Typekit on nyt Adobe Fonts, ja se sisältyy Creative Cloudiin ja muihin tilauksiin. Lisätietoja.

Creative Cloud Market on luovien käyttäjien luomien laadukkaiden ja valvottujen sisältöjen kokoelma, joka on tarkoitettu luoville ihmisille. Creative Cloudin valokuvauspainotteisen tilauksen hankkineita asiakkaita lukuun ottamatta se on kaikkien Creative Cloudin maksullista tilausta käyttävien jäsenten käytettävissä. Creative Cloud -jäsenet voivat käyttää Marketissa olevia resursseja ilmaiseksi sekä työasemissa että mobiililaitteissa (Creative Cloudiin yhteydessä olevien sovellusten kautta) ja valita niistä mieleisensä muun muassa vektorigrafiikoiden, kuvakkeiden, mallien ja käyttöjärjestelmäsarjojen uskomattomasta valikoimasta. Creative Cloudin tilaajat voivat ladata kuukausittain jopa 500 ainutlaatuista, rojaltimaksutonta resurssia. Tämän tehokkaan uuden palvelun ansiosta voit hakea jatkuvasti resursseja, jotka mahdollistavat luovien prosessien kehittämisen, käsittelyn ja muokkauksen.

Marketin käyttöä varten sinun on ensin asennettava Creative Cloud -tietokonesovellus tai tuettu mobiilisovellus, kuten Adobe Photoshop Sketch. Latausohjeet löydät artikkelista Creative Cloud ‑tietokonesovellus. Katso tämä lyhyt video-opastusohjelma ja perehdy aiheeseen tarkemmin: Creative Cloud Marketin suunnitteluresurssien käyttäminen.

Luovien resurssien hakeminen ja lataaminen

Creative Cloud -tietokonesovelluksessa voit selata tuhansia laadukkaita resursseja. Valitse Resurssit > Market. Voit myös laajentaa avattavan valikon ja hakea projektisi kannalta olennaisimmat resurssit luokan tai hakusanojen mukaan.

1. Valitse Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa Resurssit > Market.

2. Creative Cloud Marketissa on laadukkaita ja valvottuja sisältöjä, jotka on jaettu seuraaviin luokkiin:

• Sijoiteltavaksi: valokuviin perustuvia ja digitaalisia malleja, joiden ominaisuuksiin kuuluvat järjestellyt tasot ja ammattitasoinen peitto (PSD-tiedostoja).
    • Käyttöliittymät: monitasoisia PSD-tiedostoja, muun muassa täydellisiä sarjoja, lomakkeita, kaavioita, navigointisovelluksia ja pienoisohjelmia sekä mobiili- että verkkokäyttöön (PSD-tiedostoja).
    • Vektorimuodot: skaalautuvia objekteja ja muotoja, jotka integroituvat Photoshopiin, InDesigniin ja Illustratoriin (SVG-tiedostoja).
    • Kuvakkeet: sarja merkki- ja ääriviivapohjaisia, litteitä ja kolmiulotteisia symboleita tulostus-, verkko- ja paikannuskäyttöön (PNG- ja SVG-tiedostoja).
    • Kuviot: loputtomasti toistettavissa olevia geometrisiä, kuvitettuja ja kuviollisia malleja ja taustoja (PNG- ja SVG-tiedostoja).
    • Siveltimet: laadukkaita ja luonnollisia, mediakäyttöön tarkoitettuja ja abstrakteja Photoshop-siveltimiä (ABR- ja TPL-tiedostoja)

Jos haluat suodattaa resursseja, valitse luokka Market-ponnahdusvalikosta.

Market-valikossa olevien resurssien suodattaminen
  3. Jos haluat hakea resursseja, valitse ja anna hakusana.

Resurssien hakeminen

Huomautus:

Voit suodattaa ja järjestellä hakutuloksia.

4. Saat lisätietoja resurssista napsauttamalla sen pienoiskuvaa.

5. Napsauta Lataa-painiketta ja valitse kirjasto, johon haluat ladata resurssin. Voit myös luoda uuden kirjaston. Lisätietoja on artikkelissa Creative Cloud ‑kirjastot.

Kirjaston lisäksi resurssit ladataan automaattisesti myös Creative Cloud Files -kansion Market Downloads -alikansioon.

Kirjaston valitseminen tai uuden kirjaston luominen

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin hankkia Creative Cloud Marketin?

Creative Cloud Market on valokuvausjäsenyyksien (Photoshop-valokuvausjäsenyyden ja Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyyden) tilaajia lukuun ottamatta kaikkien maksullisen Creative Cloud ‑sopimuksen hankkineiden jäsenten käytettävissä. Adobe Creative Cloud Market on rajoitetun ajan kaikkien Creative Cloud -jäsenten käytettävissä Adobe Sketch -iPad-sovelluksen kautta. Maksuttoman version käyttäjät ja valokuvausjäsenyyden hankkineet jäsenet voivat selata Marketin resursseja Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella, mutta eivät voi ladata sisältöä. Creative Cloud Marketin sisällön lataamista ja käyttöä varten sinun on päivitettävä Creative Cloudin yhden sovelluksen tai kaikki sovellukset sisältävään sopimukseen.

Miksi valokuvauspainotteisen tilauksen hankkineet asiakkaat eivät voi käyttää Creative Cloud Marketia?

Creative Cloud Market on uusi etu, joka on lisätty tiettyihin maksullisiin Creative Cloud -tilauksiin, mutta se ei kuulu valokuvauspainotteisen tilauksen hankkineiden asiakkaiden oikeuksiin. Jotkin Creative Cloudin palvelut, kuten Creative Cloud Market, TypeKit ja ProSite, ovat vain Creative Cloudin yhden sovelluksen tai kaikki sovellukset hankkineiden tilaajien käytettävissä. Creative Cloud Marketin sisällön lataamista ja käyttöä varten sinun on päivitettävä Creative Cloudin yhden sovelluksen tai kaikki sovellukset sisältävään sopimukseen.

Tarvitsenko Creative Cloud -jäsenyyden?

Creative Cloud Market on kaikkien maksullisen Creative Cloud -tilauksen hankkineiden jäsenten käytettävissä. Sitä voivat käyttää kaikki yhden sovelluksen ja kaikki sovellukset sisältävän tilauksen hankkineet jäsenet tilauksen tyyppiin (yhden käyttäjän sovellus sekä työryhmä-, oppilaitos- ja yritysversio) katsomatta.  Käyttäjät voivat käyttää Creative Cloud Marketia Creative Cloud -tietokonesovelluksen kautta.

Valokuvauspainotteisen Creative Cloud -tilauksen hankkineet jäsenet eivät voi käyttää Marketia Creative Cloud -tietokonesovelluksen kautta. Maksuttoman version käyttäjät voivat selata Marketin resursseja Creative Cloud -tietokonesovelluksella, mutta eivät voi ladata sisältöä.

Lasketaanko ladatut resurssit tallennuskiintiöön?

Kyllä. Ladatut resurssit tallennetaan Creative Cloud Files -kansioon ja ne lasketaan tallennuskiintiöön. Jos ylität tallennuskiintiön, et voi ladata resursseja, ennen kuin olet poistanut vanhoja tiedostoja ja luonut jonkin verran tilaa. Katso Tiedostojen hallinta ja synkronointi.

Voinko käyttää näitä resursseja projekteissani?

Kyllä. Voit käyttää näitä yksilöllisiä resursseja projekteissasi ilman rojaltimaksuja.

Voinko kopioida tai varmuuskopioida nämä resurssit tulevaa käyttöä varten?

Kyllä, voit varmuuskopioida Creative Cloud Marketista hankitut resurssit tulevaa käyttöä varten.

Voinko jakaa nämä resurssit, kun olen ladannut ne?

Et. Vaikka resurssien käyttöön oikeutetuilta Creative Cloud -jäseniltä ei peritä rojaltimaksuja resurssien käytöstä heidän omissa julkaisuissaan, tuotannoissaan ja projekteissaan, resursseja ei kuitenkaan voi jakaa tai jaella.

Mistä Adobe hankkii sisällön Creative Cloud Marketiin?

Adobe hankkii sisällön alan luovimmilta käyttäjiltä suoraan Behancesta, luovien töiden esittelyyn ja löytämiseen tarkoitetusta johtavasta, maksuttomasta online-alustasta.

Voidaanko oma työni lisätä Creative Cloud Marketiin?

Adobe kehottaa kaikkia mahdollisia tekijöitä julkaisemaan työnsä Behancessa, jotta heidän työnsä huomataan. Adobe hakee ja valvoo tulevia sisältöjä Behancessa.