Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Adobe Muse CC 2015.1:n parannetut ominaisuudet / helmikuu 2016

Voit tehdä sivustosta entistä kiinnostavamman käyttämällä tilojen siirtymiä sivujen objekteissa. Kunkin objektin tilojen siirtymien viiveen, keston ja ajoituksen voi lisäksi määrittää erikseen.

Tilojen siirtymissä tuetaan viisteen ja hehkun muutoksia tilojen välillä.

Objektien tilat

Objektin tila määrittää, miltä objekti näyttää, kun käyttäjä on vuorovaikutuksessa sen kanssa. Nämä vuorovaikutukset voivat olla hiiren päällevientejä (rollover), napsautuksia ja niin edelleen. Vuorovaikutuksessa objekti siirtyy oletus- tai normaalitilasta toiseen tilaan. Adobe Muse lisää sulavia siirtymätehosteita tällaisiin vuorovaikutuksiin.

Adobe Musessa voit määrittää tiloja eri tyyppisille objekteille, mukaan lukien teksti, widget-säilöt (kaiken tyyppisille widgeteille), kuvat, linkit, painikkeet ja niin edelleen. Tilat voivat käyttää graafisia tyylejä kappaletyylejä, merkkityylejä ja niin edelleen.

Mitä objektien tiloja käytetään Adobe Musessa?

Adobe Musessa on seuraavat tilat, joiden avulla voit muotoilla ja muuttaa objektin ulkoasua käyttäjän vuorovaikutuksen perusteella.

• Normaali: Normaalitila määrittää objektin oletusilmeen verkkosivun latauduttua. Sen avulla voit määritä objektin tilan, kun vuorovaikutusta ei ole. Objekti siirtyy normaalitilasta muihin tiloihin.
  • Hiiren painikkeen painaminen: Hiiren painikkeen painaminen -tila määrittää, miltä objekti näyttää, kun sitä napsautetaan ja hiiren painike on alhaalla.
  • Päälle siirtyminen: Päälle siirtyminen -tilan avulla voit muuttaa objektin ulkoasua, kun hiiren kohdistin viedään objektin päälle. Päälle siirtyminen -tilan hyödyntäminen on eräs helpoimmista tavoista tehdä ero verkkosivun vuorovaikutteisten ja ei-vuorovaikutteisten objektien välillä.
  • Aktiivinen: Aktiivinen-tila määrittää objektin ulkoasun silloin, kun se on aktiivinen ja sitä on jo napsautettu. Esimerkiksi, kun painiketta on napsautettu tai valikko on valittuna.
    Kun objekti siirtyy Aktiivinen-tilaan, se tarkoittaa, että objekti on käytössä. Aktiivinen-tilan voi myös määrittää kaikenlaisille objekteille, mukaan lukien hyperlinkeille.

Tilojen määrittäminen objekteille

Kaikille objekteille määritetään oletuksena kaikki neljä tilaa. Adobe Musessa voit kuitenkin mukauttaa jokaisen näistä tiloista erikseen käyttämällä Tilat-paneelia.

Huomautus:

Kun työskentelet tilojen kanssa, on tärkeää seurata valintaosoittimesta, mitkä kohteet ovat valittuina. Tämä johtuu siitä, että Adobe Muse antaa sinun oletuksena muokata objektin normaalitilaa. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka olisit muokkaamassa objektin A aktiivista tilaa mutta valitset objektin B ja valitset sitten uudelleen objektin A, olet käsittelemässä sen normaalitilaa. Tästä syystä on tärkeää, että valitset Tilat-paneelista joka kerta erikseen sen tilan, jota haluat muokata.

Oletuksena objektiin tehdyt muokkaukset tallennetaan normaalitilaksi. Voit kuitenkin vaihtaa Musessa toiseen tilaan käyttämällä Tilat-paneelia ja määrittää objektin tiloja tarkemmin. Voit määrittää objektin jokaisen vuorovaikutustyypin muokkaamalla kutakin tilaa erikseen.

Mukauta tai muokkaa objektin tilaa seuraavasti:

1. Avaa Tilat-paneeli valitsemalla Ikkuna > Tilat.
  2. Valitse objekti, jonka tilaa haluat muokata.
  3. Valitse Tila, jota haluat muokata, ja jatka objektin tyylien määrittämistä.
  4. Valitse Tilat-paneelissa Siirtymä ja sen jälkeen Häivytys-valinta. Valitse siirtymän Viive, Kesto ja Nopeus. Kun valitset Siirtymä-valinnan, objekti siirtyy tilasta toiseen asetustesi mukaisesti.
Kun olet määrittämässä objektin tyylejä, voit myös valita tilan valintaosoittimen pudotusvalikosta.

Tilojen määrittäminen widgeteille ja widgetsäilöille

1. Sulje selain ja palaa Adobe Museen.

2. Valitse koko valikko napsauttamalla widgetiä kerran. Valitse food-valikkokomento napsauttamalla food-painiketta vielä kerran. Jos napsautat sitä vahingossa kolmannen kerran ja valintaosoittimessa näkyy sana Tunniste, painamalla kerran Esc-näppäintä siirryt hierarkiassa tason ylöspäin ja näkyviin tulee sana Valikkokomento.

Koska Muokkaa yhdessä -asetus on käytössä Asetukset-paneelissa, kaikkia food-valikkokomennon ulkoasuun tekemiäsi muutoksia käytetään kaikissa muissa painikkeissa Vaakasuuntainen valikko -widgetissä. Tämä nopeuttaa muokkaamista huomattavasti. Jos et halua käyttää jokaisessa painikkeessa eri tyyliä, jätä Muokkaa yhdessä -asetuksen oletusasetus käyttöön.

Valintaosoitin määritetty valikkokohdaksi
  3. Avaa Tilat-paneeli valitsemalla sen välilehti tai valitsemalla Ikkuna > Tilat.

Tässä paneelissa voit muokata osoittimen sijainnin mukaan määräytyviä eri tapoja, joilla painikkeen kuva näytetään. Huomaa, että kunkin tilan ulkoasun määrittämistä varten on useita harmaita ruutuja.

Kun esikatselit sivustoa, näit, että Normaali-tila viittaa siihen, miltä valikko näyttää, kun sivu latautuu ensimmäistä kertaa ja osoittimella ei käytetä valikkoa. Jos vierailija vie osoittimen painikkeen päälle, Päälle siirtyminen -tilassa käytetyt tyylit näytetään. Jos vierailija painaa painiketta, Hiiren painikkeen painaminen -tilassa käytetyt tyylit näytetään. Jos vierailija on sivuston kyseisellä sivulla (jos hän esimerkiksi napsauttaa about-valikkokomentoa ja katselee edelleen about-sivua), painikkeessa käytetään tyyliä, jonka määrität Aktiivinen-tilaan. Tämä viimeinen tila on valinnainen, mutta se on hyödyllinen joissakin tilanteissa: vierailijat voivat nähdä nopeasti, mitä sivua he kulloinkin katselevat.

Painikkeen tilat
  4. Napsauta Tilat-paneelissa kutakin luettelon kohtaa: Normaali-, Päälle siirtyminen-, Hiiren painikkeen painaminen- ja Aktiivinen-tiloja. Huomaa, että kun napsautat kutakin tilaa paneelissa, sivun Valikko-widget päivittyy näyttämään tilan oletusarvoisen ulkoasun.

5. Napsauta Normaali-tilaa uudelleen. Kun Home-valikkokomento on valittuna, valitse Täyttö-väriruudun avulla täysin erilainen väri, esimerkiksi punainen. Kun valitset eri täyttövärin, kaikkien valikkokomentojen Normaali-tila päivittyy, koska Muokkaa yhdessä -asetus on käytössä.

Painikkeen tilavaihtoehdot
    Kun päivität painikkeen jonkin tilan täyttövärin, muut päivitetään automaattisesti, kun Muokkaa yhdessä -valinta on käytössä.

6. Valitse Siirtymä ja sitten Häivytys-valinta. Objektin siirtymä tilasta toiseen häivytetään asetustesi mukaisesti.

Voit määrittää seuraavat asetukset, kun valitset siirtymän tilasta toiseen:

Viive: Sekunneissa ilmaistu viive siirtymässä tilasta toiseen.

Kesto: Siirtymän kesto.

Nopeus: Tällä valinnalla voit tehdä siirtymästä lineaarisen tai aloittaa/lopettaa siirtymän hitaasti. Voit myös valita Aloita hitaasti, Lopeta hitaasti tai Aloita/lopeta hitaasti -valinnan. Objektin siirtymä aloitetaan tai lopetetaan hitaasti asetustesi mukaisesti.

7. Valitse Tiedosto > Esikatsele sivusto uudelleen selaimessa, ja varmista, että painikkeen Normaali-tila on mukautettu. Kun valikko latautuu ensimmäisen kerran, kaikki muut painikkeet paitsi nykyistä sivua kuvaava painike ovat punaisia. Kun viet osoittimen kunkin painikkeen päälle, oletusarvoinen harmaa Päälle siirtyminen -väri luo päälle siirtymisen tehosteen.

8. Valitse tätä esimerkkiä varten kukin tila Tilat-paneelissa (tai valitse kukin tila hallintapaneelista valintaosoittimen vieressä olevasta Tilat-valikosta) ja määritä täyttöväriksi Ei mitään (valkoinen väriruutu, jossa on punainen vinoviiva). Tämä asetus poistaa taustan valikkokomentojen painikkeet näkyvistä, jotta valikkopainikkeet ovat läpinäkyviä ja taustan malli näkyy.

Tätä kirjoitettaessa Vaakasuuntainen valikko -widgetin ulompi säilö on oletusarvoisesti läpinäkyvä. Voit kuitenkin halutessasi käyttää Täytön värimuokkainta täyttövärin määrittämiseen kuten valikkokomentojen painikesäilöissä. Kun teet myöhemmin omia sivustoja, voit kokeilla täyttövärin määrittämistä koko widgetille ja eri täyttövärin määrittämistä painikesäilöille. Voit myös kokeilla taustakuvan lisäämistä painikkeisiin.