Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Designaktiver er en uundværlig del af webdesign. Adobe giver adgang til forskellige computerprogrammer og mobilapps, som kan bruges til at oprette designaktiver. Mens computerprogrammer, f.eks. Photoshop og Illustrator, gør det muligt at oprette aktiver hjemme eller på kontoret, gør mobilapps det muligt at oprette aktiver overalt, selv når du er på farten. Du kan gemme disse aktiver i Adobe Creative Cloud Libraries og bruge det som et centralt lager, der kan åbnes alle steder fra med henblik på genbrug af aktiverne. Du kan fortsætte med at bruge, tilføje, fjerne eller ændre aktiver, selv når du er offline. Næste gang du opretter forbindelse, bliver ændringerne automatisk synkroniseret.

Med Creative Cloud Libraries kan du også dele kreative aktiver med dit team, kolleger eller andre, der skal bruge aktiver til deres projekter. Se Creative Cloud Libraries for at få flere oplysninger om Creative Cloud Libraries.

Adobe Muse er tæt integreret med CC Libraries og Adobe Stock. Du kan få adgang til og genbruge farver og grafiske aktiver, som er oprettet i andre Adobe-apps ved hjælp af panelet CC Libraries i Adobe Muse. I dette panel kan du også søge efter gratis Stock-billeder i høj opløsning på Adobe Stock og bruge dem i dine projekter. Du kan også købe og tilføje Stock-billeder til dine CC Libraries til fremtidig brug.

Dan dig et overblik over Creative Cloud Libraries i Adobe Muse med denne video.

Panelet CC Libraries

I Adobe Muse kan Creative Cloud Libraries åbnes fra panelet CC Libraries panel (Windows > CC Libraries). Panelet CC Libraries er åbent i standardarbejdsområdet, arbejdsområdet Standard, og også i arbejdsområdet Alle paneler. Det er forankret i højre side af disse arbejdsområder.

Panelet CC Libraries i Adobe Muse
Panelet CC Libraries i Adobe Muse

A. Rullelisten Søg B. Pop op-menu C. Ikonet Slet aktiver D. Ikonet Tilføj farve E. Ikonet Tilføj grafik

Hvis du klikker på pop op-menuen (B) i højre hjørne af panelet CC Libraries, kan du se følgende muligheder:

• Opret nyt bibliotek: Lader dig oprette Creative Cloud Libraries i Adobe Muse.
  • Samarbejde: Lader dig dele dine biblioteker med andre Creative Cloud-brugere for at få vist, redigere og bruge det delte indhold af biblioteket.
  • Del link: Lader dig dele linket til dit bibliotek, enten offentligt eller privat, til udvalgte Creative Cloud-brugere.
  • Omdøb <bibliotek>: Gør det muligt at omdøbe biblioteker.
  • Slet <bibliotek>: Gør det muligt at slette biblioteker.
  • Sorter efter dato: Sorterer aktiver i dit bibliotek efter den dato, hvor du har tilføjet eller købt dem.
  • Sorter efter navn: Sorterer aktiver i dit bibliotek i alfabetisk rækkefølge.
  • Få vist på websitet: Åbner alle biblioteksaktiver i standardbrowseren.

For at bruge aktiver i CC Libraries skal du trække dem fra panelet CC Libraries til dit projekt. Du kan også højreklikke på aktiverne og bruge de tilgængelige indstillinger for at administrere aktiverne. Du kan få mere at vide under Brug af aktiver fra CC Libraries.

Tilføjelse af aktiver til CC Libraries

Tilføjelse af aktiver fra Adobe Stock

Adobe Stock er en ny tjeneste, der sælger millioner af vederlagsfri billeder, illustrationer og grafik i høj kvalitet. Hvis du allerede har købt aktiver fra Adobe Stock-websitet og føjet dem til dine CC Libraries, kan du få adgang til dem i Adobe Muse ved hjælp af panelet CC Libraries.

Hvis du ikke har købt billederne endnu, kan du søge efter og købe dem ved hjælp af CC Libraries i Adobe Muse. Hvis du ikke er sikker på, om du vil købe et aktiv lige nu, kan du tilføje et eksempel eller et billede med vandmærke til projektet. Alle billeder med vandmærker erstattes med licenserede billeder i høj opløsning, når du køber licenser.

For at søge efter Adobe Stock-aktiver i Adobe Muse skal du gøre følgende:

1. Åbn panelet CC Libraries (Vindue > CC Libraries).

2. Fra rullelisten Søg skal du vælge Adobe Stock.

Søge i Adobe Stock
    Søge i Adobe Stock

3. I søgefeltet skal du skrive navnet på billedet eller en del af navnet på billedet eller et generelt begreb. F.eks. tid.

Når du støder på et aktiv, som du vil bruge, kan du gøre et af følgende:

• Købe en licens med det samme og føje aktivet til dit bibliotek. Derefter kan du trække aktivet fra panelet til projektet.
    • Højreklikke på billedet og klikke på Gem forhåndsvisning i for at tilføje en kopi uden licens (med vandmærke) af aktivet til dit bibliotek.

Hvis du føjer en testversion af et aktiv til dit bibliotek, kan du købe licens senere.

Hvis du vil have licens til aktivet, skal du højreklikke på aktivet og vælge Køb billede. Når du køber licenserede billeder, erstattes billeder med vandmærker med produktionsversioner i høj opløsning.

Køb Adobe Stock-billede eller gem eksempelbillede i CC-bibliotek
    Køb Adobe Stock-billeder eller gem eksempelbillede i dit bibliotek

Tilføjelse af aktiver fra andre Creative Cloud-programmer

Du kan oprette aktiver ved hjælp af andre Creative Cloud-programmer som f.eks. Photoshop eller Capture og genbruge aktiverne i Adobe Muse. Følg nedenstående fremgangsmåde for at tilføje aktiver fra andre Creative Cloud-programmer:

1. Åbn det program, hvor du har oprettet dine aktiver.

2. Vælg de aktiver, som du vil føje til dit Creative Cloud-bibliotek. Træk aktiverne til panelet Libraries.

Aktiverne bliver med det samme føjet til dit Creative Cloud-bibliotek. Når du åbner Adobe Muse, er disse aktiver allerede tilgængelige i panelet CC Libraries. Du kan fortsætte og bruge disse aktiver i dine Adobe Muse-projekter.

Bemærk:

Når du importerer aktiver, som er oprettet med Illustrator, til Adobe Muse, bevares nøjagtigheden og webbrugervenligheden af vektorbillederne.

Tilføj animationer fra Animate CC

Du kan importere animationer, der er oprettet med Animate CC, til dit Adobe Muse-website ved hjælp af CC Libraries. Opret animationer med Animate CC, og føj animationerne til CC Libraries. Når du åbner Adobe Muse, synkroniserer Creative Cloud automatisk dine animationsfiler i dit Creative Cloud-bibliotek. Herefter kan du bruge animationen på dit Adobe Muse-website med et enkelt klik.

Gør følgende for at bruge animationer på dine Adobe Muse-websites:

1. Lav de nødvendige animationer i Animate CC.

Konfigurer animationsindstillingerne såsom størrelsen på animationen og automatisk afspilning i Animate CC.

2. I CC Libraries-panelet i Animate CC skal du klikke på plusikonet for at føje animationen til dit bibliotek.

Tilføj animationer fra Animate CC
    Tilføj animationer fra Animate CC

3. Sørg for, at afkrydsningsfeltet Hele animation er markeret. Klik på Tilføj.

4. Afslut Animate CC, og åbn Adobe Muse.

Når du åbner CC Libraries-panelet i Adobe Muse, kan du se animationsfilen, som du har tilføjet. Animationsfiler er angivet med "An".

Animationer i CC Libraries
    Animationer i Adobe Muse CC Libraries

5. Brug animationen på dit Adobe Muse-website ved at trække og placere animationen i designvisningen.

Placer animationen som et sammenkædet objekt ved at højreklikke og vælge Placer sammenkædet.

Bemærk:

Når du placerer en animation i dit websitelayout, kan du ikke ændre størrelsen på animationen eller ændre animationens egenskaber i Adobe Muse.

Du kan heller ikke redigere animationsfilen i Animate CC fra Adobe Muse CC Libraries-panelet. Det vil sige, at du ikke kan højreklikke på > Rediger for animationsfiler.

Føj aktiver fra Adobe Muse til CC Libraries

1. Fra panelet Adobe Muse-projekt kan du vælge det aktiv, du vil føje til CC Libraries.

2. Udfør en af følgende handlinger:

• Klik på ikonet Tilføj grafik (A) for at føje grafikken til CC Libraries.
    • Klik på ikonet Tilføj farve (B) for at føje en farve til CC Libraries.
    Tilføj farve eller grafik til CC Libraries
    Tilføj farve eller grafik til CC Libraries

A. Ikonet Tilføj grafik B. Ikonet Tilføj farve

Brug af aktiver i Adobe Muse

Du kan bruge aktiver såsom farver, grafik og animationer ved hjælp af CC Libraries i Adobe Muse.

Du kan oprette grafiske aktiver og animationer fra andre Creative Cloud-programmer og bruge disse aktiver i dine Adobe Muse-projekter. Du kan f.eks. importere vektorgrafik, som er oprettet med Illustrator eller Capture, og bruge denne grafik, når du opretter websites i Adobe Muse.

Du kan tilføje en farve fra Creative Cloud-programmer, som f.eks. Photoshop eller Capture, og bruge farven i dine Adobe Muse-projekter. Du kan også tilføje en farve fra Adobe Muse til CC Libraries og dele farven med andre Creative Cloud-brugere.

Du kan lære, hvordan du tilføjer aktiver, der er oprettet med andre programmer, under Føj aktiver til CC Libraries.

Læs videre for at få mere at vide om brug af aktiver i Creative Cloud Libraries.

Brug af grafik og animationer

Du kan bruge grafiske aktiver og animationer ved at importere dem som "Sammenkædede aktiver" eller ved at placere en kopi af aktiverne.

• Sammenkædede aktiver: Når du opretter aktiver som "Sammenkædede aktiver", er de knyttet til de oprindelige aktiver i CC-bibliotek. Så når du ændrer aktivet i skyen, opdateres alle forekomster af aktivet i dine Adobe Muse-projekter.

Et sammenkædet aktiv er nyttigt, når det bruges på flere websider eller på tværs af projekter. F.eks. et firmalogo. Når du redigerer logoet i skyen, opdateres alle forekomster på tværs af dine projekter.

• Kopierede aktiver: Hvis du foretrækker at kopiere et billede ind i projektet, kan du gøre det ved hjælp af indstillingen Placer kopi. I så fald er det kopierede aktiv ikke knyttet til det oprindelige aktiv. Det kopierede aktiv bliver ikke opdateret, hvis det oprindelige aktiv ændres i Creative Cloud Libraries.

Du kan ikke kopiere animationer, du kan kun placere animationer som sammenkædede aktiver.

Bemærk:

Hvis du ønsker, at dine sammenkædede aktiver skal opdateres i Adobe Muse, skal du sikre dig, at du har de nyeste versioner af Photoshop og InDesign installeret.

Importer aktiver til Adobe Muse

For at placere aktiver i dit projekt skal du udføre en af følgende handlinger i panelet CC Libraries:

• Træk aktivet fra panelet CC Libraries til visningen Design.
  • Højreklik på aktivet, og vælg Placer sammenkædede.
  • Højreklik på aktivet, og vælg Placer kopi. Bemærk at indstillingen Placer kopi ikke er tilgængelig for animationer.
Oprettelse af sammenkædede aktiver eller kopiering af aktiver
Oprettelse af sammenkædede aktiver eller kopiering af aktiver

Bemærk:

Når du importerer Illustrator-filer gennem CC Libraries, konverterer Adobe Muse automatisk filerne til SVG for at gøre dem web-kompatible.

Hvis du placerer et grafisk aktiv som en kopi, og hvis de oprindelige aktiver er blevet ændret, angiver Adobe Muse, at det er nødvendigt at synkronisere de forældede aktiver. Du kan få vist de aktiver, som ikke er synkroniserede, og opdatere dem via panelet Aktiver i Adobe Muse.

Læs videre for at finde ud af, hvordan du opdaterer aktiver via panelet Aktiver.

Opdatering af aktiver

Aktiver som grafik eller animationer kan miste synkroniseringen med de oprindelige aktiver i Creative Cloud, når du redigerer eller reviderer de oprindelige aktiver. Når du åbner et projekt i Adobe Muse, registrerer programmet, at nogle af dine aktiver ikke er synkroniseret. Du får vist en dialogboks, der spørger, om du vil opdatere aktiverne nu eller senere. Klik på Opdater for at opdatere aktiverne.

Opdater dine aktiver med de oprindelige aktiver i Creative Cloud.
Synkroniser dine aktiver med de oprindelige aktiver i Creative Cloud.

Du kan også bruge panelet Aktiver i Adobe Muse til at opdatere og synkronisere Creative Cloud-aktiver.

1. Åbn panelet Aktiver i dit Adobe Muse-projekt (Vindue > Aktiver).

Du kan se, at der er et udråbstegn ud for navnet på de forældede aktiver. Du skal opdatere disse aktiver med originalen.

Opdatere aktiver, der er forældet
    Opdater de aktiver, der er forældet.

2. Højreklik på det aktiv, du vil opdatere, og vælg Opdater aktiv.

Opdater aktiverne fra panelet Aktiver
    Opdater aktiver via panelet Aktiver.

Udråbstegnet forsvinder, når aktivet er opdateret.

Sammenlænk aktiver igen

Efter du har placeret aktiver i dit Adobe Muse-projekt, betragtes aktiverne som manglende, hvis du flytter eller omdøber de oprindelige aktiver i Creative Cloud. Når du åbner et projekt med manglende aktiver, viser Adobe Muse følgende dialogboks:

Sammenlænk dine manglende aktiver igen
Sammenlænk alle dine manglende aktiver igen.

Hvis du vil sammenlænke aktiver fra Creative Cloud-biblioteker, skal du udføre følgende trin:

1. Åbn panelet Aktiver (Vindue > Aktiver).

Bemærk de manglende aktiver. Når du holder musen over aktivet, vises dets status som "CC Libraries-aktiv mangler", som vist i det følgende billede.

Sammenlænk de manglende aktiver i CC Libraries.
    Sammenlænk de manglende aktiver fra CC Libraries.

2. Højreklik på aktivet, og vælg Sammenlænk igen fra CC Libraries.

3. Adobe Muse viser en meddelelse, som beder dig sammenlænke igen fra dine eksisterende grafiske aktiver i CC Libraries. Vælg det relevante aktiv fra panelet CC Libraries, og klik på Sammenlænk igen.

Sammenlænk aktiver fra CC Libraries igen
    Sammenlænk aktiver fra CC Libraries igen.

For at sammenlænke aktiver fra CC Libraries igen kan du også højreklikke og vælge Sammenlænk igen fra CC Libraries.

Sammenlænk animationer fra CC Libraries igen
    Sammenlænk animationer fra CC Libraries igen

I panelet Aktiver, erstattes det manglende aktiv med det gamle navn eller den gamle sti med det nye aktiv, som du sammenlænkede igen.

Rediger aktiver i oprindelige programmer

Du kan åbne og redigere aktiver direkte fra Illustrator og InDesign i de respektive programmer fra Adobe Muse. Hvis du har brugt de redigerede aktiver som sammenlænkede aktiver i Adobe Muse-projekter, opdateres alle forekomster af aktivet automatisk.

1. Højreklik på aktivet, og klik på Rediger.

Baseret på filtypen åbnes aktivet enten i Illustrator eller InDesign.

2. Rediger aktivet efter behov, og gem.

Angivelse af grafik som sidefyld eller browserfyld

1. Klik på den side, hvor du vil angive browserfyld eller sidefyld.

2. Fra panelet CC Libraries skal du vælge det billede, du vil angive som fyld.

3. Højreklik på billedet, og udfør en af følgende handlinger:

• Klik på Angiv som sidefyld for at angive billedet som sidefyld.
    • Klik på Angiv som browserfyld for at angive aktivet som baggrundsbillede i browseren.

Angiv grafik som sidefyld eller browserfyld
    Angivelse af grafik som sidefyld eller browserfyld

Du finder flere oplysninger om sidefyld og browserfyld under Brug af sidefyld og browserfyld i Adobe Muse.

Brug af farver

Du kan gemme farver og farvetemaer fra apps som Capture CC eller Color CC. Du kan bruge Creative Cloud Libraries til at føje farverne til dit bibliotek og bruge farverne i andre apps, f.eks. Adobe Muse. Du kan gemme farverne i dine CC Libraries som:

• Udfyldning eller browserudfyldning for dine Adobe Muse-projekter.
  • Udfyldning eller streg for et objekt på dit Adobe Muse website.
  • Tekstfarve til markeret tekst.

Du kan også føje farveprøver, der er gemt med brugerdefinerede navne, fra CC Libraries til panelet Farveprøver.

Angiv som udfyldning eller baggrundsfyld

1. I panelet Adobe Muse-projekt skal du udføre en af følgende handlinger:

• Markér objektet eller rammen, du vil anvende stregen eller udfyldningen på.
    • Vælg den side, som du vil anvende baggrundsfyld på.
  2. Fra panelet CC Libraries skal du udføre en af følgende handlinger:

• Højreklik på den farve, du vil anvende som udfyldning eller streg, og vælg Angiv farve.
    • Klik på den farve, du vil anvende som fyld.

Baseret på din handling får det valgte objekt den valgte farve som streg eller udfyldning. Eller hele siden fyldes med den valgte farve.

Du kan også redigere farver fra panelet CC Libraries. For at redigere en farve skal du højreklikke på Farve og klikke på Rediger.  Fra dialogboksen Farvevælger skal du vælge en ny farve og klikke på OK.

Du kan også omdøbe en eksisterende farve fra dialogboksen Farvevælger.

Bemærk:

For at få vist navn og hexadecimalkode for en farve skal du holde din musemarkør over farven.

Angiv som tekstfarve

1. Markér den tekst, du vil anvende farven på.

2. Fra CC Libraries-panelet skal du vælge den farve, du vil anvende.

Føj til panelet Farveprøver

Du kan føje farver fra dit CC-bibliotek som brugerdefinerede farveprøver i panelet Farveprøver. Du kan også føje flere farver til panelet Farveprøver samtidigt.

1. Højreklik på den farve, du vil føje til panelet Farveprøver, i CC Libraries-panelet.

2. Klik på Føj til farveprøver.

3. Tryk på Skift, og vælg farver for at føje flere farver til panelet Farveprøver. Højreklik, og vælg Føj til farveprøver.

Administration af Creative Cloud Libraries og aktiver

Kopier og flyt aktiver

1. Fra panelet CC Libraries skal du vælge et eller flere aktiver, du vil flytte eller kopiere.

2. Højreklik på aktivet, og gør et af følgende:

• Vælg Kopier til, og vælg det bibliotek, som du vil kopiere aktivet til.
    • Vælg Flyt til, og vælg det bibliotek, som du vil flytte aktivet til.

Omdøb elementer

Du kan omdøbe aktiver fra panelet CC Libraries. For at omdøbe et aktiv skal du højreklikke på aktivet og klikke på Omdøb.

Slet aktiver fra bibliotek

1. Højreklik på det aktiv, du vil slette, i panelet CC Libraries.

2. Klik på Slet.

Tilføj et Creative Cloud-bibliotek

Du kan oprette et vilkårligt antal biblioteker for at organisere dine aktiver. De biblioteker, du opretter, vises i panelet CC Libraries i Adobe Muse.

1. Klik på rullelisten i panelet CC Libraries, og vælg Opret nyt bibliotek.

Oprettelse af nyt CC-bibliotek
    Oprettelse af Creative Cloud-biblioteker

2. Skriv et navn til biblioteket, og klik på Opret.

Oprettelse af et nyt CC-bibliotek
    Oprettelse af nye Creative Cloud-biblioteker

Omdøb Creative Cloud-bibliotek

1. Vælg det bibliotek, du vil omdøbe, i panelet CC Libraries.

2. Klik på pop op-menuen i højre hjørne af panelet CC Libraries, og vælg Omdøb <bibliotek>.

Omdøb Creative Cloud-bibliotek
    Omdøb Creative Cloud-bibliotek

3. Indtast et nyt navn på dit bibliotek, og klik på Omdøb.

Slet Creative Cloud-biblioteker

1. Vælg det bibliotek, du vil slette, i panelet CC Libraries.

2. Klik på pop op-menuen i højre hjørne af panelet CC Libraries, og vælg Slet <bibliotek>.

Slet Creative Cloud-biblioteker
    Slet Creative Cloud-biblioteker

3. I dialogboksen til bekræftelse af sletning skal du klikke på Slet.

Del Creative Cloud Libraries

Du kan dele dine biblioteker med andre Creative Cloud-brugere for at se, redigere eller bruge indholdet i et delt bibliotek.

Bemærk:

Hvis en Creative Cloud-abonnent har delt et bibliotek med dig, kan du også dele det med andre Creative Cloud-brugere.

1. I panelet CC Libraries skal du klikke på pop op-menuen i højre hjørne af panelet CC Libraries og vælge Samarbejde.

Del Creative Cloud Libraries
    Del Creative Cloud Libraries

2. Det åbner en browserside, hvor du skal indtaste en mailadresse og evt. en meddelelse til den person, du vil dele biblioteket med.