Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Responsivt webdesign er en strategi til oprettelse af websites, der kan vises på tværs af en lang række enheder, lige fra stationære computerskærme til mobiltelefonskærme. Adobe Muse giver dig mulighed for at oprette responsive websites for alle skærmstørrelser, uden kodning. Responsivt layout giver brugerne en ensartet oplevelse, når de besøger dit website.

I tidligere versioner af Adobe Muse brugte du alternative layouts til at oprette et website. Men med indførelsen af responsivt layout skal du kun vedligeholde en enkelt .muse-fil til alle enheder.

Da websites kun til mobiler og mobilvenlige websites bliver mere og mere populære, sparer responsive layouts penge, tid og arbejde. Derudover får du mulighed for at ændre dit sidedesign for specifikke brudpunkter. Mobile websites bliver fremherskende i fremtiden. Responsive, mobilvenlige websites rangeres bedre i søgninger og får bedre SEO-rangering i mobil- og stationære søgninger.

Efterhånden som teknologi og enheder fortsætter med at udvikle sig, kan responsivt layout blive fremherskende fremover. Læs videre for at få at vide, hvordan du kan oprette og designe et responsivt website eller skifte fra et alternativt layout i Adobe Muse.

Forstå brudpunkter

Med brudpunkter i responsivt layout kan du definere forskellige layouts til forskellige browserbredder. Brudpunkter repræsenterer en browserbredde i pixel og er repræsenteret ved minimum-, maksimum- eller min.-maks.-værdier. Visningen af dit design ved hvert brudpunkt er det, dine brugere ser med den tilsvarende browserbredde. Brudpunkterne giver dig også mulighed for at visualisere dit design i forskellige browserstørrelser samt at teste, hvordan objekterne på en side reagerer på en ændring af browserbredden.

Bemærk brudpunktbjælken lige under linealen, som viser alle brudpunkterne på en side.

Brudpunktbjælke
A. Brudpunktbjælke B. Aktivt brudpunkt C. Skrubbe

Du kan få vist de tilknyttede værdier for browserbredde og sidestørrelse ved at holde musemarkøren over brudpunktbjælken.

Hvis du klikker på et brudpunkt, fremhæves det aktive brudpunkt med en farve. Resten af brudpunkterne nedtones. Du kan få vist og ændre brudpunktfarven under Egenskaber for brudpunkt (Højreklik på brudpunktet > Egenskaber for brudpunkt).

Egenskaber for brudpunkt