Opi kopioimaan ja liittämään merkki- ja kappaletyylejä, linkkityylejä ja grafiikkatyylejä Adobe Musessa.

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Yhtenäinen tyyli ja ulkoasu saattaa olla yksi sivuston tärkeimmistä vaatimuksista suunnittelijalle. hän voi joko käyttää tyylejä uudelleen tai säätää muotoilua manuaalisesti Hallinta-palkin avulla. Manuaalinen säätö on käytännöllistä vain pienissä sivustoissa, joissa toistoa on vähän. Muotoilun määrittäminen manuaalisesti tai tyylien kopiointi tyylipaneelin avulla on kuitenkin hidasta ja vaivalloista. Lisäksi manuaalisessa työssä voi aina olla virheiden riski.

Jotta välttyisit näiltä ongelmilta, Adobe Musessa voit kopioida ja liittää tyylejä nopeasti elementistä toiseen. Voit kopioida ja liittää merkkityylejä, kappaletyylejä sekä luettelomerkkien ja linkkien tyylejä. Voit kopioida tyylin elementistä toiseen seuraavasti: Napsauta lähde-elementtiä hiiren kakkospainikkeella ja kopioi sen tyyli. Valitse kohde-elementti, johon haluat liittää tyylin, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Liitä määritteet

Määritteiden kopiointi ja liittäminen Adobe Musessa
Määritteiden kopiointi ja liittäminen Adobe Musessa

Voit myös kopioida ja liittää valinnaisia määritteitä elementistä toiseen.

Seuraavaksi kerromme näistä kopioinnin ja liittämisen työnkuluista Adobe Musessa.

Kaikkien määritteiden kopiointi ja liittäminen

Jos haluat kopioida kaikki määritteet elementistä toiseen, toimi seuraavasti:

1. Avaa Adobe Musessa sivu, jolta haluat kopioida tyylin. Voit kopioida ja liittää vain seuraavia tyylejä:

• Merkkityylit
    • Kappaletyylit
    • Luettelomerkkityylit
    • Linkkityylit
  2. Valitse lähde-elementti, jonka tyylin haluat kopioida.

3. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi määritteet.

Määritteiden kopiointi lähde-elementistä
    Määritteiden kopiointi lähde-elementistä
  4. Valitse kohde-elementti, johon haluat liittää tyylin.

5. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Liitä määritteet.

Määritteiden liittäminen kohde-elementtiin
    Määritteiden liittäminen kohde-elementtiin

Kaikki lähteen tyylimääritteet otetaan käyttöön kohde-elementissä.

Valittujen määritteiden kopiointi ja liittäminen

Näin voit kopioida valittuja määritteitä elementistä toiseen Adobe Musessa. Voit esimerkiksi kopioida vain tekstin värin yhdestä tekstikehyksestä toiseen ja jättää tehosteet tai täytön määritteet kopioimatta. Voit myös kopioida peittävyyden grafiikasta toiseen.

Voit kopioida ja liittää valinnaiset määritteet seuraavasti:

1. Avaa Adobe Musessa sivu, jolta haluat kopioida tyylin. Voit kopioida ja liittää vain seuraavia tyylejä:

• Merkkityylit
    • Kappaletyylit
    • Luettelomerkkityylit
    • Linkkityylit
  2. Valitse lähde-elementti, jonka tyylin haluat kopioida.

3. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi määritteet.

Määritteiden kopiointi lähde-elementistä
    Määritteiden kopiointi lähde-elementistä
  4. Valitse kohde-elementti, johon haluat liittää tyylin.

5. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Liitä valinnaiset määritteet.

6. Valitse Liitä valinnaiset määritteet -paneelissa määritteet, jotka haluat kopioida ja liittää. Oletusarvoisesti kaikki määritteet ovat valittuna tässä paneelissa. Poista niiden määritteiden valinnat, joita et halua kopioida.

Huomioi paneelin Tilat-, Hyperlinkki-, Tilojen siirtymät- ja Peittävyys-määritteet. Kun valitset Tilat-määritteen, nykyisen tilan tyylimääritteet kopioidaan lähde-elementistä kohteeseen. Kun valitset Peittävyys, peittävyys tai läpinäkyvyysaste kopioidaan lähde-elementistä kohteeseen. Huomioi, että tämä peittävyys ei ole sama kuin taustatäytön peittävyys.

Näiden määritteiden lisäksi voit valita myös yksittäiset Täyttö-, Viiva-, Tekstityyli-, Tehoste- ja Vieritystehosteet-alimääritteet. Täyttö-, Viiva- ja Tehosteet-määritteet ovat käytettävissä, kun kopioit grafiikkatyylejä lähde-elementistä kohteeseen.

Valinnaisten määritteiden liittäminen kohde-elementtiin Adobe Musessa
    Valinnaisten määritteiden liittäminen kohde-elementtiin

Huomautus:

Valitse Tilat-valintaruutu, jos haluat kopioida kaikkien tilojen tyylimääritteet lähteestä kohteeseen. Jos et valitse tätä valintaruutua, vain valittuna olevan tilan määritteet liitetään.

Valitsemasi vaihtoehdot säilyvät paneelissa, joten voit käyttää niitä uudelleen, kun kopioit ja liität määritteitä seuraavan kerran.

7. Valitse OK.

Vain valitsemasi määritteet liitetään kohde-elementtiin.

Valittuja määritteitä käytetään kohde-elementissä
    Valittuja määritteitä käytetään kohde-elementissä

Kun kopioit linkkityylin, vain tyylimääritteet kopioidaan. Lähdelinkin URL-osoitetta tai tekstiä ei kopioida.

Huomautus:

Kopiointi ja liittäminen ei välttämättä toimi ulkoisissa elementeissä, kuten kolmannen osapuolen widgeteissä ja iframe-kehyksissä.