Gem, vis og søg i PDF'er

Gem PDF'er

Hvis forfatteren til PDF-dokumentet har aktiveret lokal lagring, kan du gemme en kopi af et PDF-dokument eller PDF-portefølje.

Reader-program eller webbrowser

• For at gemme en PDF skal du klikke på diskikonet  i værktøjslinjen øverst til venstre i vinduet.

Kun Reader-program

• Hvis du vil oprette en kopi af en PDF-fil, skal du vælge Fil > Gem som.

• For at gemme PDF-filen som tilgængelig tekst skal du vælge Fil > Gem som andet > Tekst.

Hvorfor kan jeg ikke gemme en PDF-fil?

Fordi PDF-forfatteren har deaktiveret lokal lagring af sikkerhedsmæssige, copyrightbeskyttede eller andre årsager.

Hvis du har brug for at gemme PDF-filen, skal du kontakte forfatteren og bede vedkommende om at aktivere lokal lagring. Du kan finde flere oplysninger under Giv Reader-brugere mulighed for at gemme formulardata i Acrobat Help.

Vis og naviger i PDF'er

Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• For at forstørre eller formindske siden skal du bruge indstillingerne zoom, forstørrelse og tilpas på værktøjslinjen øverst i vinduet.
Indstillinger for zoom, forstørrelse og tilpasning på værktøjslinjen
Indstillinger for zoom, forstørrelse og tilpasning på værktøjslinjen

• Hvis du vil gå til et bestemt sidetal, skal du angive det til højre for Vis forrige  og Vis næste  på værktøjslinjen.

• Du navigerer visuelt ved at klikke på Sideminiaturebilleder-ikonet  øverst til venstre i vinduet.

• Klik på knappen for at gå til Bogmærker-ikonet  øverst til venstre i vinduet.

Naviger hurtigt med disse indstillinger
Naviger hurtigt med disse indstillinger

• Hvis du vil angive indstillinger for rulning og visning af flere sider, skal du vælge i Reader Vis > Sidevisnings-menuen. Højreklik på værktøjslinjen Reader i browseren, og vælg Sidevisning.

Se også Få vist billeder, objekter eller 3D-modeller. Du kan finde flere oplysninger under Navigation i PDF-sider i Acrobat Help.

Zoom ind på et bestemt område

• Højreklik på dokumentet, og vælg Marquee zoom fra pop op-menuen. Træk derefter hen over det område, du vil forstørre.

• (Kun Reader-program, ikke browser) Fra Vis > Zoom-menuen skal du vælge Dynamisk zoom, Panorer og zoom eller Lupværktøj. Yderligere oplysninger om de enkelte indstillinger finder du i Justering af PDF-visninger i Acrobat Help.

Find oplysninger i en PDF-fil

Benyt en af følgende fremgangsmåder for at søge efter sideindhold:

• Højreklik på dokumentet, og vælg Find fra pop op-menuen. Indtast dit søgeord øverst til højre i vinduet, og klik på pilene for at navigere til hver forekomst.
Højreklik på dokumentet og vælg Find
Hvis du vil have vist søgefeltet, skal du højreklikke på dokumentet og vælge Find.

• Hvis du vil udføre en mere kompleks søgning efter hele ord, sætninger, kommentarer og andre indstillinger, skal du gøre et af følgende:

• Klik på kikkerten i en webbrowser  til venstre for vinduet.

• I Reader-programmet skal du vælge Rediger > Avanceret søgning.

Nederst i søgefeltet skal du klikke på Vis flere indstillinger for at tilpasse din søgning yderligere. Du kan finde flere oplysninger under Avancerede søgeindstillinger i Acrobat Hjælp.

Vis og søg i en PDF-portefølje

En PDF-portefølje er en samling af filer i forskellige formater oprettet i forskellige programmer. Du kan bruge Reader-søgeværktøjerne til at finde tekst i hele PDF-porteføljen. Skriv den tekst, du ønsker at finde i feltet Søg i værktøjslinjen PDF-portefølje. I søgeresultaterne vises alle de filer, hvor teksten blev fundet.

• For PDF-filer skal du udvide listen for at få vist resultaterne i kontekst. Klik på et søgeresultat for at gå til tekstens placering i PDF-filen.

• For andre filtyper skal du klikke på Åbn og derefter søge i filen.

Adobe

Få hjælp hurtigere og nemmere

Ny bruger?