Gem PDF-filer

Hvis forfatteren til PDF-filen har aktiveret lokal lagring, kan du gemme en kopi af en PDF-fil eller PDF-portefølje.

Reader-program eller webbrowser

• Klik på disketteikonet  i værktøjslinjen øverst til venstre i vinduet for at gemme en PDF-fil.

Kun i Reader-programmet

• Vælg Filer > Gem som > for at gemme en kopi af en PDF-fil.

• Vælg Filer > Gem som andet > Tekst for at gemme PDF-filen som tilgængelig tekst.

Hvorfor kan jeg ikke gemme en PDF-fil?

Fordi forfatteren til PDF-filen har deaktiveret funktionen gem lokalt af sikkerhedsmæssige årsager, copyrightårsager eller andre.

Hvis du vil gemme en PDF-fil, skal du kontakte forfatteren til PDF-filen og anmode vedkommende om at aktivere funktionen gem lokalt. Se Gør Reader-brugere i stand til at gemme formulardata i Acrobat Hjælp for at få flere oplysninger.

Visning af og navigation i PDF-filer

Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• For at gøre siden større eller mindre kan du bruge zoom, forstørrelse og tilpasningsindstillingerne på værktøjslinjen øverst i vinduet.
Zoom, forstørrelse og tilpasningsindstillingerne på værktøjslinjen
Zoom, forstørrelse og tilpasningsindstillingerne på værktøjslinjen

• Indtast sidenummeret til højre for knapperne Vis tidligere og Vis næste på værktøjslisten for at gå til en bestemt side.

• Klik på ikonet Sideminiaturer  øverst til venstre i vinduet for at navigere visuelt.

• Klik på ikonet Bogmærker øverst til venstre i vinduet for at gå til de relevante områder.

Naviger hurtigt med disse indstillinger
Naviger hurtigt med disse indstillinger

• Hvis du vil angive indstillinger for rulning og visning af flere sider, skal du i Reader vælge Vis > menuen Sidevisning. Højreklik på Reader-værktøjslinjen i browseren, og vælg Sidevisning.

Se også Vis billeder, objekter og 3D-modeller. Få flere oplysninger i Navigation i PDF-sider i Acrobat Hjælp.

Zoom i et bestemt område

• Højreklik på dokumentet, og vælg Markeringsrammezoom i pop op-menuen. Træk derefter henover det områder, du vil forstørre.

• (Kun i Reader-programmet, ikke i browseren) Vælg Dynamisk Zoom, Panorering og zoom eller værktøjet Zoomforstørrelsesglas i menuen Vis > Zoom. Se Tilpasning af PDF-visninger i Hjælp i Acrobat for at få flere oplysninger om hver mulighed.

Find oplysninger i en PDF-fil

Benyt en af følgende fremgangsmåder for at søge efter sideindhold:

• Højreklik på dokumentet, og vælg Find på pop op-menuen. Indtast dit søgeord øverst til højre i vinduet, og klik på pilene for navigere hen til hver forekomst.
Højreklik på dokumentet, og vælg Søg
Højreklik på dokumentet, og vælg Søg for at få vist søgefeltet.

• Benyt en af følgende fremgangsmåder for at foretage en mere kompleks søgning efter hele ord, udtryk, kommentarer m.m.:

• I en webbrowser skal du klikke på kikkerten i vinduets venstre side.

• I Reader-programmet skal du vælge Rediger > Udvidet søgning.

Klik på Vis flere indstillinger nederst i søgepanelet for at tilpasse din søgning yderligere. Se Udvidede søgeindstillinger i Acrobat Hjælp for at få flere oplysninger.

Vis og søg i en PDF-portefølje

En PDF-portefølje er en samling af filer i forskellige formater og oprettet i forskellige programmer. Du kan bruge søgeværktøjerne i Reader til at finde tekst i hele PDF-porteføljen. Skriv den ønskede tekst i boksen Søg på værktøjslinjen PDF-portefølje. I søgeresultaterne vises alle de filer, hvor teksten er fundet.

• For PDF-filer skal du udvide listen for at få vist resultaterne i kontekst. Klik på et søgeresultat for at gå til placeringen af teksten i PDF-filen.

• For andre filtyper skal du klikke på Åbn og derefter søge i filen.