Få at vide, hvordan du bruger widgets til at føje formularer, menuer, diasshows, sociale medier-knapper og mere til dine websider.

Bemærk:

Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Du kan tilføje interaktive websitefunktioner og dynamisk oprettet indhold med widgets i Adobe Muse. Widgets er prækonstruerede, konfigurerbare objekter, som indeholder almindelige webfunktioner som f.eks. menuer, formularer, diasshows osv. Adobe Muse indeholder et række widgets, der gør komplekst webdesign enkelt.

Widgets i Adobe Muse kan formateres i henhold til dit websites design, så de matcher perfekt til resten af dine websites. Widgets-biblioteket indeholder alle de foruddefinerede websitefunktioner (widgets), du kan trække til sider, konfigurere for at kontrollere deres funktionsmåde og formatere for at ændre deres udseende.

Widget-typer

Adobe Muse indeholder følgende typer widgets:

• Kompositions-widgets: Disse widgets giver dig mulighed for at arbejde med et område på websitet, så du kan ændre det indhold, der vises i et andet område. En glidende animation eller udtoningsamination forekommer, når der skiftes.
  • Formular-widgets: Tilføj en formular, som besøgende på dit website kan bruge til at kontakte dig. Der er forskellige formularfelter tilgængelige, afhængigt af hvilken formular-widget, du vælger.
  • Menu-widgets: Opret en dynamisk eller manuel udfyldt menulinje, som indeholder tilstande for hvert menupunkt. På hver side vil det korrekte menulink automatisk have en "aktiv"-tilstand for at vise, at det er den aktuelle side.
  • Panel-widgets: Vis kun et indholdspanel ad gangen, med intuitive navigationslinks til at skifte mellem de synlige paneler. Vælg mellem en glidende animeret harmonikastruktur eller et velkendt faneopdelt udseende.
  • Diasshow-widgets: Disse widgets giver dig mulighed for nemt at vise dine billeder i et galleri med smarte animationer. De passer bedst til diasshows med enkle billeder, mens kompositionswidgets er bedre til at håndtere et mere komplekst omfang.
  • Sociale widgets: Sociale widgets gør det let at konfigurere tilpasset HTML og integrere det på dine Adobe Muse-sider. De fleste web-widgets giver funktionalitet, der også er tilgængelig via HTML-integrering fra tredjeparters websteder. Du kan spare tid ved at tilføje og konfigurere webindholdet i Adobe Muse i stedet for at generere kode uden for programmet og indsætte det i Adobe Muse som integreret HTML.

Tilføj en widget på et Adobe Muse-website

Du kan vælge og tilføje widgets på dit Adobe Muse-website fra Widgets-biblioteket. Du kan tilføje en widget ved at gøre følgende:

1. I Adobe Muse skal du vælge Vindue > Widgets-bibliotek.

Widgets-bibliotekspanelet vises.

2. I Widgets-bibliotekspanelet skal du vælge widgeten og trække den over på dit Adobe Muse-website.

3. Hvis du vil konfigurere widgeten yderligere, skal du klikke på knappen  for at åbne panelet Indstillinger.

Få mere at vide i Konfigurer og tilpas widgets.

Konfigurer og tilpas widgets

Adobe Muse giver dig mulighed for at konfigurere widgets vha. indstillingspanelet, efter de placeres på websider. Indstillingspanelet er et kontekstafhængigt panel, der lader dig anvende ændringer og opdatere indstillinger, der er specifikke for en widget. Indstillingspanelet indeholder indstillinger, som er med til at afgøre udseendet af et indhold.

Indstillingerne for udfyldning og stregning giver dig mulighed for at forbedre udseendet på en widget væsentligt. Hvis widgeten indeholder tekst, kan du bruge tekstpanelet (Vinduer > Tekst eller tekstindstillingerne på kontrolpanelet) til at ændre og formatere tekst i henhold til dine designbehov.

Du kan konfigurere en widget ved at gøre følgende:

1. I Adobe Muse skal du trække en widget over på websiden.

Bemærk:

Brug Slet widget-indhold (højreklik på widgeten, og vælg indstillingen Slet widget-indhold i genvejsmenuen) for at fjerne alt standardindhold i en widget.

2. Du skal vælge widgeten og derefter klikke på knappen  for at få vist indstillingspanelet.

3. På indstillingspanelet kan du ændre eller opdatere indstillingerne efter behov.

4. Klik et andet vilkårligt sted på siden for at lukke panelet Indstillinger.

I figuren er panelet Indstillinger for en vandret menu-widget vist.

Indstillingspanel for vandret menu-widget
    Indstillingspanel for en vandret menu-widget.

Vælg indlejrede elementer i en widget

Når du trækker en widget fra Widgets-biblioteket til en side, placerer du rent faktisk en indlejret gruppe af beholdere. Disse beholdere kan vælges og redigeres ud fra deres hierarki.

Når du arbejder med widgets, er det vigtigt at forstå, hvordan du vælger widgeten og dens beholdere. Adobe Muse viser dit aktuelle valg vha. markeringsindikatoren. Markeringsværktøjet, som er placeret i det øverste venstre hjørne i Adobe Muse, viser dit aktuelle valg samt en rullemenu, som giver dig mulighed for at få vist et objekt ud fra dets tilstand.

I eksemplerne nedenfor viser markeringsindikatoren valg af siden (når der er ikke er valgt et objekt på websiden), en menu-widget (ved valg af en menu-widget) og et menupunkt (beholder i en menu-widget).

Knaptilstande
Ved fravalg af alle sideelementer.

Knaptilstande
Ved valg af en menu-widget.

Normal knaptilstand
Ved valg af en beholder og i dette tilfælde et menupunkt i en menu-widget.

Når du klikker en enkelt gang på en widget, vises ordet "Widget" i markeringsværktøjet. Hvis du klikker igen, kan du markere en beholder i widget'en, og ordet "Beholder" vises i markeringsindikatoren. Du kan fortsætte med at klikke for at markere indlejrede elementer (f.eks. tekstrammer) i beholderne.

Ordet "Tekstramme" vises i markeringsindikatoren, når en tekstramme er markeret. Når du klikker på en widget for at navigere til de indlejrede elementer, er det en god ide at bemærke, hvilket ord der er vist i markeringsindikatoren, så du ved, hvilket indlejret element der er markeret. Du markerer forskellige beholdere (f.eks. individuelle knapper i en menunavigation) for at opdatere knappernes tilstande, så du kan kontrollere, hvordan knapperne ser ud, når siden indlæses, og når den besøgende peger på dem og klikker på dem. Du kan også definere en "aktiv" tilstand, som visuelt angiver den knap, der svarer til den aktuelle side, en besøgende får vist.

Når du klikker på indlejrede beholdere i en widget, kan du klikke flere gange på det element, du vil redigere. Læg mærke til markeringsindikatoren og de indstillinger, der vises i panelet Tilstande, for at se, hvornår du har markeret det indlejrede element, du vil ændre.

Når du er færdig med at opdatere en widget, kan du klikke ud for widget'en (et vilkårligt sted på siden), så widget'en ikke længere er markeret. Du kan også trykke gentagne gange på Esc-tasten for at bevæge dig op i widget-hierarkiet.

Konfigurer widgets vha. panelet Indstillinger

Når du har trukket en widget fra Widgets-biblioteket til en side, vises der et blåt pileikon i øverste højre hjørne af widget'en, når den er markeret. Klik på det blå pileikon for at åbne menuen Indstillinger.

Hver widget har forskellige tilgængelige indstillinger, så de indstillinger, du kan angive i menuen Indstillinger, varierer. Indstillingerne styrer widgetens funktionsmåde (du kan f.eks. vælge automatisk afspilning af et diasshow, eller at besøgende skal klikke på miniaturebillederne for at få vist større billeder) og visningen af widgeten (du kan f.eks. angive, hvilken type animeret overgang der skal bruges til visning af nye billeder).

Når du designer websites, kan du benytte disse indstillinger og samarbejde med kunden om at træffe de bedste valg til et bestemt projekt. Husk, at du altid kan vende tilbage til .muse-filen, selv når et website er blevet udgivet online, så du kan vælge en widget, klikke på det blå pileikon for at åbne menuen Indstillinger og foretage ændringer i widgeten ved at vælge nye indstillinger. Når du efterfølgende udgiver websitet igen, vises dine ændringer.

Med menuwidgets kan websitets widgets vise navnene på websitets sider dynamisk og automatisk oprette links til siderne. Det gør det meget nemt at tilføje websitenavigation på sider baseret på websiteoversigten i visningen Plan, og du skal aldrig bekymre dig om links, der ikke fungerer. Du kan også deaktivere bestemte sider, så de ikke vises dynamisk i Menuwidgets, ved at højreklikke på miniaturebilledet af en side i visningen Plan og fjerne markeringen ud for indstillingen Medtag side i navigation. Denne indstilling er aktiveret som standard (der vises et flueben ud for den, når den er aktiveret).

Du kan også vælge at konfigurere Menu-widgets manuelt, hvis du foretrækker at navngive knapperne selv og tilføje links til bestemte sider i stedet for at oprette menuelementerne automatisk i Adobe Muse. Vælg indstillingen Manuel i afsnittet Menutype i menuen Indstillinger.

Indstillingspanel for menutype
Vælg indstillingen Manuel under Menutype, hvis du vil oprette en tilpasset menu manuelt i stedet for at generere sidenavne og links dynamisk.