Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Mitä Adobe Musen sivukartat ovat?

Sivukartta kuvaa verkkosivuston hierarkkisen rakenteen. Voit luoda sivuja, jotka ovat samalla tasolla (ei alisivuja), tai sivukarttoja, jotka sisältävät eri sivutasoja. (Laajassa sivustossa voi olla esimerkiksi Tietoja-sivu, jolla on kaksi alisivua, esimerkiksi Yrityksen toiminta-ajatus ja Yrityksen henkilöstö.)

Musella on helppo luoda sivuja ja järjestää ne uudelleen haluttuun järjestykseen, eikä sinun tarvitse koskaan huolehtia katkenneista linkeistä. On kuitenkin hyvä käyttää aikaa uuden sivuston sisällön järjestämiseen, tarpeellisten sivujen määrittämiseen ja sen päättämiseen, miten sivuston tiedot esitetään. Kun kyseessä on todellinen projekti, esisuunnitteluvaiheessa määritetään sivuston osat ja valitaan sivujen järjestys.

Adobe Musessa voi luoda sivukarttoja Suunnittele-näkymässä. Sivukarttoja käytettäessä Muse näyttää verkkosivuston hierarkian lisäksi myös sivupohjien hierarkian.

Sivukartan luominen

Luo sivukartta seuraavasti:

1. Vie osoitin Adobe Musen Suunnittele-näkymässä Home-sivun miniatyyrin päälle ja luo toinen sivu samalle tasolle ensimmäisen kanssa napsauttamalla Home-sivun miniatyyrin oikealla puolella olevaa pluskuvaketta (+). Napsauta uuden sivun alapuolella olevaa tunnistetta ja anna sille nimi.

Kun napsautat sivun miniatyyrin alapuolella olevaa pluskuvaketta (+), luot alitason sivun. Näin voit luoda tiettyyn aiheeseen liittyvien sivujen ryhmän.
  1. Voit luoda uusia sivuja Home-sivun kanssa samalla tasolle toistamalla nämä vaiheet.
Tässä opastusohjelmassa tutustut Adobe Muse -työtilaan ja siihen, miten voit luoda täysin toiminnallisen verkkosivuston kirjoittamatta riviäkään koodia. Opit myös luomaan sivustokartan ja käsittelemään sivupohjia. Lisäksi perehdyt Musen selaimen täyttöominaisuuksiin.
Tässä opastusohjelmassa tutustut Adobe Muse -työtilaan ja siihen, miten voit luoda täysin toiminnallisen verkkosivuston kirjoittamatta riviäkään koodia. Opit myös luomaan sivukartan ja käsittelemään sivupohjia. Lisäksi perehdyt Musen selaimen täyttöominaisuuksiin.
Nimeä Home-sivu uudelleen pienellä kirjaimella alkavaksi (home), jotta se vastaa muita sivuja.

Kun nämä muutokset on tehty, sivukartta on valmis.

Kunkin sivun leveys vastaa oletusarvoisesti pöytätietokoneiden näytön kokoa. Voit luoda sivuston muille laitteille responsiivisen asettelun avulla. Lisätietoja responsiivisen sivuston luomisesta on kohdassa Responsiivinen asettelu.

Jos kuitenkin haluat luoda sivustoja mobiililaitteille, tableteille ja pöytätietokoneille erikseen kiinteän tai vaihtoehtoisen asettelun avulla, valitse Sivu > Lisää vaihtoehtoinen asettelu. Valitse sen jälkeen Tablet tai Mobiililaite.

Sen lisäksi, että voit valita asettelun Sivu-kohdasta, voit myös siirtyä sivustosuunnitelmasta toiseen pikanäppäimillä, kun sivuasetteluja on enemmän kuin yksi:

• Painamalla näppäinyhdistelmää komento+7 (Mac) tai Ctrl+7 (Windows) siirryt Työpöytä-sivukarttaan.
  • Painamalla näppäinyhdistelmää komento+8 (Mac) tai Ctrl+8 (Windows) siirryt Tablet-sivukarttaan.
  • Painamalla näppäinyhdistelmää komento+9 (Mac) tai Ctrl+9 (Windows) siirryt Puhelin-sivukarttaan.

Nämä pikanäppäimet ovat käytettävissä vain sivustoprojekteissa, joissa on vähintään kaksi Työpöytä-, Tablet- ja/tai Puhelin-asettelua.

Nyt, kun sivukartta on määritetty, voit siirtyä seuraavaan osaan. Siinä opitaan muokkaamaan A-sivupohjaa lisäämällä jaetut sivuston elementit, kuten alatunnisteen sisällön.