For at give ekstra beskyttelse indeholder Adobe Reader XI en beskyttet tilstand og beskyttet visning, så din computer kan være sikker.  Når Beskyttet tilstand er aktiveret, kører alle de handlinger, som Adobe Reader kræver for at vise en PDF-fil, på en meget begrænset måde i et indesluttet miljø, "sandkassen".

Beskyttet tilstand

Adobe Reader XI kører som standard i beskyttet tilstand for at give ekstra sikkerhed. I beskyttet tilstand kan skadelige PDF-dokumenter ikke starte vilkårlige eksekverbare filer eller skrive til systemmapper eller registreringsdatabasen i Windows.

Du kan kontrollere status for beskyttet tilstand ved at vælge Filer > Egenskaber > Avanceret > Beskyttet tilstand.

Beskyttet tilstand er aktiveret som standard. Gør følgende for at angive indstillingerne:

1. Vælg Rediger > Indstillinger.

2. Vælg Sikkerhed (udvidet) på listen Kategorier til venstre.

3. Markér eller fjern markeringen for Aktiver beskyttet tilstand ved start i området Sandkassebeskyttelse.

• Aktivér Opret logfil for beskyttet tilstand for at registrere begivenheder. Ændringerne træder i kraft, næste gang du starter programmet
    • Klik på Vis log for at åbne logfilen

Beskyttet visning

For at give ekstra sikkerhed og undgå potentielle sikkerhedsrisici forbundet med filer, der muligvis kommer fra en usikker placering, er de fleste funktioner i Beskyttet visning deaktiveret. Du kan se PDF-filen, men ikke gøre meget andet.

I Beskyttet visning vises en gul linje øverst i Reader-vinduet. Klik på Slå alle funktioner til for at afslutte Beskyttet visning.

Oplysningslinje i Beskyttet visning
Oplysningslinje i Beskyttet visning

Gør følgende for at ændre, hvornår Beskyttet visning bruges:

1. Vælg Fil > Indstillinger.
  2. Vælg Sikkerhed (udvidet) på listen Kategorier til venstre.
  3. Vælg en indstilling for Beskyttet visning i områdetSandkassebeskyttelse:
    • Fra
    • Filer fra potentielt usikre steder
    • Alle filer

Privilegerede placeringer

Du kan føje bestemte filer, mapper og værter til privilegerede placeringer for selektivt at angive tillid til PDF-filer eller omgå sikkerhedsbegrænsninger.

Gør følgende under Privilegerede placeringer:

• For at angive tillid til alle websteder, der allerede er tillid til i Internet Explorer, skal du vælge Hav automatisk tillid til websteder fra mine Win OS-sikkerhedszoner.
  • Hvis du kun vil tilføje en eller to PDF-filer fra en placering, skal du klikke på Tilføj fil.
  • Hvis du vil oprette en mappe med flere PDF-filer, der er tillid til, skal du klikke på Tilføj mappesti eller Tilføj vært.
  • For at tillade indlæsning af data fra en webside skal du indtaste navnet på rod-URL'en. Du kan f.eks. skrive www.adobe.com, men ikke www.adobe.com/products. Hvis du kun vil angive tillid til filer fra sikre forbindelser, skal du vælge Kun sikre forbindelser (https:).