Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Adobe Musessa voit upottaa sivustoon Wordpress- tai Tumblr-blogin dynaamisesti. Blogisyöte upotetaan Adobe Muse -sivustoon samankaltaisesti kuin YouTube-video, tarvitset vain RSS Feed -URL-osoitteen. Sen jälkeen voit upottaa Feed-widgetillä blogeja useimmista ympäristöistä.

Blogisyötteen lisääminen sivustoon on helppo tapa näyttää uusimmat julkaisut, uutiset ja päivitykset dynaamisesti. Feed-widgetin voi määrittää näyttämään uusimmat päivitykset ensin ja mediatiedostot (kuvat tai videot) muista kuin Wordpress-blogeista. Lisäksi komponentin kokoa voi muuttaa suunnittelutarpeiden mukaan.

RSS Blog -widgetin lataus

1. Avaa tämä linkki (Musen Widget-hakemisto) selaimessa.

2. Napsauta Get This Widget (Lataa tämä widget) -painiketta.

RSS Blog -widget ladataan oletusarvoiseen latauskansioosi. Widgetin lataamiseen käytetystä selain ja tietokoneen käyttöjärjestelmä määräävät, mihin Lataukset-kansio on määritetty.

Blogisyötteen lisääminen ja määrittäminen

Voit upottaa blogin verkkosivulle seuraavasti:

1. Avaa Adobe Musessa Kirjasto-paneeli valitsemalla Ikkuna > Kirjasto. Jos et ole vielä tehnyt niin, napsauta -painiketta ja tuo RSS Blog -widget.

Tietoja RSS Blog -widgetin lataamisesta on kohdassa RSS Blog ‑widgetin lataus.

2. Valitse Kirjasto-paneelista RSS Feed > RSS Feed ja vedä widget verkkosivun piirtoalueelle.

3. Valitse RSS Feed -widget ja avaa Asetukset-paneeli napsauttamalla -painiketta.

RSS Feed -widget
  4. Toimi Asetukset-paneelissa seuraavasti:

Blogin tyyppi

Määritä upotettavan blogin tyyppi. Jos upotat Wordpress-blogia, valitse Wordpress (mediatiedostoja ei tueta). Valitse muissa blogiympäristöissä Muu (täysikokoiset kuvat tai kuvat vasemmalla).

Kuvan leveys

Määritä blogista suoratoistettavien kuvien leveys.

RSS Feed -URL-osoite

Anna upotettavan blogin RSS-syötteen URL-osoite. Voit luoda RSS-syötteen URL-osoitteen Feedburner-palvelussa.

Feed ID

Anna yksilöivä Feed ID -arvo. Esimerkki: museblog123

Julkaisujen määrä

Määritä sivulla näytettävien julkaisujen enimmäismäärä.

Kohteiden väli

Määritä sivulla näytettävien julkaisujen väli (pikseleinä).

Näytä sisältö

Määritä kunkin blogijulkaisun näytettävä sisältö.

Käytä pätkiä

Kun tämä on valittu, sisällöstä näkyy vain pätkä.

Näytä mediatiedostot

Valitse näytettävät mediatiedostot, kuten kuvat ja videot.

Aseta otsikkotunniste

Sen mukaan, miten olet järjestänyt kappaletyylit, voit määrittää otsikkotunnisteen ylätunniste- tai kappaletunnisteeseen.

Näytä päiväys

Kun tämä on valittu, Adobe Muse näyttää blogijulkaisun viimeisimmän päivityspäivän ja -kellonajan.

Päiväyksen muoto

Määritä päiväyksen muoto. Voit näyttää sekä blogijulkaisun viimeisimmän päivityksen päiväyksen että kellonajan, vain päiväyksen tai vain kellonajan.

Lajitteluperuste

Voit lajitella blogijulkaisut viimeisimmän päivityksen päiväyksen tai kellonajan mukaan.

Ajanlaskuasetukset

Voit ottaa ajanlaskun käyttöön upotetussa blogissa ja määrittää myös diakohtaisten ajanlaskukohteiden määrän ja ajanlaskun nopeuden.

5. Viimeistele napsauttamalla Asetukset-paneelin ulkopuolella. Voit esikatsella sivua tai sivustoa Adobe Musen esikatselutilassa tai valitsemalla Tiedosto > Esikatsele sivu selaimessa.

Tekstityylien käyttö

1. Kun vedät RSS Blog -widgetin widget-piirtoalueelle, Tyylit-ikkuna näkyy upotetun blogin ohessa.

Tekstityylien käyttö

Tyylit-ikkunassa näkyy reaaliaikainen esikatselu tyylimuutoksista, jotka otetaan käyttöön upotetun blogin eri osissa. Oletuksena tarjolla ovat Otsikko-, Päivämäärä- ja Kappale-tyylit. Voit lisätä halutessasi muita tyylejä.

2. Avaa Kappaletyylit-paneeli valitsemalla Ikkuna > Kappaletyylit. Huomaa, että valittuna on jo kolme kappaletyyliä:

• rss-date
    • rss-paragraph
    • rss-title
    Kappaletyylit-paneeli
  3. Valitse Tyylit-valikossa tekstikomponentti, jonka haluat tyylitellä, ja muokkaa tyyliasetuksia tarpeen mukaan. Esimerkki: Otsikko.

4. Kappaletyylit‑paneelissa valittuun tekstikomponenttiin yhdistetty tyyli ohitetaan ja ilmaistaan +-symbolilla. Esimerkiksi Otsikko-tekstikomponentin tapauksessa rss-title-kappaletyyli ohitetaan. Määrittele kappaletyyli uudelleen ‑painikkeella ja ota uudet määritykset käyttöön valituille tekstikomponenteille.

5. Testaa tekstikomponentin päivitettyjä tyylimäärityksiä valitsemalla Esikatselu.