Vastauksia usein kysyttyihin Adobe Muse CC:tä koskeviin kysymyksiin.

Perusteet

Mikä Adobe Muse CC on ja kenelle se on tarkoitettu?

Adobe Muse CC:n avulla suunnittelet ja julkaiset HTML-web-sivustoja kirjoittamatta koodia. Se sopii erinomaisesti suunnittelijoille, jotka haluavat luoda kaikille selaimille ja kaikenkokoisille näytöille hyvin sopivia vapaamuotoisia verkkosivustoja. Voit aloittaa muokkauksen Adobe Comp CC:llä missä tahansa tehokkaan Adobe CreativeSync -integraation ansiosta. Creative Cloud Librariesin avulla voit käyttää suunnitteluresursseja, kuten vektorigrafiikkaa ja tyylejä, sekä hankkia valokuvia Adobe Stock -palvelusta.

Koska Adobe Muse on osa Creative Cloudia, saat käyttöösi kaikki uusimmat päivitykset heti, kun ne ovat saatavana. Lue lisää Creative Cloudista.

Mistä saan lisätietoja uusista ominaisuuksista?

Katso tiedot Uudet ominaisuudet -sivulta.

Miten Adobe Muse CC poikkeaa aiemmista versioista?

Voit vertailla eri versioiden ominaisuuksia tutustumalla Adobe Musen uusien ominaisuuksien yhteenvetoon.

Tekniset kysymykset

Mitkä ovat Adobe Muse CC:n järjestelmävaatimukset?

Katso lisätietoja järjestelmävaatimuksista.

Mitkä ovat Adobe Muse CC:n käyttöehdot?

Miten moneen tietokoneeseen voin asentaa Adobe Muse CC:n?

Voit asentaa Adobe Muse CC:n ensisijaiseen tietokoneeseesi ja yhteen varatietokoneeseen, kunhan et käytä ohjelmistoa samanaikaisesti molemmissa tietokoneissa. Se tukee molempia käyttöjärjestelmiä samanaikaisesti (Mac/Mac, Mac/PC tai PC/PC).

Kun Adobe Museen on saatavana päivitys, onko se pakko asentaa?

Ohjelmiston uutta versiota ei ole pakko asentaa, mutta sitä suositellaan. Päivitykset saattavat sisältää uusia ominaisuuksia tai koodin parannuksia, jotka ovat ensisijaisen tärkeitä, kun luodaan standardien mukaista sisältöä.

Voinko muuttaa Adobe Musen käyttöliittymän tummasta vaaleaksi?

Adobe Muse CC:n tumma käyttöliittymä vastaa Adoben muita ammattilaistuotteita, kuten Photoshop CC, Illustrator CC ja InDesign CC. Voit muuttaa kirkkautta helposti Asetukset-valintaikkunassa: valitse Muokkaa > Asetukset ja valitse jokin toinen väriteema.

Miten voin liittyä Adobe Muse CC -beetaohjelmaan?

Voiko Adobe Muse CC -sivustoja hakea hakukoneilla, kuten Google, Yahoo! ja Bing?

Adobe Muse CC luo automaattisesti hakukoneille optimoidun sivustokartan riippumatta siitä, sijaitseeko sivusto Adoben palvelimessa. Voit parantaa sivuston löydettävyyttä myös muun muassa metatietojen, avainsanojen ja merkintöjen avulla. Katso lisätietoja Adobe Muse CC -sivuston optimoinnista hakukoneita varten.

Missä selaimissa Adobe Muse CC -sivustot toimivat?

Adobe Muse CC luo selainriippumatonta lähdekoodia, joten voit keskittyä suunnitteluun. Adobe Muse -työryhmä testaa ja optimoi sisältöä tällä hetkellä seuraavissa selaimissa:

• Chromen viimeisimmät versiot (Mac OS, Windows ja Android)
  • Apple Safarin viimeisimmät versiot (Mac OS ja iOS)
  • Internet Explorer 11 ja Edge (Windows)
  • Firefoxin viimeisimmät versiot (Mac OS ja Windows)
  • Androidin viimeisimpien versioiden oletusselain

Voinko integroida Adobe Muse CC -sivustoon esimerkiksi WordPress- tai Tumblr-blogin?

Kolmannen osapuolen blogin voi integroida Adobe Muse -sivustoon muutamalla tavalla. Voit luoda blogin esimerkiksi WordPressillä tai Tumblrilla, tallentaa upotuskoodin ja integroida sen Adobe Muse CC -sivustoon upotetuksi elementiksi valitsemalla Objekti > Lisää HTML. Tästä opetusohjelmasta (ja harjoitteluun tarkoitetuista esimerkkitiedostoista) saat tietoja siitä, kuinka voit lisätä blogin Adobe Muse CC -sivustoon. Adobe Musen Add-Onien sivulta voit ladata Adobe Musen kumppanien ja suunnitteluyhteisön maksuttomia ja maksullisia widgetejä.

Miten Googlen mobiilihaun luokituksen muutokset vaikuttavat Musella luotuihin sivustoihin?

Google ilmoitti helmikuussa lisäävänsä mobiiliehtoja luokitukseensa 21.4.2015 alkaen. Osana tätä muutosta Googlen Webmaster Tools on päivitetty siten, että se tunnistaa sivustosi sivut, joihin uudet mobiiliehdot vaikuttavat. Lisätietoja on tässä blogijulkaisussa, joka sisältää havaintojamme ja suosituksia, joiden avulla voit parantaa Adobe Muse -sivustosi mobiilikäytettävyyttä tarvittaessa.

Miten voin luoda omia upotetun koodin widgetejä Adobe Muse CC -sivustooni?

Voit katsoa lisätietoja upotetun koodin widgetien luomisesta GitHubista.

Voinko lisätä Adobe Muse CC -sivustooni toimintoja, joita se ei tue suoraan?

Adobe Muse CC:tä voi laajentaa upotettavalla HTML-koodilla. Lisäksi suunnitelma voi sisältää mukautettua JavaScript- ja CSS-koodia, kun ensin luot oman widgetin eli MuCow-widgetin. Lisätietoja on tällä Github-sivulla. Adobe Musen Add-onien sivulta voit ladata Adobe Muse -kumppanien ja suunnitteluyhteisön uusia mukautettuja ja tyyliteltyjä widgetejä ja suunnitteluelementtejä.

Miten voin luoda lomakkeita Adobe Musella?

Voit luoda ja mukauttaa lomakkeita sivustoille isännöintipalvelusta riippumatta käyttämällä widgetkirjaston lomakekansion widgetejä. Näet tämän käytännössä katsomalla Yhteydenottomakkeen lisäys -opetusohjelman.

Voiko koodia viedä Musesta HTML-muokkausohjelmiin?

Adobe Musea ei ole tarkoitettu koodinluontityökaluksi, jonka koodia voi käsitellä muualla. Suosittelemme, että teet kaikki sivuston muokkaustoimet Adobe Musessa mieluummin kuin niin, että veisit sivuston ja muokkaisit sen koodia muualla. Käyttämällä aina Adobe Musea voit käyttää kaikkia sen toimintoja sivuston päivittämiseen. Jos alat muuttaa Adobe Musessa luotua sisältöä, et voi palata takaisin, ellet halua tehdä muutoksia uudelleen aina, kun viet sivuston Adobe Musesta. Musen luomaa HTML-koodia ei ole optimoitu manuaalista muokkausta varten.

Voinko luoda Adobe Musella responsiivisia sivustoja?

Kyllä, voit luoda Adobe Musella mihin tahansa näyttökokoon mukautuvia sivustoja. Katso artikkelia Responsiivinen sivusuunnittelu Adobe Musessa.

Voinko lisätä sivustoon parallaksivieritystehosteita?

Adobe Muse sallii monenlaisten vieritystehosteiden käytön sivustoissa. Liikevierityksellä kohteet liikkuvat eri suuntiin eri nopeuksilla, kun hiiren rullaa siirretään tai näyttöä pyyhkäistään sormella. Kun käytät peittävyyttä, kohteet tulevat näkyviin ja häviävät näkyvistä vieritettäessä. Voit myös lisätä vieritystehosteita Adobe Edge -animaatioihin ja diaesityksiin. Opettele käyttämään vieritystehosteita tämän opetusohjelman avulla.

Palveluntarjoajat

Onko minun valittava palveluntarjoajaksi Adobe?

Vaihtoehtoja on useita. Voit valita Adobe Muse CC -sivuston palveluntarjoajaksi Adoben tai muun haluamasi palveluntarjoajan.

• Jos haluat palveluntarjoajaksi Adoben, valitse Julkaise, luo tai anna Adobe ID ja seuraa ohjeita.
  • Jos haluat käyttää toista palveluntarjoajaa, luo sivuston tiedostoista paikallinen kopio valitsemalla Tiedosto > Vie HTML-tiedostona ja siirrä tiedostot haluamasi palveluntarjoajan palvelimeen.

Kun julkaisen sivuston Adobe Muse CC:ssä, joudunko maksamaan sen isännöinnistä Adobelle?

Voit julkaista tilapäisen sivuston Adobe Muse CC:ssä Adoben isännöintiympäristössä maksutta kokeilujakson aikana. Siten voit lähettää toimivan URL-osoitteen asiakkaalle tarkistettavaksi. Kaikkien Adoben palvelimessa kokeilutilassa olevien sivustojen toimialue on businesscatalyst.com. Jos otat sivuston käyttöön maksamalla kuukausittaisen isännöintimaksun, voit siirtää sivuston haluamallesi toimialueelle ja poistaa alitoimialueen businesscatalyst.com. Voit myös viedä HTML-sivut ja siirtää ne haluamasi palveluntarjoajan palvelimeen.

Jos olet ostanut Creative Cloud -jäsenyyden viimeistään 30.4.2015, Creative Cloud - Kaikki sovellukset -jäsenyys sisältää enintään viiden perussivuston ylläpidon, ja Adobe Muse CC:n Yksi sovellus -jäsenyys sisältää yhden perussivuston ylläpidon.

Isännöinti Adoben palvelussa koskee ainoastaan Adobe Muse CC:n Yksi sovellus -jäsenyyttä tai voimassa olevaa Creative Cloud -jäsenyyttä, joka on ostettu viimeistään 30.4.2015. Lue lisää Adobe Business Catalyst -vakiosopimuksesta.

Voiko jo julkaistun Adobe Muse CC -sivuston siirtää toisen palveluntarjoajan palvelimeen?

Kyllä. Minkä tahansa asiakassivuston lähdekoodin, kuten Adobe Muse CC:ssä suunnitellut sivut ja niiden julkaistun HTML-, CSS- ja JavaScript-koodin, voi ladata tavallisella FTP-ohjelmalla. Kun tietokoneessasi on paikallisen juurikansion kopio, voit yhdistää uuden palveluntarjoajan palvelimeen ja lähettää sivuston FTP-ohjelmalla uuteen isännöintiympäristöön.

Voinko isännöidä Adobe Muse CC:llä luotuja sivustoja muissa isännöintipalveluissa?

Kyllä, voit suunnitella sivustoja Adobe Muse CC:llä ja julkaista niitä jonkin toisen palveluntarjoajan ympäristössä. Toimi näin: Tallenna sivuston tiedostot paikalliseen kansioon tietokoneessa valitsemalla Tiedosto > Vie HTML-tiedostona. Voit myös valita Tiedosto > Lähetä FTP-isäntäkoneeseen ja antaa isäntäkoneen FTP-tiedot.

Kielet

Mitkä Adobe Muse CC -kieliversiot ovat saatavana?

Adobe Muse CC on tällä hetkellä käytettävissä seuraavilla kielillä:

• brasilianportugali
  • tšekki
  • tanska
  • hollanti
  • amerikanenglanti
  • kansainvälinen englanti
  • suomi
  • ranska
  • saksa
  • italia
  • japani
  • korea
  • norja
  • puola
  • venäjä
  • espanja
  • ruotsi
  • perinteinen kiina
  • turkki
  • yksinkertaistettu kiina

Jos valitsen uuden kielen, kun jäsenyyteni on jo alkanut, mitä tapahtuu?

Adobe Muse CC:n käyttöliittymä päivittyy automaattisesti valitun kieliseksi. Tämä ei vaikuta aiemmalla kieliversiolla luotuihin tiedostoihin.

Voinko vaihtaa takaisin kieleen, jolla aloitin jäsenyyteni?

Kyllä, valitse vain haluamasi kieli uudelleen Asetukset-valikosta. Adobe Muse CC -käyttöliittymä päivittyy automaattisesti.

Maksuttomat kokeilut

Mistä saan Adobe Muse CC:n kokeiluversion?

Maksuttomalla Creative Cloud -jäsenyydellä voit ladata InDesign CC:n ja muiden Creative Cloudiin sisältyvien sovellusten kokeiluversion. Kun päivität Kaikki sovellukset -jäsenyyteen, pystyt lataamaan jokaisen Creative Cloud -sovelluksen täyden version.

Milloin Adobe Muse CC -kokeilujaksoni alkaa?

Kokeilujakso alkaa, kun olet asentanut Adobe Muse CC:n, kirjautunut Adobe ID -tunnuksella, käynnistänyt ohjelmiston ja valinnut Aloita 30 päivän maksuton kokeilu nyt.

Voinko muuntaa kokeiluversion maksulliseksi jäsenyydeksi?

Kyllä. Voit muuntaa kokeiluversion Creative Cloudin Kaikki sovellukset -sopimukseksi tai Yksittäisen sovelluksen sopimukseksi hankkimalla sen Creative Cloud -sivustosta. Kun olet hankkinut jäsenyyden, tietokonesovelluksen kokeiluversio lisensoidaan automaattisesti, kun se käynnistetään uudelleen.

Onko käytettävissä resursseja, joilla voin arvioida kokeiluversiota?

Kyllä. Jos olet valinnut, että vastaanotat sähköpostitietoja Adobelta, voit saada sähköpostisarjan, jossa on ohjeita koekäytön mahdollisimman tehokasta hyödyntämistä varten. Myös Adobe Muse CC:n Opettelu & tuki -sivulla on lisätietoja opastusohjelmista, joiden avulla pääset alkuun.

Saanko kokeiluversioon teknistä tukea tai ohjeita?

Adoben tekninen tuki auttaa sinua Adoben tuotteiden kokeiluversioiden asennuksessa ja asennukseen liittyvien ongelmien määrityksessä. Puhelin- ja web-tukea on saatavana vain ohjelmiston ostaneille rekisteröidyille käyttäjille. Lisäavuksi suosittelemme Adobe Muse CC:n tukifoorumia, josta löydät tarvitsemasi vastaukset nopeasti. Hakukelpoiseen sisältöön kuuluvat perusteelliset, tuotekohtaiset Tuki-tiedostot, jotka ovat aina kuuluneet toimitukseen, sekä Adoben ja ulkopuolisten toimittajien lisäsisältöä. Nämä ovat Adoben ja suunnittelu- ja tuotantoyhteisöjen asiantuntijoiden valitsemia.

Kuinka poistan kokeiluversion asennuksen?

Jos haluat poistaa kokeiluversion asennuksen, sulje kaikki tietokoneessa käynnissä olevat Adobe-ohjelmistot ja toimi seuraavasti: Jos käytät Windows®-käyttöjärjestelmää, avaa Windowsin ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauta Lisää tai poista sovellus -kuvaketta. Valitse poistettava tuote, napsauta Muuta tai poista ohjelmia -vaihtoehtoa ja toimi näytön ohjeiden mukaan.

Jos käytät Mac OS -käyttöjärjestelmää, kaksoisosoita tuotteen asennusohjelmaa kansiossa Ohjelmat > Apuohjelmat > Adobe Installers. Todenna itsesi järjestelmänvalvojana, valitse Uninstall Components (Poista osien asennus) ja toimi näytön ohjeiden mukaan.

Ostotiedot

Miten voin ostaa Adobe Muse CC:n?

Katso lisätietoja ostovaihtoehdoista Creative Cloudin tilaussivulta.

Mitä Adobe Muse CC maksaa?

Adobe Muse CC on saatavana Creative Cloudin Yksi sovellus -jäsenyyden tai Kaikki sovellukset -jäsenyyden kautta, ja lisäksi voit valita kuukausi- tai vuosisopimuksen. Lisätietoja on Creative Cloudin tilaussivulla. Kun olet valmis julkaisemaan sivuston, voit valita kolmannen osapuolen isännöintipalvelun tai Adoben. Sivuston ylläpidosta peritään lisämaksuja valitsemasi ylläpitopalvelu tarjoajan mukaan. Jos olet ostanut Creative Cloud -jäsenyyden viimeistään 30.4.2015, Creative Cloud - Kaikki sovellukset -jäsenyys sisältää enintään viiden perussivuston ylläpidon, ja Adobe Muse CC:n Yksi sovellus -jäsenyys sisältää yhden perussivuston ylläpidon.

Isännöinti Adoben palvelussa koskee ainoastaan Adobe Muse CC:n Yksi sovellus -jäsenyyttä tai voimassa olevaa Creative Cloud -jäsenyyttä, joka on ostettu viimeistään 30.4.2015. Lue lisää Adobe Business Catalyst -vakiosopimuksesta.

Voinko luoda sivustoja Adobe Muse CC:llä ostamatta muita Creative Cloud -tuotteita?

Kyllä. Valitse vain Yksi sovellus -jäsenyys, kun liityt Creative Cloudiin. Muista, että sivuston isännöinti on maksullista, sijaitsipa sivusto Adoben tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajan ympäristössä.

Onko Adobe Muse CC saatavana julkisen sektorin ja oppilaitosten asiakkaille?

Adobe Muse CC on saatavilla osana Creative Cloud -jäsenyyttä, johon sisältyvät tilaukset oppilaitoksilleyrityksille ja julkishallinnolle.

Milloin jäsenyys alkaa?

Jäsenyys alkaa heti, kun ostotapahtuma on valmis Adobe Storessa ja jäsenyyden hinta on veloitettu luottokortilta.

Adobe Musen käytön aloittaminen

Onko käytettävissä opastusohjelmia, joiden avulla voin opetella käyttämään Adobe Muse CC:tä?

Adobe Muse CC:n Opettelu & tuki -sivulla on kaikki, mitä tarvitset alkuun pääsemiseksi. Siinä on käytettävissä videoita ja yksityiskohtaisia opastusohjelmia sekä Adoben kattava tuotetuki ja käyttäjäyhteisö.

Mistä saan vastauksia teknisiin kysymyksiin?

Mistä löydän Adobe Musen ohjeita ja opastusohjelmia?

Adobe Musen ohjesivulla on runsaasti opastusohjelmia, ohjeartikkeleita ja paljon muuta.

Voinko luoda sivustoon vain jäsenille tarkoitetun alueen Adobe Muse CC:llä?

Adobe Muse CC ei tue alun perin käyttäjätunnuksia ja salasanoja, mutta sivun voi suojata salasanalla käyttämällä yksinkertaista leikattavaa ja liitettävää kolmannen osapuolen JavaScript-koodia. Lue lisää Adobe Muse -foorumilla. Adobe Musen Add-Onien sivulta voit ladata Adobe Musen kumppanien ja suunnitteluyhteisön maksuttomia ja maksullisia salasanasuojauswidgetejä.

Miten voin luoda verkkokauppasivuston Adobe Muse CC:llä?

Katso ostoskorin lisäysohjeet Adobe Muse CC -esityksestä How Did You Build That Shopping Cart? Adobe Musen Add-Onien sivulta voit ladata Adobe Musen kumppanien ja suunnitteluyhteisön maksuttomia ja maksullisia verkkokauppawidgetejä.

Sivustoni sijaitsee Adoben isännöintiympäristössä. Miten saan tiedon päivityksistä ja mahdollisista käyttökatkoksista?

Näet Adoben isännöimien Adobe Muse CC -sivustojen ajantasaiset tiedot Adobe Muse CC -foorumeilta.

Miten pidän yhteyttä Adobe Muse CC -yhteisöön?

Voit pitää yhteyttä seuraavilla tavoilla:

Mihin otan yhteyttä, jos minulla on kysyttävää Adobe Muse CC -ohjelmistosta?

Jos sinulla on kysyttävää Adobe Muse CC -ohjelmiston käytöstä, käytä Adobe Muse CC -foorumeita.

Mihin otan yhteyttä, jos haluan ehdottaa uutta ominaisuutta tai päivitystä?

Jos haluat pyytää uutta ominaisuutta tai päivitystä, julkaise ideasi Adobe Muse CC -foorumeilla.