Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Ved design af websites for websiteejere er en af de primære forespørgsler ofte opsætning af et system, så de selv kan opdatere websitets indhold. Det er også meget nyttigt umiddelbart at kunne foretage ændringer, når du ikke er ved arbejdsstationen og gerne vil revidere et website.

Muse indeholder nu en funktion, der kaldes In-browser Editing, og som gør det muligt for dig, dit team og websiteejere at ændre tekst- og billedindhold med Business Catalyst Administrator-grænsefladen. Editorer, der bruger In-browser Editing, behøver ikke installere Muse.

In-Browser Editing er også nem at bruge. Personer, der ikke har erfaring med webdesign, kan foretage ændringer, fordi In-browser Editing foregår i en webbrowser ― efter at de har fået redigeringsadgang.

I denne artikel lærer du, hvordan du kan opsætte et Adobe Muse-website med In-browser Editing aktiveret, så inviterede websitebrugere kan opdatere et Adobe Muse-website. Du får overblik over de trin, du skal følge, når du bruger grænsefladen til In-browser Editing, så du kan hjælpe andre med at lære, hvordan det bruges til at foretage ændringer. Og endelig ser du, hvordan du kan synkronisere .muse-filen med den aktuelle version, efter at ændringerne er anvendt på live websitet via grænsefladen til In-browser Editing.

Hvilket indhold kan redigeres ved hjælp In-browser Editing?

Indhold Kan redigeres? Følg links
Vandret tekst Ja Nej
Billedrammer Ja Ja
Lodret tekst Nej Nej
Billede - baggrundsfyld (rektangler, billedrammer og widgets) Nej Nej
Diasshowtællere Nej Nej
Knapper til formularindsendelse Nej Nej
Dynamiske menumærker (menu-widgets, som ikke er sat til Manuel) Nej Nej
Rasteriserede sideelementer (afrundede hjørner, facetterede kanter, indvendig glød eller rotation, tekstrammer, der bruger systemskrifttyper, og roterede tekstrammer med anvendte effekter) Nej Nej
Hyperlinket tekst Ja Ja
Tekstmærker - harmonika-widgets Ja Ja
Tekstmærker - faneopdelte panel-widgets Ja Ja
Tekstmærker - manuelle menu-widgets Ja Ja

Knapper - diasshow-widgets

Ja Ja
Knapper - kompositions-widgets Ja Ja

Miniaturebilleder i diasshow

Ja Ja
Tekst- og billedrammer inde i "udløser"-områder i kompositions-widgets Ja Ja

Opsætning af Redigering i browser

Processen til opsætning af funktionen Redigering browser er i to dele. Først aktiverer du indstillingen under Egenskaber for website og udgiver websitet til Adobe-hostingserverne. Derefter kan du invitere nye brugere til websitet, så de kan logge på med en hvilken som helst browser og foretage ændringer.

Som før nævnt kan baggrundsbilleder ikke redigeres via In-browser Editing. Hvis websitet indeholder billeder, der er afgørende for designet, og som du ikke ønsker, at websiteejeren skal ændre, kan du sikre dig, at disse tilføjes som baggrundsbilleder inden aktivering af In-browser Editing og uddeling af redigeringsadgang.

Bemærk:

For at kunne bruge In-browser Editing skal prøvewebsitet eller live websitet hostes på Adobe Business Catalyst-hostingserverne.

1. Start Adobe Muse, og åbn det website, du vil konfigurere.

inbrowserediting
    Markér afkrydsningsfeltet Aktiver In-browser Editing i dialogboksen Egenskaber for website.

2. Klik på Filer > Egenskaber for website. Klik på fanen Indhold for at sikre, at indstillingen In-browser Editing er aktiveret.

Hvis ikke, skal du markere afkrydsningsfeltet Aktivér In-Browser Editing.

3. Klik på OK for at lukke dialogboksen Egenskaber for website.

4. Fra den øverste navigationslinje i Adobe Muse skal du klikke på Udgiv > Business Catalyst.

Udgiv website med Business Catalyst
    Udgiv website med Business Catalyst

Vælg de ønskede indstillinger i dialogboksen Udgiv, og klik derefter på Udgiv for at overføre alle websitefilerne til Adobe Business Catalyst-hostingserveren.

Bemærk:

Du kan oprette et nyt prøvewebsite eller overføre et live website, der anvender et brugerdefineret domænenavn. In-browser Editing fungerer både med prøvewebsites og live websites, når blot de hostes på Adobe-webserverne.

5. Når udgivelsen er gennemført, opdateres dialogboksen Udgiv, og du bliver spurgt, om du vil føje en In-browser Editing-bruger til websitet.

Du skal føje brugere til In-Browser Editing på dit website for at give dem mulighed for at redigere dit live website. Du kan bruge administratorgrænsefladen til at oprette en konto til brugere, hvorefter de kan logge på og gå i gang med at redigere dit website.

fig02_ibe
    I dialogboksen kan du vælge mellem at klikke på et link og klikke på OK.

6. Du kan enten klikke på linket Føj brugere til In-browser Editing eller blot klikke på OK for at lukke dialogboksen.

Klik på OK til brug for dette eksempel.

Hvis du klikker på linket Føj brugere til In-browser Editing, ser du den samme grænseflade, som beskrives i trin 9.

7. I Adobe Muse skal du enten klikke på linket Føj brugere til In-Browser Editing, som er beskrevet i trin 5, eller vælge Filer > Administrer Business Catalyst-website.

Websitets Business Catalyst-grænseflade åbnes i et nyt browservindue.

Administrer Business Catalyst-websitet
    Vælg indstillingen for at føje nye brugere til In-browser Editing til websitet.

Bemærk:

Du kan også klikke på knappen Administration, efter at du har udgivet et website, og derefter invitere en administrator, mens du foretager andre opdateringer for at administrere websitet.

8. I Business Catalyst-brugergrænsefladen, i venstre navigationsrude, skal du klikke på Indstillinger for website > Brugeradministration.

9. Klik på Inviter administrator.

fig04_ibe
    Inviter en nye administrator i websitets grænseflade for brugeradministration.

Sektionen for brugeradministration opdateres med en ny grænseflade.

10. Indtast den nye brugers e-mailadresse, fornavn og efternavn i de viste felter. Du kan evt. indtaste vedkommendes mobiltelefonnummer. Indstil menuen Brugerroller til Brugere.

fig05_ibe
    Indtast personens navn og e-mailadresse i de viste felter.

11. Klik på Inviter for at føje den nye bruger til dit Adobe Muse-website.

Bemærk:

Efter indsendelse af oplysningerne sender systemet automatisk loginoplysningerne til den person, som du har inviteret i en e-mailmeddelelse. Vedkommende modtager e-mailen og klikker derefter på linket for at opsætte en unik adgangskode efter eget valg. Når vedkommende har oprettet en adgangskode til sin konto, kan han/hun logge på funktionen til redigering af websitet via en hvilken som helst webbrowser.

Opdater et website med In-browser Editing

Dette afsnit gennemgår de trin, som alle kan følge for at opdatere et Adobe Muse-website, når de har fået adgang. Hvis du vil sende dem en kopi af disse trin, kan du downloade denne vejledning.

1. Åben en browser og indtast en af følgende:

• my-site.businesscatalyst.com/admin (prøvewebsite)
    • my-site.com/admin (live website)
  2. Skriv din e-mailadresse og adgangskode for at logge på Business Catalyst.

Du bør have modtaget loginoplysningerne i en e-mail.

fig06_ibe
    Brug en hvilken som helst browser til at logge på din websitekonto.

3. Klik på knappen Rediger for at få vist websitet i redigeringsgrænsefladen.

fig07_ibe
    Begynd at redigere websitet ved at klikke på knappen Rediger.

Websitets startside indlæses i grænsefladen i In-browser Editing.

Rediger tekst via In-browser Editing

Når du foretager ændringer på et website, skal du huske på, at du arbejder inde i et browservindue. Det er vigtigt at udgive de ændringer, du foretager, før du forlader den aktuelle side eller lukker browservinduet, medmindre du skifter mening og beslutter dig for at forkaste ændringerne.

Følg disse trin for at redigere tekstindhold på dit website:

1. Når du logger på websitet med Business Catalyst, kan du se en blå overlejring omkring teksten. Markér eller slet teksten, og gå i gang med at skrive dit indhold.

Rediger tekst via In-browser Editing
    Markér den tekst, du vil redigere, og gå i gang med at skrive din opdatering.

Mens du bevæger markøren hen over teksten i et tekstfelt, viser In-Browser Editing den formatering, der er anvendt på teksten. Som standard anvendes samme formatering på den tekst, du skriver i tekstfeltet.

Tekstformatering i In-Browser Editing
    Se den formatering, der vises, når du holder musen hen over teksten.

2. Hvis du ikke er tilfreds med ændringerne og vil gå tilbage til den oprindelige tekst, skal du klikke på ikonet Fortryd øverst på siden.

Klik på Fortryd for at gå tilbage til oprindelig
    Klik på ikonet Fortryd for at gå tilbage til den oprindelige tekst.

3. Klik på Udgiv, når du er færdig med at redigere teksten.

fig11_ibe
    Klik på knappen Udgiv for at gøre ændringerne live.

De ændringer, du foretager i redigeringsgrænsefladen, anvendes ikke på det live website, før du klikker på knappen Udgiv nederst på siden. Hvis du beslutter dig for ikke at foretage ændringer, skal du lukke browservinduet.

Rediger billeder, der er placeret eller indsat på en side

Du kan bruge In-browser Editing til at redigere nogle af billederne på websitet, når blot de er indsat som forgrundsbilleder. Hvis billeder på websitet er angivet som baggrundsbilleder, kan de ikke redigeres. Hvis du støder på ikke-redigerbare billeder, som du vil ændre, skal du kontakte den person, der designede websitet.

1. Markér det billede, der skal redigeres.

Du kan se knappen Rediger Billede ud for billedet.

Rediger billeder ved hjælp af In-browser Editing
    Når du ruller over et redigerbart billede, vises knappen Rediger billede.

2. Klik på Rediger billede.

Der vises et pop op-vindue, som indeholder alle de aktiver, der anvendes i projektet. Du kan enten vælge et billede fra de eksisterende aktiver eller uploade et nyt billede fra computeren ved hjælp af knappen Upload foto.

Rediger et billede ved hjælp af In-browser Editing
    Brug grænsefladen Rediger billede til at udskifte det eksisterende billede ud med et nyt.

Hvis du vælger indstillingen Upload foto, overføres det billede, du vælger på computeren, automatisk til websitet.

Den fil, du vælger, overføres til de samme webservere, som hoster websitet.

3. Hvis du vil, kan du indtaste et værktøjstip i feltet Værktøjstip til billede. Denne fremgangsmåde anbefales, fordi den hjælper med at optimere til søgemaskiner og med at sikre, at websitet et mere tilgængeligt.

4. Udfør en af følgende handlinger:

• Klik på fluebenet for at gemme ændringerne.
    • Klik på krydssymbolet for at annullere opdateringen.

Hvis du udskifter et billede, beskæres det nye billede, så det passer, hvis det har et andet billedformat end det oprindelige billede. Af denne årsag anbefales det, at du udskifter det eksisterende billede med et andet billede af de samme dimensioner eller med et større billede, der har samme forhold mellem bredde og højde.

Hvis du planlægger at udskifte et bestemt billede jævnligt, kan du bede den person, som første gang oprettede websitet, om at overføre flere forskellige billeder af samme størrelse, så du kan vælge et billede, der allerede findes på websitet. Webdesigneren kan f.eks. overføre fire billeder med de samme mål for forår, sommer, efterår og vinter. Efterhånden som tiden går, kan du via indstillingen Fra website udskifte billedet for at afspejle den aktuelle årstid.

5. Når du er færdig med alle ændringerne, skal du klikke på Udgiv for at få ændringerne live.

Rediger billeder, der er inden i tekstrammer

Hvis et billede på siden er indsat i en tekstramme, kan du stadig redigere den.

1. Vælg tekstrammen. Vælg derefter billedet inden i tekstrammen.

Knappen Rediger billede vises ved siden af det valgte billede.

Rediger billede i et tekstfelt
Vælg tekstrammen, og vælg derefter billedet inden i tekstfeltet for at klikke på Rediger billede.

1. Klik på Rediger billede. Vælg én af de eksisterende aktiver, eller klik på Upload foto for at uploade et nyt billede fra din computer.
  2. Når du er færdig med alle ændringerne, skal du klikke på Udgiv for at få ændringerne live.

Rediger delt indhold

Noget indhold på websitet kan være føjet til en masterside, da websitet blev designet. Når der føjes elementer til mastersiden, vises de på alle de andre sider, der sammenkædes med denne master. Det betyder, at hvis du ændrer et element på én side, opdaterer du alle andre forekomster af dette indhold.

Når du vælger et delt element til redigering, vises elementet i vinduet Rediger delt billede.

fig16_ibe
Rediger indhold, der deles på tværs af sider, i vinduet Rediger delt billede.

Vær opmærksom, når du ser dette vindue, for det betyder, at andre sider på websitet muligvis opdateres automatisk, når du foretager ændringer. Det er bedst at udvise forsigtighed ved at klikke på Annuller. Besøg live websitet i et nyt browservindue, og gennemgå siderne for at se, hvor elementerne optræder. Bekræft, at du vil ændre alle iterationer af elementet, før du vender tilbage til grænsefladen i In-browser Editing for at opdatere det.

Få oplysninger om redigering af hyperlinks i Redigering af hyperlinks.

Anvendelse af links på startsiden for at redigere andre websitesider

Det første, der sker, når du logger på din konto, er, at du ser en redigerbar version af websitets startside. Når du er færdig med at foretage ændringer på startsiden, kan du besøge andre sammenkædede sider på websitet, så du også kan redigere dem.

• Hvis links vises uden for en tekstramme, skal du blot klikke på linket for at gå til den sammenkædede side på websitet. Eksterne links (til websider, der ikke er en del af det aktuelle website) indlæses ikke i redigeringsgrænsefladen, da du ikke kan redigere sider på andre websites via In-browser Editing.
  • Hvis links vises inden i tekstrammer, kan du holde markøren over dem for at få vist en knap. Klik på knappen for at gå til den sammenkædede webside. Klik f.eks. på knappen Hjem for at gå til websitets startside.
  • Hvis et link anvendes på en hel tekstramme, skal du klikke på hele rammen for at se den knap, der indeholder linket eller ankermærket.
fig17_ibe
Klik på knappen for at få adgang til den sammenkædede side eller ankertagplaceringen.

Når du er færdig med at redigere hver enkelt side på websitet, skal du huske at klikke på Udgiv, hvis du vil gemme ændringerne. Luk browservinduet, når du er færdig med at redigere hele websitet.

Se en forhåndsvisning af ændringerne i In-Browser Editing

In-Browser Editing understøtter responsive layouts. Det vil sige at du direkte kan se ændringer, og hvordan de ser ud på hvert brudpunkt. Hvis du på den anden side har anvendt et alternativt layout på dit website, kan du bruge rullemenuen og se dine ændringer for hver enhed.

Sådan ser du en forhåndsvisning af dine ændringer:

1. Foretag de ønskede ændringer af indholdet på dit website.

Bemærk brudpunktet ved 1200px, hvor du har opdateret indholdet. Se en forhåndsvisning ved dette brudpunkt.

2. På rullemenuen skal du vælge de andre brudpunkter og se en forhåndsvisning ved hvert brudpunkt.

3. Hvis du har lavet dit website med et alternativt layout skal du vælge enheden i rullemenuen og se en forhåndsvisning af ændringerne.

Synkroniser redigeringerne i .muse filen

Efter der er foretaget In-browser Editing, indeholder den lokale .muse-fil ikke længere det samme indhold som live websitet. I dette afsnit lærer du, hvordan du kan godkende eller afvise de ændringer, der er foretaget for at opdatere .Muse-filen, så den svarer til det aktuelle websitedesign.

1. Start Muse, og åbn websitets .muse-fil.

Der vises en advarsel, som angiver, at det udgivne website er ændret.

Ud over meddelelsen, der vises, når du åbner en .muse-fil, vises der også en meddelelse, når du begynder at udgive en .muse-fil, der ikke er synkroniseret med live websitet. Det er en påmindelse om at gennemgå ændringerne, før du udgiver websitet igen.

Bemærk:

Du kan når som helst også vælge Filer > Synkroniser med Adobe Business Catalyst-websitet for at få vist en grænseflade, som du kan bruge til at gennemgå forskellene mellem .muse-filen og det live website.

2. Klik på Gennemgå for at gennemgå ændringerne.

Vinduet Gennemgå og flet ændringer vises.

3. Brug grænsefladen til at gennemgå hver enkelt ændring. Ændringerne for hver redigering fremhæves. Nyt indhold fremhæves med grønt, og elementer, der er blevet slettet, markers med rødt, så du hurtigt kan se, hvad der er blevet slettet eller tilføjet.

4. Brug indstillingerne i rullemenuen (Flet ikke eller Flet til Muse) for at afvise eller acceptere specifikke ændringer eller alle ændringer.

fig20_ibe
    Brug menuens indstillinger til at flette eller afvise ændringerne.

Bemærk: Hvis du ikke fletter ændringerne, overskriver du de ændringer, der er anvendt på live websitet, næste gang du udgiver .muse-filen. Denne funktionsmåde hjælper til med at rette slåfejl og andre websiteproblemer, der kan opstå, når folk redigerer websitet via In-browser Editing.

5. Du kan sammenligne den live version af websitets tekst og billeder med den lokale .muse-fil ved skiftevis at markere og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Forhåndsvisning på side.

fig21_ibe
    Skjul og vis de nyeste ændringer i visningen Design ved skiftevis at markere og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Forhåndsvisning på side.

Når du er færdig med at redigere og synkronisere .muse-filen, kan du udgive den for at gøre ændringerne live. Alle ændringer, der er markeret med Flet ikke, overskrives med det aktuelle design af .muse-filen, når du udgiver websitet igen.

Gem udgivne iterationer af websitet

Fordi andre muligvis foretager ændringer på live websitet, mens du også foretager ændringer i .muse-filen, anbefales det, at du gemmer kopier af websitet, efter at du har synkroniseret ændringerne og udgivet den nyeste version.

Vælg Fil > Gem website som, umiddelbart efter at du har udgivet websitet, og gem en kopi af .muse-filen. Du kan evt. inkludere den aktuelle dato i filnavnet, når du opretter nye kopier. Denne fremgangsmåde gør det nemt at finde frem til en .muse-fil, som du har udgivet en bestemt dato.

Du kan f.eks. oprette en mappe, der indeholder den seneste arbejdskopi af .muse-filen og flere andre arkiverede versioner, der indeholder tidligere udgivne iterationer af websitedesignet. Listen over filer i mappen kan f.eks. se nogenlunde sådan ud:

my-site.muse

my-site_2013-1-4.muse

my-site_2013-2-23.muse

my-site_2013-4-7.muse

Ud over at gøre det lettere at rulle tilbage til et tidligere websitedesign, hjælper denne fremgangsmåde Muse med at afgøre, hvilke ændringer (om nogen) der er foretaget på websitet via In-browser Editing. Hvis du gemmer backup-versioner af et website, er det også lettere at kontrollere, om den aktuelle .muse-file og live websitet stadig er synkroniseret.