Opi lisäämään, määrittämään ja testaamaan yhteydenottolomakkeita Adobe Muse -sivustossasi. Käyttämällä reCAPTCHA-kuvavarmennusta voit estää roskaposteja tai tietojen kalastelua.

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Useimmissa käyttämissäsi sivustoissa on yhteystietosivu, jonka kautta sivuston käyttäjät saavat yhteyden sivuston omistajaan. Lomakkeet ovat käteviä, koska niillä voidaan kerätä mahdollisten asiakkaiden yhteystietoja ilman vaaraa roskapostista, joka voi olla ongelma, jos sähköpostiosoite julkaistaan suoraan sivustossa.

Tämän artikkelin avulla voit lisätä ja määrittää yhteydenottolomakkeita Muse-sivustoihin.

Yhteydenottolomakkeen lisääminen sivustoon

Näiden ohjeiden avulla voit lisätä yhteydenottolomakewidgetin sivustoon:

1. Käynnistä Adobe Muse. Kaksoisnapsauta sivua, johon haluat lisätä yhteydenottolomakkeen, ja avaa se Muoto-näkymässä.

2. Avaa Widgetkirjasto-paneeli valitsemalla Ikkuna > Widgetkirjasto. Valitse Lomakkeet ja valitse sitten jompikumpi lomakevaihtoehdoista:

• Tarkat yhteystiedot
    • Yksinkertaiset yhteystiedot
  3. Vedä yhteydenottowidget sivulle.

Laajenna Lomakkeet-osa ja vedä haluamasi yhteydenottolomake sivulle.
    Laajenna Lomakkeet-osa ja vedä haluamasi yhteydenottolomake sivulle.

Huomautus:

Jos haluat, että lomake näkyy kaikilla sivuilla, voit lisätä yhteydenottolomakewidgetin sivupohjaan. Sen jälkeen yhteydenottolomake näkyy kaikilla sivuilla, jotka käyttävät sivupohjaa.

4. Kun olet vetänyt lomakkeen sivulle, valitse se napsauttamalla sitä kerran valintatyökalulla ja sijoita se haluamaasi kohtaan.

Koska lomakewidget on responsiivinen, voit esikatsella ja tarkistaa widgetin toimintoja erikokoisissa näytöissä. Jos haluat muuttaa widgetin sijaintia tai muokata yhteydenottolomakkeen kenttien kiinnitys- ja koonmuutosasetuksia, sinun täytyy ensin lisätä keskeytyskohta haluamaasi kohtaan sivulla. Valitse sitten kenttä, jonka kiinnitys- ja koonmuutosasetuksia haluat muokata. Voit valita koonmuutosasetukseksi Reagoiva leveys tai Ei mitään.

Jos haluat kiinnittää lomakewidgetin tiettyyn kohtaan sivustossasi, valitse yläreunan työkaluriviltä Kiinnitä.

5. Kun suunnittelet responsiivisia sivustoja, voit halutessasi kiinnittää tietyn yhteydenottolomakkeen kentän tiettyyn kohtaan. Tällöin sinun on lisättävä keskeytyskohta. Kun sivustoa tarkastellaan tätä keskeytyskohtaa vastaavassa näytön koossa, yhteydenottolomakkeen kenttä näkyy kiinnitettynä kohdassa, jonka määrität seuraavassa vaiheessa.

Kaksoisnapsauta ja valitse kenttä, jonka haluat kiinnittää. Valitse sitten haluamasi kiinnitysvaihtoehto.

6. Voit myös valita lomakewidgetille ja yksittäisille lomakkeen kentille haluamasi koonmuutosasetukset. Valitse elementti, jonka koonmuutosasetukset haluat määrittää, ja valitse sopiva asetus sivun yläreunassa olevasta pikavalikosta.

Yhteydenottolomakkeen koonmuutosasetus voi olla joko Ei mitään tai Reagoiva leveys.

Määritä yhteydenottolomakkeiden asetukset

Tässä osiossa voit tutustua lomakewidgetin asetuksiin ja oppia määrittämään yhteydenottolomakkeen asetuksia Asetukset-valikon avulla.

1. Valitse koko yhteydenottolomakewidget valintatyökalulla. Kun koko lomake on valittuna, hallintapaneelin vasemmassa yläkulmassa olevassa valintaosoittimessa näkyy teksti Lomake: Normaali

Normaali-linkki on valikko, joka sisältää neljä mahdollista tilaa. Ne toimivat valikkokohtien tai painikkeiden tapaan:

• Normaali
    • Lähetys käynnissä
    • Lähetys onnistui
    • Lähetysvirhe
    Lähetä-valintatyökalu
    Koko lomakkeen käytettävissä olevat tilat näkyvät valintaosoittimessa.

Jos haluat muuttaa lomakkeen ulkoasua eri tiloissa, voit valita vastaavan tilan nimen tästä valikosta.

Lähetysvirhe-tila
    Lomakkeen ulkoasu Lähetysvirhe-tilassa.

Kun tämä tila on valittuna, voit muuttaa virheilmoituksen ulkoasua. Voit esimerkiksi muuttaa tekstisisältöä tai vaihtaa virhetekstin värin punaisesta siniseksi.

2. Valitse Normaali-tila uudelleen valintaosoittimen valikosta.

3. Kun koko lomake on edelleen valittuna Normaali-tilassa, avaa Asetukset-valikko valitsemalla sininen nuoli. Asetusvalikon asetukset vaikuttavat koko widgetiin:

Asetusvalikko
    Koko yhteydenottolomakkeen asetukset näkyvät asetusvalikossa.

Lomakkeen nimi: -kenttä sisältää oletusarvoisesti nykyisen sivun nimen. Voit muuttaa nimeä halutessasi.

Jos haluat, että lomakkeen kautta lähetetyt tiedot lähetetään edelleen useisiin sähköpostiosoitteisiin, voit kirjoittaa osoitteet (erotettuna puolipisteellä) Lähetä sähköpostia -kenttään.

Lomakkeen lähetystoiminta määräytyy valitsemasi Lähettämisen jälkeen -asetuksen mukaan. Valitse asetusvalikosta jokin seuraavista:

• Pysy nykyisellä sivulla (oletus)
    • Linkitä tiedostoon (lataa linkitetty tiedosto lomakkeen lähetyksen jälkeen)
    Valitse lomakkeen toiminta Lähettämisen jälkeen -valikosta
    Valitse lomakkeen toiminta Lähettämisen jälkeen -valikosta.

Voit lisätä kahden tyyppisiä uusia lomake-elementtejä:

Vakiokentät

Vakiokenttien luettelo sisältää seuraavat:

• Sähköposti
    • Yritys
    • Nimi
    • Työpuhelinnumero
    • Matkapuhelinnumero:
    • Työosoite
    • Kotipuhelinnumero
    • Sivusto
    • Kotiosoite
    • Kuvavarmennus

Voit lisätä kentät napsauttamalla niiden vieressä olevia valintaruutuja.

4. Voit lisätä mukautettuja kenttiä yhteydenottolomakkeisiin valitsemalla lisättävän mukautetun kentän vieressä olevan pluspainikkeen (+) ja määrittämällä Muoto-näkymässä tunnisteen uudelle lomakekenttäelementille, jota olet lisäämässä lomakkeeseen.

Voit lisätä yhteydenottolomakkeeseen seuraavia mukautettuja kenttiä:

• Yksiriviset kentät: yksiriviset kentät on tarkoitettu lyhyille teksteille, kuten käyttäjän iälle tai postinumerolle.
    • Moniriviset kentät: käytä monirivisiä tekstikenttiä, jos haluat, että käyttäjä voi kirjoittaa enemmän tekstiä, kuten lähettää kommentin tai esittää kysymyksen.
    • Valintaruutu
    • Valintaruuturyhmä
    • Valintanappiryhmä

Yksittäisten lomake-elementtien asetusten määrittäminen

Kun valitset lomake-elementin, valintaosoitin päivittyy siten, että siinä näkyy elementin nimi, kuten Tunniste, Tekstinsyöttö tai Lähetä. Valintaosoittimella näet helposti, mikä sisäkkäinen elementti lomakkeessa on kulloinkin valittuna.

1. Valitse lomakewidget kokonaan napsauttamalla koko lomaketta kerran. Valitse lomakewidgetin yksittäisiä elementtejä kaksoisnapsauttamalla ja valitsemalla haluamasi elementti.

Katso valintaosoittimesta, onko valittuna koko widget vai yksittäinen elementti. Valintaosoittimessa näkyy Lomake, jos koko widget on valittuna, ja Tekstinsyöttö, jos tietty kenttä on valittuna.

Kun Tekstinsyöttö-lomake-elementti on valittuna ja avaat asetusvalikon napsauttamalla sinistä nuolipainiketta, näkyvät asetukset liittyvät kyseiseen elementtiin.

Pika-asetukset
    Asetusvalikossa näkyvät valitun lomake-elementin pika-asetukset.

Kun Tekstinsyöttö-elementti on valittuna, voit määrittää asetusvalikosta, onko kenttä pakollinen. Voit valita myös, näkyykö kentässä kuvaus, jonka avulla käyttäjä tietää paremmin, mitä kenttään kuuluu kirjoittaa.

Osat-osassa voit näyttää tai piilottaa kentän tunnisteen ja ilmoitustekstin valitsemalla valintaruutuja tai poistamalla niiden valintoja.

Kun lomake-elementti on valittuna, valintaosoittimessa näkyy elementin nimi sekä Tilat-valikko, jonka voi avata hallintapaneelista (jos käytettävissä). Valintaosoittimen valikko helpottaa halutun tilan valintaa, kun lomake-elementtejä muokataan.

Valintaosoitin
    Kun lomake-elementti on valittuna, valitse haluamasi tila valintaosoittimen valikosta.

Kun tila on valittuna, voit muuttaa sen ulkoasua Täyttö-paneelista tai hallintapaneelista.

Voit määrittää kentille tilan seuraavista vaihtoehdoista:

• Tyhjä
    • Ei tyhjä
    • Rollover
    • Kohdevalo
    • Virhe

Lähetä-painikkeen tilat näkyvät, kun Lähetä-painike on valittuna.

Voit määrittää Lähetä painikkeelle tilan seuraavista vaihtoehdoista:

• Normaali
    • Rollover
    • Hiiren painikkeen painaminen
    • Lähetys käynnissä
    Lähetä-painikkeen tila
    Avaa Lähetä-painikkeen tilat valitsemalla painike.

Huomaa, että seuraavat itse lomaketta koskevat tilat näkyvät, kun koko lomake on valittuna:

• Normaali
    • Lähetys käynnissä
    • Lähetys onnistui
    • Lähetysvirhe
    Painikkeen tila
    Kun koko lomake on valittuna, voit määrittää koko lomakkeen ulkoasun valitsemalla sen tilan.

Yhteydenottolomakkeiden muotoilu ja suunnittelu

Voit suunnitella lomakewidgetien ja lomake-elementtien ulkoasun samalla tavalla kuin muokkaat muiden widgetien ulkoasua Adobe Musessa. Toimi seuraavasti:

1. Valitse päivitettävä koko lomake tai lomake-elementti valintatyökalulla.

Jos haluat esimerkiksi muuttaa Lähetä-painikkeen tekstin, voit kaksoisnapsauttaa yhteydenottolomakkeen Lähetä-painiketta. Voit muokata Lähetä-painikkeen tekstiä valitsemalla tekstin tekstityökalulla. Poista teksti ja kirjoita uusi sana tilalle. Voit myös valita valintaosoittimen valikosta Lähetä-painikkeen tiloja ja muuttaa tilojen tekstiä.

2. Kun olet valinnut lomake-elementin, voit muuttaa sen ulkoasua.

Kaksoisnapsauta ja valitse esimerkiksi Nimi-kenttä. Näin saat valittua Nimi-kentän tekstinsyötön. Sitten voit muuttaa tekstikentän taustaväriä hallintapaneelin tai Täyttö-paneelin valintojen avulla.

Täyttö-paneeli
    Määritä tekstinsyöttökenttien täyttöväri Täyttö-paneelista.

Täyttö-paneelin asetuksista voit määrittää täyttövärin yhtenäiseksi tai liukuväriksi. Voit myös valita täytöksi taustakuvan ja määrittää Sovitus- ja Sijainti-asetukset. Voit muokata täytön läpinäkyvyyttä Peittävyys-asetuksella.

Huomioi, että kaikki kentät päivittyvät, kun muokkaat yhtä kenttää, ellet ole poistanut Muokkaa yhdessä -asetusta käytöstä. Toiminnon avulla lomakkeen ulkoasu säilyy yhdenmukaisena ja aikaa säästyy. Jos kuitenkin haluat muokata yksittäisiä kenttiä, voit valita koko lomakkeen, avata asetusvalikon napsauttamalla sinistä nuolipainiketta ja poistaa Muokkaa yhdessä -asetuksen valinnan.

Mukautettujen kenttien lisäys
    Kun Muokkaa yhdessä -asetus ei ole käytössä, yhteen lomake-elementtiin tehtyjä muutoksia ei käytetä automaattisesti muissa saman tyyppisissä elementeissä.

Lomakkeen testaaminen ja lähetettyjen viestien noutaminen

Kun lomake on määritetty ja muotoiltu, tallenna ja julkaise sivusto. Voit nyt testata lomaketta selaimessa.

1. Napsauta Julkaise-painiketta ja valitse OK.

Napsauta Julkaise-painiketta
    Julkaise sivusto uusine muutoksineen.

Julkaistu sivusto avautuu selainikkunaan.

2. Siirry sivulle, jolla on yhteydenottolomake, ja kokeile sitä julkaistussa sivustossa. Testaa, mitä tapahtuu, kun lähetät lomakkeen jätettyäsi pakollisia kenttiä tyhjiksi. Tarkista, miltä lomake näyttää ja miten se toimii. Tarkista myös, miten virheilmoitukset näkyvät.

Kun lomake toimii odotetusti ja näyttää oikealta, lisää lomakkeeseen viesti ja lähetä se lähettämällä lomake. Tarkista, että viesti on tullut perille Saapuneet-kansioon.

3. Valitse vasemmasta sivupalkista Reports-luokan Web Forms Usage -asetus. Viimeisimmät lomakkeen lähetystoimintaan liittyvät tapahtumat näkyvät kaaviossa.

Web-lomakkeiden käyttöraportti
    Tarkista Web-lomakkeiden käyttöraportista, miten moni käyttäjä on lähettänyt lomakkeen.

Ohjauspaneelin raporteista saat runsaasti tietoja sivuston käyttäjistä. Voit seurata trendejä, jotta tiedät, milloin sivustossa on eniten liikennettä, ja tarkistaa, miten sivustoon lisäämäsi lomakkeet toimivat.

Näiden tietojen avulla voit päätellä, milloin kampanjoita kannattaa lisätä tai sivuston sisältöä päivittää. Niiden avulla voit myös olla yhteydessä käyttäjiin, koska he voivat lähettää sinulle viestejä ja palautetta. Voit käydä vuoropuhelua käyttäjien kanssa sen sijaan, että vain näyttäisit tietoja sivustossa.

Lisätietoja sivustojen luomisesta Musella on Adobe Musen opastusohjelmien sivulla. Myös Päivän sivusto -sivulla on esimerkkejä uusimmista Musella luoduista sivustoista.

Googlen reCAPTCHA-kuvavarmennuksen lisääminen roskapostin estämiseksi

Adobe Musessa voit lisätä Googlen maksuttoman reCAPTCHA-kuvavarmennuspalvelun, joka suojaa sivustoasi esimerkiksi kommenttiroskapostilta ja valerekisteröitymisiltä. Voit ottaa reCAPTCHA-kuvavarmennuksen käyttöön yhteydenottolomakkeissa Adobe Musessa, jotta ainoastaan kelvolliset käyttäjät voivat antaa tietoja sivustossasi. Katso lisätietoja reCAPTCHA-kuvavarmennuksesta Google reCAPTCHA -sivulta.

ReCAPTCHA-palvelin edellyttää, että luot sivuston toimialuetta varten yksilöivän julkisen ja yksityisen avaimen. Avaimet on kopioitava tietyihin kenttiin Adobe Musessa, jotta voit ottaa reCAPTCHA-kuvavarmennuksen käyttöön sivustossasi.

ReCAPTCHA-kuvavarmennuksen lisääminen ja määrittäminen lomakkeeseen

1. Valitse Adobe Musessa Ikkuna > Widgetkirjasto > Lomakkeet. Vedä ja lisää yksinkertainen tai moniosainen yhteydenottolomake.

Lomakewidgetien asetukset
  2. Valitse Asetukset-paneelin avattavasta Captcha-valikosta reCAPTCHA v2.

reCAPTCHA v2 -version käyttö on suositeltavaa, koska Google ei enää tue reCAPTCHAn versiota 1.

reCAPTCHA-asetukset
    reCAPTCHA v2 -varmennuksen lisääminen

ReCAPTCHA-kenttä (kuvavarmennus) lisätään lomakkeeseen.

ReCAPTCHA-kenttä
    reCAPTCHA v2 -asetusten määrittäminen

3. Määritä reCAPTCHA seuraavilla asetuksilla:

• Julkinen avain: tätä käytetään JavaScript-koodissa, jota käyttäjät käyttävät. Katso lisätietoja reCAPTCHA-avainten luomisesta kohdasta Julkisen ja yksityisen avaimen luominen.
    • Yksityinen avain: tätä käytetään sivuston palvelimen ja Google-palvelimen väliseen tiedonsiirtoon. Suosittelemme, että säilytät yksityistä avainta suojatussa paikassa etkä paljasta sitä. Jos yksityinen avain katoaa, sitä ei voi palauttaa Googlelta. Katso lisätietoja reCAPTCHA-avainten luomisesta kohdasta Julkisen ja yksityisen avaimen luominen.
    • Vaadi tieto: Määritä, onko reCAPTCHA pakollinen. Asetus ei ole muokattavissa, ja se on oletusarvoisesti valittuna.
    • Teema: valitse, haluatko käyttää reCAPTCHA-kentässä vaaleaa vai tummaa teemaa.
    • Tyyppi: määritä, haluatko käyttää reCAPTCHA-toiminnossa kuva- vai äänivarmennusta. Äänivarmennuksen avulla myös sokeat ja heikkonäköiset käyttäjät voivat käyttää sivustoasi helposti.
    • Koko: valitse, haluatko käyttää tavallista vai tiivistettyä reCAPTCHA-kenttää.
    • Otsikko: Valitsemalla tämän valintaruudun voit näyttää reCAPTCHA-kentän otsikon. Tähän kenttään voit lisätä lomakkeen reCAPTCHA-osan otsikon.
    • Viestin teksti: valitsemalla tämän valintaruudun voit näyttää viestin.

Julkisen ja yksityisen avaimen luominen

1. Huomautus:

Et tarvitse avaimia sivustoille, jotka on julkaistu Business Catalystiin.

Avaa Googlen hallintakonsoli selaimeen. Kirjaudu Google-tilillesi valitsemalla Googlen hallintakonsolissa Sign up Now! -painike tai rekisteröidy valitsemalla Create an Account.

Kun olet kirjautunut, sinut ohjataan Google reCAPTCHA -aloitussivulle.

Googlen reCAPTCHA-hallintakonsoli
    Google reCAPTCHA

2. Napsauta sivun yläreunassa olevaa Get reCAPTCHA -painiketta.

3. Kirjoita sivustosi toimialueen nimi Domains-kenttään. Älä kirjoita sivuston koko URL-osoitetta, vaan ainoastaan toimialueen nimi. Kirjoita esimerkiksi mysamplemusewebsite.com.

Sivuston rekisteröiminen Google reCAPTCHA -palveluun
    Sivuston rekisteröiminen Google reCAPTCHA -palveluun

4. Luo yksilöivä julkinen ja yksityinen avain sivustoasi varten Register-painikkeella.

Merkitse luotu julkinen avain (Site key) ja yksityinen avain (Secret key) muistiin.

Julkisen ja yksityisen avaimen luominen
    Julkisen ja yksityisen avaimen luominen

5. Kopioi Site Key- ja Secret Key -kenttien avaimet Adobe Musen julkisen ja yksityisen avaimen kenttiin.

Varmista, että kopioit avaimet kokonaan.

Kun olet hankkinut avainparin toimialuetta varten, sama pari jaetaan kaikkiin kyseisen Adobe Muse -sivuston lomakkeisiin. Jos yhtä muutetaan, kaikki muutkin muuttuvat automaattisesti, ja samalla ajoitetaan kaikkien sivujen ja niitä vastaavien .php-komentosarjojen vienti uudelleen. Jos käytät kolmannen osapuolen työkalua tiedostojen FTP-siirtämiseen palvelimeen, varmista että kopioit kaikki palvelimessa olevat .html- ja .php-tiedostot (.php-tiedostot ovat scripts/-kansiossa) etkä ainoastaan päivitettyjä tiedostoja.

6. Testaa reCAPTCHA esikatselemalla sivu selaimessa tai Adobe Musessa.

Yhteydenottolomakkeiden ongelmien vianmääritys

Voinko mukauttaa yhteydenottolomakkeita?

Yhteydenottolomakkeita ei voi mukauttaa Adobe Musen avulla. Voit kuitenkin käyttää mukauttamiseen kolmannen osapuolen widgetejä. Lisäksi voit suunnitella mukautettuja lomakkeita lisäämällä mukautettua HTML-koodia tai käyttämällä kolmannen osapuolen widgetejä.

Voit käyttää yhteydenottolomakkeiden mukauttamiseen myös Business Catalystiä. Lisätietoja lomakkeiden muokkaamisesta Business Catalystin avulla on sivulla http://docs.businesscatalyst.com/user-manual/CRM/web-forms/customizing-webforms.

Miten voin ratkaista yhteydenottolomakkeiden reCAPTCHA-virheet?

Google on julkaissut reCAPTCHA v2 -version. Jos käytössäsi on aiempi reCAPTCHA-versio, tarvitset alkuperäiset julkiset ja yksityiset avaimet. Google ei enää tue reCAPTCHA v1 -versiota. Vaihtaminen reCAPTCHA v2 -versioon on yksinkertaisin ratkaisu. Lisätietoja reCAPTCHA v2 -version määrittämisestä ja käytöstä Adobe Musessa on artikkelissa reCAPTCHA-kuvavarmennuksen käyttö Adobe Musessa.

Kun lataan sivustoni ylläpitopalveluun FTP-lähetystoiminnolla, Muse näyttää varoituksen, jonka mukaan lomakewidgetit eivät ehkä toimi. Miten ratkaisen tämän virheen?

Kaikki ylläpitopalvelut eivät tue kaikkia Adobe Musen yhteydenottolomakkeiden edellytyksiä. Kun lataat sivuston ylläpitopalveluun Adobe Musen FTP-lähetystoiminnolla, palvelun logiikka yrittää määrittää, onko kaikki määritetty oikein palveluntarjoajan palvelimissa. Jos näin ei ole, Adobe Muse näyttää varoituksen, jossa on tietoja edellytyksistä, jotka eivät täyty. Voit pyytää palveluntarjoajaa ratkaisemaan määritysongelmat.

Kuinka voin tarkistaa, tukeeko palveluntarjoaja Adobe Musen yhteydenottolomakkeiden edellytyksiä?

Kun olet ladannut yhteydenottolomakkeen sisältävän Adobe Muse -sivuston palvelimeen, siirry selaimella sivulle <sivustosi-osoite.com/scripts/form_check.php>. Jos sivustosi tukee kaikkia lomakkeiden edellyttämiä toimintoja, sivulla näkyy kolme vihreää valintamerkkiä. Jos näin ei ole, ota yhteys ylläpitopalvelun tarjoajaan. Palveluntarjoajan pitäisi pystyä määrittämään tämän sivun php-koodin avulla, mitä muutoksia palvelimeen on määritettävä, jotta Musen PHP-lomakkeet toimisivat oikein.

Miksi en saa lomakkeella lähetettyjä tietoja sähköpostiviesteinä?

Ongelma voi johtua monesta syystä. Seuraa näitä vianmäärityksen vaiheita:

1. Tarkista sähköpostisi roskapostikansio. Jos lomakeviestit ovat roskapostikansiossa, merkitse, että ne eivät ole roskapostia.

2. Tietyt ylläpitopalvelun tarjoajat eivät lähetä sähköpostiviestejä osoitteisiin, joiden toimialue on eri kuin sivuston. Jos esimerkiksi sivustosi on www.esimerkki.com mutta lomakkeesi on määritetty lähettämään sähköpostiviestit osoitteeseen joku@email.com, palveluntarjoaja ei ehkä suostu lähettämään lomakewidgetillä luotuja sähköpostiviestejä.

Voit ratkaista ongelman seuraavasti:

• Päivitä lomake lähettämään sähköpostiviestit osoitteeseen, jonka toimialue on sama kuin sivuston (esim. joku@esimerkki.com). Tämä muokkaus voi ratkaista ongelman, jolloin viestit tulevat perille. Jos palveluntarjoajasi on GoDaddy ja lomakkeen sähköpostiosoite on jokin muu kuin GoDaddy-sähköposti, sinun on otettava etäsähköpostit käyttöön cPanel-käyttöliittymässä. (Muut palveluntarjoajat saattavat edellyttää vastaavaa muutosta).
  • Siirry GoDaddy-sivulta cPanel-käyttöliittymään. Tässä voit määrittää ylläpitopalvelun asetukset.
  • Siirry cPanel-pääsivulla kohtaan, jossa lukee :::Email.
  • Napsauta heti Accounts-kohdan alapuolella olevaa MX entry -linkkiä. Tämä on Mail Exchanger -asetus. GoDaddy oletusarvoisesti olettaa, että käytät GoDaddy-sähköpostitiliä.
  • Varmista, että Remote Mail Exchanger -asetus on valittuna.
  • GoDaddy oletusarvoisesti olettaa, että käytät GoDaddyn sähköpostipalvelua. Jos määrität lomakkeeseen sähköpostiosoitteen, joka ei ole GoDaddy-sähköpostiosoite, GoDaddy ei oletusarvoisesti hyväksy sitä. Sinun on erikseen annettava GoDaddylle lupa lähettää lomake osoitteeseen, jota GoDaddy pitää etäsähköpostiosoitteena.

3. Tietyt IT-osastot estävät osoitteesta joku@isoyritys.com osoitteeseen joku_muu@isoyritys.com, jos sähköpostiviestiä ei ole lähetetty bigcompany.comin tavallisista postipalvelimista. Muokkaa lomakkeen asetuksia ja lisää toinen sähköpostiosoite (luettelon ensimmäiseksi), jonka loppuosa ei ole @isoyritys.com. Tällöin lomakkeen viestit voidaan ehkä toimittaa kumpaankin sähköpostiosoitteeseen.

4. Siirry selaimella osoitteeseen http://oma-sivusto.com/scripts/form_check.php ja varmista, että kaikki valintamerkit ovat vihreitä. Jos kaikkien kohtien vieressä ei näy vihreää valintamerkkiä, ylläpitopalvelun palvelinta ei ole määritetty oikein tukemaan lomakewidgetien sähköpostiviestien lähettämistä määrittämääsi osoitteeseen.

Ilmoita palveluntarjoajalle palvelimen määritysongelmasta. Kerro, mitä tarkistussivun kohdista ei ole merkitty vihreillä valintamerkeillä, jotta palveluntarjoaja voi auttaa ja määrittää palvelinten asetukset oikein.

Voinko esitäyttää yhteydenottolomakkeen kentät URL-osoitteen avulla?

Tarvitset JavaScriptin, joka noutaa tiedot URL-osoitteesta, tai dynaamisen taustapalvelun, joka esitäyttää lomakekentät. Jos haluat esitäyttää lomakekentät Adobe Musessa, integroi yhteydenottolomakkeen kentät Adobe Muse -sivulle Lisää HTML -valinnalla.

Integroi komentosarjan preset.js-linkki Adobe Muse -sivun asetuksissa (head-elementti). Integroi sitten koodi <body onload="populate('Lomake');"> Adobe Musen Lisää HTML -valinnalla.

PHP-määritysten usein kysytyt kysymykset

Mikä PHP on ja miksi Muse luo PHP-tiedostoja?

PHP on palvelinpuolen komentosarjakieli. Sitä käytetään usein verkkosivujen dynaamiseen muodostukseen. Lisätietoja PHP:stä on osoitteessa: http://fi.wikipedia.org/wiki/PHP.

Jos käytät Adobe Musen Synkronoitu teksti -toimintoa, sovellus tulostaa kaikki synkronoitua sisältöä käyttävät sivut PHP-tiedostoina, kun lataat ne ylläpitopalveluun FTP:n kautta. Tämä tehdään siksi, että sivusto sisältäisi vain yhden kopion jaetuista tiedoista. Nämä jaetut tiedot lisätään sivuille dynaamisesti ja niitä käytetään, kun kyseiset sivut muodostetaan.

Lisäksi PHP-tiedostojen avulla voidaan käyttää synkronoitua sisältöä Adoben In-Browser Editing -tekniikalla. Voit muokata sisältöä kerran ja päivittää sen kerralla sivustossa kaikkiin kohtiin, joissa synkronoitua sisältöä on käytetty.

Yritin ladata sivustoni palvelimeen Musen FTP:n avulla, mutta näyttöön tuli varoitus puuttuvasta PHP-tuesta. Mitä se tarkoittaa?

Kun lataat sivuston palvelimeen FTP:n kautta, Adobe Muse yrittää varmistaa, että ylläpitopalvelun palvelin tukee tekniikkaa, joka tarvitaan, jotta Synkronoitu teksti -toiminto toimisi oikein sivuston käyttäjille. Jos palveluntarjoaja ei tue PHP:tä lainkaan tai tukee vain hyvin vanhaa PHP-versiota, Adobe Muse poistaa PHP-muodostuksen käytöstä. Tällöin latauksen aikana näkyy varoitus.

Mikä .htaccess-tiedosto on, ja miksi Muse luo sen?

Useimmat verkkopalvelimet käyttävät .htaccess-tiedostoja sivujen uudelleenohjauksen ja muiden asetusten määrittämiseen. Lisätietoja .htaccess-tiedostoista on osoitteessa: http://fi.wikipedia.org/wiki/.htaccess

Jos Adobe Muse luo sivustoasi varten PHP-tiedostoja, se yrittää ohjata uudelleen kaikki vanhan sivusi (esimerkiksi omasivusto.com/tietoja.html) pyynnöt uudelle php-sivulle (omasivusto.com/tietoja.php). Se tehdään käyttämällä .htaccess-tiedostoa.

Mikä PHP-versio tarvitaan Synkronoitu teksti -toiminnon tukemiseen?

Tällä hetkellä Adobe Muse -vaatii PHP-version 5.1 dynaamista synkronoidun tekstin tukemista varten.

Mikä PHP-versio on käytössä Adobe Musessa?

Adobe Muse vaatii yhteydenottolomakkeita varten vähintään PHP-version 5.1.

Sivustoni ylläpitopalvelu ei tue PHP:tä, mutta haluaisin muokata sivuston synkronoitua tekstiä In-Browser Editing -työkalulla. Mitä voin tehdä?

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä palveluntarjoajaan ja pyytää apua PHP:n käyttöönotossa sivustoasi varten. Vaihtoehtoisesti voit harkita vaihtamista toiseen ylläpitopalveluun, joka tukee PHP:tä.

Voinko määrittää asetuksen, ettei Adobe Muse luo PHP-tiedostoja?

Kyllä. Avaa Adobe Musessa Sivuston ominaisuudet -valintaikkuna. Poista In-Browser Editing -osiossa valinta Ota käyttöön synkronoitua tekstiä varten -valintaruudusta. Nyt Adobe Muse luo .html-tiedostoja .php-tiedostojen sijaan. Muista valita tämä valintaruutu uudelleen, jos haluat myöhemmin käyttää Adoben In-Browser Editing -toimintoa synkronoidun tekstin muokkaamiseen.