Tässä artikkelissa annetaan ohjeet ”Palvelinta ei löydetty” -virheen ratkaisemiseen Adobe Musessa.

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Ongelma

Näet virheilmoituksen ”Yhteyttä palvelimeen ei voitu muodostaa”, kun yrität kirjautua Adobe Museen. Tämä virhe voi tapahtua, kun tietokoneella ei ole verkkoyhteyttä. Se voi tapahtua myös silloin, Adobe Muse ei pysty käyttämään URL-osoitteita, joita tarvitaan Adobe ID -tunnuksen tunnistusta varten.

Adobe Muse -virhe: Yhteyttä palvelimeen ei voitu muodostaa
Adobe Muse -virhe: Yhteyttä palvelimeen ei voitu muodostaa

Ratkaisu

Kirjautuminen Adobe Museen Adobe ID -tunnuksella edellyttää internet-yhteyttä. Jos internet-yhteys on muodostettu ja näet tämän virheen, on todennäköistä, että useat kirjautumiseen vaaditut URL-osoitteet on estetty.

Varmista, että Muse-ohjelmisto voi avata seuraavat sivut, jotta Adobe ID -tunnus voidaan todentaa:

• https://na1mbls.licenses.adobe.com
  • https://ims-na1.adobelogin.com
  • https://adobeid-na1.services.adobe.com
  • https://na1r.services.adobe.com

Näiden URL-osoitteiden estoon on kolme yleistä syytä:

• palomuuriohjelmisto (kuten Windowsin palomuuri)
  • virusten/haittaohjelmien torjuntaohjelma
  • yrityksen IT-ympäristö.

Lisää edellä mainitut URL-osoitteet sallittujen luetteloon tai salli ne muuten palomuuriohjelmistossa, jotta Adobe Musella varmasti on niihin pääsy. Varmista myös, että virusten/haittaohjelmien torjuntaohjelma ei estä Adobe Musea muodostamasta internet-yhteyttä. Jos olet yritysverkossa, ota yhteyttä IT-osastoon varmistaaksesi, että edellä mainitut URL-osoitteet ovat tavoitettavissa.

Jos mikään edellä kuvatuista ratkaisuista ei ratkaise kirjautumisongelmaa, aloita verkkojuttelu tukihenkilön kanssa. Jos haluat käyttää Adobe Musen verkkojuttelua, siirry osoitteeseen http://helpx.adobe.com/fi/contact/index.html ja

1. valitse tuotevalikosta Adobe Muse
  2. Valitse Mihin tarvitset apua -ponnahdusvalikosta vaihtoehto Tuotteen tai palvelun käyttäminen.
  3. Valitse Tarvitsen edelleen apua.