Tässä dokumentissa on tietoa Adobe Musen tunnetuista ongelmista ja korjatuista vioista sekä linkkejä tilapäisratkaisuihin soveltuvin osin.

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Maaliskuun 2018 (18.1) version tunnetut ongelmat

• Kun lisäät yhteydenottolomakkeen Recaptcha v2.0:lla Lightbox- tai työkalupalkkipienohjelmassa, recaptcha ei toimi. Lomakkeet eivät toimi, kun sivuston kävijät yrittävät lähettää lomakemerkinnän.
  • Kun lisäät Valikko-pienohjelman sivullesi ja valitset tyypiksi manuaalinen, koonmuuttamiskäytäntö ei ole käytössä. Tämä ongelma ilmenee, kun valikossa on yhtenäinen välistys, Näytä oikea kuvake asetettu Vain alivalikoille ja Vaakakeskitys valittu osien sijoitukselle.
Muuta kokoa -vaihtoehto on poistettu käytöstä Valikko-pienohjelmissa
Muuta kokoa -vaihtoehto on poistettu käytöstä Valikko-pienohjelmissa
  • Kun kopioit ja liität kappaleen tyylin synkronoidun tekstin kanssa aloitussivulta sivupohjaan, tyyliä ei kopioida.
  • Kun viet Adobe Muse -sivuston, painikkeiden aktiivinen tila ei ole käytössä, kun painikkeet on linkitetty ankkuriin. Voit ratkaista tämän poistamalla linkityksen tekstistä ja linkittämällä tilapainikkeen.

Lokakuun 2017 version (18.0) korjaukset ja tunnetut ongelmat

Elokuussa julkaistu Adobe Muse (2017.1) -versio sisältää täydellisen reagoivien pienohjelmien sarjan. Vaikka pystyit 2017.1-version avulla luomaan täysin reagoivia sivustoja, kohtasit ongelmia vanhempia sivustoja työstäessäsi. Useimmat näistä ongelmista on korjattu Adobe Muse 2018.0 -versiossa.

Lisätietoja uudessa versiossa korjatuista ongelmista:

Sivuasetteluun liittyvät ongelmat

Seuraavat sivuasetteluun liittyvät ongelmat on korjattu 2018.0-versiossa:

• Elementtien pystysuuntainen siirtäminen aiheutti asettelun hajoamisen. Tekstikentät levittäytyivät suunnitelmassasi kuvien yli ja alle. Venytä selaimen leveyteen -asetuksella määritetyt otsikkoelementit ja elementtien kiinnitys olivat tämän vian ensisijainen syy. Ongelma on nyt ratkaistu.
  • Jos sivustollasi oli erilaisia kiinnitystiloja, niiden sisältö ei siirtynyt sivulla alaspäin sivun leveyden muuttuessa. Ongelma on nyt ratkaistu. Sivun elementit työnnetään nyt yhdessä ylös- tai alaspäin niin, että niiden suhteellinen etäisyys säilyy. Tämä käyttäytyminen on elementtien kiinnitystilasta riippumaton.
  • Tilapainikkeet eivät näkyneet Adobe Muse -tiedostojen viennissä. Tämä ongelma havaittiin, jos painikkeiden eri tiloissa käytettiin erilaisia siveltimen vetoja. Ongelma on nyt ratkaistu. Tilapainikkeet näkyvät nyt kunnolla esikatselussa ja reaaliaikaisella sivustolla.
  • Täysleveät diaesitykset eivät toimineet odotetulla tavalla, jos käytössä oli pysty- tai vaakasuuntainen siirtymä. Ongelma on nyt ratkaistu.
  • Näkyviin ilmestyi ei-toivottuja valkoisia välejä ja rakoja, kun esikatselit sivustoasi eri kokoisissa näytöissä. Valkoiset välit johtuivat sivuelementtien sekalaisista kiinnityksistä. Ongelma on nyt ratkaistu, eikä sivuston esikatselussa esiinny enää valkoisia välejä tai muuta ylimääräistä tilaa.
  • Kun esikatselit asettelua Adobe Muse 2017.1 -versiossa, koostamispienohjelmien säilöt eivät venyneet selaimen levyisiksi. Säilöt eivät venyneet 1200 pikseliä leveämmiksi, minkä vuoksi suunnitelmaan ilmestyi näkyviin harmaata taustaa. Ongelma on nyt ratkaistu.

Lokakuun 2017 versiossa ratkaistut kaatumisongelmat

• Kun muutit kuvatekstien kokoa diaesityspienohjelmassa, Adobe Muse kaatui. Ongelma on nyt ratkaistu.
  • Kun avasit olemassa olevan sivuston Adobe Muse 2017.1 -versiossa ja yritit muuntaa jokaisen diaesityspienohjelman elementin reagoivaksi, sovellus kaatui. Tämä ongelma on korjattu.
  • Kun muunsit koko näytön Lightbox-pienohjelmat reagoiviksi ja valitsit Koko näyttö -valintaruudun tai poistit sen valinnan Asetukset-paneelissa, Adobe Muse kaatui. Tämä kaatumisongelma on nyt korjattu.
  • Kun veit Adobe Muse -tiedostoja HTML-tiedostona tai yritit julkaista niitä, käyttöliittymä jumiutui. Kohtasit virheen ”Left property should be a pixel value” (vasemman ominaisuuden pitäisi olla pikseliarvo). Ongelma on nyt ratkaistu.
  • Kun avasit sivuston Adobe Muse 2017.1 -versiossa ja veit aikaisemmissa versioissa luodun sivuston, käyttöliittymä jumiutui. Vientitoiminto keskeytyi, kun kotisivu vietiin. Tämä ongelma on nyt korjattu.
  • Julkaisun, esikatselun ja viennin kaatumisongelmat on nyt korjattu.

Muiden valmistajien pienohjelmiin liittyvät ongelmat

Adobe Muse 2017.1 on ollut merkittävä versio, jossa on täysin reagoiva, sisäänrakennettu pienohjelmakirjasto. Sen vuoksi se sisälsi myös merkittäviä koodimuutoksia, joista osaan liittyi keskeisiä arkkitehtuurisia muutoksia ja DOM (Document Object Model) -rakenteen muutoksia.

Osa teistä raportoi ongelmista, kun käytitte muiden valmistajien pienohjelmia Adobe Muse 2017.1 -sovelluksessa. Sen vuoksi Adobe Muse -tiimi vetosi Adobe Muse -mallien ja -pienohjelmien toimittajiin ja pyysi heitä tarkistamaan sisältönsä ajantasaisissa kehittelyversioissa.

Jos edelleen kohtaat jonkun muun valmistajan pienohjelmaan liittyviä ongelmia Adobe Musen viimeisimpään versioon päivittämisen jälkeen, ota yhteyttä suoraan pienohjelman kehittäjiin.Jos toimittajat eivät vastaa ongelmanratkaisupyyntöösi, lähetä tiedot Adobe Muse -tiimille. Tiimi voi kiinnittää pienohjelman kehittäjien ja toimittajien huomion tapaukseesi.

Lokakuun 2017 version muut tunnetut ongelmat

• Kun tekstiä lisätään suorakulmioon, jossa on käytetty täyttöä ja peittävyyttä, teksti virtaa ulos.
  • Sivun kiinnitys keskelle ei toimi, kun yhteydenottolomakkeen elementtien ja ryhmiteltyjen Tila-painikkeiden Muuta kokoa -ominaisuudeksi on määritetty Ei mitään.
  • Kun pystyvalikossa napsautetaan tekstiä, Adobe Muse -sovellus kaatuu.
  • Kun portaattomaan asetteluun lisätään sosiaalisen median pienohjelmia, kiinnitysominaisuudet eivät säily vaihdettaessa keskeytyskohtaa.
  • Kun Lightbox Slideshow -pienohjelman sisältämä alatason sivu viedään, pääkuvan, kuvatekstien ja edellisen painikkeen välillä näkyy väli. Ongelma ilmenee, jos Thumbnail-pienohjelma vaihdetaan Lightboxiin sivupohjaan lisätään kiinteä keskeytyskohta. Kun alatason sivu viedään, väli on näkyvissä.
  • Tiedostojen varmuuskopiointi kestää, jos .muse-tiedoston koko on suurempi kuin 1 Gt ja jos tiedosto avataan etäsijainnista.

Elokuun 2017 (2017.1) version tunnetut ongelmat

• Ryhmitetyt elementit, jotka sijaitsevat sisäänrakennetussa pienohjelmassa ja joissa on käytössä kiinteä koon muuttaminen, eivät toimi odotetusti.
  • Kuvat tai suorakulmiot, jotka on sijoitettu tekstikehyksen sisään joustaviin keskeytyskohtiin, eivät skaalaudu oikeassa suhteessa.
  • Kun kuvatekstien kokoa muutetaan luomissasi uusissa täyden näytön diaesityksissä ja vanhemmasta versiosta muunnetuissa diaesitystiedostoissa, sovellus sulkeutuu. Vältä tekstikehyksen koon muuttamista tekstin kokoa tai sisältöä muokkaamalla.
  • Kun valitaan erilaisia tai ryhmiteltyjä elementtejä, kiinnityssäädin ei näytä erilaisia tiloja täsmällisesti.
  • Twitter Tweet -pienohjelman Näytä lukumäärä -asetus ei toimi.
  • Joustavia keskeytyskohtia sisältävään kiinteään sivustoon liitetty pääkuva ei näy kunnolla, kun esikatselukuvaa napsautetaan.
  • Shopifyn Osta nyt -painikkeen HTML-koodi näkyy kahdesti, kun se on sisällytetty koostamispienohjelmaan.
  • Pienohjelman kohdesäilön kiinnitys selaimen oikeaan yläkulmaan saa pienohjelman toimimaan odottamattomalla tavalla viennin yhteydessä.
  • Koostamispienohjelmassa olevat ankkurilinkit eivät toimi odotetulla tavalla.