Læs denne artikel for at få at vide, hvordan du deler og synkroniserer tekst i Adobe Muse.

Bemærk:

Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Om synkroniseret tekst

Synkroniseret tekst gør det muligt at genbruge tekst flere forskellige steder på en side, på forskellige sider og på tværs af layout på stationære computere, tablets og smartphones. Tekst som f.eks. produktnavne, priser, titler, overskrifter, sidefod og mere vises typisk på tværs af flere sider og versioner (desktop, tablet, og mobil) på et website.

Med synkroniseret tekst kan du indtaste fælles tekst én gang og sikre en stabil kopi på flere forekomster. Hvis du vil redigere teksten, kan du nøjes med at ændre den én gang, og herefter opdateres alle forekomster af teksten på tværs af dit website. Når du opdaterer tekst på tværs af alle forekomster, ændrer Adobe Muse ikke eventuelle formateringsattributter, som er tilknyttet en forekomst.

Indholdsmærker

Et indholdsmærke viser synkroniseret tekst.

• Når du anvender et mærke på en tekstramme, viser den pågældende tekstramme synkroniseret tekst.
  • Når du redigerer en tekstramme, der allerede er mærket, opdateres alle forekomster af den mærkede tekstramme til at vise det ændrede indhold. Bemærk, at Adobe Muse ikke ændrer på skrifttyper og andre visuelle egenskaber ved opdatering af tekst.

Samling

En samling er en gruppe af mærker. Når du arbejder med synkroniseret tekst, kan du vælge at oprette flere mærker og organisere dem ved hjælp af en samling.

Håndtering af indholdsmærker

Et indholdsmærke viser et stykke synkroniseret tekst. Når du anvender et mærke på en tekstramme, vil den pågældende tekstramme vise synkroniseret tekst.

Mærkning af en tekstramme

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du oprette en tekstramme ved hjælp af tekstværktøjet () og indtaste den tekst, du ønsker at mærke.

TextFrame
  2. Vælg Vindue > Indhold for at åbne panelet Indhold.

ContentPanel
  3. Mens tekstrammen er markeret, skal du klikke på knappen i panelet Indhold for at tilføje et indholdsmærke.

AddTag
  4. Angiv et sigende navn til indholdsmærket, og klik uden for rammen for at gennemføre handlingen.

TagCreated

Bemærk:

Der vises en boble ved siden af tekstrammen, som angiver det indholdsmærke, du lige har tilføjet.

TaggedTextFrame-1

Tilføjelse af flere mærker til en samling

1. Vælg Vindue > Indhold for at åbne panelet Indhold.

ContentPanel
  2. Klik i panelet Indhold på knappen for at tilføje et indholdsmærke. Du kan fortsætte med at tilføje ved at klikke på knappen og tilføje flere mærker i en samling.

MultipleTagsContenPanel

Omdøb et indholdsmærke

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du vælge Vindue > Indhold for at åbne panelet Indhold.

MultipleTagsContenPanel
  2. Vælg det indholdsmærke, du ønsker at omdøbe, og højreklik > vælg Omdøb i kontekstmenuen. Du kan også dobbeltklikke på et indholdsmærke for at omdøbe det.

RenameContentTag
  3. Angiv et sigende navn, og klik et vilkårligt sted uden for rammen for at omdøbe indholdsmærket.

Fjern et mærke fra tekst

1. Vælg en tekstramme, hvorfra du ønsker at fjerne et mærke.

UntagTextFrame
  2. Højreklik og vælg Fjern mærke fra det valgte i kontekstmenuen.

UntagSelection

Slet ubrugte mærker fra samling

1. Vælg en samling i panelet Indhold.
  2. Vælg  (panelmenuen) > Slet ubrugte mærker fra samling.
DeleteUnusedTagsFromCollection

Håndtering af samlinger

Tilføjelse af en samling

1. Vælg Vindue > Indhold for at åbne panelet Indhold.

ContentPanelOpenedWithTags
  2. Klik på knappen for at tilføje en ny samling. Når du tilføjer en samling, giver Adobe Muse en standardnavngivningskonvention. Du kan dog vælge at angive et sigende navn til samlingen.

NewCollection

Omdøb en samling

1. Åbn panelet Indhold (Vindue > Indhold) og vælg den samling, du ønsker at omdøbe.

2. Højreklik > vælg Omdøb i kontekstmenuen.

RenameCollection

Slet en samling

1. Åbn panelet Indhold (Vindue > Indhold) og vælg den samling, du ønsker at slette.

2. Højreklik > vælg Slet i kontekstmenuen.

DeleteCollection

Slet ubrugte samlinger

1. I panelet Indhold (Vindue > Indhold) skal du vælge en samling.

2. Vælg  (panelmenuen) > Slet ubrugte samlinger.

DeleteUnusedCollections

Opdatering af tekst på hele dit website

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du oprette tekstrammer og mærke dem efter dit websites designmæssige behov. Få mere at vide i Mærkning af tekst.

2. Vælg den tekst, du vil redigere, og dobbeltklik for at begynde at redigere. Når du har redigeret, opdaterer Adobe Muse alle forekomster af mærket. Al unik formatering (CSS-formater - skrifttyper, farver, størrelse) og andre visuelle egenskaber opretholdes for hver forekomst.

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du oprette hyperlinks vha. pop op-menuen Hyperlinks. Få mere at vide i Oprettelse af hyperlinks.

2. Vælg Vindue > Indhold for at åbne panelet Indhold.

CreateHyperlink
  3. Vælg det link, du oprettede, og tilføj et mærke i panelet Indhold. Give mærket et meningsfuldt navn.

AddHyperlinkTag
  4. Når du har givet linket et mærke, skal du vælge den tekst, du vil oprette et hyperlink til.

AddHyperlinkToText-1
  5. I panelet Indhold vælger du det mærke, du har oprettet.

AppliedHyperlinkTag