Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Adobe Musessa voit lisätä verkkosivun taustalle videoita. Tavallisesti lisätyt videotaustat määritetään toistumaan automaattisesti, kun sivu latautuu. Videotaustat voivat olla erittäin hyviä ja inspiroivia sivun taustalla.

Adobe Musen Background Video -widgetillä voit lisätä verkkosivulle videotaustan muutamalla napsautuksella. Widget on täysin määritettävissä, ja siihen on lisättävä YouTube- tai Vimeo-videon URL-osoite.

Background Video -widgetin lataus

1. Napsauta Get This Widget (Lataa tämä widget) -painiketta.

Background Video -widget ladataan oletusarvoiseen latauskansioosi. Widgetin lataamiseen käytetty selain ja tietokoneen käyttöjärjestelmä määrittävät, mihin Lataukset-kansio on määritetty.

Videotaustan lisääminen ja määrittäminen

Voit lisätä videotaustan verkkosivulle seuraavasti:

1. Avaa Adobe Musessa Kirjasto-paneeli valitsemalla Ikkuna > Kirjasto. Jos et ole vielä tehnyt niin, napsauta -painiketta ja tuo Background Video -widget.

Tietoja Background Video -widgetin lataamisesta on kohdassa Background Video ‑widgetin lataus.

2. Valitse Kirjasto-paneelista Background Video > Background Video ja vedä widget verkkosivun piirtoalueelle.

3. Valitse Background Video -widget ja avaa Asetukset-paneeli napsauttamalla -painiketta.

Background Video -widgetin asetukset
  4. Toimi Asetukset-paneelissa seuraavasti:

YouTube-/Vimeo-videon URL-osoite

Määritä videotaustaksi lisättävän Vimeo- tai YouTube-videon URL-osoite. Varmista, että liität URL-osoitteen kokonaan videon URL-kenttään.

Sen muoto on esimerkiksi https://www.youtube.com/watch?v=8eDuupJ9Uus.

Äänenvoimakkuus

Määritä videotaustan äänenvoimakkuus. Jos haluat mykistää äänen, määritä äänenvoimakkuudeksi nolla.

Piilota video (suunnittelun aikana)

Voit pysäyttää videon toiston sivuston suunnittelun ja esikatselun ajaksi. Piilota video -asetus voi olla kätevä, kun haluat tehdä muutoksia sivustoon ja esikatsella niitä, muttet halua, että videotausta latautuu joka kerta.

Salli videon hallinta

Voit ottaa käyttöön videotaustan toistosäätimet. Toistosäätimet näkyvät, kun sivuston käyttäjä vie hiiren videon alueelle.

Käytä HD-tarkkuutta, kun mahdollista

YouTube ja Vimeo tukevat HD-videota. Kun asetus on valittu, se sallii widgetin päättää, käytetäänkö videon HD- vai SD-versiota.

Videosilmukka

Määritä, toistetaanko videota jatkuvasti silmukkana.

Piilota mainokset

Voit sallia videotaustan lähentää videotoistoon ja piilottaa mahdolliset päällekkäismainokset.

5. Viimeistele napsauttamalla Asetukset-paneelin ulkopuolella. Voit esikatsella sivua tai sivustoa Adobe Musen esikatselutilassa tai valitsemalla Tiedosto > Esikatsele sivu selaimessa.