Adobe Creative Cloud -työpöytäsovelluksella voit helposti siirtää tiedostoja tietokoneesi ja Creative Cloudin verkkotallennustilan välillä sekä synkronoida tiedostoja useilta laitteilta. Tällä sivulla on vastaukset yleisiin Creative Cloud -sovelluksen vaatimuksia ja tiedostojen kanssa työskentelyä koskeviin kysymyksiin.

Minkä tyyppisiä tiedostoja voi ladata ja esikatsella Creative Cloudissa?

Creative Cloudissa voit esikatsella useita luovuuteen liittyviä tiedostotyyppejä tietokoneen, taulutietokoneen tai älypuhelimen verkkoselaimella. Esikatseltavia tiedostotyyppejä ovat esimerkiksi PSD, AI, INDD, JPG, PDF, GIF, PNG, Photoshop Touch ja Photoshop Ideas.

Mitä käyttöjärjestelmiä Creative Cloud -työpöytäsovellus tukee?

Creative Cloud -työpöytäsovelluksen järjestelmävaatimukset ovat seuraavanlaiset:

• Mac OS 10.9 ja sitä uudemmat versiot
  • Windows 7 ja sitä uudemmat versiot
  • Internetin laajakaistayhteys

Käyttäjät, jotka käyttävät Windows Vistaa ja aikaisempia versioita, tai Mac OS 10.6.8 käyttöjärjestelmää ja sitä vanhempia versioita, eivät voi asentaa Creative Cloud -työpöytäsovellusta. Heidän on käytettävä Adobe Application Manager -sovellusta.

Voiko Creative Cloud -työpöytäsovelluksen asentaa useammalle kuin yhdelle tietokoneelle käyttämällä samaa tiliä?

Creative Cloud -työpöytäsovelluksen voidaan asentaa niin monelle tietokoneelle kuin haluaa käyttämällä samaa tiliä.

Tiedostoja voi synkronoida useiden tietokoneiden välillä. Aktivointi on kuitenkin rajattu kahteen koneeseen jäsenyyden omaavaa henkilöä kohti, ja ohjelmistoa ei voi käyttää näillä laitteilla samanaikaisesti.

Lisätietoja on käyttöehdoissa. Opettele poistamaan Creative Cloud -käyttöoikeuden aktivointi tietokoneessa.

Onko tiedostokokoa rajoitettu?

Creative Cloud -työpöytäsovelluksella ladattavien tiedostojen enimmäiskoko on 5 Gt. Jos yrität ladata tätä suurempia tiedostoja, saatat saada odottamattomia virheilmoituksia.

Creative Cloud -verkkosivuston kautta ladattavien tiedostojen enimmäiskoko on 1 Gt. Jos yrität ladata tätä suurempia tiedostoja, saatat saada ilmoituksia epäonnistuneista latauksista.

Miten Creative Cloudin työpöytäsovellus suljetaan?

Kun haluat sulkea Creative Cloud -työpöytäsovelluksen, napsauta sen oikeassa yläkulmassa olevaa pistekuvaketta.

Valitse sitten valikon lopusta Lopeta.

Kun haluat käynnistää Creative Cloud -työpöytäsovelluksen uudelleen, löydät se seuraavista paikoista:

Mac OS: /Ohjelmat/Adobe Creative Cloud/

Windows 8 ja 7: C:\Ohjelmatiedostot\Adobe\Adobe Creative Cloud\ACC

Huomautus:

Kun käynnistät Creative Cloud -työpöytäsovelluksen uudelleen, käytettävissä olevien päivitysten ja asennettujen sovellusten luettelo päivittyy.

Creative Cloud -työpöytäsovellus käynnistyy automaattisesti, kun seuraavan kerran kirjaudut sisään. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä sovelluksen asetuksista.

Kun tiedostot siirretään Creative Cloud -tiedostokansioon, säilyvätkö ne samalla myös työasemalla? Ovatko ne käytettävissä myös silloin, kun yhteys katkaistaan?

Kun siirrät tiedostot työaseman Creative Cloud -tiedostokansioon ja Creative Cloud -työpöytäsovellus on käynnissä, tiedostot synkronoidaan automaattisesti Creative Cloudiin. Näet näiden tiedostojen tilan, kun tarkastelet niitä Finderissa tai Resurssienhallinnassa. Parhaillaan synkronoitavissa tiedostoissa näkyy sininen nuoli, ja Creative Cloudiin synkronoiduissa tiedostoissa näkyy vihreä tarkistusmerkki.

Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä, synkronointi keskeytyy automaattisesti ja jatkuu, kun yhteys jälleen muodostetaan. Kun internet-yhteys ei ole käytössä, voit kuitenkin muokata tiedostoja vapaasti. Valikon ja ilmaisinalueen kuvakkeet ilmoittavat, onko internet-yhteys käytössä ja synkronointi käynnissä.

Miten Creative Cloud -työpöytäsovelluksen kanssa synkronoiminen eroaa Adobe Touch -kosketussovellusten kanssa synkronoimisesta?

Creative Cloud -työpöytäsovellus synkronoi tietokoneella olevat tiedostot Creative Cloud -verkkotallennustilaan. Kun synkronointi tehdään Touch-kosketussovelluksesta käsin, sovelluksessa luodut projektit synkronoidaan Creative Cloud -verkkotallennustilaan.

Mitä tapahtuu, jos tiedostoja poistetaan Creative Cloud -tiedostokansiosta?

Tiedostojen poistot synkronoidaan Creative Cloudiin ja muihin tiliin yhdistettyihin laitteisiin. Creative Cloud -tiedostokansiosta poistetut tiedostot sijoitetaan ensin tiedostosivun arkistoitujen tiedostojen osioon. Sama koskee tiedostosivulta poistettuja tiedostoja.

Tallennuskiintiöön luetaan myös arkistoidut tiedostot, joten poista tiedostot lopullisesti, jotta saat mahdollisimman paljon tallennustilaa käyttöösi. Voit selata arkistoituja tiedostoja Creative Cloud Assets -sivuston tiedostonäkymässä. Siellä voit palauttaa tiedostoja, palauttaa niitä arkistosta tai vapauttaa tallennustilaa poistamalla tiedostot lopullisesti.

Miten tiedostoja siirretään Adoben Touch- ja Creative Cloud -sovellusten välillä?

Kun tallennat tiedostosi Creative Cloudiin, voit käyttää niitä seuraavilla laitteilla ja sovelluksilla:

• pöytäkoneet ja Creative Cloud -sovellukset
  • verkkoselaimet
  • Adobe Touch -sovellukset

Vedä tai tallenna tiedostot Creative Cloud -tiedostokansioon, jotta voit synkronoida tiedostoja pöytäkoneelta Touch-kosketussovellukseen. Napauta Touch-kosketussovelluksessa Import image (Tuo kuva) -kuvaketta, valitse Creative Cloud ja napauta ladattavaa Creative Cloud -tiedostoa.

Adobe Creative Cloudilla voit synkronoida tiedostoja myös Adobe Touch -sovelluksista pöytäkoneelle. Kaikki tiedostot, jotka ladataan Touch-kosketussovelluksesta Creative Cloudiin, sijoitetaan pöytäkoneen Creative Cloud -tiedostokansioon. Lisätietoja tiedostojen lataamisesta Creative Cloudiin Adobe Touch -kosketussovelluksista saat kohdasta Kansioiden ja kirjastojen yhteiskäyttö.

Missä järjestyksessä tiedostot synkronoituvat?

Creative Cloud -tiedostokansiossa olevat tiedostot synkronoidaan aakkosjärjestyksessä hakemistoittain.

Voiko kaksi Creative Cloud -tiliä synkronoida keskenään?

Voit tehdä yhteistyötä muiden käyttäjien kanssa ja jakaa Creative Cloud -tililläsi olevan kansion tiettyjen Creative Cloud -käyttäjien kanssa. Kaikki kutsutut käyttäjät voivat näin työstää jaetun kansion resursseja yhdessä. Käyttäjät voivat katsella, muokata, siirtää tai poistaa jaetun kansion sisältöä sekä vaihtaa resurssien nimiä. Katso lisätietoja kohdasta Kansioiden ja kirjastojen yhteiskäyttö.

Voiko Creative Cloud -tiedostokansion oletussijaintia muuttaa?

Ei. Jos siirrät tai poistat Creative Cloud -tiedostokansion Creative Cloud -työpöytäsovelluksen ollessa käynnissä, sinua pyydetään sulkemaan sovellus, jotta voit palauttaa sen manuaalisesti. Voit palauttaa sen myös automaattisesti, jolloin tililtäsi ladataan kaikki tiedostot.

Miten Creative Cloud -tiedostot synkronoidaan Creative Cloud -yhteensopivaan Touch-kosketussovellukseen?

Tähän liittyy kaksi eri työnkulkua. Synkronoi Touch-sovelluksen projektit Creative Cloudiin, ja tuo lisäksi CS-tiedostot ja -kuvat Creative Cloud -tililtä Touch-sovelluksen projekteihin.

Kosketussovellustiedostojen synkronointi – Sovellusten Adobe Photoshop Touch, Photoshop Proto, Photoshop Ideas ja Photoshop Collage uusimmat iOS-versiot tukevat synkronointia. Kun synkronointi on käytössä, Touch-sovelluksissa luodut sovellustiedostot synkronoidaan Creative Cloudiin sovelluksittain. Jos esimerkiksi luot projektin Photoshop Touch -sovelluksessa, Creative Cloudiin synkronoidaan ainoastaan Photoshop Touch (.psdx) -tiedosto. Lisäksi nämä tiedostot synkronoidaan tietokoneesi Creative Cloud -tiedostokansioon. Kun kosketussovellus-laajennukset on asennettu, avaa nämä .psdx-tiedostot Photoshopissa.

Tiedostojen tuominen – Uudet Touch-sovellukset tarjoavat eri tapoja tuoda Creative Cloud -tilille tallennettuja tiedostoja. Kun tuot tiedostoja, voit selata Creative Cloudissa tuettujen tiedostojen esikatselukuvia. Tuettuja tiedostotyyppejä ovat muun muassa PSD, JPG, PNG, AI ja INDD. Kun tuot tiedoston, Creative Cloud luo tiedostosta version ja tuo sen projektiisi. Näitä suurempia Adobe-tiedostoja ei synkronoida iOS-laitteeseen.

Kun muokattu tiedosto tallennetaan, ladataanko vain tehdyt muutokset palveluun? Vai täytyykö koko tiedoston latautumista jälleen odottaa?

Kun teet tiedostoon muutoksia, koko tiedosto synkronoituu. Eroavaisuuksiin perustuvaa ja estotason synkronointia ei tueta tällä hetkellä.

Voiko tiedoston synkronoinnin peruuttaa kosketussovelluksesta?

Kyllä. Jos haluat peruuttaa tiedostojen synkronoinnin, napauta organisointityökalun Creative Cloud -kuvaketta ja poista synkronointitoiminto käytöstä.

Kuinka synkronointia odottavien tiedostojen edistymistä voi seurata?

Kun valitset Creative Cloud -työpöytäsovelluksen kuvakkeen ilmaisinalueelta (Windows) tai valikkopalkista (Mac), näet jonossa olevien tiedostojen käsittelyn edistymisen. Näet myös synkronointiprosessin arvioidun valmistumisajan. Jos kohteen esikatselukuva on merkitty vihreällä valintamerkillä Creative Cloud -tiedostokansiossa, synkronointi on valmis. Sinisillä nuolilla merkityt uudet tai muokatut tiedostot odottavat synkronointia.

Mac-tietokoneessa näkyy, että tiedostoja synkronoidaan. Miksi valikon kuvaketta ei näy?

Jos valikon kuvake ei ole näkyvissä, kuvakkeen näkyvyys/piilotus -asetus ei ole käytössä. Ota se käyttöön Creative Cloudin Järjestelmäasetuksista.