Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Bemærk:

Adobe stopper med at hoste eksisterende websites på Business Catalyst 26. marts 2020. Du kan ikke redigere prøvewebsites eller betalte websites i Business Catalyst med In-Browser Editing efter 26. marts 2020. Du kan finde flere oplysninger om ophør af Business Catalyst på Ophør af Business Catalyst.

In-browser Editing gør det let at opdatere dit websites indhold fra en webbrowser. Uanset om du skal foretage en ændring af dit website i farten, eller du vil give kunder og andre bidragydere til websitet mulighed for let at redigere deres indhold, kan In-browser Editing gøre processen smertefri.

Hvad kan jeg redigere med In-Browser Editing?

Med In-browser Editing kan du redigere tekstindhold og udskifte alle billeder, undtagen følgende elementer:

• Indhold af masterside
  • Lodret tekst
  • Billeder, der er angivet som baggrundsfyld i rektangler, billedrammer og widgets
  • Diasshowtællere
  • Knapper til formularindsendelse
  • Dynamisk genererede menumærker (i menu-widgets, som ikke er sat til Manuel)
  • Rasteriserede sideelementer: Dette omfatter billeder med afrundede hjørner, facetterede kanter, indvendig glød eller rotation, tekstrammer, der bruger systemskrifttyper, og roterede tekstrammer med anvendte effekter.

Bemærk:

Selvom tekstindhold kan redigeres, kan formateringen af teksten ikke ændres. Billeder kan kun udskiftes, ikke tilføjes eller fjernes.

Aktivér In-browser Editing i Adobe Muse

Før du begynder, skal du sørge for, at In-browser Editing er aktiveret for dit website i vinduet Egenskaber for websitet.

1. Klik på Filer > Egenskaber for website. Klik på fanen Indhold for at verificere, at indstillingen In-browser Editing er aktiveret.

Egenskaber for website
  2. Upload dit website til en FTP-vært.

Brug den indbyggede funktion Overfør til FTP-vært i Adobe Muse ved at vælge Filer > Overfør til FTP-vært. Få vejledning i Overfør til FTP-vært.

Gem din .muse-fil, når du har overført den til FTP for at sikre, at dit website senere kan synkroniseres med ændringer, der foretages under In-browser Editing.

Log på In-Browser Editing

Følgende afsnit beskriver de trin, som du kan følge for at opdatere et Adobe Muse-website med In-Browser Editing.

Læs videre for at få at vide, hvordan du kan redigere indholdet af et Adobe Muse-website med In-Browser Editing.

1. Besøg https://inbrowserediting.adobe.com, og indtast domænenavnet (URL'en) på det website, du vil redigere.

In-Browser Editing

Bemærk:

Det anbefales, at du besøger websitet for In-browser Editing udelukkende via HTTPS (ikke HTTP). Dette sikrer, at du angiver loginoplysninger, logger på og anvender In-browser Editing til at redigere dine websites via en sikker forbindelse.

2. Log på med dine loginoplysninger for hosting.

Logon-vindue

Når du er logget på, kan du se websitets startside og navigationslinjen for In-browser Editing øverst.

In-Browser Editing af hjemmeside
    Log på In-Browser Editing for at se hjemmesiden

Rediger tekstindhold og billeder med In-Browser Editing

Du kan direkte redigere tekst i browseren ved hjælp af In-Browser Editing. Du kan også redigere billeder, billeder i tekst og links ud over tekst.

Læs videre for at få at vide, hvordan du hurtigt kan redigere indholdet af et Adobe Muse-website.

Rediger tekst

Du kan let redigere tekst direkte i browseren ved hjælp af In-Browser Editing. Når du logger på In-Browser Editing, skal du blot markere den tekst, som du vil slette, og derefter gå i gang med at skrive din nye tekst.

Når du er færdig, kan du straks kan se, hvordan ændringerne vises i samme browser. Hvis dit website er responsivt, kan du se en forhåndsvisning af ændringer på alle brudpunkterne. Hvis dit website blev oprettet ved hjælp af skiftende layouts, kan du se en forhåndsvisning for hver enhed.

Rediger tekst på linje
Rediger tekst på linje via In-browser Editing

Rediger billeder og billeder i tekst

1. Klik på det billede, du vil redigere, eller klik på tekstrammen og derefter billedet i rammen, som du vil redigere.

2. Klik på Rediger billede.

Rediger billeder ved hjælp af In-browser Editing
    Rediger billeder ved hjælp af In-browser Editing

Rediger billeder i tekst
    Rediger billeder i tekstramme

3. Vælg en eksisterende fil, der er knyttet til dit website, i den pop op-boks, der åbnes. Ellers kan du uploade et billede fra computeren ved at klikke på Upload foto.

Vælg et billede, der skal uploades
    Vælg et billede, der skal erstattes

I denne dialogboks kan du også tilføje eller redigere tekst i billedets værktøjstip.

4. Klik på , når du har valgt dit foto.

Det gamle billede erstattes med billedet, du vælger.

Når du udskifter et billede, ændres størrelsen på det nye billede, så det passer til den plads, som det oprindelige billede optog. Hvis det nye billede har et andet størrelsesforhold end det oprindelige billede, udfylder det ikke hele det tidligere billedes område. Det kan eventuelt påvirke det visuelle layout på din side. Af denne årsag anbefales det, at du udskifter det eksisterende billede med et andet billede af de samme dimensioner eller med et større billede, der har samme forhold mellem bredde og højde.

Hvis dit websites opløsning er indstillet til HiDPI, og erstatningsbilledet indeholder data nok til at være 2x, gemmer In-browser Editing både 1x- og 2x-versionen af billedet til visning på HiDPI-skærme. Hvis du vil vide mere om oprettelse af aktiver til HiDPI, skal du besøge Oprettelse af HiDPI-websites i Muse.

Indsæt og rediger hyperlinks på dit Adobe Muse-website

Du kan redigere flere slags hyperlinks på en webside, herunder eksterne, mailto, links til andre sider på webstedet, filer, der kan downloades, og meget mere. Læs videre for at få mere at vide om redigering af hyperlinks med In-Browser Editing.

Indsæt links ved hjælp af In-Browser Editing

Du kan tilføje eller indsætte hyperlinks ved hjælp af knappen Tilføj link i In-Browser Editing. Følg denne fremgangsmåde for at indsætte samt opdatere links til dit Adobe Muse-website.

1. Klik på teksten, hvor du vil tilføje linket.

2. Klik på Tilføj link.

Indstillingen Indsæt link
    Indsæt hyperlinks ved hjælp af In-browser Editing

3. I dialogboksen Indsæt link kan du vælge at tilføje en eller flere af følgende typer mål til linket:

• Sider: Vælg fanen Sider, og vælg den side, du vil linke til, på rullelisten Vælg en side.
    • Ekstern: Vælg fanen Eksternt, og angiv en fungerende URL i Eksternt link.
    • Telefonnummer: Vælg fanen Telefonnummer, og indtast telefonnummeret.
    • Filer: Vælg fanen Filer, og vælg en eksisterende fil eller gå til den fil, du vil uploade.
    • E-mailadresse: Vælg fanen E-mailadresse, og indtast den e-mailadresse, der skal bruges.
    Du kan også vælge at angive et værktøjstip for hver måltype samt give brugere mulighed for at åbne linket i et nyt vindue.
    Dialogboksen Indsæt link
    Dialogboksen Indsæt link i In-Browser Editing

4. Klik på OK for at indsætte hyperlinket.

1. Klik på det hyperlink, du vil redigere.

2. I pop op-menuen skal du klikke på blyantsymbolet.

Knappen Rediger link
    Rediger eksterne links i In-Browser Editing.

3. I dialogboksen Rediger link skal du vælge fanen Ekstern. Angiv en fungerende URL-adresse. Kontrollér, at URL-adressen fungerer, og at destinations-websiden er offentligt tilgængelig.

Fanen Ekstern i dialogboksen Rediger
    Angiv det nye link i dialogboksen Rediger hyperlink.

4. Du kan eventuelt angive følgende oplysninger:

• Værktøjstip: Giv en meningsfuld beskrivelse af destinationsside.
    • Åbn i et nyt vindue: Aktivér åbning af linket i et vindue, hvis det er nødvendigt.
  5. Klik på OK for at afslutte.

Følg trin 1 til 4 for at redigere eksterne hyperlinks anvendt på tekst inden for indlejrede tekstrammer, mærker inden for diasshow-widgets, brugerdefinerede links, billeder og meget mere.

Rediger et internt link, så det peger på en anden side eller et anker

1. Klik på det hyperlink, du vil redigere.

2. Klik på blyantsymbolet i pop op-menuen, der vises over linket.

Rediger eksterne links
    Rediger et internt link, så det peger på en anden side

3. I dialogboksen Rediger link skal du vælge fanen Sider. Vælg intern side eller anker, som du vil linke til, på rullelisten Vælg en side eller Anker.

Dialogboksen Rediger Link med Sider valgt
    Rediger interne links til sider

Ankre angives med ordet "Anker" efter sidenavnet. Du kan oprette forbindelse til et anker på samme side eller en anden side på webstedet.

4. Du kan eventuelt angive følgende oplysninger:

• Værktøjstip: Giv en meningsfuld beskrivelse af destinationsside.
    • Åbn i et nyt vindue: Aktivér åbning af linket i et vindue, hvis det er nødvendigt.
  5. Klik på OK for at afslutte.

Redigering af hyperlink for at ændre telefonnummer

1. Klik på det link, du vil redigere.

2. Klik på blyantsymbolet i pop op-menuen, der vises over linket.

Klik på blyantsymbolet
    Klik på blyantsymbolet

3. Vælg fanen Telefonnummer i dialogboksen Rediger link. Angiv det nye telefonnummer i feltet Telefonnummer.

Vælg telefonnummer
    Rediger links til telefonnummer

4. Du kan eventuelt angive følgende oplysninger:

• Værktøjstip: Giver en meningsfuld beskrivelse af værktøjstippet.
    • Åbn i et nyt vindue: Aktivér åbning af linket i et vindue, hvis det er nødvendigt.
  5. Klik på OK for at afslutte.

Redigering af hyperlink for at opdatere e-mailadresse

1. Klik på det hyperlink, du vil redigere. En pop op-menu, der angiver, at linket kan redigeres, vises.

2. Klik på blyantsymbolet.

Klik på blyantsymbolet
    Klik på blyantsymbolet.

3. Vælg fanen E-mailadresse i dialogboksen Rediger link. Angiv det nye e-mailadresse i feltet E-mailadresse.

Vælg mailadresse
    Rediger hyperlinks til e-mail

4. Du kan eventuelt angive følgende oplysninger:

• Værktøjstip: Giver en meningsfuld beskrivelse af værktøjstippet.
    • Åbn i et nyt vindue: Aktivér åbning af linket i et vindue, hvis det er nødvendigt.
  5. Klik på OK for at afslutte.

Rediger downloadbare filer ved hjælp af In-browser Editing

Det er standard i webdesign at linke til filer, der kan downloades, f.eks. pdf-filer, installationsfiler, videoer, lydfiler og mange flere.

Du kan bruge In-browser Editing til at angive en fil som mål for et hyperlink i form af tekst, form eller billede på dit Adobe Muse-website. Sørg for, at den maksimale filstørrelse ikke overstiger 50 MB.

Du kan uploade filer ved hjælp af In-browser Editing. Når du overfører en fil, er det nødvendigt, at filnavnet er entydigt. Hvis du overfører en fil, der har samme navn som en eksisterende fil, bliver du bedt om at omdøbe filen.

1. Klik på det link, du vil redigere.

2. Klik på blyantsymbolet på den pop op-menu, der vises.

Klik på blyantsymbolet
    Klik på blyantsymbolet

3. I dialogboksen Rediger link skal du vælge fanen Filer.

Dialogboksen Rediger link med Fil valgt
    Upload og opdater downloadbare filer

4. Du kan enten vælge en eksisterende fil på rullelisten eller klikke på Gennemse for at gå til og åbne en fil på din computer.

5. Du kan vælge angive følgende oplysninger:

• Værktøjstip: Giver en meningsfuld beskrivelse af værktøjstippet.
    • Åbn i et nyt vindue: Aktivér åbning af linket i et vindue, hvis det er nødvendigt.
  6. Klik på OK for at afslutte.

Fortryd og Annuller fortryd ændringerne

Hver gang du foretager en opdatering af dit indhold, billeder eller links, kan du straks bruge Fortryd og Annuller fortryd til ændringerne.

• Hvis du vil fortryde dine ændringer, skal du klikke på .
  • Hvis du vil annullere, at du har fortrudt dine handlinger, skal du klikke på

Hvis du er sikker på alle ændringerne, kan du gå videre og se en forhåndsvisning af dine ændringer på andre brudpunkter eller enheder.

Forhåndsvisning og udgivelse af ændringerne

Når du arbejder med redigering ved hjælp af In-Browser Editing, kan du se en forhåndsvisning af dine ændringer i browseren. Det er vigtigt, at du ser en forhåndsvisning af dine ændringer, inden du udgiver dem.

Hvis dit website blev oprettet ved hjælp af responsivt layout, kan du få vist dine ændringer ved hjælp af rullelisten for brudpunkter.

In-Browser Editing for responsive layout
Forhåndsvisning af In-Browser Editing for responsive layout

Du kan vælge hvert brudpunkt og se en forhåndsvisning af dine ændringer ved pågældende brudpunkt. Dette er hvordan dit opdaterede layout vil blive vist på tilsvarende browserbredder.

Hvis websitet på den anden side blev oprettet med skiftende layouts, kan du se en forhåndsvisning af dine ændringer ved at bruge rullelisten for enheder. Vælg den enhed, som du vil se en forhåndsvisning af dine ændringer, på rullelisten.

Se forhåndsvisning af skiftende layouts på enheden
Forhåndsvisning af In-Browser Editing for skiftende layouts

Hvis du er sikker på alle ændringerne, kan du klikke på Udgiv øverst på navigationslinjen for at bekræfte ændringerne og derefter se dem på dit website, der er live. Hvis du er utilfreds med ændringerne, kan du altid kassere dem. Det nulstiller dit websites indhold til, hvad det var, da du senest udgav det.

Synkronisering af redigeringer foretaget i browseren

Når der er foretaget ændringer af live websitet via In-browser Editing, indeholder din lokale .muse-fil ikke længere det samme som live websitet.

Følg disse trin for at synkronisere dine In-browser Editing-ændringer med din Muse-fil.

1. Start Adobe Muse, og åbn .muse-filen for websitet.

2. Der vises en advarsel, som angiver, at live websitet er ændret. Klik på Gennemgå for at åbne vinduet Gennemgå og flet ændringer.

3. Grænsefladen Gennemgå og flet ændringer fremhæves, og du kan gennemgå hver enkelt ændring. Nu er indhold fremhævet med grønt, mens slettede elementer er markeret med rødt. Du kan sammenligne live-websitets ændringer med den lokale .muse-fil ved skiftevis at aktivere og deaktivere afkrydsningsfeltet Forhåndsvisning på side.

4. Brug indstillingerne i rullelisten (Flet ikke eller Flet til Muse) for at afvise eller acceptere specifikke ændringer eller alle ændringer.

Bemærk:

Hvis du vælger Flet ikke, overskriver du de ændringer, der er anvendt på live-websitet, næste gang du overfører .muse-filen.

Fejlfinding af problemer med In-Browser Editing

Hvis du oplever problemer i forbindelse med In-Browser Editing, kan du se denne liste med Almindelige problemer. Hvis du fortsat har problemer, kan du kontakte os.