Kom godt i gang med Adobe Muse. Forstå .muse-filer, lær, hvordan du angiver sideegenskaber, tilføjer favoritikoner og meget mere.

Bemærk:

Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Kom godt i gang med Adobe Muse

Når du er logget på, starter Adobe Muse-arbejdsrummet. Du kan se velkomstskærmen til Adobe Muse. Udfør en af følgende handlinger:

• Klik på Opret ny for at oprette et nyt website.
  • Klik på Åbn, og gå til en eksisterende .muse-fil på din computer.
Velkomstskærm i Adobe Muse
Brug velkomstskærmen til at oprette et nyt website.

Når du opretter et nyt website, vises dialogboksen Nyt website. Vælg Flydende bredde for at aktivere responsivt layout, eller vælg Fast bredde for at vælge skiftende layout. Det indeholder felter, der gør det muligt at indstille den maksimale sidebredde, spalterne og værdien på indermargenen.

Med dialogboksen Nyt website kan du oprette et nyt website.
Vælg Filer > Nyt website for at oprette et nyt website.

Klik på Avancerede indstillinger for at angive dimensioner, margener, spalter og sidemargener for dit website (numerisk i pixels). Du kan også vælge opløsning og sprog i dette vindue.

Du kan altid opdatere disse indstillinger senere ved at vælge Fil > Egenskaber for website.

Med dialogboksen Egenskaber for website kan du angive egenskaber for websitet.
Angiv egenskaberne for websitet i dialogboksen Nyt website.

Klik på OK for at lukke dialogboksen, når du er færdig.

Visningen Plan åbnes som standard med to elementer, der allerede er oprettet. Startsiden øverst til venstre er den side, der først indlæses, når en bruger besøger dit live-website. Siden A-Master nedenunder er ligesom en skabelon. Placer alle de elementer på siden A-Master, som skal vises på alle websitets sider. Så behøver du kun at opdatere de fælles elementer på websitet ét centralt sted.

NewWebsite
Adobe Muse genererer automatisk en startside og én masterside.

Langs toppen er fire links, der angiver de forskellige sektioner i grænsefladen: Plan, Design og Udgiv.

Få mere at vide om brugen af grænsefladen og design af et website med Adobe Muse i Introduktion til Adobe Muse og Oprettelse af dit første website med Adobe Muse.

Introduktion til .muse-filer

Når du designer websites i andre programmer som f.eks. Dreamweaver, opretter du en mappe, som indeholder undermapper og filer med hele indholdet af websitet på din computer. Det kan være besværligt at administrere et helt sæt af elementer og sørge for, at der ikke er nogen brudte links på websitet.

Når du opretter et nyt website i Adobe Muse og vælger Fil > Gem, opretter du en enkelt .muse-fil. Det minder om at oprette en PSD-fil i Photoshop, som kan indeholde et hvilket som helst antal lag, grafikbilleder og sammenkædede aktiver. Denne ene .muse-fil er den eneste fil, du skal bruge til at designe et website, fordi den indeholder alle billeder, links, koder og websitefiler. Hvis du vil samarbejde med andre omkring designet af websitet, kan du tilsende din kollega en kopi af .muse-filen, du har oprettet, så kollegaen kan åbne den, foretage ændringer og udgive de tilføjede ændringer.

Det er normalt bedst kun at give én person tilladelse til at arbejde på .muse-filen ad gangen. Når du er færdig med at føje indhold til websitet, kan du udgive det og sende dine kollegaer .muse-filen, så de kan redigere den for at tilføje mere indhold. Når de er færdige, kan de sende den opdaterede .muse-fil (som indeholder ændringerne) tilbage til dig. På denne måde kan I være sikre på, at I ikke overskriver hinandens arbejde.

Du kan også oprette en .muse-fil og udgive et midlertidigt website. Derefter kan du dele .muse-filen med dine kollegaer. De kan åbne den, vælge Fil > Gem som og foretage ændringer af deres kopi, mens du fortsætter arbejdet med din egen kopi, idet de udgiver deres egne nye midlertidige websites. Hvis du bruger denne arbejdsproces, vil de to udgaver af websitet dog ikke være synkrone. Din version af .muse-filen opdateres ikke til at indeholde de ændringer, dine kollegaer har tilføjet, og omvendt.

Når du vil foretage større ændringer af et eksisterende website, er det bedst altid at åbne .muse-filen og vælge Fil > Gem som. Opret en ny .muse-fil med et lidt anderledes filnavn, og opbevar alle dine .muse-filer i samme mappe på din computer. Hvis kunden foretrækker originalversionen af websitet, kan du så altid åbne den tidligere version af .muse-filen med et ældre design og genudgive det for at rulle websitet tilbage til, hvad det var.

Det er også god praksis at gemme .muse-filen ofte. Hvis Adobe Muse skulle gå ned, bliver den gendannede version af .muse-filen med dine seneste redigeringer som regel præsenteret, når du starter Adobe Muse igen. I så fald skal du straks gemme den gendannede version af .muse-filen og derefter fortsætte arbejdet med den. Sørg for at gemme de .muse-filer, du opretter, et sikkert sted, og sikkerhedskopier dem, fordi hver fil indeholder et helt website. Hvis du mister .muse-filen uden at have en sikkerhedskopi, kan du ikke rekonstruere .muse-filen ved at hente de websitefiler, der ligger på værtsserveren.

Mange webdesignere foretrækker at gemme deres .muse-filer med sigende navne som f.eks. mit_website_v1.muse og mit_website_v2.muse. Du kan også føje datoen til .muse-filens navn, så du let kan se, hvilken version der er ældst, f.eks. mit_website_13-4-2012.muse og mit_website_30-4-2012.muse. Du kan frit navngive filerne efter eget valg.

Angivelse af egenskaber for websitet under oprettelsen af et nyt website i Adobe Muse

Benyt følgende fremgangsmåde for at oprette et nyt website og angive egenskaber for websitet:

1. Vælg Opret nyt > Website på velkomstskærmen. Klik på Flydende bredde for responsivt layout eller Fast bredde for skiftende layout.

2. Angiv Siddebredde til 950 og Min. højde til 800 i dialogboksen Nyt website, der vises. Angiv Spalter til 3 og Indermargen til 20. Angiv alle fire værdier til 50 i området Margener. Angiv margenværdierne til 36.

Angiv websitets attributter i dialogboksen Egenskaber for website.
    Angiv websiteattributterne ved at skrive værdierne direkte i felterne eller ved at klikke på pileknapperne for den enkelte indstilling.

Bemærk:

Hvis du designer dit website for telefoner og tablets, kan du med indstillingen "Omdiriger fra computer" aktivere/deaktivere omdirigering til mobillayouts. Denne funktion er nyttig til et layout, der ikke er klar og ikke bør omdirigeres til endnu (igangværende arbejde). Bemærk, at layoutet stadig vil blive eksporteret, selvom omdirigeringsindstillingen er deaktiveret. Men mobilbrowsere vil ikke omdirigere til mobilsider, og de eksporterede filer vil ikke være inkluderet i sitemap.xml, før indstillingen er aktiveret i Egenskaber for website-dialogboksen for dit website.

3. Klik på OK for at gemme indstillingerne og lukke dialogboksen.

4. Vælg Filer > Egenskaber for website. Klik på mappeikonet ud for Favoritikonbilledet. Gå til mappen Kevins_Koffee_Kart med eksempelfiler, og vælg filen med navnet favicon.png. Klik på OK.

fig_07
    Favoritikoner er ikoner, som vises ud for URL'en til dit website på adresselinjen i en browser.

5. Vælg Filer > Gem. Giv det nye website et unikt navn, f.eks. DitNavnKoffeeKart.muse. (Eksempelwebsitet i dette selvstudium hedder 01KevinsKoffeeKart.muse).

Tilføj et favoritikon i panelet Egenskaber for website

Et favoritikon er et lille, kvadratisk billede, som du opretter, tilføjer til et website og overfører for at tilpasse bogmærker og URL-adresser. Selvom dets funktionsmåde varierer alt efter hvilken browser, du kører, vises favoritikonet normalt i browserens adresselinje ved siden af websitets URL-adresse, mens websitet vises. I mange tilfælde vises det også ved siden af navnet på en side, når den er bogmærket, eller i en fane, der indeholder en indlæst webside. Du kan bruge ethvert billedredigeringsprogram, såsom Photoshop eller Illustrator, til at lave en kvadratisk (ens bredde og højde) billedfil til brug som en favoritikon-fil.d-fil. Dette selvstudium indeholder en PNG-fil til formålet.

Benyt denne fremgangsmåde til at tilføje et favoritikon til websitet:

1. Vælg Filer > Egenskaber for website. Panelet Egenskaber for website vises.

2. Klik på mappeikonet til højre for afsnittet Favoritikon på fanen Indhold. Brug den viste dialogboks Vælg et favoritikon til at gennemse mappen med eksempelfiler og vælge filen med navnet favicon.png.

Favicon
    Indstil filen favicon.png i Egenskaber for website.

Bemærk:

Hvis du bruger Adobe Muse 2015.0.2 eller ældre, kan du tilføje et favoritikon for dit website ved at klikke på Filer > Egenskaber for website > fanen Layout.

3. Klik på Åbn for at lukke dialogboksen Vælg et favoritikon, og vælg filen. Klik derefter på OK for at lukke dialogboksen Egenskaber for website.

4. Vælg Filer > Forhåndsvisning af website i browser. Se, at favoritikonet nu vises i adresselinjen øverst i browservinduet. Hvis websitet blev indlæst i en fane, kan du måske også se det vist der. Eksperimenter med at lave et bogmærke for siden, hvorefter ikonet muligvis bliver vist ved siden af sidens navn i listen over bogmærker.

Nu, hvor websitet er færdigt, er næste trin at overføre websitet til de tilgængelige Adobe Business Catalyst hosting-servere.