildeelementet
    Kopiér attributter fra kildeelementet
  4. Vælg målelementet, hvortil du vil kopiere det valgte format.

5. Højreklik på målelementet, og klik på Indsæt attributter.

Indsæt attributter i målelementet
    Indsæt attributter i målelementet

Alle formateringsattributterne fra kilden anvendes på målelementet.

Kopiér og indsæt valgte attributter

Du kan følge denne procedure, hvis du kun vil kopiere valgte attributter fra et element til et andet i Adobe Muse. Du kan f.eks. vælge kun at kopiere tekstfarven fra en tekstramme til en anden, fravælge effekter eller fyldattributter. Eller du kan vælge at kopiere opacitet fra en grafik til en anden.

Hvis du vil kopiere og indsætte selektive attributter, skal du udføre følgende trin:

1. I Adobe Muse skal du åbne siden, hvorfra du vil kopiere et format. Du kan kun kopiere og indsætte følgende formater:

• Tegnformater
    • Afsnitsformater
    • Punkttegnsformater
    • Linkformater
  2. Vælg kildeelementet, hvorfra du vil kopiere et format.

3. Højreklik og vælg Indsæt attributter.

Kopiér attributter fra kildeelementet
    Kopiér attributter fra kildeelementet
  4. Vælg målelementet, hvortil du vil kopiere det valgte format.

5. Højreklik på målelementet, og klik på Indsæt selektive attributter.

6. I panelet Indsæt selektive attributter skal du kun vælge de attributter, du vil kopiere og indsætte. Som standard er alle attributter valgt i dette panel. Fjern markeringen af de attributter, du ikke vil kopiere

Bemærk attributterne Tilstande, Hyperlink, Tilstandsovergange og Opacitet i panelet. Når du vælger attributten Tilstand, kopieres formateringsattributterne i den aktuelle tilstand fra kildeelementet til målet. Når du vælger Opacitet, kopieres opaciteten eller graden af gennemsigtighed fra kildeelementet til målet. Bemærk, at denne opacitet er forskellig fra opaciteten af baggrundsfyld.

Ud over disse attributter kan du også vælge de individuelle underattributter for Fyld, Strøg, Tekstformat, Effekt og Rulleeffekter. Attributterne Fyld, Strøg og Effekter er tilgængelige, når du kopierer grafikformater fra et kildeelement til målet.

Indsæt selektive attributter i målelementet i Adobe Muse
    Indsæt selektive attributter i målelementet

Bemærk:

Markér afkrydsningsfeltet Tilstande, hvis du vil bruge formateringsattributter i alle tilstande fra kilden til målet. Hvis du ikke markerer dette afkrydsningsfelt, indsættes kun attributterne i den aktuelle tilstand.

De valgte indstillinger bevares til næste gang, du kopierer og indsætter attributter.

7. Klik på OK.

Kun de markerede attributter indsættes i dit målelement.

Markerede attributter anvendes på målelementet
    Markerede attributter anvendes på målelementet

Når du kopierer et linkformat, kopieres kun formateringsattributterne. Kildelinkets URL-adresse eller tekst kopieres ikke.

Bemærk:

Det måske ikke muligt at kopiere og indsætte eksterne elementer såsom tredjepartswidgets, iframes osv.