Lær, hvordan du opretter, genbruger, importerer og eksporterer brugerdefinerede farveprøver i Adobe Muse.

Bemærk:

Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Panelet Farveprøver

I panelet Farveprøver (Vindue > Farveprøver) kan du oprette og navngive farver, farveforløb eller nuancer og hurtigt anvende dem på dit website og dine individuelle designelementer. Farveprøver ligner afsnits- og tegnformater på den måde, at hver ændring, du foretager i en farveprøve, har indvirkning på alle de objekter, som farveprøven er anvendt på. Farveprøver gør det let at ændre på farvemetoder uden at skulle finde og justere hvert enkelt objekt.

Når fyldet eller stregen i et markeret stykke tekst eller objekt indeholder en farve eller et forløb, som er anvendt fra panelet Farveprøver, fremhæves den anvendte farveprøve i panelet Farveprøver. De farveprøver, du opretter, gælder kun for det aktuelle dokument. Alle dokumenter kan have forskellige sæt farveprøver arkiveret i sit farveprøvepanel.

Brug af farveprøver

I Adobe Muse kan du oprette og gemme farveprøver, så det er let at bevare farvetemaer i et webdesign. Du kan oprette og genbruge farveprøver på tværs af forskellige sider på dit website. Du kan enten oprette en farveprøve forfra ved at angive RGB-værdier eller ved at vælge et farvet objekt.

Oprette en ny farveprøve

1. Brug Adobe Muse til at vælge Vindue > Farveprøver for at få vist panelet Farveprøver.

Farveprøver
  2. Klik på knappen  i panelet Farveprøver for at få vist dialogboksen Farveprøveindstillinger.

Indstillinger for farveprøver
  3. Angiv følgende i dialogboksen Farveprøveindstillinger:

• Farveprøvenavn: er som standard deaktiveret og tildelt RGB-værdier for farveprøven. Hvis du vil angive et andet navn, skal du fravælge indstillingen Navngiv med farveværdi og angive et sigende navn.
    • Navngiv med farveværdi: er som standard aktiveret. Valg af denne indstilling tilsidesætter navnet på farveprøven med RGB-farveværdi.
    • Vælg farve: Brug farvevælgeren (), efter behov, til at lade markøren hvile på et objekt i Adobe Muse for at vælge dets farve.
      • Farvetone, Mætning, Lysstyrke: bestemmer, hvordan du vælger farve. Du kan angive værdier af farvetone (H), mætning (S) og lysstyrke (H), så Adobe Muse viser de tilsvarende farveskemaer. Du kan derefter klikke på og vælge den ønskede farve.
      • Rød, grøn, blå: giver dig mulighed for at definere og bruge den præcise farve til dit webdesign. Du kan angive værdier i intervallet 0 til 255.
      • Hexadecimale værdier (#): Du kan vælge at angive farvens korrekte hexadecimale værdi.
  4. Klik på OK for at oprette en ny farveprøve.

Importer og eksporter farveprøvebibliotek

1. Du kan importere og eksportere farveprøvebiblioteker som f.eks. ASE-filer (Adobe Swatch Exchange).

Vælg Vindue > Farveprøver.

2. Højreklik på et tomt område i panelet Farveprøver.

3. Klik på Importer farveprøvebibliotek... for at importere et farveprøvebibliotek. Find ASE-filen på din enhed, dobbeltklik på filen, og klik på OK for at importere filen.

4.  Klik på Eksporter farveprøvebibliotek... for at eksportere et farveprøvebibliotek. Gem farveprøvebiblioteket lokalt på computeren eller på et eksternt system.