Adobe Extension Packagerilla voit pakata omat laajennuksesi ennen niiden lähettämistä Adobelle jaeltaviksi Adobe Exchange -sivustossa. Voit ladata Adobe Exchange Packagerin kirjautumalla Adobe-tunnuksellasi Adobe Exchange Producer -portaaliin. Testaa laajennuksen pakkaamisen jälkeen pakkauksen toiminta asentamalla se omalle koneellesi. Laajennusten tekemisen ja testaamisen ohjeita on Adobe Exchange -sivustossa olevassa Exchangen ohjeessa (www.adobe.com/go/exchange_fi). Kun olet tehnyt ja testannut laajennuksesi, voit pakata ja lähettää sen.

Lisäresursseja laajennusten luomiseen löydät kohdista Extending Dreamweaver Help ja Extending Flash Help.

Laajennusten ja tiedostomuotojen tyypit

Extension Manager tukee seuraavantyyppisiä laajennuksia ja tiedostomuotoja. Tietoja laajennusten asennustiedostojen luonnista on Extension Manager CS Configuration Reference -oppaassa, joka on ladattavissa Adoben sivustosta osoitteesta www.adobe.com/go/em_file_format_fi.

Tavallinen laajennus

Mikä tahansa laajennus, joka ei ole Creative Cloud -laajennus. Voit pakata tavalliset laajennukset ZXP-muotoon.

Creative Cloud -laajennus

Verkkopalvelu, jota käytetään suoraan Creative Cloud -sovelluksesta, esimerkiksi Laajennus-valikon paneelista. Sekä Adoben kehittäjät että muut kehittäjät voivat luoda näitä laajennuksia. Creative Cloud -laajennuksissa on oltava julkaisijan varmennettu allekirjoitus. Esimerkiksi CSXS_Adobe.zxp on Adoben allekirjoittama zip-pohjainen Creative Cloud -laajennus.

Risteämälaajennus

Yhdistää Creative Cloud -laajennusten toimintopaneelit tiukasti tuotteeseen. Esimerkiksi Dreamweaverin kelluvassa paneelissa voit esikatsella sivuja Internet-selaimissa. Risteämälaajennuksiin kuuluu sekä tavallisia laajennuksia että Creative Cloud -laajennuksia.

MXI

XML-tiedosto, joka määrittää laajennuksen attribuutit, mukaan lukien laajennuksen nimen, sen kuvauksen, versionumeron ja tyypin. Tiedosto myös määrittää jokaisen laajennukseen kuuluvan tiedoston, mukaan lukien esimerkiksi mahdollisen mukautetun kuvakkeen. Laajennuksen kuvauksen määrittämisessä voit käyttää HTML-koodia tekstissä tai linkkiä paikalliseen HTML-tiedostoon. Voit myös luoda linkin ulkoiseen HTML-sivuun, jos käyttäjällä on Internet-yhteys.

ZXP

Zip-pohjainen pakettimuoto, joka voi sisältää laajennuksen julkaisijan osoittavan digitaalisen allekirjoituksen.

MXP

Perinteinen pakettimuoto Extension Managerin tukemille laajennuksille. Tämä muoto on poistettu versiosta CS6 eikä sitä enää tueta CC:ssä. Voit muuntaa vanhat MXP-paketit ZXP-muotoon valitsemalla Extension Manager CS6:sta Työkalut > Muunna MXP-laajennus ZXP-laajennukseksi.

Laajennuksen pakkaaminen (vain CS6 ja aiemmat versiot)

Pakkaa tavallinen tai hybridilaajennus toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Huomautus:

Extension Manager ei tue Creative Suite -laajennusten pakkaamista. Nämä laajennukset voidaan luoda Creative Suite SDK:lla.

1. Testaa laajennuksesi huolellisesti.
  2. (Valinnainen) Luo kuvake, joka näkyy laajennuksesi vieressä Extension Managerissa. Tee kuvake PNG- tai GIF-muotoon ja kokoon 24 pikseliä x 24 pikseliä.

Jos et lähetä omaa kuvakettasi, käytetään oletuskuvaketta.

3. Kopioi kaikki laajennuksesi tiedostot esityskansioon, jotta pakkaaminen olisi helpompaa.

Tiedostot voivat olla eri tasoilla kansiohierarkiassa. Määritä jokaiselle tiedostolle polku, joka on suhteellinen asennustiedostoon käyttämällä <file>-merkkiä laajennuksen asennustiedostossa (MXI-tiedosto - katso seuraava vaihe). On kuitenkin helpompaa pitää kirjaa kaikista tiedostoista, jos et yritä pakata niitä suoraan niiden asennuskansioista Configuration-kansiossa.

4. Luo asennustiedosto (tiedostotunniste -mxi) laajennuksellesi.
  5. Valitse Extension Managerissa Tiedosto > Pakkaa ZXP-laajennus.

6. Valitse näyttöön tulevasta tiedoston valintaikkunasta MXI-tiedosto ja sitten Avaa.

7. Valitse tallennussijainti pakkaustiedostolle ja anna sille nimi (tiedostotunniste .zxp) ja napsauta Tallenna-painiketta.

Huomautus:

Laajennuksen pakkaustiedoston nimessä ei saa olla välilyöntejä. Nimen pitää kelvata sekä Windows- että Mac OS -ympäristöissä.

Extension Manager luo pakkaustiedoston, joka sisältää pakatut versiot laajennuksen käyttämistä tiedostoista, mukaan lukien MXI-tiedostosta.

8. Varmista, että laajennus toimii halutulla tavalla asentamalla ja testaamalla laajennus.

Lähetä laajennus

1. Valitse Extension Managerissa Tiedosto > Lähetä laajennus.

Adobe Exchangen lähetyssivu avautuu selaimeesi.

2. Noudata sivun ohjeita ja jatka, kunnes saat vahvistusviestin.