Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Nämä usein kysytyt kysymykset on koottu foorumin tiedoista ja niitä tarkistetaan määräajoin.

Ulkoisten valmistajien pienoisohjelmat toiminnoille, joille ei ole tukea Musessa

Tee hakuja sivustossa musewidgets.com, joka sisältää valikoiman ladattavissa olevia pienoisohjelmia. Se tarjoaa myös mahdollisuuden etsiä ilmaisia ​​pienoisohjelmia.

Jos pienoisohjelmaa ei ole saatavilla, Muse-pienoisohjelman hakemistokyselyn avulla voit selvittää miksi ei tai pyytää uuden pienoisohjelman luomista.

Vieritystoimintojen käyttö

Katso Danielle Beaumontin vieritystoimintoja koskeva englanninkielinen opetusvideo: Vieritystoimintojen ymmärtäminen

Blogien integrointi Adobe Museen

Katso ulkopuolisen blogin lisäämistä käsittelevä ohje, jossa kuvataan Nomad Dreamersin pienoisohjelman liittäminen integrointi Adobe Museen.

Mitkä ovat parhaat mitat asettelun suunnittelussa? Miten keskeytyskohtia käytetään Musessa?

Kukin keskeytyskohta lisää sivulle sisältöä, joka kuuluu sivuun ja joka
ladataan. Tarkoitus on välttää sisällön monistamista keskeytyskohtien välillä ja käyttää eri keskeytyskohdissa samaa elementtiä uudelleen mahdollisimman kattavasti.

Jos sivulle lisätään vain keskeytyskohtia ja samalla muihin keskeytyskohtiin kuuluvia elementtejä
vain siirretään tai niiden kokoa muutetaan, sivun koko ei kasva juurikaan.Jos kuitenkin joka keskeytyskohtaan lisätään sisältöä, joka piilotetaan muissa keskeytyskohdissa, keskeytyskohtien sisältö monistuu, mikä lisää sivuston kokoa huomattavasti.

Sisällön monistamista kannattaa välttää myös siksi, että se vaikuttaa hakukoneoptimointiin – sisällön monistamisesta
rankaistaan. Tällaisen sivuston ylläpito voi myös olla erittäin työlästä. Sen sijaan voit
käyttää samaa tekstiruutua ja muokata sen tyyliä eri keskeytyskohtia varten.

Näkymäporttia skaalaus käynnistyy, jos sivu on saavuttanut pienimmän kokonsa mutta on silti puhelimen leveyttä suurempi. Näkymäportin skaalauksen ansiosta koko sivu voidaan näyttää puhelimella kerralla ilman vaakavierityspalkkeja. Jos muutat pöytäkoneen selaimen leveyden vastaamaan puhelimen leveyttä ja näet vaakavierityspalkin (joko siksi, että kiinteä sisältö on näyttöä leveämpi, tai siksi, että olet saavuttanut sivun vähimmäisleveyden), puhelimella näytettäessä samaan sivuun käytetään näkymäportin skaalausta.

Miksi responsiivisella sivustolla näkyy valkoiset ruudut sivun oikeassa laidassa ja alalaidassa, kun sitä katsotaan iPadilla, mutta muilla laitteilla se näkyy oikein?

Valkoinen kaistale tarkoittaa yleensä, että sisältö on näyttöä leveämpi laitteen sivun sivun leveydellä. Kyseessä voi esimerkiksi olla kiinteän levyinen elementti, joka tietyllä sivun leveydellä muuttuu yhtäkkiä sivua leveämmäksi. Valkoinen osa on selaimen täyttökuva. Muilla laitteilla sitä ei näy, koska niiden leveys on eri.

Jos katsot sivuasi pöytäkoneella ja muutat koon selainikkunan vastaamaan leveydeltään iPadin leveyttä, näet vierityspalkin (kun vierität oikealle, näet valkoisen kaistaleen). Se, että näet sen iPadilla heti, johtuu mahdollisesti näkymäportin skaalauksesta.

Keskeytyskohtiin liittyvät parhaat käytännöt

Seuraavat englanninkieliset artikkelit tarjoavat hyvän yleiskuvan keskeytyskohtien käytöstä:

CSS:n mukauttaminen koodin mukauttamiseksi Adobe Musessa

Paranna Adobe Musessa luotujen sivustojen hakukoneoptimointia

Paikallisten videoiden lisääminen Muse-sivuille

Käytä seuraavia pienoisohjelmia:

Ankkurien käyttö

Monitilaisen valikon suunnittelu

FTP-ongelmat Adobe Musen käytössä

Verkkosivustolla on ylimääräistä tilaa tai laitteessa näkyy väärä asettelu

Kirjasinongelmien vianmääritys Adobe Musessa

Googlen Recaptcha-palvelun käyttö Adobe Musessa

Palautelomakkeen luominen Musessa ja sen liittäminen tietokantaan

Lomakepienoisohjelman kautta lähetetty sähköpostiviesti ei tullut perille

Pysyvien ylä- ja alatunnisteiden tai siirtymisvalikkojen luominen

Responsiiviset diaesitykset

Videoiden upottaminen sivustolle

Taulukkojen luominen Adobe Musessa

Adobe Muse ei tällä hetkellä tarjoa mahdollisuutta luoda taulukoita. Taulukko on luotava Adobe Musen ulkopuolella ja lisättävä sivulle valitsemalla Objekti > Lisää HTML. Lisätietoja saat kohdasta Taulukon luominen Adobe Musessa.

Katso lisätietoja taulukon lisäämisestä Adobe Muse -sivustolle taulukkojen luomista käsittelevästä foorumikeskustelusta.

Kirjautumissivun luominen

Tällä hetkellä Adobe Musessa ei ole mahdollista luoda kirjautumis- tai rekisteröitymissivua käytettävissä olevien oletuspienoisohjelmien avulla. Katso tästä foorumikeskustelusta tarkemmat tiedot siitä, miksi Adobe Musessa ei ole mahdollista luoda kirjautumissivua.