Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Forbedret i Adobe Muse CC 2014.3 | Februar 2015

Adobe Muse understøtter nu HiDPI-displays, der kører med Windows. Hvis du bruger Windows HiDPI-hardware, vil du bemærke, at brugergrænsefladen i Adobe Muse er betydeligt skarpere.

Oversigt

HiDPI står for High Dots Per Inch (højt antal prikker pr. tomme) og er en term, der bruges om skærme med høj pixeltæthed eller blot høj opløsning. Med denne høje pixeltæthed kan HiDPI-skærme vise tekst og grafik med flere detaljer end en almindelig skærm. F.eks. kan Apples Retina-skærme, som fås til iPhone, iPad, nogle Windows-enheder, iPod touch osv., vise tekst og grafik i høj opløsning.

Webdesign, der oprettes i Adobe Muse, kan drage fuld fordel af visningskvaliteten af HiDPI-skærme med høj opløsning som f.eks. Apple Retina-skærme.

Almindelig pixeltæthed (venstre) og HiDPI-pixeltæthed (højre)
Forskellen mellem almindelig pixeltæthed (venstre) og HiDPI-pixeltæthed (højre)

Det er let at drage fordel af HiDPI i Muse:

• Skift websitets indstilling af opløsning til HiDPI
  • Opret billeder, der er mindst dobbelt stå store (2x), som de skal se ud på websitet

Når du overfører eller eksporterer et HiDPI-website fra Muse, vil den kode, der genereres, indeholde både standard- og 2x-billeder, og det registreres automatisk, hvilke billeder der skal bruges, når websitet vises på en skærm med HiDPI- eller standardopløsning.

Aktivering af HiDPI i Adobe Muse

Opløsningsmenuen i dialogboksen for nyt website giver dig mulighed for at vælge mellem Standard og HiDPI (2x).

Opløsningsindstillinger
Opløsningsindstillinger i dialogboksen Egenskaber for website

Du kan ændre indstillingen af opløsning, når du har oprettet et website, ved at vælge Filer > Egenskaber for website.

Opret aktiver med 2x-billeddata

For at få fuldt udbytte af HiDPI-skærmbilleder skal dine aktiver have en høj opløsning for at kunne blive vist ved høj kvalitet. Størrelsen på et aktiv skal som minimum være 2 gange den størrelse, som vises på dit website.

Oprettelse af 2x-billeder er enkelt. Et 2x-aktiv skal være mindst dobbelt så stort som dets udseende på skærmen. F.eks.:

Oprettelse af aktiver med 2x-billeddata

Når du placerer et HiDPI-aktiv på websidelærredet, optimerer Adobe Muse billedet ved at reducere størrelsen til 50 %. Reduktionen af den visuelle størrelse har til formål at fremme en smidigere og mere effektiv designoplevelse. Disse billeder er angivet med "2x" i panelet Aktiver. Bemærk, at Adobe Muse bevarer data fra de oprindelige aktiver for at kunne vise en højere pixeltæthed, når aktivet vises på en HiDPI-skærm. Rasteriseret tekst og effekter, der har billedoutput, genereres automatisk med 2x og standardstørrelse af Adobe Muse under udgivelse eller eksport.

For at sikre, at dine aktiver er 2x og dermed har data nok til visning i højere kvalitet, skal du åbne panelet Aktiver (Vindue > Aktiver). Når et aktiv har data nok, vises 2x-ikonet ved siden af listen. Hvis 2x-ikonet ikke vises ud for dit aktiv, har det ikke nok data til at blive vist i højeste kvalitet og bliver i stedet vist med standardopløsning.

Panelet Aktiver

Eksport af HiDPI-billeder

Der findes særlige tilfælde, hvor Adobe Muse ikke eksporterer et højopløsningsbillede, som er et billede med 2x data. Når billeder skaleres og tilpasses beholdere, som skal bruges på sider med baggrundsbilleder, fuldskærmsdiasshow osv., eksporterer Adobe Muse ikke en HiDPI-version af billedet ved udgivelse. Nærmere bestemt eksporteres kun standardversionen af billedet under følgende scenarier:

• 100 % bredde: Skaler og tilpas/Skaler til udfyldning
  • Fuldskærmsdiasshow: Skaler og tilpas/Skaler til udfyldning
  • Browser-/side-baggrund: Skaler og tilpas/Skaler til udfyldning
Bemærk også, at fliseinddelte baggrundsbilleder håndteres anderledes i forhold til baggrundsbilleder, som er indstillet til Skaler og tilpas/Skaler til udfyldning. Hvis websitet indeholder fliseinddelte billeder, leverer Adobe Muse både almindelige billeder og billeder i høj opløsning til hhv. standard- og HiDPI-skærme, når du eksporterer websitet.

Hvis du fliseinddeler et billede i høj opløsning med 2x data, når du arbejder med Adobe Muse, behandles det som ethvert andet billede og placeres på websidelærredet med 50 % af den oprindelige størrelse. Når du eksporterer, eksporteres det halvt dimensionerede billede (50 %) som standardopløsning, og det originale billede eksporteres som et billede med høj opløsning på 2x data.

Tag hensyn til besøgende på dit website

På HiDPI-skærme kan besøgende på websitet se webindhold af højeste visuelle kvalitet ved at bruge flere billeddata. 2x-billedstørrelser resulterer i billedfiler, der er fire gange større end standardopløsningen af billeder. For at kunne se HiDPI-billeder skal besøgende på websitet indlæse fire gange så mange data. For at kunne vise indhold hurtigere på HiDPI-websites eksporterer Muse både HiDPI-aktiver og aktiver med standardopløsning. Aktiver med standardopløsning indlæses først, mens HiDPI-aktiver indlæses gradvist oven på standardversionerne.

HiDPI-knapwidget (til/fra)

Mens den gradvise indlæsningsmetode er praktisk for mange besøgende på websites, kan den være besværlig for besøgende med en begrænset dataplan eller anden forbindelse med begrænsede eller dyre downloadkvoter. For disse besøgende kan du overveje at tilføje HiDPI-knapwidget (til/fra). Når HiDPI-knappen (til/fra) er placeret på en side, indlæser denne side indledningsvist kun standardopløsning, og HiDPI-knappen er slået fra. Hvis den besøgende på websitet slår HiDPI-knappen til, bliver alle sider med HiDPI-knappen (til/fra) derefter indlæst med HiDPI-billeder, indtil den besøgende slår HiDPI fra, afslutter sin browser eller rydder cookies. Sider, der ikke indeholder HiDPI-knappen (til/fra), indlæses altid med HiDPI-billeder, når de vises på en HiDPI- eller Retina-skærm. Hvis websitet ikke vises på en HiDPI-skærm eller Retina-enhed, er knappen ikke tilgængelig, og det er kun billeder med standardopløsning, der indlæses.