Tastaturalternativer til musehandlinger

Reader og Acrobat har de samme tastaturgenveje. Se Tastaturgenveje i Acrobat Hjælp for at få vist den komplette liste.

Brug en skærmlæser eller -forstørrer

Brug Indstillingsassistent til handicappede for at konfigurere Reader til enten en skærmforstørrer eller -læser.

• Vælg Rediger > Tilgængelighed > Indstillingsassistent, og vælg derefter de ønskede indstillinger på hvert skærmbillede i indstillingsassistenten.

Brug af tekst til tale-værktøjet til højtlæsning

Funktionen til højtlæsning er et TTS-værktøj (Text-to-Speech), der er indbygget i Adobe Reader. Den læser tekst op, der er i et dokumentvindue.

Hvis du vil bruge funktionen til højtlæsning, skal du bruge Adobe Reader, og du skal have installeret et TTS-program (Text-to-Speech) på dit system. Derudover skal dokumentet også være tilgængeligt, ellers kan det muligvis slet ikke læses, eller det kan blive læst i den forkerte rækkefølge.

Sådan aktiveres højtlæsning:

1. Vælg Læs højt > Aktivér Læs højt i menuen Visning.
  2. Gå igen til Visning > Læs højt, og vælg derefter den rigtige indstilling for læsning:
    • Du kan læse den aktuelle side ved at vælge Læs kun denne side.
    • Hvis du vil læse hele dokumentet, skal du vælge Læs til slutning af dokument.

Du kan få flere oplysninger om funktionen til højtlæsning under Brug af TTS-værktøj (Text-to-Speech) til højtlæsning.

Tekstomløb i en PDF-fil

Brug tekstomløb i et PDF-dokument, så det midlertidigt præsenteres som en enkelt kolonne, der svarer til bredden på dokumentruden. Denne omløbsvisning gør det nemmere at læse dokumentet.

• Vælg Vis > Zoom > Omløb for at bruge tekstomløb.

I de fleste tilfælde vises kun læsbar tekst, når dynamisk tilpasning er aktivt. Tekst, der ikke tilpasses dynamisk, omfatter formularfelter, kommentarfelter og felter til digitale signaturer samt sideartefakter som f.eks. sidetal samt sidehoved og -fod. Sider, der indeholder både læselig tekst og formular- eller signaturfelter, tilpasses ikke dynamisk. Lodret tekst tilpasses vandret.

Bemærk:

Du kan ikke gemme, redigere eller udskrive et dokument, når omløb er aktivt.

Yderligere oplysninger