Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Äänitiedostojen upottaminen sivustoihin on hyvin yleistä. Muusikoiden on helppo esitellä työtään lisäämällä äänitiedostoja sivustoon. Jos sivuston teema on musikaalinen, ääntä käytetään joskus taustamusiikkina, joka täydentää sivuston kokonaisteemaa.

Adobe Musen Audio Player -widgetillä voit lisätä äänitiedostoja sivustoon ja sallia sivuston käyttäjien ohjata toistoa. Kun Audio Player -widget vedetään verkkosivun piirtoalueelle, se lisää soittimen, jonka ulkoasun voi määrittää ja joka sisältää toiston säätimet. Voit käyttää .mp3-, .ogg- tai .wav-tiedostoja.

Audio Player ‑widgetin lataus

1. Napsauta Get This Widget (Lataa tämä widget) -painiketta.

Audio Player -widget ladataan oletusarvoiseen latauskansioosi. Widgetin lataamiseen käytetystä selain ja tietokoneen käyttöjärjestelmä määräävät, mihin Lataukset-kansio on määritetty.

Soittimen lisääminen ja määrittäminen

Voit lisätä ääntä sivustoon seuraavasti:

1. Avaa Adobe Musessa Kirjasto-paneeli valitsemalla Ikkuna > Kirjasto. Jos et ole vielä tehnyt niin, napsauta -painiketta ja tuo Audio Player -widget.

Tietoja Audio Player -widgetin lataamisesta on kohdassa Audio Player ‑widgetin lataus.

2. Valitse Kirjasto-paneelista Audio Player > Audio Player ja vedä widget verkkosivun piirtoalueelle.

3. Valitse Audio Player -widget ja avaa Asetukset-paneeli napsauttamalla -painiketta.

AudioPlayer
  4. Toimi Asetukset-paneelissa seuraavasti:

MP3-muoto, OGG-muoto, WAV-muoto

Valitse sisällytettävien äänitiedostojen tiedostomuoto. Voit käyttää MP3-, OGG- tai WAV-tiedostoja.

Äänitiedostot

Valitse haluamasi tiedostomuodon kohdalla Lisää tiedosto, valitse sijainti ja valitse sivulle lisättävä äänitiedosto.

Muuta tausta läpinäkyväksi

Määritä halutessasi soittimen tausta läpinäkyväksi.

Soittimen ulkoasun määritys

Valitse värinvalitsimilla soittimen Pääväri, Osien erotinviivat, Teksti ja kuvakkeet, Edistymispalkki, Edistymispalkin tausta ja Osoitin painikkeen päällä.

5. Viimeistele napsauttamalla Asetukset-paneelin ulkopuolella. Voit esikatsella sivua tai sivustoa Adobe Musen esikatselutilassa tai valitsemalla Tiedosto > Esikatsele sivu selaimessa.